Şimdi Ara

İşlemci Fanının Ayağı Kırıldı (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün termal macunu değiştirmek için işlemci fanını çıkardım. Yerine takarken alt kısmındaki plastik parça kırıldı. Yeniden yerine taktım fakat şu an sadece 3 ayağı tutuyor. Sıcaklıklar sadece Chrome açıkken 60 dereceye kadar çıkabiliyor. Daha önce 50 derece civarında duruyordu. Acaba bu sıcaklık artışı fanın ayağındaki plastik kısmın kırılmasına mı bağlı yoksa sürdüğüm termal macun miktarı fazla mı geldi? Elimle fanı kontrol ettim ve bayağı sabitti. Yani çok güç uygulamadan yerinden oynamıyor. Eğer sorun fandaysa değiştirmem mi gerekecek? Dün sürdüğüm termal macunu silip tekrar daha az sürmeyi düşünüyorum ama yeniden işlemci fanını çıkarmaya da korkuyorum. Şu Intel'in neden plastik gibi kırılgan bir madde kullanığını anlamak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 10 Ocak 2015; 15:11:20 >

• Bunları böyle tek tek satıyorlar mı acaba?

Yalnız altındaki iki plastik parça da kırılmadı. Sadece bir tanesi kırıldı.

Edit: Fiyatı sadece 1.79 dolar fakat buraya ulaşması 1 aydan fazla sürebilirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 9 Ocak 2015; 15:49:18 >
  • ayağı bilgisayarcılardan çıkma olarak bulabilirsin. o zamana kadar çapraz olan ayakları sık, diğer ayak boşta kalsın. karşılığı olmadığı için yüzeyin birebir temasını engeller.
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    Termal macununu (Film tabakası gibi) ince diye tabir ederler, çok ince sürülecek kalın sürdü isen ısınma yapabilir. 2. olarak intelin standart fanlarını genelde hız aşırtma yapanlar değiştirip başka fan takıyor onun için bir çok kullanıcının elinde boş vardır. İşlemcinin modelini yazarak ararsan ya da 2. el bölümüne bakarsan ucuza bulabilirsin.
  • baysimon B kullanıcısına yanıt
    Yani sadece 2 ayağı mı sıkayım? Şu an 3 tanesi tutuyor ve fan sabit, yerinden oynamıyor. İşlemciye temas ettiğini düşünüyorum. Yarın bilgisayarcıya gidip sormayı düşünüyorum. Bilgisayarı götürmem pek mümkün değil.
  • ikinci el bolumunden 10 tl gibi bir fiyata orj temiz fan bulabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sıra yazmıştım ama mesaj yollanmadı. Macunu kağıt inceliğinde sürmek gerekiyormuş fakat ben şu an o kadar ince olduğunu sanmıyorum. Yarın gidip bilgisayarcıdan yeni ayak alacağım (eğer varsa). 2. el bölümünden yeni fan almam imkansız çünkü yurt dışında yaşıyorum. Fakat burada da fiyatlar ucuz. Eğer kırık olan ile değiştirmek için parça bulamazsam ancak yeni fan alırım. Siz hangisini tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 9 Ocak 2015; 20:07:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

5 sıra yazmıştım ama mesaj yollanmadı. Macunu kağıt inceliğinde sürmek gerekiyormuş fakat ben şu an o kadar ince olduğunu sanmıyorum. Yarın gidip bilgisayarcıdan yeni ayak alacağım (eğer varsa). 2. el bölümünden yeni fan almam imkansız çünkü yurt dışında yaşıyorum. Fakat burada da fiyatlar ucuz. Eğer kırık olan ile değiştirmek için parça bulamazsam ancak yeni fan alırım. Siz hangisini tavsiye edersiniz?

Hocam işlemciniz ne bilmiyorum ama overclok vb. işiniz yoksa günlük kullanım ve oyunlarda size yeticek bir soğutucu 50 tlyi geçmez yurtdışındaymışsınız ücretler nasıl olur bilmiyorum.

Overclock yaparım felan diyorsanız araştırıpta almanızı tavisye ediyorum.

Fan önerisi için öncelikle işlemci modelini bilmek gerek ki ona göre öneri yapılabilsin, sanırım Intel uyumlu İşlemci fanları tüm intel işlemci modelleri kapsamıyordur. Hatta yaşadığın ülkeyi de yazabilirsen oradaki fiyatlara göre de öneri yapılabilir.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Yanlış cevap butonuna basmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 9 Ocak 2015; 21:52:32 >
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    İşlemci; Intel Core 2 Quad Q6600
    Anakart; Gigabyte P31-DS3L

Yunanistanda yaşıyorum.
  • Şimdi bilgisayarcıdan geldim. Bu parçaları tek tek satmıyoruz dedi. Soğutucu ile beraber gidiyorlarmış. Sadece 1 kırık ayak için yeni soğutucu almak istemiyordum ama başka çarem kalmadı sanırım. Onlarda kullanılık soğutucu var mı diye sormak 10 dakika sonra aklıma geldi ama geri dönmedim. Zaten bilgisayarı götürmem gerektiğini söyleyecekti büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 10 Ocak 2015; 12:42:18 >
  • Cooler Master X Dream i117 almayı düşünüyorum. Fiyatı gayet uygun (23 lira civarında) ama sadece 3 pini varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 10 Ocak 2015; 12:46:28 >
  • Tekrar bilgisayarcıya gidip kullanılık fan var mı diye sordum? 5-10 dakika aradıktan sonra bana Manhattan adlı bir ürün verdi.

Eve geldim ve kutuyu açtım. İçinden termal macun ile yeni bir ayak çıktı. Demek ki yeni ürünlerin yanında termal macun ve yedek parça da veriyorlarmış. Aldığım soğutucunun çalışıp çalışmadığını bilmiyorum o yüzden sadece kırık olan ayağı değiştirdim. Yükte sıcaklık 61 dereceyi geçmedi. Bu sıcaklık iyi fakat kötü olan kasanın kapağı açık. Kapak kapalıyken 70 dereceyi bulur herhalde.

Normalde kapak kapalı iken daha iyi soğutma sağlanır, şöyle ki fanlar havayı kasanın önünden alır, arka tafataki egzost fana doğru iter. Diğer türlü kapak açık olunca hava akımı kontrol edilemeyeceği için daha verimsiz olabilir. Ayrıca istersen yeni aldığını da takabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 10 Ocak 2015; 16:38:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.