Şimdi Ara

İşlemci anakart ve ram tavsiye bütçe 40-50k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Halihazırda 4790K sistem var, yavaş yavaş güncelleyeceğim.

HAF932 kasa ve Corsair AX850 80+ Gold PSU var. Ekran kartı da 1070 Ti şimdilik bunu kullanacağım. Bütçeye saece anakart, işlemci ve ram dahil olacak. Gpu hariç bir 10 yıl kadar da ellemem sistemi, belki ram eklerim ileride. 2K monitör kullanıyorum.

DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • MSI Pro B650-A 8k
    amzn.eu
    Fırsat: MSI PRO B650-A WIFI AM5 DDR5 7600MHZ(OC) HDMI DP 3x M.2 USB 20 Gbps 2.5G LAN WI-FI 6E ATX
    https://amzn.eu/d/0d8ygtFc

CORSAIR Vengeance 32GB (2X16GB) 6400Mhz CL30 DDR5 26.790TL
    https://www.tebilon.com/corsair-vengeance-32gb-2x16gb-6400mhz-ddr5-amd-expo-cl30-dual-kit-ram-cmk32gx5m2b6400z30/
    (Alternatif olarak tekli 16GB modüller 12k civarına var.)

9700x işlemci 12k

46.790TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 28 Temmuz 2026; 0:49:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    R5 7600x *** Noctua NH-D15 chromax.black *** Asus TUF x670e-plus *** G.Skill Trident Z5 NEO 5600@CL28 *** Asus TUF RX 6800 *** Samsung 980 Pro 1TB | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 870 Evo 512GB *** Enermax Revolution D.F. X 1350W *** Cooler Master Masterbox 600 *** Mercusys MA30E

• _____________________________
    AMD Ryzen 5 Pro 4650G
    Gigabyte B550M S2H
    AMD Radeon RX 7600 (8 GB)
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB

• Yerinde olsam

AMD Ryzen 7 9800X3D 21.5k

Sapphire Nitro+ B850A WIFI7 10.1k alır, rami de 32gb 2. el kutu faturalı alırım.

15k civarına alınabiliyor, 20-25k rame vermem. Sonra alırım dersen 16gb 8k. 9800x3d ye gerek yok dersen 9700x al geç, 10 yıl dokunmama gayretindeysen x3d bir işlemci almak kötü bir fikir değil.

9800x3d de kesin gibiyim. rami de şimdi 16 ileride 16 alırım diyordum ama 2. el 32gb daha mantıklı geldi. bazı ramler sıkıntılıymış patriot viper vs. tavsiye edeceğiniz marka var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

4790k ile benim de uzun bir dönemim oldu delidleyip kullanmıştım. Resmen çağ atlayacaksınız onun garantisini verebilirim.

Patriot bozuluyor diyorlar da bilemedim 2 arkadaşımda var sorun yaşamadılar. Kendim yaklaşık 5 ay önce corsair almıştım dediğim şekilde 3 günlük hazır sistemden çıkma 32gb 5600mhz cl36 14bin tlye bedava.. Alırken versiyon 5 olmasına dikkat ettim. Corsair özelinde versiyon5 olanlar sk hynix bellekli oluyor. Şuan 6000 cl28 olarak ayarlı kullanıyorum, gayet memnunum. Kuzenime de geçen ay 14.5a lexar 32GB 6000mhz cl32 aldık o da sorunsuz kullanıyor. Garip markalara bulaşmayın, kutu fatura garantisi olsun yeter.

tamamdır onlara dikkat edeceğim.

bu arada delid yaptıktan sonra üst kapağı yapıştırdınız mı ? ben de girişeceğim delid olayına.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzelim işlemcileri ellemeyin derim Delid vs. olayı eskiden o.c nin dibine vurduğumuz günlerde işe yarıyordu İşlemcilerde zaten anormal o.c oluyordu Yüzde 30-40 o.c ne demek yahu.Şimdiki işlemcilerde zaten o.c olayı bitti gibi ,AMD işlemcilerde PBO ve co çıktı. Zaten eski sistem o.c yapmaya kalksan,işlemciler, tabiri caizse, yemiyor.

Yok hocam yapıştırmadım, ihsyi söktükten sonra chip etrafındaki kapasitörleri yalıtmanız gerekiyor haswellerde.

En temizi kapton bant kullanmak. Elimde kapton bant olmadığından şeffaf oje ve kağıt bant kullanmıştım.

İlk kat ojeden sonra ince bir parça kağıt bant kesip üzerine yapıştırmıştım üstüne 2 kat daha oje. 

Sıvı metali de işlemci chipinin üzerine ve ihsnin chipe temas eden yerine sürün, fazla sürerseniz zamanla taşacaktır. Sıvı metal zaten işlemci ve ihsyi birbirine yapıştırıyor. İşlemciyi anakarta kitledikten sonra işiniz tamamdır. 25 derece fark etmişti. İhsyi kaldırdığımda içindeki macun kup kuru olmuş toprak gibiydi dağıla dağıla çıkıyordu.

4790k için sorduğunu farz ediyorum arkadaşın 21bin liralık işlemciyi pamuklara sararım  

@FaLCoN^ ne marka kullanmıştınız hocam sıvı metali ?

• Thermal grizzly conductonaut kullanmıştım hocam.

9800X3D == ~21000 TL

Thermalright Phantom Spirit == ~ 3200 TL

Gigabyte B850 Aorus Elite ICE == ~ 10000 TL

IKI TANE Patriot Viper Venom 16 GB 6000 Mhz CL30 DDR5 ~22000 TL

Toplam ~53000 TL.

Ayrica, 2K monitor kullaniyorsaniz 9700X isinizi fazlasiyla gorecektir. 9800X3D biraz gereksiz kaliyor.

9700X alip, 1-2 lira daha ucuz bir anakart ile artan parayi gen5 ssd icin ya da ileride yapacaginiz ekran karti gelistirmesine de aktarabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletullah -- 28 Temmuz 2026; 16:53:49 >

• Bir AMD Ryzen 7 9800X3D nin vadedtiklerinin daha fazlasını fiyatının %80 lik bir kısmına elde edebiliyorken INTEL Core Ultra 7-270K Plus bana daha mantıklı geliyor....

Sen iki işlemcinin gerçek hayat testlerini filan bir incele bence 10 yıl kullanacaksın neticede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 29 Temmuz 2026; 12:35:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    asdas
    asdas
    asdas
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.