Şimdi Ara

işlemciden gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bilgisayarcıdan toplama bi pc almıştım..2 gün önce anakart ve işlemci değiştirdik .. i5 2500 ..fakat işlemciden ses gelmeye başladı..stres test mi ne varmış bunu yapınca ses gidiyor..yani sistem boşta olunca ıslık sesi geliyor..sonradan baktıkki poewr 300W mış..bunu 600W lık bi power a çıkarsam bu ses gidermi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailorhan06 -- 28 Nisan 2012; 9:47:25 >

• fanlara bir baksan
  • powerı hemen değiş sistemi yakma bari
  • harici ekran kartı yoksa 300 watt yetebilirde.
  • İşlemciden ses geldiğine emin misin?Fandan geliyor olmasın o ses?Ben bi fanı sök temizle derim.
  • fandan gelemez çünkü tüm fabları durudrduğum halde ses devam ediyor:)anakart işlemci ye voltu az verdiğinden kaynaklanıyormuç..biostan artırdım hala aynı..bu 2. nesil sistem lerde energy saving oldupğu için sistem otomatik kendisi yapıyormuş....akşam biostan energy saving i kapatmayı deniycem bakalım
  • işlemciden ses gelmez, HDD ve fanlar dışında ses çıkaran bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailorhan06

fandan gelemez çünkü tüm fabları durudrduğum halde ses devam ediyor:)anakart işlemci ye voltu az verdiğinden kaynaklanıyormuç..biostan artırdım hala aynı..bu 2. nesil sistem lerde energy saving oldupğu için sistem otomatik kendisi yapıyormuş....akşam biostan energy saving i kapatmayı deniycem bakalım

Afferiiin… Cpu fanı da durdurdun di mi...

Tüm fanları durdursan da psu fanına müdahale edemezsin bu bir. İkincisi o ses muhtemelen psu'dan (pcb den) gelen sınıltı. Yakında ruhunu teslim eder.

Bu arada yine de sallamamak için ses nasıl bi şey açıklarsan abidik gubidik yorumlar gelmez.

• haha:)psu yu nasıl durduruyum canım:)ya ses siz demişsiniz ya böle sınıltı geliyo..hafif ıslıkımsı bi ses...sonradan çözdük galiba ; sorun power ın gerekli olan gücte olmamasıymış..işlemciye düşük voltaj verdiği için anakart , bu yüzden ses geliyormuş..pazarytesi vatandan geliyo 750 W..inşallah düzelir:)
  • speed fan programıyla fanların devrini biraz düşür bakalım seste değişme olucakmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailorhan06

haha:)psu yu nasıl durduruyum canım:)ya ses siz demişsiniz ya böle sınıltı geliyo..hafif ıslıkımsı bi ses...sonradan çözdük galiba ; sorun power ın gerekli olan gücte olmamasıymış..işlemciye düşük voltaj verdiği için anakart , bu yüzden ses geliyormuş..pazarytesi vatandan geliyo 750 W..inşallah düzelir:)

Sorun anlaşılmıştır... En kısa sürede yeni psu'yu sisteme takman dileği ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 30 Nisan 2012; 9:54:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.