Şimdi Ara

işlemcinin voltajını ve ramlerin voltajını da yükseltmeme rağmen yinede olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.

    şu an kullandığım bilgisayarımda anakart ve ekran kartı uyumsuzluğu yüzünden anakrtımı uygun fiyatlı bir asus a7n8x-e deluxe denk gelince değiştirdim.eski kullandığım anakartım ise asus a7v600-x.
    neyse ekran kartı uyumsuzluğu ortandan kalktı.ama buseferde başka bir problem canımı sıkmaya başladı.eski kullandığım anakartımda athlon 2500+ işlemcimi 2300mhz gibi bir hızda rahat rahat hiç problemsiz çalıştırmama rağmen şimdiki anakartımda değil 2300mhz de 2200 mhz de bile çalıştıramıyorum.işlemcinin voltajını ve ramlerin voltajını da yükseltmeme rağmen yinede olmuyor.

    birde ufak bir dip not olarak önceki anakrtım tek kanal ram teknolojili olduğu için ( 2x512mb + 1gb ) 2gb ram kullanıyordum şimdi ise 1gb kullanabiliyorum 2gb olarak olmuyor.anakart ya tek kanal 1gb yada dual 2x 512mb olarak çalışmasına olanak tanıyor.

    neyse

    arakadaşlar şüphelendiğim son şey olarak acaba anakart ile bu seferde ramler mi uyuşmadı.ram lerimin markası ve modeli kingston ddr400 value.

    daha bilgili olan arkadaş varsa lutfen yardımcı olsun.

    bu arada standart ayarlarda hiç bir problem yok sadece oc olunca problemli.

    şimdiden teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Her anakartın overclock kapasitesi birbirinden farklıdır bazı ürünler çok yüksek hızlara çıkmaya olanak tanırken bazı anakartlar da default değerlerden daha ilerisini desteklemezler, RAM konusuna da gelince farklı model RAM' ler bir arada çalışmayabilir burada da overclock ile aynı mantık var bazı anakartlarda çalışırken bazı anakartlarda çalışmayabilir. Bir de şöyle bir problem var eğer RAM' lerin özellikleri birbirinden farklıysa geçikme değerleri vs. RAM' lerden biri belirttiğiniz hızı destekliyorken diğeeri desteklemeyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkaris -- 12 Ağustos 2009; 10:16:08 >
  • anakartın oc potansiyeli ile ilişkilendirmişsin.madem öyle ama bu anakart 200mhz fsb hızı olan athlon xp3200 modelinide çalıştırmayacak ozaman dediğinden o ortaya çıkıyo.çünkü aynı şeyi 200 mhz fsb ile denediğimde de aynı şey oluyo.

    windows açılırken tam hoş geldiniz yazısı geldiğinde şu mehşur mavi beyaz ekran ve restart.

    benim anlayamadığım aynı ramler aynı işlemci sadece anakart değişik.üstelik asus un bu model işlemciler için flagship diye övdüğü en güçlü anakartı.

    bir yerde birşeyler var ama
  • anakartın oc üzerinde payı var. biosa bir bakar msın eski mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.