Şimdi Ara

İslami Mortgage Sistemi Kuruluyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Varlık Fonu (TVF), İslam Kalkınma Bankası'nın özel sektör kurumu (ICD) ile İslami mortgage sistemini türkiye özelinde özelleştirecek. TVF Başkanı Mehmet Bostan, ICD ile çerçeve anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Şu anda ev sahibi olmayı kolaylaştıracak mortgage sistemi kapsamında Türkiye'de uygulanabilecek finansal modelleri belirliyoruz. Türkiye'de insanları ev sahibi yapacak, yaygın şekilde kredi verecek bir kuruluşun kurulması heyecan verici" dedi. Sermaye ve ortaklık oranlarının henüz netleşmediğini belirten Bostan, katılım mortgage şirketinin kuruluş çalışmalarını üç ay içinde tamamlamayı düşündüklerini, hedeflerinin ise en geç 9 ay-1 yıl içinde faaliyete geçmek olduğunu söyledi.

    Şimdi kamuoyuna her kes ev sahibi olacak faizsiz konut kredisi verilecek ne anlama geliyor izah edelim. faizsiz demek maliyete hesabı faiz ile değil daha doğrusu alınan konut için murabaha denilen sistem uygulanacaktır. yani siz evi beğeneceksiniz kuruluş ise siz bana aylık 2 Bİn TL öderseniz ben size bu evi alırım. daha açık söylersek siz evi beğendiniz kuruma ilettiniz kurum evi gitti 150 Bin tl ye aldı sizede diyecek ki 120 ay bana 2300 TL ödersen evi sana satarım olay bu.

    Yine bu sistemin kurulması ile birlikte konut kredisi faizlerinde bankalar daha da indirim yapmak zorunda kalacaktır. Bu da 2017 yılı sonu ile birlikte 2018 de konut kredi faizlerinin 0,75 lere kadar gerilemesine neden olabilir.
    Ayrıntılar :http://www.bankarehberim.com/islami-mortgage-sistemi-ile-faizsiz-konut-kredisi/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.