Şimdi Ara

İslam dini’nin direği nedir sizce? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alihan381

    Ben sadece genel ve kesin hüküm söylemenin yanlış olduğunu, onur kırıcı olduğunu söylüyorum. Yani saydığın şeyleri bir dindar yapabildiği gibi bir dinsiz de yapabiliyor.






    Dindar,dini öyle söylediği için yapıyor.Dinsiz yapıyorsa kendi ahlaksızlığı dır.Ama henüz öyle birine rastlamadım.Olsa.bile %1-2 civarıdır.

    Afganistan ve Arabistan da ise bu oran %98 civarıdır.

    Yine din le bir ilgisi olmadığını söyleyecekseniz sizi objektif olmaya davet ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Ben bütün kötülüklerin sebebinin tek din olmadığını belirtiyorum sadece. Nasıl ki Arap ülkelerinin bu davranışları bizlere insanlık dışı gelse de SSCB, ve geçmişte Batı'nın soykırımları da insanlık dışı gelmelidir. İslam çocuklarla ergenliğe girince evlenebilirsiniz dese de, İslam veya başka bir din hiçbir zaman soykırım yapın, milyonları kesin, doğrayın demedi, yani dememiştir. (Soykırımla savaşın ayrı olduğunu biliyorsun sanırım.) Yani diyeceğim o ki Batı'nın ahlaklı olduğunu düşünmek, İslam toplumlarının ahlaklı olduğunu düşünmek kadar kör bir davranıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alihan381

    Ben bütün kötülüklerin sebebinin tek din olmadığını belirtiyorum sadece. Nasıl ki Arap ülkelerinin bu davranışları bizlere insanlık dışı gelse de SSCB, ve geçmişte Batı'nın soykırımları da insanlık dışı gelmelidir. İslam çocuklarla ergenliğe girince evlenebilirsiniz dese de, İslam veya başka bir din hiçbir zaman soykırım yapın, milyonları kesin, doğrayın demedi, yani dememiştir. (Soykırımla savaşın ayrı olduğunu biliyorsun sanırım.) Yani diyeceğim o ki Batı'nın ahlaklı olduğunu düşünmek, İslam toplumlarının ahlaklı olduğunu düşünmek kadar kör bir davranıştır.


    Orta çağ batısı ahlâklı kesinlikle değildi.Ama şuan gayet ahlaklı,vicdan sahibi ler.

    Protestan ahlakı diye bir şey var

    Soykırım konusu da çok tartışmaya açık bir konu.Yahudi lerin din leride Arap dini gibi olduğu için,Kendilerini üstün gördükleri için Alman toplumunu kendilerine köle etmeye and içmiş,mal varlıklarına sahip olma yemini etmiş ve Almanları kendi ülkelerinde işçi ve işsiz duruma düşürdükleri göz önüne alınmalıdır.Etki-Tepki durumu

    Sscb konusuna bir şey diyemem.Sosyalizm in başarısız bir denemesiydi ve yanlış çok fazla politikası mevcuttu.

    İslam toplumlarının ahlaksız ve zavallı vaziyette olması da tamamen İslam kaynaklı dır.Burada birbirimizi kandırmaya gerek yok,hiç birimizde çok cahil insanlar değiliz.

    Eğip büküp sağa sola yatırıp İslam mükemmel ama uygulayanlar yanlış nidaları atmaya lüzum yok.İslam gerici bir din ve en kısa zamanda reform yapılıp,cihat, şeriat ve bazı ayetler en kısa zamanda kitabından çıkartılmalı dır.

    Aksi halde İslam toplumları sürünme ye,islam dini ise azalarak yok olmaya mahkumdur.Gerçekler ne yazık ki böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 8 Ocak 2019; 20:00:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asil ahlaksizlik bati ve islam cografyasini kiyaslamaktir.

    Batidaki en ahlaksiz toplum bile islami benimsemiz toplumlardan daha ahlaklidir.

    Batinin ahlakina uzatilacak dilin vara agi yegane yer bacak arasi veya sarap tasidir.

    Islam cograsyasijda uzatmaya ne dil nede tat almaya dmaak kalir.

    Malezya krali kizi yasindaki rus fistigindan coxuk bekliyor.

    Tum gazetelerde boy boy baba kizli imasi yaratan pedoflist pozlar.

    Sorsan kizin rizasi var.

    Uleyn herifteki para olmaya kiz kullanilmis ic camasirini vermez..

    Subyanci toplum deyince katir gibi tepinip tepki gosteriyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 8 Ocak 2019; 22:26:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

    Doğru olduğunu söylemese bile uyguluyor sonuçta değil mi?

    Alıntıları Göster
    En azından yapmış olduğu sübyanlığa, Allah emrediyor, veya sünnette uyuyorum demiyor,diğer ateistlerde buna sessiz kalmıyor ,sübyancı ,ahlaksız,şerefsiz,sapık, vb şeyleri söylüyor, doğru bir şey olmadığını haykırıyor,selamı sabahı kesiyor.

    Sizlerde aynı şeyleri düşünüyorsanız, ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Din adına yapılan şavaşlar ve kıyımlar yokmu

    , Diğer kıyımların avukatlığını yapmıyorum.

    Müslüman isen kitabında kendi gibi düşünmeyenlere neler yapılacağı açık ve net yazılmış.yani karşı taraftan merhamet dilenmeye hakkın yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi konuda bi arkadaş demişti ki; kitabın ya da dinin yanlış olduğunu kanıtlayan bir inançsız esasen hiç bir şey kazanmış olamaz. inançlı kişi inancını kaybetmiş olması hali dahi bu bakımdan bi kazanç değildir. zira yanlıştan dönmek ve doğru olana yönelmek denen şey bakımından salt doğrunun zaman kaybından başka bir şey olmadığı intibaı uyanacaktır.

    ............................

    yani inançsızlık doğru ise şu an itibari ile inançsız olmak denen kısım zaman kaybediyordur ve inançsızlık kesinleşince bu zaman kaybının netleştiği an ortaya çıkacaktır. inançsız kişinin yanlışlığını ispatladığı inanç konusunda kazancı esasen yoktur ve boşa zaman harcar.

    inançlı kişi ise taraflardan ziyade 1 kişiyi daha öne sürdüğünden inancını ispat halinde 3. bir oluşun yanında yer alarak anlam kazanır. bu açıdan inançsızın dini çürütmesi boşa zaman kaybı iken inançlının tavrı makul olandır.

    ............................

    bu durumu ayırt edebilirsek malezya kralı ve eşi hakkındaki gıybet!!! anlam kazanacak. neden gıybet dedik de magazin demedik?

    inançsız kişi inançsızlığı hakim kıldığında yapılan hareket inançsızlığın gereği olacaktır. bu kere de bu tür ilişkiler inancın hakimiyeti olmadığı için makul karşılanacağından esasen ilk elde ahlakiliği tartışılan şey bu kere tartışmasız hal alacaktır.

    yani inançsız kişi bir şeyi tartıştığını ileri sürerken aslında o şeyi tartışmasız kılmayı istediğinde zaten tartışma ortamı olmayacağından esasen aynı şeyi savunuyor gözükecektir.

    malezya kralının bu işi inancı için yapmadığı açıktır dersek durum anlaşılır.

    ............................

    ahlak klozu öne sürülecektir ancak bu hamle mümkünsüzüdür. din baskısı varken dahi ahlak mümkün gözükmemektedir. zira ölüm denen taşı esasen din tutuyordu. şimdi aynı ölüm bu kere bir kere daha gelemeyeceğin dünyadaki ahlak sorunsalını din baskısı olmadan nasıl tutacak?

    ...............................

    işin öteki kısmı şu. inançsız denen kesime şiddetli şekilde inanması gereken değerin tanımı yaptırılmalıdır. bu tanım anne? baba? ve tercihe göre evlat? denen şeydir.


    ..............................

    kişinin evladını annesini kardeşini eşini koruması başka ortak soydan türeyeni koruması başkadır. ateizm denen şey ortak soydan geleni korur ancak evladı ve saireyi korumaz. bunu inançlı kesim ahlak teorisi ve unseco yardımları çerçevesinde algılayamıyor ve ateizm bunu kullanır.

    aynı şekilde ateizm anne denen değeri de korumaz eş denen değeri korur ve bu karma onun ne olduğunu açığa verir şeklinde çok ciddi itirazlar da var.

    ..............................

    şurdan malezya kralını savunduğumu düşünecek biri de çıkabilir ancak ben felsefede kural koyma peşinde olduğumu bir kez daha beyan edeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 8 Ocak 2019; 21:19:57 >




  • Bu ne arkadaş, Müslüman arkadaşlarıma hak veriyorum. Sırf dine yönelik iki üç olumlu laf söyledim diye ki - dine ait olumlu bir şey yok aslında - Müslüman olmadığım halde Müslüman yaptılar direkt beni. Helal olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamandan mekandan münezzehliği gezegen yıldız artık ne derseniz deyin bir şekilde kainat boyutunda açıklıyordu. yani bir varlık aynı anda hem var hem yok olabilecek şekilde dizayn vardı.

    ancak biz biraz daha fantazi yapıp o da bilinebilir olan ancak daha bir fantastik açılım yapalım.

    ......................

    ben beyazım ilahi kudret siyah taş. tahtada benim taşlarım var ancak ilahi kudret benimkiler olmasın dedi. hamle beyazda başla diyerek devam etti. o esnada tahtada siyahın bulunmaması amatör adamı anında mat eder. böyle oyun mu olur falan der. inançsızlığın görme şartı amatör oyunculuğundandır. bu kadar amatörsen oynama bu oyunu.

    bi gm hatta daha alt seviyesi çok rahat bu oyunu oynayabilir. ilahın bu tavrı sonucu etkilemez. bir kazanan ve bir kaybeden halen olabilir. ancak bir sorun vardır. bu sorun ilahın hangi taşı oynamak istemediği yönünde iradesini de gizlemiş olmasındandır. bana göre ilahi kudret zaman ve mekanda hareket denen hususta karşı yana bir ihtiyar bırakmış olmalıdır.

    bence ilahi kudret tahtaya atı indiren ilk kişi kaybedecek demektedir. zaman ve mekanda ilk gözüken azalarak çoğalacaktır. dikkat edilirse bu durum negatif bir evrene ve sayısı artıkça değeri azalan atomik oluşumlara neden oluyor.

    ilahi kudret bu esemede pro oyuncuya şunu telkin ediyor. sen de masadan taşlarını al ve boş tahtada oynamaya başla. yani ilahi kudret karşısındakini ilahi kudretmiş gibi değerlendirmek istediğini söylüyor.

    bu durum zaten en baştan beri tartışma konusu olan şeyleri de açıklar. yani ilahi kudret eğer ki mesela islama göre kendisine şirk koşulmuşsa bunu affetmeyeceği gibi oluşan şirk neticesi meydana gelen ilahla da münasebet kurmuş olmalıdır.

    ...................................

    inançsız adam iki görünmez adamın mücadelesi de görünmez adam fotosu atabilir ancak aldığı fizik kimya vs ilim buna engel olmamışsa vay haline.

    dinin direği derken faraziyelerdeki şirk ve bunun sonucu oluşmuş mikro ilahlardan da bahsetmek lazım. şirk denince inançsız tam bir inançsız gibi davranıp kardeşim kabul etmiyorum bu kadar ne zararım var dedi diyelim. ancak inanç ise şirk halinde başka bir ilahı varsayıyor ve bunu inançsız göremiyor.

    işte bu durumda düşünülerek din ve şeriklik konuları da önemli olmalıdır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 8 Ocak 2019; 21:45:19 >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    mikro ilahlarda sorun şu. herkes şunu rahatça diyebiliriz der. yıllardır insan tanridir falandır filandır diyoruz bize ateist falan demiştiniz ne oldu yada zaten veya mesela radovan hitler gibi varlıklar şirk sonucu oluşmuş ilahlardır vs. denebilir.

    yukarıdaki oluşumlar tek başlarını donunu bile çekip kıçlarını kapatamazlar yaratıcının karşısında velevki toptanı gelseler cürümleri kadar yer yakar. mesele ciddi ciddi sairdeki bir ilah anlayışıdır. bunu algılamak biraz zor ancak bu durum için kainatta uygun kapılar olduğu düşünülüyor.

    din bu konuyu önemsemiş gözüküyor. uzay kapıları açılacak şeytanlar periler veya doom 5 bu sene bu formata daha fazla mı vurgu yapacak denebilir. ancak bu sorun bir nedenden ötürü önemlidir. böyle bir kapı sanırsam mümkün yani vara benziyor. bir kişi diyelim ki böyle bir şey buldu bunun o kişiye, dünyanın anahtarlarını versen veya kral yapsan işte rasul aleyhisselam desen de anlamlı şekilde çözüm üretilemeyeceğini bilakis daha fazla kan zulume neden olduğunu anlatan dinler ve sistemler zaten bu dünyada var.

    atıyorum ben buldum ya da sen buldun diyelim. beni dünyanın başına da getirsen karıya kıza mala mülke boğsan sen kralsın sen seçilmiş adamsın sen peygambersin de desen maalessef bu konu benimle ilgili olmuyor. yani dünyevi makam mansıp sevdasıyla bunu ileri sürmüş olamıyorum. zira o esnada o mikro varlık kanser gibi bana sirayet etmiş halde. beni ödüllendirmek isteyen sizler de esasen bunun tesiri ile bunu yapıyor ve fakat anlamıyorsunuz.


    bu konuyu da düşünmek gerekiyor.




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    bu son olacak gibi.

    faraziyedir burayla ilgili değildir. ancak hayalen yapın.

    şimdi ben anlatıyorum uzay kapıları var periler cinler çıkacak vs. biriniz hayalen doom 4 ü düşleyerek fazla oyun oynamış veya kafası yine iyi ya da troll falan deyin. benim dediğim şey esasen doğru iken o oyunu yapan ve senin mesela yukarıdaki gibi düşüncelere sevkeden de aynı şey. aynı zamanlı olarak bu belirteçleri vurgulayıp isterse farazi doğruyu eliminize ediyor isterse yahu ben de böyle düşünüyordum deyip senin benimle anılmanı sağlıyor.

    ancak mesele biz değiliz dediğim gibi; ulan anlatıyorsun ya bunları aklıma matrix geldi bu o işte yav dedin ve olay başa sardı. aynı zamanlı olarak bulunan bir kısım şeyler aklen geştaltı ya da cinsel uyarımlar freudu hatırlatsın. yani arkadaş senin sorunun şu şu diyebilecek haldesin. ancak işte sorun bu zaten.

    ................................

    şunu anlatmak istiyorum. bu mikro ilah konusu öyle tespitle bulunabilecek bir şey değil. zaman ve mekana şamil olan bir şey.

    faraziye esasen ölmeden ya da evlenmeden uyanamazsın dedim.

    ben bu durumu anlatıyorum diyelim sen de benimle kafa bularak şunu yap; bir adet matrix 1 var alınız de.

    yine ben anlatıyorum diyelim sen bu sefer beni ciddiye alarak elindeki filmi elinden düşür aynı şeyleri ben de yıllardır hissediyordum de.

    şimdi mikro ilahı anla.

    ikimizin de inandığı yaşadığı duygu ve düşüncesi matrixteki bir repliğe dönüştürdü. yani biz bir gerçeği bulduk ancak bu gerçek artık bir film repliği. yani birine anlatsan adam uyanın oğlum ne filmi ne karesi diyeceği bir şeyiz.

    bu mikro ilah dediğimiz şey ultrasonda yok lazer de görülecek bir şey değil. bildiğiniz ilah diyecem esasında o ilahı da bilmediğimizden tamamen bilinmesi için çalışılanın dışındaki bir ilah bu. yani beni film karesindeki replik mesabesinde anabilir ve o şekilde anlam ve meal verirken dış dünyada o esnada ikimizde ciddi ciddi dünyayı kurtarmayı düşünebiliriz. esasen reel bile değiliz bir filmde görüntüyüz o da yetmezmiş gibi salt repliğiz ve bu repliği film her makaraya sarılışında devamlı döne döne okumakta ve oynamaktayız.




  • Tum inanclar gibi ateizmde militaristlesmeye mahkumdur.

    En iyisi hic filtre kullanmadan evreni ve insani anlama gayretidir.

    Yani

    Rastafaryanizm..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Tum inanclar gibi ateizmde militaristlesmeye mahkumdur.

    En iyisi hic filtre kullanmadan evreni ve insani anlama gayretidir.

    Yani

    Rastafaryanizm..
    Evet, sizlerde militan ateistler olmalısınız ve gözümde militan müslümanlardan farkınız yok. Acilen birilerine saldırıp kendinizi tatmin etmek yerine, daha sakin olup derdinizi anlatmaya çalışmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

    Evet, sizlerde militan ateistler olmalısınız ve gözümde militan müslümanlardan farkınız yok. Acilen birilerine saldırıp kendinizi tatmin etmek yerine, daha sakin olup derdinizi anlatmaya çalışmalısınız.

    Alıntıları Göster
    Evet militaniz..

    Insanlari tutup agzini burnunu kirip zorla kitap okutuyor zorla bilime akla mantiga tesvik ediyoruz.

    Buna ragmen yola gelmezlerse selamun alikim alikkme selam takiliyoruz.

    Cezasi kac kirbac..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 9 Ocak 2019; 2:38:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Evet militaniz..

    Insanlari tutup agzini burnunu kirip zorla kitap okutuyor zorla bilime akla mantiga tesvik ediyoruz.

    Buna ragmen yola gelmezlerse selamun alikim alikkme selam takiliyoruz.

    Cezasi kac kirbac..

    Alıntıları Göster
    Bu nasıl bir durumdur Tanrım! Militanlığını açıklarken militanlık yapmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Malzeme bu.

    Ne edim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki başka sorun da şu.



    Zıtlık oluşmaz ki ruh var denmiş. Yani mev cuttan eksilmiş oluyoruz. Şimdi Malezya kralı ile aynı zaman ve mekanda olsa idik o kötü ben iyi olmuyor. İkimizde aynı rengin tonları oluyoruz. Bi kere aynı ortamda Malezya kralının emir eri olmak daha iyidir. Çünkü dünyalığını kurtarırsın veya kralın önünde onu eleştirmeye ceğin de açık yemez yani





    Şimdi krala hareket çizsen bu dahi aynı renkten farklı ton. İzin veren kavram var ve sen bu kavramın farklı tonunu oynuyorsun. Yine mikro ilah sorunsalı.



    Yaratıcının zarının dışında bi şey yaratması lazım ki mesela ilah iyi iken kötü olsun ve yine aynı sebeble neden kötü olayım.



    Franksiyonlara bölünme kavgacı kişilik vs. Esasen gerek olmayan bir yapı da mevcut.



    Bu açıdan da mikro ilahı ciddiye alma zorunluluğu mevcut zira o varken onun emrini uygulama hali zorunlu.



    Çeçensin rusa başkaldırı diyelim. Anlatanlar şunu TV de anlattı. Çeçenlere yapılanlar hayvanlara yapılmadı. Nüfüsun 1/4 ü yok edildi dendi.



    Mikro ilahı yapan mekanizma sana bir şey anlatıyor yani. Bosna da hakeza böyleydi. Bu ilah mevcuttayken sen başka bi ilahı örnekseyemezsin.



    .............



    Atıyorum herkes dna kod gereği adem ve sen dinini öyle bir yaptın ki şirke düştün artık bir amerikalı ya da İngiliz önderliğinde başka bi anlayışa kapı açık.



    Hristiyan veya yahudilik doğrudur değil şirke düşen din bu durum düzelene kadar yaptığı haltı önce anlayıp sonra düzeltmek zorunda.



    Yoksa katledilirsin. Akla mantığa aykırı şekilde rusla nasıl savaşabilirsin en iyi ihtimalle nbc silahı kullanır yok olursun. İlahiyat bakımından önemi ise sen Allahu teala İn ismini de yüceltmiş de olmadın.



    Boşluklardan veya insana oynamaktan vazgeçip ilah kainatı yarattı ve akıl da onun dizaynı dersen akil davranıp ilahın güvenirsin. Ancak o ilah mikro olmuşsa bunu düzeltmek lazım zira bana göre iyi olma hali herkes için mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.