Şimdi Ara

İşlemcide ani sıcaklık artışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Asus N580VD model bilgisayarımda i7 7700hq işlemci ve gtx 1050 ekran kartı var. Termal macunu (arctic mx5) değiştirmeme rağmen geçmeyen bir ısınma sorunu var. Cpu stres testi başlattığım andan 1 saniye sonra sıcaklık 99 derecelere çıkıyor ve işlemci otomatik güç kesiyor ayrıca testi kapattığım an tekrar 45 civarı sıcaklıklara 1 saniyede düşüyor. Gpu stres testi yaptığım zaman 80 derecenin üzerine çıkmıyor, sıcaklık yavaş yavaş artıp yavaş yavaş azalıyor. Macun kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Yazılımsal ya da işlemci anakart kaynaklı olabilir. Sizin fikirleriniz nelerdir, ne yapmalıyım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnblc. -- 16 Mart 2021; 1:56:23 >



  • Fanın içinde ızgara arkasında toz yumağı olabiliyor. Onu bir kontrol edin isterseniz.

  • Yanıtınız için teşekkür ederim, kontrol etmiştim ama toz yoktu.

  • İşlemci için turbo modu kapatıp bir deneme yapın isterseniz. Performans farkı çok olmaz diye düşünüyorum ama siz yine deneme yapabilirsiniz farkı görmek için. 99 derece fazla çünkü. Heatsink'te mi sıkıntı var acaba, garanti varsa garantiye verin bilgisayarı diyeceğim de garantisi bitmiştir sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 1 Nisan 2021; 12:59:0 >
  • İşlemci turbo modu kapattığım zaman 85 dereceye çıkıyor fakat anlamadığım şey 1 saniye içinde bu sıcaklıklara çıkıp testi durdurduğumda anında geri 45 civarı derecelere düşmesi. Bilgisayarın gövdesi alüminyum bu yüzden orta kısmı çok ısınırdı (1 yıldır oyun oynamamıştım) artık alt kısmı da dahil hiç ısınmıyor ve . Ya işlemci sıcaklığını bakır borulara iletemiyor ama iletemiyor olsa en azından anakart dolayısıyla alt gövde ısınırdı diye düşünüyorum. Nedenini bir türlü anlayamadım çok soğudum bilgisayardan, format vb yine düzelmedi.

  • hsnblc. H kullanıcısına yanıt
    fanlar turbo çalişiyor o yuzden hızlı duşuyor bir anda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.