Şimdi Ara

işitme cihazı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
7
Favori
94.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu başlığı okuyacak forumcular ve kulaklık arayisindaki vatandaslar icin yaziyorum

    Yillardir isitme cihazi kullanan birisi olarak bu forumdaki kan emici, 1000 liralik seyi 7000 liraya dayatan tiplemelere kanmayin diyorum.

    İsitme sorunu yasayanlarin kullandigi forumlari arastirin, fiyat ogrenin, ucuza ne idugu belirsiz seyleri kakalamalarina izin vermeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabri_Erdem

    Bu mesaj silindi.
    Arkadaşlar,

    Dünyanın en iyi cihazını açıklamak gerekirse:
    Sizin kulağınıza uyum sağlayan cihazdır.

    Yani kısacası işitme kaybınız var ise 2-3 işitme merkezine giderek farklı markalardaki cihazları deneyiniz. işitme kaybınıza uyan, ses ve özellik olarak hangi cihaz hoşunuza gidiyorsa işte o cihaz "Dünyanın en iyi işitme cihazıdır"

    Hangi firma, hangi doktor, hangi arkadaşınız, eşiniz dostunuz ne diyorsa desin kulak arkası edin ve gidip bizzat kendiniz deneyiniz. ve buna göre de kendi kararınızı verin. Hatta giderken mutlaka yanınızda sürekli görüştüğünüz birileri olsun. Çünkü onların sesini daha iyi tanımlarsınız...
  • İşitme Cihazı Sektöründe hizmet veren bir girişimciyim...
    Sizler için en doğru ve en gerçek bilgileri paylaşmak isterim.
    İşitme kaybı bulunan kişiler öncelikle K.B.B. hekimine görünmelidir. Çoğu zaman işitme kaybı dışında farklı bulgular saptanabilir.
    K.B.B. Hekiminiz işitme kaybınızın kalıcı olduğunu sizlere belirtir ise işitme cihazı firmaları ile diyalog kurabilirsiniz.
    Hangi işitme cihazını almalıyım sorusu muallaktır... Çünkü işitme cihazı teknolojisi ne kadar yeni ise o kadar fiyatı bulunur.imkanlarınız el veriyor ise en pahalısını pazarlık ederek veya size ikramda bulunan firmalar ile temin etmenizi öneririm... Bir işitme cihazının teknolojisi ne kadar yeni ise o kadar pahalıdır. Piyasada 1.200 TL 1.500TL olan işitme cihazı modelleri emin olunki 10-20 yıl öncesinin teknolojileridir. 8.000-9.000-10.000TLlan işitme cihazı modelleri ise yep yeni bir teknolojidir.
    Lakin ülkemizdeki yaşam standartlarını göz önünde bulundurarak maddi yükünüzün sizi yormayacağı bir cihazı temin etmeniz sizin için en doğru olan olacaktır. Piyasada baktığınız zaman en çok Siemens Phonak Oticon markaları ile karşılaşacaksınızdır, Bu karşılaşmanızın sebebi Bu firmalar işitme cihazı sektöründe yenilikçi adımlar atmayı başarabilen ve en iyi işitme cihazını müşterilerine temin etmeye çalışmaktadırlar. Bu markaların yanısıra ülkemizde bir çok marka işitme cihazı bulunmakta. Her marka işitme cihazı kendi içerisinde farklı model , seçenek ve fiyatlarda bulunmaktadır. Kimse şu sözü söyleyemez. Şu marka işitme cihazı kötü.! İşitme cihazını uzun yıllar boyunca sadece 1 defa alacağınızı unutmayın. bu konuda araştırma yaparak size güven sağlayan firmadan temin etmenizi önerebilirim.

    Yukarıda yazan bazı arkadaşlar konuya vakıf olmadan asılsız bilgilendirmeler ile kullanıcıların kafasını karıştırmaktadırlar.
    Yurt dışında 100USD ye işitme cihazı yok. Araştırın Alibaba Aliexpress sielerinde bile bulamayacaksınız.
    Türkiyede 5.000TL ye satılan işitme cihazı Avrupa ülkelerinde 4.000-5.000USD olarak satılmaktadırlar. Sadece avrupa ülkelerinde yaşam standartları gereği devlet ödemeleri daha yüksektir. Türkiyede ise ödemeler daha düşük olduğu için alısal karışıklıklar sağlanmaktadır.

    İşitme cihazı firmaları öyle çok ahım şahım kazanmamaktadırlar.! Sebebi ise sizin temin ettiğiniz cihazı uzun yıllar boyunca kullanmaktasınız. Ortalama 5 yıl olarak kullandığınızı varsayacak olur isek. 5 Yıl lık size hizmet tablosunu sunayım.
    1- Farklı Gün İşitme cihazı uygulama seansı. Karar verilmez ise x 2
    2- Farklı Gün İşitme cihazı teslim süresi...
    3- R.E.M. Testi uygulaması
    4- 15 gün sonraki kontrol
    5- 1 Ay sonraki kontrol
    6- 3 Ay Sonraki Kontrol
    7- Odyometri testi, İşitme cihazlı işitme testi
    7- 6 Ay sonraki Kontrol (Ortalama 1 yıl dolmuştur.)
    8- Yılını dolduran hastaya işitme testi yaparak kontrollerinin sağlanması ve işitme cihazının fitingiin yenilenmesi.
    9- Takip eden Sonraki her 6 ayda bir kalıp yenilenmesi (Kalıp işitme merkezleri için kazanç değil hizmet amaçlıdır.)
    10- Takip eden her yıl Odyometri testi ve işitme cihazının fitingi yenilenmektedir.

    Not: İşitme merkezlerinin özel kurumlar olduğunu düşünecek olur iseniz. Size 5 yıl boyunca hizmet verebilmesi için öncelikle kirasını, personel maaaşlarını, sigortalarını, vergilerini ve kendileri için bir maaş alabileceklerinizi hesaplar iseniz. O ödediğiniz fiyatlardan İşitme cihazı merkezlerinden daha çok Distrübütörlerinin kazandığını göreceksiniz.

    Sırf muhalefet etmek veya konuşmuş olmak için bana o dediklerinizin hiç birini yapmıyorlar... yok onlara para alıyorlar v.s v.s gibi cümleler kullanmak isteyecek olan kişilere hazır cevap vereyim... (Yukarıda yazdığım gibi... İşitme merkezlerini Araştıracaksınız ve güveneceksiniz.)

    Biz şahsen firma olarak bu şekilde çalıştığımız için...
    Doğa İşitme Cihazları Ankara veya K.K.T.C. şubelerimizden hizmet almakta olan saygıdeğer kişiler veya yakınları var ise... Lütfen sizlerde bilgilerinizi paylaşınız...

    Bu araştırmayı yapan kişilere ve yakınlarına Allahtan şifalar dileriz...
    Hayırlı günler...




  • Siemens intus modeli bana kullandıklarımın içinden en iyi olanıydı. cihaz alacak olanlar farklı cihazları denesin kendilerine en uygununu ancak böyle bulabilirler.
  • Ben 6 senedir Siemens kullanıyorum çok memnunum.
  • İnterton işitme cihazı kullanan varmı ve memnun musunuz?
  • Merhabalar. Ben değil ama kardeşim kullanıyor interton centro modelini. Kendisi 6 aydır kullanıyor telefonla felan kullanıyor çok anlamıyorum ama kendisi memnun.Dışarıda felan gayet bizimle iyi anlaşabiliyor.Eski cihazıda kırılana kadar iyiydi. phonaktı galiba ama telefonla kullanılmıyordu. Birde resound'lar var onlarda iyi diyolar.
  • Ben de 5 sene ani işitme kaybı oluştu %25 gibi. Doktor hiçbir marka önermedi. Bir sürü test yaptırdı ve çınlama var dedi. Ben ilk olarak Sonic denemiştim tek kulakta, ilk 1 sene iyi çalıştı, 4 ayda bir ayar yaptırıyordum. 1 yıl sonra işe yaramaz hale geldi. 3.5 ay Siemens kullandım. Tek kelime ile berbat. İlk 1-2 ay çok güzel çalıştı sonra iptal. Daha sonra Oticon Altaz kullandım. İlk bir sene çok iyiydi ama 1 seneden sonra her 2 haftada ayar yaptırıyorum ve ayarlar gidiyor. Geçen ay deneme amaçlı Sonic kullandım, iade ettim. Bunların hepsi kulak içiydi. Şimdi benim kafamda soru işareti var. Acaba 1 sene sonra hepsi iptal mi oluyor diye? Kulak arkası işitme cihazı kullananlar deneyimlerini paylaşabilirler mi? Özellikle telefonda konuşurken rahatlar mı?
  • Takipp
  • 2009 yılında ankara kızılayda bir işitme merkezinden Helix marka cihaz almıstım, 8 yıldır kullanıyorum, cihazı hemen her yerden alamıyorsun bir uzmana gidip test yaptırman gerekli testten sonra hangi cihazın takılacagına karar veriyorlar.
  • Arkadaşlar ben odyometristim hani şu kulaklık takıp ses gönderen kişi. İşitme merkezi açma ve işitme cihazı satma konusunda da Türkiye'de yetkili tek meslektir odyometrist. Öncelikle kesinlikle KBB doktoruna görünmelisiniz, akabinde zaten işitme testi yapılması istenecektir. İşitme şikayetleriniz tanıdıklarınızla çevrenizdekilerle benzer olsa da farklı türlerde ve farklı sebeplerde olabilmektedir. Çevrenizden duyduklarınızla işitme cihazı alma yoluna girmeyin. daha önce girdiyseniz ve size cihaz satmaya çalışan işitme merkezleri olduysa kesinlikle uzak durun. konuyu çok dağıtmadan şöyle aktarayım. doktorun verdiği raporda alacağınız işitme cihazının minimum özellikleri yazmaktadır. işitme cihazı seçerken 4 kriter önemlidir.
    1. cihazın sağlamlığı
    2. cihazın fiyatı
    3. cihazın teknolojisi
    4. cihazın görünümü
    yaşınıza ve sosyal yaşantınıza bağlı olarak bu kriterleri dikkate almanızı tavsiye ederim.

    1.sağlamlıktan kastım cihazın parça kalitesi, çevre etkenlere karşı direnci vs..

    2.cihaz fiyatı düştükçe diğer 3 kriter de paralel olarak düşmektedir. cihazların fiyatlarını google üzerinden bile bulabilirsiniz ancak bunlar liste fiyatlarıdır ve bu fiyatlar üzerinden ciddi pazarlık yapabilirsiniz.

    3.Çoğunluğa pahalı olarak gelen 5.000 TL ve üzerindeki cihazlar genellikle kendini kanıtlamış markalardır. (marka belirtmem yanlış anlaşılabilir) Kendini kanıtlamıştan kastım dayanıklılık, teknolojisi, görüntüsü vs. Günümüz teknolojisine ayak uydurmuş hatta teknolojiyi yöneten markalar cep telefonları gibi her geçen gün beklentinin üstüne çıkmakta. Örneğin suya karşı daha dirençli olmaları, bluetooh gibi kablosuz bağlantı özellikleri.

    4.Örneğin orta derece işitme kaybınız varsa anormal durumlar dışında kulak içi hani o görünmeyen cihazlardan fayda görürsünüz ve cihazlar kulak arkası ile aynı özellikte olsa bile %20 daha pahalıdır. Ancak günlük hayatta bazı hastalar kulak arkası cihazlarla görünmekten pek hoşnut olmayabiliyorlar %20lik fark göz ardı edilebilir bence.

    çok fazla detaya giremedim merak ettiğiniz soruları dm atabilirsiniz.




  • Merhaba

    Yaklaşık 4yildir işitme kaybım var ilk zaman lar sol 80 kayı sağ 30kayip idi sonrası ağır bir gribal dan sonra sol 90 lar sağ 50 lere çıktı sınıfa belirteyim 3-5diktora gittim maalesef kireçlenme ye bağlı yapacak bişey yok dediler

    Yani bir bakıma felç gibi ama yinede varsa hekim tavsiyeniz yine de bir umut derim .neyse yaklaşık 3 yıl önce 2500 TL vererek bir cihaz aldım kulak içi küçük arkası su ann aklımda değil ama maalesef cihaz beni rahatsız etti 100metre ileride ki alakasız sesleri kulağıma yansıtıyor idi adam arabasının marşına basıyor ben dişli sesini kulağında duyiyordum en sonunda abdest alırken kaybettim sonraları daha az kayıp olan kulağım biraz daha iyi duymaya başlayınca çok gereksinimleri duymadım tek kalak ile bayağı idare ettim fakat geçirdiğim en son gribal enfeksiyon dan sonra kayıp daha ileri gitti sonuç olarak acil cihaz tavsiye ye ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar, Siemens marka işitme cihazı satışı yapıyoruz markamız güvenilirdir. Cihazlarınızı işitme kaybınızın durumuna göre vermekte ve ayarlamaktayız istediğiniz zaman arayıp bilgi alabilir ve gelip cihaz denemesi yapabilirsiniz.

    TEL: 0212 584 1434
    http://www.guvenduy.com/
  • Ben 2014 yılında iki kulak için Phonax kulak arkası cihaz aldım yapılan 3. ayardan sonra tam istediğim gibi duymaya başladım, ancak güneş gözlüğü taktığım zaman kulağımdan düşme tehlikesi yaşayınca bu sefer aynı firmadan 2014 yılı sonunda Oticon kulak içi her iki kulak için aldım. Bu cihazında ayarını 4. ayarda tam olarak yapabildiler ve çok memnun olarak mart 2018 ayına kadar 7-8 ayda bir ince ayar yaptırarak kullandım. Torunumdan cihazları saklar iken evin içinde kaybettik, Nisan 2018 de Widex Dream Daily 30 modelini ikisini 2700TL ye aldım firmadaki odyocu hanım önceden odyo testi yaparak çıkartığı grafik üzerinden tek seferde çok iyi ayarladı ve ben bu güne kadar her gün kullanıyorum ve çok memnunum. Aslında şeker hastası olmam ve şekerimin yüksek olduğu zamanlarda kulak çınlaması ve duyma azalması olduğundan yapılan ayarlar afaki olabiliyor, ancak ben günde iki defa ve duruma göre gerektiğinde ayrıca şeker ölçümü ve ilaç kullanımı yaptığımdan şekere bağlı duyma kaybımı asgari yaparak işitme cihazlarını kullandığımdan memnunum. Kulak içi cihazlardan Widex cihazından daha çok memnun kaldığımı belirtmek isterim. Aslında cihazın kalitesinin yanında Odyocu şahsın bu işin ehli olması ve doktorun raporunu iyi tahlil etmesi de çok önemli rol oynamakta. Belki her iki (Oticon ve Widex) cihazının ayarını aynı (bu son yaptırdığım) şahıs yapsa Oticon dan daha iyi duyma sağlıyabilirdim? Farklı cihazların farklı şahıslarca ayar yapılması bizi yanıltabilir. Cihaz alacak arkadaşlar marka ve modeli belirledikten sonra sıkı bir pazarlık hatta (fiyat bana yüksek) bir düşüneyim diyerek kalkıp gitmeye çalışınca inanın cihaz başına ayrıca 250-500TL fiyat kırılabiliyor ayrıca almak için değil fiyat araştırması yapmak için oraya gittiğinizi hissettirmenizde fayda var.




  • 2014 Yılı sonunda aldığım işitme cihazları Oticon Ino dur ve o tarihte ikisini 3800TL ye aldım. Aslında ayarı tam yapıldıktan sonra memnumdum. Kaybolunca Widex i aldım ve şu anda onu kullanıyorum ve çok daha fazla memnunum. Bilgilerinize
  • Elimde Nuear marka, Rhapsody 1600 mini BTE Latte şeklinde bir işitme cihazı var. Cihaz sadece 4 gün kullanıldı. 4500 Liraya alındı. Fatura ve garantisi hala duruyor. Anneannemiz vefat etti ve birilerinin işine yarasın diye, uygun fiyata satalım istiyoruz. İlgilenen var ise, ciftci.ramazan@hotmail.com adresinden veya 05367114268 numaralı telefondan bana ulaşabilirsiniz. İstanbul'dayım, elden rahatlıkla iletebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cftcrmzan -- 25 Ağustos 2018; 10:52:27 >
  • Bir kulağı tam duyup da diğer kulağında işitme kaybı olanlar işitme cihazı kullanabilirler mi? Seste senkron sorunu olduğunu duymuştum.
  • Kulak içi cihaz öneriniz var mıdır ?
  • Sabri_Erdem S kullanıcısına yanıt
    https://www.bakirkoyisitmecihazlari.com.tr bilgi alabilirsinz
  • cheem kullanıcısına yanıt
    https://www.bakirkoyisitmecihazlari.com.tr bilgi alabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.