Şimdi Ara

İşlemci yapımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
4
Favori
3.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Hocam, Ustam bırakıp gitmek ancak benzer düşüncedeki gençlerin kazanmalarını düşünmelerini sağlar, ne kadar dediklerinizi anlamamış olsalar da, gün gelir anlar umuduyla inşallah demek düşe bizlere. Nesil genç ve uzaktan görmeden kalvye başında yazınca kimseyi görmediğinden yaşına bilgisine ititbar de edilemiyor, herkesi yaşıt kabul ediyor. Gitmek bazen doğru da olsa cahilliğin olduğu zamanlarda gitmemek aksine kalıp savaşmak daha yücedir. Umarım geç kalmış sayılmam, gitmekten vaz geçiririm.
  • Bence Amatör olsun profesyonel olsun elektronik ile ilgilenenlerin muhakkak c öğrenmeleri gerekiyor.

    C öğrenmeyi ihmal etmeyin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsanevi konuya bir up yapalım , nerdeyse 1 yıla yaklaşıyor konu o zamandan bugüne C ve Python biraz öğrendim sonrasında işlemci yapımı fikrim yerini CATIA ve daha önceden 2 yıldır kullandığım Autodesk Mayaya bıraktı şuan iyi seviye Maya ve CATIA biliyorum etrafta gördüğüm robot alet edevat roket tarzı ne kadar teknolojik ıvır zıvır varsa modelliyorum aldığım render görüntülerini ilerde referans olur diye depoluyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacob Robbins -- 6 Nisan 2021; 20:10:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mayadan bahseder misiniz? Autodesk 2 boyutluya etiketlenmş 3 boyutluda pek ismi geçmez gibiydi. Maya?

    Mekanik konusuna güzel bir konu açabilir hem de resimlerinizi paylaşbilirsiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 6 Nisan 2021; 22:47:35 >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Maya 3D sektöründe lider şuan hocam sadece şuan da değil gerçi 15-20 yıla yakındır böyle Bluesky ve aklınıza gelen bilimum stüdyolar maya kullanmıştı yaparken ( Disney frozen , Sonynin otel Transilvanyası, Buz devri vs.) 2D konusunda Maya bence kötü ama 3D konusunda program belki de öğrenmesi en kolay program çünkü kullanım ve komutların yerleri kolay yerlerde, ileride 3D model hakkında konu açarım sanırım eskiden de vardı forumda 2&3 konu açmıştım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Animasyon tarzı bişilerden mi bahsediyorsunuz? Mekaniğe konu açsanız da fevkalade aydınlatıcı konu olsa keşke???

    3D dediğimi teknik çizimin3 boyutlusu, solidworks en bilineni ama catia daha bi artistiği.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Mekanik konusunda hala gelişmeye çalışıyorum hocam bu yaptığım dandik şeyler gibi ama bugün uçak yapımına başladım bayağı detaylı olacak gibi onun konusunu açarım sanırım bitince yani teknolojik cihazlar modelliyorum ama tam mekanik olarak değil normal animasyon modelleme gibi yapıyordum yavaş yavaş tekniğe geçmeye başlıyorum İşlemci yapımı İşlemci yapımı İşlemci yapımı İşlemci yapımı İşlemci yapımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacob Robbins -- 8 Nisan 2021; 17:59:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmuDev

    Ülkenin neden gelişmediğinin kanıtı olmuş konu. Arkadaş belki devre tasarımına merak salıp içindeki cevheri ortaya çıkaracakken biri gelip boşver ya sen arduinoda led yakmayı öğren diyor. Küçücük hayaller, küçücük beyinler, beş para etmez projeler. Bizde koca koca firmaların yaptığını Amerikada liseli gençler hobi olarak yapıyor. Siz led yakmaya devam edin.

    İşlemci yapımı İşlemci yapımı 

  • Benim de merak ettiğim işlemcide genel olarak neden transistör kullanılıyor?


    Mosfetlerden işlemci yapılamaz mı?

  • transistör genel bir tanımdır. genelde transistör dediğiniz elemanlar bjt(bipolar jonksiyon transistor) transistörlerdir. mosfett'ler ise başka bir transistör çeşididir.

  • Mosfet akım gerektirdiğinde konu oluyor. Mesela 100 amper geçirebilen 10Votluk devre kurulan bir mosfet var. Minimuum boyut konu olduğunda seçim sınırlanacaktır.


    Mosfetlerde beyz/gate harcaması daha az olmalı. bu yüzden enerji harcaması yönünden faydalı gibi ama hem boyut sınırlaması hem de seri üretimde uygulanabilirliği değerlendirme kriteri.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.