Şimdi Ara

İşlemci soğutucusu yardım: Tt Nic C5 mi, Evga Acx mi, veya ?(Cm Hyper 212 Evo alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Öncelikle şunu belirteyim bugüne kadar donanımhaber'e hiç gereksiz konu açmadım. Ne zaman bir tavsiye istesem, sonrasında çıkan sonuca göre ürünü satın aldım. Hatta şu an kullandığım aracı bile böyle aldım . Bu aralar forumda herkes asılsız tavsiye isteyip insanların vaktini aldığı için böyle bir açıklama yapma gereği duydum. "

Yukarıdaki yazım güç kaynağı tavsiyesi konusundan alıntıdır. Yani öneriniz doğrultusunda ürün alacağım yalan dolan yok. Konu link

Arkadaşlar bilenler olacaktır, İntel'in 4. nesilleri çok ısınıyor. Benim 4670k prime95 de stok fan ile 100 dereceyi görüyor. Yalan yok. Ama kasa içi sürkülasyonum berbat, kasam çok küçük.

İnternette araştırdım çoğu kişi de durum böyleymiş, prime95'in son versiyonu da ısı anlamında çok yoruyor işlemciyi. Çoğu kişi 85'leri görmüş stok hız stok fan ile. Benim kasa içi sürkülasyon kötü olduğu için galiba 100'leri görüyorum

Yakın zamanda da işlemcimi o.c yapacağım. Haliyle bir soğutucuya ihtiyacım var. Her zamanki gibi karşınıza bomboş çıkmadım. Araştırdım, ve iki soğutucu arasında kaldım.

Thermaltake Nic c5 Amazon Link

EVGA ACX Amazon Link
    .
    .
    .
    Şimdi durum şu. Nic c5 testlerde çok başarılı. Hatta fiyat performans da birinci diyebilirim. Ancak şöyle bir gerçek var. Bu birinciliğin arkasında PWM olmayan aşırı yüksek hızlarda çalışan 2 tane fan var, 1900 rpm'de çalışıyor ve gürültüsü 56 db ile sınıfında rakipsiz. Alet corsair'in h100'lerinden bile gürültü öyle düşünün. Elektrik süpürgesi gibi. Kaynak : Techpowerup Yani aslında her ne kadar f/p birincisi de olsa, arkasında teknik bir başarıdan ziyade iki tane yobaz gibi dönen fan var. Aynı corsair'in sıvı serisi gibi. (2600 rpm fan çalışıyor en soğuk biziz diye övünüyorlar ya, lafım onlara ) Gürültü dışında farklı tasarımı ile thermaltake gayet iyi bir soğutucu bence. Üstündeki fanlar değişse belki bu sorun ortadan kalkar ama o zaman da bu kadar iyi soğutma yapabilir mi bilemiyorum.
    .
    .
    .
    Öteki yandan ise Evga ACX'in hiç testi bulunmuyor. Henüz çok yeni bir soğutucu. Ancak kendisinden bir önceki soğutucu olan EVGA Superclock'un baya bir testi bulunuyor . Test 1 , Test 2 , Test 3 . Şimdi benim gözlemlediğim Evga superclock cpu cooler ve Evga Acx bence aynı soğtucular
    Google görselden edindiğim izlenim böyle. Aslında üzerinde çok kaliteli bir pwm fan var. Performans verileri de fena değil. Fiyatı da thermaltake ile aynı gibi. Aslında gönlüm evga'dan yana. Şu geçtiğimiz hafta evgaya inanılmaz ısındım. İncelemelerinde hangi ürün olursa olsun artılarına evga desteği yazılan bir marka yabancı sitelerde. Yani hem müşteri memnuniyeti gözetiyorlar, hem daha fazla garanti, hem daha fazla f/p sunuyorlar.

Arkadaşlar kendi nazarımdan durumu özetledim. Ürünü amazondan 10$ indirim ile alacağım . Sizin tavsiyeleriniz her zamanki gibi benim için çok önemli. Eğer başka bir soğutucu önerirseniz onu da bir incelerim.

Şimdiden yardımcı olan herkse teşekkürler.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 12 Nisan 2016; 11:55:46 >

• Arkadaşlar tavsiye beklediğimi belirtmiştim power konusunda, umarım sıkmıyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Nisan 2016; 21:54:18 >
  • Sessizlik performans konusunda noctua lara bak. Nh-d14 epey uygun duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 4 Nisan 2016; 21:58:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CM Hyper Evo 212 alın geçin derim 100 TL civarına. Haswell işlemcilerin sorunu ısıyı iletememesi. İletilemeyen ısının soğrulmasından bahsedemeyiz. Delid yapmadığınız sürece en iyi sıvı soğutma sistemini de kursanız işlemciyi belli bir frekans ve voltajdan sonra soğutamazsınız. Ortalama bir kullanıcı için de Hyper Evo'dan fazlası israf.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam h60 hava soğutmaların bir çoğunun gerisinde, Eğer h100 felan alın derseniz, o da o fiyatı haketmiyor bence. Özellikle yurtdışı forumlarında baya alay konusu olmuş bu giriş seviyesi sıvı soğutucular. 2500 rpm verdikten sonra elektrik süpürgesi de soğutur yazan bile var. Ondan aslında hava soğutmaya yöneldim.

Eğer paraya kıysaydım 300-400 dolara belki iyi bir sıvı soğutma yapılabilirdi.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Nisan 2016; 22:34:21 >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Hocam evet çoğu kimse Haswell için ısı iletken özürlü demiş. İ7'ler daha fenaymış galiba .

Hocam hangi siteye girdimse soğutucu için herkes hyper evo 212 alın geçin demiş. Ama testlerde 4.0 ghz'lerde 85-90'ları görmüş hyper 212 evo.

Aslında amazon bir açıyor bir kapıyor hyper 212 evo için tr ye gönderimi. Eğer açarlarsa 28-10=18 dolar artı 5 dolar kargoya sahip olabiliyorum. Yani 65 türk lirasına. Belki yönelebilirim hep aklımda olan bir soğutucu.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Nisan 2016; 22:12:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Hocam çok pahalı yaf. Nh-d14 ve d15 in bizzat galiba tr'ye gönderimi yok. Ama noctua'lar vergi sınırını geçiyor. 350 liraya yaklaşıyor fiyatları. Ama hava soğutmanın kralı Nh-d15
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Nerde görmüş o sıcaklıkları 4 GHz'da. İmkanı yok. Ben 4.4 GHz HT açık 4790K ile antika Sunbeam CCF ile görmüyorum o sıcaklıkları AIDA64 FPU testi dışında. Çok da dengeli olur o işlemci ile. Ha ben 4.8 GHz yapacağım diyorsan Noctua D15'ten başkasını arama. İşlemci ısıyı iletse D15 iki tane 4670K'yı yine soğutur. Tabi D15 farkını yüksek frekans ve voltajda yine koyuyor ama yarın kule tipi hangi soğutucuyu alırsan al işlemciyi strese soktuğunda soğutucunun ekranda gördüğün derecelerle alakası olmadığını göreceksin.

Hocam burda da AIDA64 FPU 4.2 ghz de 95 derece görmüş.

Bu mesaja eklenen görseller:

O testte dökülmeyen soğutucu var mı peki? D15 dengi Phanteks bile 86 derece.
    Söylemek istediğim de bu zaten. Ne kadar iyisini alırsan al Haswell'lerin berbat termal dizaynından dolayı belli durumlarda işlemciyi soğutamazsın. Be Quiet Dark 1.5 Kg yine halini görüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 4 Nisan 2016; 22:41:55 >
    Valla forumdan bir arkadaş ewarr nicki amazondan lepa aquawater 120 mm sıvı soğutma aldı 4690k yi 4.5 ghz de sorunsuz kulaniyor maks sıcaklık 60-65 derece, amazon konusunda incelemesini yapmıştı aynı modeli bende almayı düşünuyorum hava sogutma ne bileyim bana eski geliyor ve gaming sistemlerde sıvı soğutma olması uzun vadede daha iyi olacaktir. Diye düşünüyorum tabi bu benim gorusum tercih sizin

• -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Hocam yok haklısınız. Zaten hiç bir oyunda da işlemci o kadar yük altına girmez diye düşünüyorum.

Amazon tekrar 28 dolardan satarsa 10 dolar indirim ile 65 türk lirasına alabiliyorum. Eğer öyle olursa cidden alabilirim çünkü fiyat çok uygun.

Ama Hyper 212 evo tr'de 136 lira. Ona o parayı vereceğime 14 lira fazla verip amazondan Evga acx almak bana daha mantıklı geliyor.

Edit: Hatta şimdi invetustan baktım, 165 lira . İnventus
    İkinci el de amazondan alınmış sıfır satıyorlar 100 TL civarı. Webdenal da 138 TL. Çok para vermemeye bak derim.

Evet ayrıca belirtmis olduğum arkadaştan pm vasıtasıyla detaylı bilgi alabilirsin aynı modeli kullaniyor fani çok sesli değil 30 dba civarı ses yapıyor corsair sp -af serisi fanlarla neredeyse aynı

• Zalman cnps10x performa alabilirsin, küçük kasaya sığabilir. Eğer intake açıklığın varsa zalmanın fanını buraya takarsın, bir tane de Noctua NF-F12 alıp heatsinke pull konumunda takarsan tadından yenmez. Günde 12 saat cfd analiz yarpıyorum bu şekilde, işlemci 4930k 47 dereceyi geçmedi(tabii hava sıcaklığının da etkisi var yazın ona yapabilecek bir şey yok) ve egsoz fanı da yok. Termal macun için de bosch servisine gidip gümüş içerikli macun almanı öneririm. Kasanın fotoğrafını atarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
    Noctua U12s,60$. U14s 70$.

Yüksek ihtimal thermaltake core v71 alırım. Yani kasa pek problem değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 5 Nisan 2016; 7:13:39 >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    U12s değerlendirmeye alınmıştır. u14s için satıcı amazon değil. Ona da güvenip alamam ne yazıkki.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.