Arkadaşlar merhaba kendim bir müslümanım ancak yıllarca araştırmama rağmen kafamın etini yiyen soruların cevabını bilenlerden yardım istiyorum. farklı dine mensup olanlarda fikrini paylaşabilir ancak küfür aşağılama kabul edilemez! 1-Şimdi Allah Cennet ve Cehennemi üç varlık (insan,cin ve melekler) için yaratmıştır.Bu varlıklar bir imtihandadır yaptıklarından ceza veya ödül alacaklardır. Peki Dünya (imtihan ortamı) dışında milyonlarca gezegen,galaksi,yıldız vs bulunuyor.Bunların milyonlarcası tıpkı dünya gibi yaşanılabilir.Beynini kullanabilen insan dünya dışında yaşam olduğunu kabul eder.Allah bu sınavı 3 varlık ve sınavı dünyada yapıyorsa peki bu dünya dışı alem-yaşam ne için yaratıldı? Hani sadece islam dünya içindi? 2-Dünyanın yaşı tahmini 4,5 milyardır.Dinozorlar yaklaşık 66 milyon yıl ''önce'' yok oldular.Modern insan türü fosil kayırlarına göre 300.000 yıl önce ortaya çıktı. Peki kainat insanlara bir sınavsa insanlık ortaya çıkmadan önceki milyar yılları hesaba katarsak Allah bizi geç yarattı veya dinozorlar niye yaratıldı neden yok edildi? 3-Allah neden bu evreni sırf 12.742 km'lik dünya içinmi yarattı.Biz evrende yok kadar küçüğüz.Bir sınav olacaksa 1 dünya,1 ay,1 güneş yeterlidir bu kadar detaya ne gerek var? 4-Son peygamber 571-632 yıllarında yaşamıştır.Bu dönemde peygambere inanan ve inanmayan vardı.İnanmayanlar inanmaları için mucize istedi ve misal ay ikiye yarıldı.Bu olağanüstü bir olaydır.Bu mucizeden sonra çoğu inançsız islama yöneldi.Peki şuan ne peygamber ne mucize görebiliyoruz.O adamlar mucize sayesinde inandılar ancak bizde mucize falan yok.Niye biz bu zorluğa rağmen cehenneme gidiyoruz onlar (hazıra konma misali) cennete gidiyorlar? 5-İslamda putlaştırma olmamasına rağmen yinede ortalıkta sakalı şerif,hırka şerif,sümük falan filan geziyor ve öpülüyor :) bu putlaştırmadır diye düşünüyorum. *Bu kadar yeter diye umuyorum umarım okuyanlar anlarlar.Bu foruma ilk defa yazıyorum hatam olursa affederseniz mutlu olursunuz iyi günler. |
Bildirim