Şimdi Ara

İşlemci nasıl seçilir ÇOK BİLİYORSUNUZ. Gelin anlatıyorum. Size Özel Tonlama ile Hemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
32
Favori
33.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kırılgan ve narin arkadaşlarımız için yeniden düzenledim arkadaşlar buyurun.




    Siz değerli arkadaşlar, merhaba.
    Bu konuda size bazı önemli püf noktaları hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

    Eğer standart bir ev kullanıcısı iseniz ve sisteminizi oyun için kullanıyorsanız en önemli bileşeniniz darboğaz vs. de olsa ekran kartınızdır. Tabi monitörden sonra.

    Çıkış birimini, harici ve dahili bileşen olarak sistemi ikiye ayırdığımızda harici bileşenlerin önemlisi olarak adlandırırız. Yani dahili bileşenleriniz istediğiniz kadar iyi olsun, çıkış biriminiz neyse onu görürsünüz. 60Hz 22'' monitörde RTX kart kullanmak, genel mantık skalasında çok kabul gören bir durum olmadığı için , daha iyi bir monitör ile daha iyi oyun keyfi alacağınızı belirtmek isterim.

    Monitörünüzü kaliteli seçtiniz diyelim , isteğinize göre 24'' 144Hz , 27'' 144Hz , 32'' 60/75 Hz , Paneli de seçtiniz İps,Tn vs. monitörünüz ihtiyacınızı görüyor diyelim , kaliteli bir güç kaynağından sonra en önemli bileşeniniz ekran kartınız. Alabildiğiniz en iyi ekran kartını almalısınız öyle darboğaz vs. olacak diye uzun uzadıya düşünmenize de gerek yok.

    Şimdi püf noktaya gelelim işlemcimizi seçerken neleri göz önünde bulundurmalıyız ?

    Öncelikle nasıl bir kullanıcı olduğunuzu belirlemelisiniz. Esporculara imreniyor ve onlar gibi oyun oynuyorsanız o oyunların zaten çok çekirdeğe ihtiyacı yok güçlü ve yüksek frekanslı işlemci seçmeniz gerekiyor , intel işlemci seçmeniz daha mantıklı olacaktır , soket vs. takılmadan alıp takıp kullanabilirsiniz. Eğer bu tip bir imrenme durumunuz yok ise single player olsun multiplayer olsun farklı farklı oyunları deneyimlemeyi seviyorsanız ve içeriden eşiniz yada anneniz size yemek hazır dediğinde kapatıp çıkabiliyorsanız , sisteminizi oyunlar kadar günlük diğer işler içinde kullanıyorsunuz demektir. Buda sizin için fiyat performans , sadece performanstan daha önemli demek. Bu şekilde bir kullanıcıysanız eğer Amd nin Ryzenlerine bakmanız daha faydalı olacaktır, 2. nesil 3.nesil 4.nesil farketmez kendinize uygun bir model seçip kullanmanıza devam edebilirsiniz.


    *2K monitörünüz var ise eğer 1080P oyun testlerine bakmanıza gerek yok.Hatta 4K monitör kullanıyorsanız zaten cpu düşünmenize gerek yok hepsi aşağı yuakrı benzer performans verecektir..
    *1080P 60hz monitörünüz var ise önceliğinizi çıkış biriminizi daha iyi seviyeye getirmek için değerlendirebilirsiniz.
    *Önceliği oyun olan arkadaşlarım, amd de Ryzen 3600 intel de i5 üzerine bakmanıza gerek yok , buradan artan paranızı daha iyi güç kaynağına yada pcb si soğutması daha kaliteli ekran kartına yatırmanız sizin için daha mantıklı bir hamle olacaktır.
    *Yapılan cpu testlerinde, baz oyun performansına göre kıyas yapmak çok mantıklı bir iş değildir cpu nun ana görevi oyun değil zira. 9900K ve 3900X vs. gibi üst seviye cpu ların 1080P oyun testlerini paylaşmanıza, birisi 170fps almış diğeri 190 diye biri diğerinden iyi demenize gerek yok arkadaşlar çünkü bu seviyedeki işlemcileri oyun performansına göre karşılaştırmak pek mantıklı değil çünkü, böyle bir işlemciyi oyun sisteminde kullanan kişinin ekren kartı da üst seviyedir doğal olarak monitörü de, tüm bunlar içerisinde 1080P de oyun oynayan kişide %5 tir , oda zaten 100Fps den her türlü fazla laıyordur ki buda takılma vs. yok demek. Yani Ryzen 7 ve i7 cpu alan arkadaşın test sonucuna bakmasına gerek yok bu kıyaslar düşük cpu larda yapılır.
    *Son kullanıcının hayatta yapmayacağı hiç kullanmayacağı ne olduğunu anlamadığı testlere göre cpu savunması da mantık sınırlarının dışıdır arkadaşlar. Kullanacağınız uygulamaların sonuçlarını kıyas etmelisiniz.

    Unutmayın önemli olan paradır. Ne kadar az para verip ne kadar çok performans alıyorsanız , sisteminiz o kadar mantıklı oturaklı bir sistemdir. Hadi sizin para sorununuz yok diyelim. iYi seviye bir soğutucu da alırsınız anakartta ekran kartı da monitör de ozaman ne almalısınız ? Bu senaryoda parası çok oyuncu iseniz AMD ile diyaloğa girmenize çok gerek bulunmuyor.

    Oyun oynarken sürekli FPS kontrol ederseniz belli bir süre sonra bu sizde alışkanlık yapar ve normalde 50 Fps ile sorunsuz oynadığınız oyunun 70Fps de de takıldığını filan düşünmeye başlarsınız. Bu tip test yazılımlarının amacı sürekli sistemi kontrol etmeniz değildir. Keyifli bir deneyim için oyunun size göre oynanabilir değerini FPS ile bulmaya çalışmak yerine ayarları değiştirerek kendiniz bulursanız çok daha kaliteli bir oyun deneyimi yaşayacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.


    Kullanmadığınız Fps lerin peşinde marka bağımlısı takıntılısı olmak yerine oyun kıtlığı yaşanan piyasada paranızı daha mantıklı harcamanız dileklerimle.







    ORJİNAL METİN



    Fanboyluğun lüzumu yok.
    Kaç senedir beni tanıyanlar, marka takıntım olmadığını son derece tarafsız yaklaştığımı gayet iyi bilirler. Bilmeyip burnu büyüklük yapan arkadaşlar biraz araştırırsa birşey okuyup öğrendiği konulardan en az birinin altından muhtemelen bir mesajım çıkacaktır.


    Eğer intel yada amd cpu satınca hanenize para giriyorsa konu sizi ilgilendirmiyor.
    Eğer ilber ortaylı hocanın kasteddiği cahillerdenseniz zaten mevzuyu anlayamazsınız ama yine de yorum yapın eğlenceli oluyor.

    Eğer standart bir ev kullanıcısı iseniz ve sisteminizi oyun için kullanıyorsanız en önemli bileşeniniz darboğaz vs. de olsa ekran kartınızdır. Tabi monitörden sonra.

    Çıkış birimini, harici ve dahili bileşen olarak sistemi ikiye ayırdığımızda harici bileşenlerin önemlisi olarak adlandırırız. Yani dahili bileşenleriniz istediğiniz kadar iyi olsun, çıkış biriminiz neyse onu görürsünüz. 60Hz 22'' monitörde RTX kart kullanıp oyun oynadığınızı ancak varsayarsınız bu bir gerçek kusura bakmayın alakaya maydanoz bir sisteminiz var demektir.

    Monitörünüzü kaliteli seçtiniz diyelim , isteğinize göre 24'' 144Hz , 27'' 144Hz , 32'' 60/75 Hz , Paneli de seçtiniz İps,Tn vs. monitörünüz ihtiyacınızı görüyor diyelim , kaliteli bir güç kaynağından sonra en önemli bileşeniniz ekran kartınız. Alabildiğiniz en iyi ekran kartını almalısınız öyle darboğaz vs. olacak diye çokça da gocunmanıza gerek yok.

    Şimdi püf noktaya gelelim neden boş tartışmalar içine giriyorsunuz ve işlemci seçemiyorsunuz ?

    Çünkü nasıl bir kullanıcısınız kendiniz de bilmiyorsunuz. Esporculara özeniyor ve onlar gibi oyun oynuyorsanız o oyunların zaten çok çekirdeğe ihtiyacı yok güçlü ve yüksek frekanslı işlemci seçeceksiniz bu matematik kadar net bir durum, intel'e yanaşıyorsunuz, soket vs. takılmadan alıp taklıp paşa paşa kullanıyorsunuz. Özentilik yaşını geçtiniz single player olsun multiplayer olsun farklı farklı oyunları deneyimlemeyi seviyorsunuz ve içerden eşiniz yada anneniz size yemek hazır dediğinde kapatıp çıkabiliyorsanız , sisteminizi oyunlar kadar günlük diğer işler içinde kullanıyorsunuz demektir. Buda ne demek sizin için fiyat performans , sadece performanstan daha önemli demek. Ozaman ne yapıyorsunuz yine matematik kadar net bir durum olan Amd nin Ryzenlerine bakıyorsunuz 2. nesil 3.nesil 4.nesil farketmez kendinize uygun bir model seçip geçiyorsunuz kenara.

    Şimdi biraz daha ilk okul seviyesinde matematik öğrenelim.

    *2K monitörünüz var 1080P oyun testlerine bakmanızın bir anlamı yok.Hatta 4K monitör kullanıyorsanız zaten cpu düşünmenize gerek yok hepsi aynı.
    *1080P 60hz monitörünüz var önceliğin senin FPS kasmak değil monitörünü daha iyi bir seviyeye getirmek için hazırlık yapmak.
    *Önceliği oyun olan arkadaş amd de Ryzen 3600 intel de i5 üzerine bakmayacak , gidin paranızı daha iyi güç kaynağına yada pcb si soğutması daha kaliteli ekran kartına yatırın vs.
    *Yapılan cpu testlerinde, baz oyun performansına göre kıyas yapmak tam cahil işidir cpu nun ana görevi oyun değil. Sağa sola 9900K ve 3900X vs. gibi üst seviye cpu ların 1080P oyun testlerini koyup birisi 170fps almış diğeri 190 diye biri diğerinden iyi muhabbeti yapıyorsunuz benden söylemesi çok komik duruma düşüyorsunuz. Ryzen 7 ve i7 cpu alan arkadaşın test sonucuna bakmasına gerek yok bu kıyaslar düşük cpu larda yapılır.
    *Son kullanıcının hayatta yapmayacağı hiç kullanmayacağı ne olduğunu anlamadığı testlere göre cpu savunması abesle iştigaldir.

    Unutmayın önemli olan paradır. Ne kadar az para verip ne kadar çok performans alıyorsanız , sisteminiz o kadar mantıklı oturaklı bir sistemdir. Hadi sizin para sorununuz yok diyelim. Kıralından soğutucu da alırsınız anakartta ekran kartı da monitör de ozaman ne almalısınız ? Canınızı yerim Amd ile ne işiniz var kardeşim alacağın işlemci kabak gibi intel.

    Oyun oynarken bir gözü Fps de olan arkadaşlardansanız daha gideceğiniz çok yol var demektir yüksek Ghz li inteller soket ömrü olmasa da size göredir. Ama benim gibi oyun akıcılığına bakıp fps ile bir işiniz yoksa paranız kıymetliyse zor kazanıyorsanız babanız zor kazanıyorsa vs. vs. kimse kusura bakmasın , alacaksınız bir tane Ryzen 5 , temiz temiz kullanacaksınız. Arada konuları filan gezersiniz artık anakartlar çok basitleşti ufaktan hız aşırtma da öğrenirsiniz. Yada benim güçlü çok çekirdekli işlemcim olsun oyunuda açayım arkada download yapsın 20 sekme açık tursun bir yandan da başka bir uygulama da açık kalabilsin müzik dinleyim vs vs. render alayım (ne hikmetse herkes renderci yayıncı onu da anlamıyorum ) Fiyat performansın dibi Ryzen 9 dur açık ve net bir şekilde.


    Oldukça basit bir şekilde anlatmaya çalıştım. Kullanmadığınız Fps lerin peşinde fanboy olmak yerine oyun kıtlığı yaşanan piyasada paranızı daha mantıklı harcamanız dileklerimle.

    Bir dost.


    Ekleme
    https://forum.donanimhaber.com/test-fx6100-vs-i5-3570k-fiyat-performans-oyun-kiyaslamasi-kullanici-yorumlari--67540193

    7-8 sene önce yapmışız bakın, inceleme. Belki hatırlayan vardır. O dönemde de fanboy arkadaşların çok zoruna gitmişti bu konu, kaç tanesinin konuda hata bulmak için konuya 50 kere girip yazılanları okuyo mesaj yazamadığını hatırlar gibiyim. Vel hasıl , fanboyluk bitmiyor sanırım şekil değiştiriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 9 Şubat 2020; 12:20:24 >



  • İyi güzel peki herkes salak, herkes cahil, bir sen alimsin tamam kabul. Yazmışsın tek tek sağol eksik olma.

    Yalnız güzel kardeşim her iş için ayrı bilgisayar mı alacak insanlar? Adam cs, lol, Dota oynuyor ağırlıklı olarak ama yeri geliyor açıyor forza horizon oynuyor, gta oynuyor vs. Yeri geliyor Photoshopla uğraşıyor, yeri geliyor yutuba video atıyor. Öyle yapacaksan şunu al böyle yapacaksan bunu al diye motomot bir mantık günlük hayata uygun değil.

    Hep diyorum oyun pc'si yapacaksanız kasanın bütçesinin %60 kadarını ekran kartına ayırın. Kimse de o kadar avel değil herhalde 1660ti ekran kartına 9900k işlemci taksın. Ama işte insanların neye ihtiyacı olduğunu tam olarak kimse bilemez. Böyle cahilsiniz önce şunu alın bunu alın demek hem üslup olarak yanlış hem de kullanıcının ne yapıp yapmayacağını kimse önceden kestiremez.

    Adam diyor ki sistemi şimdi kurayım 3700x takayım, rx570 var elimde diyor mesela. Ee diyorum ekran kartı al, yok diyor seneye alcam taksiti bitince. Cahil değil bunu söyleyen, adamın ekonomisi böyle işliyor. E diyorum seneye al 3700x'i de madem, diyor ki o zamana kadar başka şeye harcarım parayı. Alayım dursun anakart, ram, cpu hepsi hazır olsun seneye ekran kartını takarım. Böyle çok hikaye duydum ben.

    Tek çekirdeke aban intel al nasıl olsa cs oynuyorsun diye tavsiye verilmez. Adam belki üç gün sonra sıkılıp bf alacak? Nerden bilecez.

    Bu işin kategorileri var. High end, orta, alt vb. Okuyorum bazen rx480 ryzen 1600 kullanan adama burda top tier psu öneriyorlar. La adamın parası olsa zaten 1600 falan niye kullansın.

    Her şeyin en iyisi en pahalısı herkes tarafından biliniyor zaten.
    Bir tek sen biliyorsun aslansın sen kesseler kanın akmaz helal sana be. Ne güzel anlatmışsın çok çekirdek performansını direk silip atmışsın hemen helal olsun aydınlandım sayende. Sanırsın insanlarlar her sene işlemci anakart değiştiriyor ileriye dönük sistem toplamak isteyen insan senin yaptığın gibi acemice çok çekirdek performansını bir kalem ide silip atmaz, platformun yeni teknolojilerini silip atmaz. Benden tavsiye sistem toplayacak adam konu sahibinden tavsiye alacağına gitsin mahelle bakkalından alsın daha iyi.
  • Katılıyorum diyebilirim.
  • Teşekkür edebilirim.
  • https://www.passmark.com
    https://valid.x86.fr/bench/16

    yüksek puan iyidir fazla düşünmeye gerek yok bence
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Tam olarak öyle olmaz o iş , 2700X 9900K nın ensesindedir çoklu işlemde ama single core da çok fark var ayrıca 3/1 i fiyatında ve iyi bir fanı var. Hitap ettiği kesim farklı yani.
  • Aslında işi karıştıran yayıncılık konusu. (şimdi diyeceksiniz herkes yayıncı )

    Normalde 9900k alacak iken single pc stream yapılacağını göz önüne alınca ryzene kayıyor aklım, çıkmaza giriyorum.
  • elinize saglik hocam cok guzel izah etmissiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya oy verinde bari öne çıksın
  • Selamlar üstadım.

    Vaktini almak gibi olacak fakat takıldığım bir konu var,yardımcı olabilirsen çok memnun olurum.

    Öncelikle kurulacak sistemin amacını belirteyim:
    -- 106 inc ekranda (projeksiyon) 4K görüntülü film izleme,başka bir esprisi olmayacak sistemin.
    -- Ekran kartım 1080 ti
    -- ram i 16 veya 32 gb kullanabilirim sorun olmaz
    -- Anakartı ve işlemcimi henüz belirlemedim
    -- İlerleyen zamanda (4-5 yıl sonrasında)ekran kartı yükseltmesi yapabilirim onun dışında tekrar tekrar upgrade ile uğraşma niyetim yok,dolayısıyla darboğaz vs yaşamamalıyım.

    Bu sisteme önerilebilecek işlemcinin türü ne olmalıdır?
    Yani çok çekirdekli bir işlemci mi,hızlı bir işlemci mi?
    Ya da server işlemcisi olarak adlandırılan xeon işlemci mi tercih etmeliyim?

    Yoksa işlemci ile uğraşma bir etkisi olmaz mı?
  • Konu icin tesekkurler. Gecmise bakarak bugunun islemcilerini yorumlamak,firma bazli tutuculuk yapip ne cikarirsa almak gibi hatalara dusmemek adina aydinlatici bilgiler vermissiniz.
    Bugun ortalamanin ustundeki bir oyun makinasina r5 3600 serisi islemci rahat rahat yeterken fiyat bazli kiyaslama yapmak hata olur. Su anda bir 8700k parasina anakart ve 3600 islemci alinip 1080ti karti kayipsiz surebiliyorsaniz para cok olsa bile intelin i7 serisine yatirim yapilmaz, bunu bizzat gorduk. Gerci bu forumda yazilanlar gundelik hayatta pek uygulaniyor denilemez. İ5 ve 1070 li makinalar hala oyuncularin gozunde is yapan sistemler. O zaman islemci icin cok kasmaya gerek olmadigini dusunuyorum (oyun olarak).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firstdejavu kullanıcısına yanıt
    Bu ekran kartı ile film de izlersin konsol gibi oyun da oynayabilirsin. Bu sistemde benim tavsiyem mini itx sistem olur. Şık bir kasa ile oldukça güzel bir görüntü elde edebilirsin ama ekran kartının boyutuna göre bir kasa seçmen gerekiyor. Eğer kartın sığmıyor ise matx güzel kasalar var onlardan bakılır.

    Bellek olarak 16gb yeterli 32 ye çıkmana gerek yok. İşlemci olarakta hiç farketmez, bütçe var ise i5 olabilir ryzen 5 olabilir hepsi işini rahat görür. Yani aslında senin bütçen önemli burada.
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Parayı veren için elindeki en kıymetli cpu zaten Türk milletinin genel huyudur kendi malını en iyi görüp başkasındakini kötü görmek.
  • quote:


    *2K monitörünüz var 1080P oyun testlerine bakmanızın bir anlamı yok.Hatta 4K monitör kullanıyorsanız zaten cpu düşünmenize gerek yok hepsi aynı.


    4k monitörle kullanılacak rtx 2070,2080 durumunda da mı cpu düşünmeyelim hocam açar mısınız biraz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Kasa seçimimi de sonlandırdım.Orada da bir sıkıntım yok şimdilik bahsettiğiniz gibi itx kasadan yana kullandım seçimimi.
    Ekran kartımın uyabileceği bir kasa olması öncelikli idi ve öyle de oldu.

    Dediğim gibi asıl amacım filmlerde herhangi bir donma,atlama,gecikme olmaksızın 4K görüntüyü alabilmeliyim.
    Oyun konusuna hiç girmeyeceğim zira hiçbir oyun ile ilgim yok.

    Konuları dolaştığımda bütün başlıkların oyun üzerine açıldığını farkediyorum.
    Küçük bir panelde izleme yapıyor lsam bunu da çok takmazdım fakat 100 inc üzerinde görüntüye çıktığım için sorun büyüyor.

    Kurulacak sistemin en önemli özelliği filmde sıkıntı çıkarmaması ve neredeyse sıfır seste çalışması.
    Fan seçimlerimi de bunun üzerine tamamladım.Geriye sadece işlemci ve anakart seçimim kaldı.
  • Aslında sormak istediğim xeon E526xx işlemci sınıfı idi.
    Malum render sistemlerindeki mantık gibi görüntü işleme önemli olacağından çok çekirdekli ama görece düşük hızlı stabil bir işlemci daha mantıklı olmaz mı?
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    2070 2080 Tam olarak 4K kartı değil , ama 4K kullanacağını varsayarsak evet çok tadını kaçırmamak kaydıysa cpu darboğazı aklınıza getirmenize gerek yok. Makas daralır tüm cpu lar birbine yaklaşır. Mesela ben 4K monitör alsam gidip 3700X + 2060 Super yada 2070 alacağıma , Ryzen 1600 + 2080 Super alırım. Tabi ryzen 1600 ün standart işlerde yetip yetmeyeceğini bilmek gerekiyor. her ne kadar çok tavsiye edilen bir senaryo olmasa da sistem dengesi bakımından, salt oyun performansı adına bu şekilde tercih yapılabilir. Diğer bileşenlerin orantılı seçildiğini varsayıyorum.
  • firstdejavu kullanıcısına yanıt
    Dediğin işler için boostu olan Ryzen işlemci daha mantıklı. İyi bir soğutucu ile Ryzen 3600'ün üzerine koyulacağı B450 anakart ile istediğin sistemi tamamlamış olursunuz.
  • İşlemcinin ne işe yaradığından ziyade piyasada HANGİ MODEL HANGİ FİYATA SATILIYOR mantığıyla bakmak daha mantıklı. Çünkü 1080p de olsa oyunlarda öyle bir grafik varki bizim sistem dizerken işlemci ekran kartı diziliminde %50 den fazla ekran kartını düşünmemiz lazım diye düşünüyorum

    2. Husus olarakta bu forum dahil çok az kesimin yaptığı birşey. SİSTEM DİZMEDEN ÖNCE HANGİ OYUNLARI OYNUYORUM HANGİ OYUNLARI EN ÇOK OYNAMAYI SEVİYORUM diye bakmayıp "işte güncel abi olsun yiaaa şunu bunu oynuycam bilmiyorum sağlam sistem olsun" olarak yaklaşmak. Öyle yaklaşanada derimki bende paran ney bilmem ama domalıp 3700x rtx 2070 super al derim. Saçmalık değil mi ? Sen önce oynayacağın oyunları belirlemessen kim ne tavsiye edecek sana ? Biz sana cs go lol için sistem tavsiye etmişizdir sen tutup pubgde "bune yiaaa en düşük ayarlarda anca 60 fps veriyor" diye ağlarsan ağzına vururlar burda.

    Velhasıl oyunlarda en çok istenen şey ney bunlar artık ad soyad gibi bilinmesi lazım. Ben yinede sıralayım;

    Minimum 6 çekirdek olucak
    İzlekleride olursa daha iyi olur
    Minimum 3.8 3.9 ghzlerde çalışması lazım

    Bitti bu kadar. Bunu en iyi fiyatla veren ney ? R5 1600 AF. Şimdi sistemi buna göre dizmeye başlayıp daha sonra bu işlemci beni ne kadar götürür diye düşünüp oynayacağımız oyunlardaki performansınada bakmak lazım. İşlemci buna göre seçilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben csgo oynuyorum ama 2K da mesela herşey en sonra 300fps ile oynuyorum , bakıyorum başkası 720p de oynamaktan keyif alıyor. Bu işin bozukluğu e sporculardan kaynaklı. Onlar 240Hz 24'' monitör kullanıyor max. 1080p çözünürlükte diye, çoğu kişi bunu doğru kabul ediyor. Bu işte doğru diye birşey yok insan zevki matematik değildir.

    32'' monitörde 2K yada 4K da 60FPS+ ile aldığım oyun keyfini (single player) , 1080P monitörde alma şansım sıfır. Hede 27 aşağısında ise monitör sıfır dan bile düşük. Ama ben bir oyuncu değilim , hatta zor kötek oyun sonunu getirebildiğim için daha çok oduncu sayılırım Ben oyunda gezmeyi hoplamayı bir yerleri yıkıp patlatmayı seviyorum. FPS filan da açmıyorum. Öyle çok oyun tutkunu da değilim hanım ' yemek hazır ' gongunu çaldığı anda 1dk içinde mutfakta olurum


    Vel hasıl , para kolay kazanılmıyor. Son işini yaptığım adam telefonlarımı açmıyor bir gol daha yedik anlaşılan.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Aslinda 1k 2k 4khepsi ayni oranda cpu ihtiyaci duyar. Aslinda gpu kisitliyor yani. Elimizde ki gpu 100 frame verebilse zaten gene darbogaz olacak 4k da cpu ihtiyac yok demek kadar sacma birşey yok Ben 6700k Dan 8700k ya gectigin de bile inanilmaz cogu oyunda akici lik hissettim. Hep derim 4k da cpu nun yüzde düşme sebebi tamamen gpu ile alakali cpu nun gereksiz olmasi ile alakasi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.