Şimdi Ara

İşlemci veya anakart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakartım Asus m4a89gtd pro/usb3 , işlemcim Amd phenom II 1055t . Sorunuma gelecek olursak uzun bir süre mavi ekran kilitlenme ve reset sorunlarıyla uğraştım . Bu sorunları çözmek için bellekleri ve güç kaynağını değiştirdim fakat değişen birşey olmadı . Bilgisayarı açmak için düğmeye bastığıma açılmıyordu ve sürekli ram ışığı yanıyordu . Bunun üzerine belleklerden birini çıkartıp tek modül bellekle çalıştırmayı denedim . Bir kaç hafta böyle sorunsuz çalıştı . Daha sonra tekrar aynı sorunlar çıkmaya başladı . Sorunun anakarttan olabileceğini düşünüp çizgi elektroniğe yolladım . Çizgi elektronik anakartın sorunsuz olduğunu söyleyip bios güncelleyerek yolladı . Dün bilgisayarı tekrar montajladım ama ilk açılışta yine bios boot sesi gelmedi . Bir modül belleği çıkartıp tekrar denedim ve sistem açıldı . 2-3 saat sorunsuz çalıştıktan sonra bir anda sistem kilitlendi . Reset tuşuna bastım ama bu sefer anakarttaki bellek kontrol ışığı yanmadı ve boot etmedi . Fanlar sürekli normal hızında çalışıyor yani hızlanma veya yavaşlama yapmıyor.


    Belleği çıkartıp farklı slota taktım ama yine açılmadı . Sonra biosu sıfırladım yine boot etmedi . Ardından takılı belleği çıkarıp çalıştırmayı denedim fakat normalde vermesi gereken ram hata sesi gelmedi . Hata sesi gelmediğinde genelde ya anakart ya da işlemci bozulmuş veya yanmış oluyor . Anakarttan herhangi bir yanık kokusu falan gelmedi . İşlemci veya anakarttan hangisi yanmış olabilir ?







  • Yardımcı olabilecek yok mu?
  • Maalesef Sorunlu bir anakart kullandığınız. Bu anakartla benzer sorunları yaşayan çok kullanıcı gördüm.
  • muhtemelen ramler sorunludur yada kısadevre sorunuda olabilir uzay montaj yap başka ramler dene bende az daha kafayı yicektim bir ara sorun ramlerde çıktı degiştirdim sorun kalmadı.
    ramleri çıkrınca tepki vermemesi çok önemli degil bence başıma geldi çünkü sonra sorunsuz çalıştı anakart.
  • Bellekler takılı olmadan hata vermesi gerekirken hata vermiyor. Bu durumda işlemci veya anakarttan biri bozulmuş olamaz mı?

    @Müşavir

    Anakartı çizgiye yolladım ve sorunsuz diyip bios güncelleyerek yolladılar. Tekrar göndereceğim anakartı. Ama kafama takılan işlemciye bir şey olmuş mudur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.