|
Merhaba, şimdiye kadar aldığım araçlarda direksiyon ısıtması hep istediğim bir özellikti ama hiçbirinde denk gelmedi.Şu anki G31 de de maalesef yoktu ve kablolama,sökme-takma,kodlamasıyla herşeyi kendim yapmak istedim.Net’den hoşuma giden,tuş takımı da aynı ısıtmalı ve vites kulakçıklı bir tane aldım. Bu arada, madem yapıyorum kulakçık da olsun hem de Sport Şanzuman (2TB) yazılımını da yaparım dedim. Maalesef aldığım direksiyonun LRE modülü benimkine uygun çıkmadı;ısıtma fonksiyonu var,kulakçık zaten var ama titreşim motoruna sahip değildi.Sanırım iç elektroniğini toplama-karma modüllerle yapmışlar.Ama gördüklerim içinde de en hoşuma giden olduğu için iade etmeyip kendi orjinal direksiyonumun kablolar dışındaki iç elektroniği ile değiştirip yaptım.Orjinalde ısıtma olmadığı için tabi mecburen bir de ısıtmalı,titreşim motorlu ve dokunma algılayıcıyla uyumlu LRE modülü ısmarladım.Bu modül daha gelmedi ama başta dediğim gibi bugün orjinal direksiyonun iç elektroniğini kulakçıklı ve ısıtmalı olan yeni direksiyona aktarıp başarıyla aktive ettim. Beklenmedik ve yoran tek durum,tüm alt yapının hazır olduğunu düşünürken BDC beyninden SZL beynine (Direksiyon kutusumu deniyor emin olamadım.Sinyal kollarının olduğu kısım-parça)giden hattın boş olmasıydı.Boş derken,soketlerdeki pinler eksiksiz yerinde,sadece kablo eksikti.Dolayısıyla uygun kablo,pin bulmak,yolcu tarafındaki BDC ye ulaşmak ve kablo çekmek biraz uğraştırdı.Neyse,sonrasında takıp kodladım ve vites kulakçıkları çalıştı,ısıtma kısmı ise gelecek modülle olacak.Güzel bir deneyim oldu,yapmak isteyen olursa ayrıntıları paylaşmaktan da memnuniyet duyarım. İyi hafta sonları. ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 16 Ağustos 2026; 1:13:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler