Şimdi Ara

işlemci ve fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu gun bılgısayarı temızlemek ıcın ıcını actım. yaklasık 1 senedır hıc temızlememıstım.neyse temızlıgı yaptıktan sonra tam kasayı kapatacam ıslemcı uzerındekı fanın cok kırlı oldugunu gordum.o fanı da bı guzel sokup temızledım ancak soktukten sonra aklıma geldıkı bu fanın baglı oldugu demır kulceyle ıslemcı arasına ısı ıletımı ıcın bı macun gıbı bısey suruluyordu. sımdı ben o macunu surmeden gerı taktım ve su an bu yazıyı o bılgısayardan yazıyorum. ve ıslemcıye bı sey olur korkusuyla bılgısayarda agır ıslemler yapmıyorum.sımdı ben ne yapayım bılgısayarı aldıgım yere goturup bı baktırayımmı.

bu arada ıslemcı i7 920 2,66 GHz ve fanı kendı orjınal fanı

• orjinal fan, termal macun sürülmüş şekilde gelir. Siz bakır tabanın altındaki macunu silmediyseniz bir sorun olmaz fakat sıcaklığı kontrol etmelisiniz. Sistem boşta iken 30-37 derece ise normaldir.
  • core i7 ler 1 sene önce mi çıktı?bi de en az 1 senedir temizlemiyorsan o işlemciyi daha eskiden beri kullanıyorsun demek.ben yeni çıktı diye biliyordum o işlemcileri.bence öyle kullanma.hazır soğutucu plakayla işlemcini ayırdın madem bi termal macun alıp sür öyle tekrar tak.o işlemciyi zorlamayacak işlemi ne kadar süre yapmayabilirsin ki.bu şekilde sağlıklı olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 7 Haziran 2010; 12:02:42 >
  • dostum programla ısısına bak 30-40 drece arası ise bişey yapmana gerek yok.ztn fanı söktükten sonra ordaki macunu kendin silmediysen problem olmaz korkma derim.ama ısı ölçümünde fayda var
  • http://img3.imageshack.us/f/sdegerler.jpg
    su ankı degerler bu ne yapmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultratl -- 7 Haziran 2010; 12:52:38 >
  • boşta olan değerler yüksek.bence bi termal macun sürüp soğutucuyu öyle monte etmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre544

boşta olan değerler yüksek.bence bi termal macun sürüp soğutucuyu öyle monte etmelisin.

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.