Şimdi Ara

Isıtıcı (UFO) alacağım ama hangi modeli alayım bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
25.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende var ufo soba ama ufo olsun vs başkabişi olsun hepsi aynı kafaya geliyor beş para etmezler bunlar gerçeklere dayanarak söylüyorum yaktığın zaman ısıtıyor ama kapattığın anda oda buz gibi oluyor.

    YAĞLI PETEK alma imkanınız varsa onu almanızı öneririm hiç boşuna uğraşmayın ufoyla mufoyla ısıttığı yok sadece öyle reklam kokan hareketler bunlar.

    Bende var yakınca önünü ısıtıyor ama yanına ısıyı veremiyor ve kapanınca oda eski haline dönüyor aniden.

    İmkanı olsa zaten kömür sobasını kurcaktım ama baca falan olmadığı için kaldı o iş ufoyla devam.. Başka çıkar yolu yok.
    Belki salona soba kurarsam oraya taşırım odayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Se_co

    Bende var ufo soba ama ufo olsun vs başkabişi olsun hepsi aynı kafaya geliyor beş para etmezler bunlar gerçeklere dayanarak söylüyorum yaktığın zaman ısıtıyor ama kapattığın anda oda buz gibi oluyor.

    YAĞLI PETEK alma imkanınız varsa onu almanızı öneririm hiç boşuna uğraşmayın ufoyla mufoyla ısıttığı yok sadece öyle reklam kokan hareketler bunlar.

    Bende var yakınca önünü ısıtıyor ama yanına ısıyı veremiyor ve kapanınca oda eski haline dönüyor aniden.

    İmkanı olsa zaten kömür sobasını kurcaktım ama baca falan olmadığı için kaldı o iş ufoyla devam.. Başka çıkar yolu yok.
    Belki salona soba kurarsam oraya taşırım odayı.



    arkadaşım insanları yanlış yönlendirme lütfen..memnuniyetsizliğini anlatırken ürünü/ürünleri karalama..

    bak arkadaşım binamızdaki baca sistemlerindeki kronik çekiş sorunundan dolayı yaklaşık 30 daireden oluşan binamızda hemen hemen bir kaç bacası orta derece çalışan daireden başka herkes soba olmadığı için alternatif ısınma yöntemlerine(İNFRARED ISITICI-YAĞLI RADYATÖR-ELEKTRİKLİ KOMBİ-KLİMA-QUARTZ SOBA-LPG Lİ KATALİTİK-HATTA FANLI ISITICI -DESTEK OLARAK HAVA PERDESİ VS. VS.)başvurmuş durumda son üç yıldır.

    ben de altusun fanlı ısıtıcısını,markasını hatırlayamadığım bir quartz soba,demirdöküm 12000 lik standart klima,kumtel 3000 lik infrared ısıtıcı ve şimdide daha montajı yapılmadı toshıba 18000 lik inverter klima aldık toshıba haricinde diğer hepsini aktif olarak kullandık.


    şimdi senin söylediğin şeye bakacak olursak.

    3000 lik kumtelle vakti zamanında 26 m2 lik salonunumu ısıttım,16 m2 lik kendi odamı canavar gibi ısttım ama elektirk faturası biraz artmıştı tabii.

    şimdi bebeğimizi banyo yaptırınca anında açıyoruz ve sıcak bir ortamda banyosunu yapıyor.yağlı radyatör olsa ooooo bekle ki ısınsın.yani tercih meselesi.bende vaktiyle çok düşündüm 12 petekli iyi bvir yağlı radyatör alsam mı diye ama en sonunda odamıza 12 lik standart demirdöküm aldık rahat ettik geçen kışı şimdi de 18 lik tosh aldım bakalım bu kış ısınma sorununa kökten çözüm bulmuş gibi görünüyoruz.

    yani,tercih meselesi arkadaşım.benim orjinal infrared(ufo) ısıtıcıyla ısınan çok bekar arkadaşım var ve gayet de memnunlar.yani tercih meselesi.hatta bir arkadaşıma max.1200 watt çeken vecta bile aldık 2 yıl önce kendini zor ısıttı o da gitti ufo aldı mesela..çok da memnun yani bir malı kötülemeden önce o malla ilgili kendi memnuniyetsizliğimizi ve hangi güçte bir ürünün nasıl bir odada hangi hava şartlarında kullanıdığımızı yazarsak daha iyi olur.sen 1200 lük ufo ile 20 m2 doğru dürüst ısı yalıtımı olmayan bir odayı kara kışın ortasında ısıtmaya çalışırsan tabi ki de memnun kalmazsın.al bakalım o odaya 3000 liğini de bak bakalım.

    amacım forumda bu ürünü almayı düşünen kişilere sadece ön bilgi vermektir.göründüğü gibi memnuniyetszilikler oluştuğu gibi mennuniyetlerde olaşmaktadir.seçiminiz yaparken bunların hepsini göze alırsıız.

    ama şu var Se_co arkadaşımızın dediği gibi eğer infrared ısıtıcıyı fişten tamamen çekerseniz içerisi soğuyabiiliyor.ama çekmezde kendi termostatı otomatik atıp tekrar çalışınca sorun yok.ayrıca yine Se_co arkadaşımın dediği yağlı radyatörde iyi bir seçim olabilir ama ısı yalıtımı ve oda büyüklüğü göz önüne alınarak iyi bir seçim yapılırsa.




  • Ufo sobanın en üst modeli 3000 wattlıktı benimki ama 12-13 Metrekarelik odamı ısıttığını söyleyemeyeceğim çünkü odamda yalıtım vs yok ve çok soğuk oluyor haliyle yetmiyor.(Belki odada yalıtım vs ve açık bir yerde deiğlse o zaman rahatlıkla ısınabilirsiniz.)

    Tekrar diyorum küçük odalarda vs ısıtma olarak en çok yağlı petek vs kullanabilirsiniz ama komple evi ısıtmalarda elektrikli kombi seçeneği vs uygun görülebilir onun dışında kömür sobası,klima vs tarz gelebilir ama bütçeniz yüksek ise klimalara göz atabilirsiniz bunun gibi bir çok alternatif önerilebilir.

    Ufo sobalarda AIRFEL var bir tek onu alabiliceğiniz.
    Önemli olan ısıtılıcak mekanın yeri önemli odamı? komple ev mi ona göre daha iyi alternatif sunulabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Se_co

    Ufo sobanın en üst modeli 3000 wattlıktı benimki ama 12-13 Metrekarelik odamı ısıttığını söyleyemeyeceğim çünkü odamda yalıtım vs yok ve çok soğuk oluyor haliyle yetmiyor.(Belki odada yalıtım vs ve açık bir yerde deiğlse o zaman rahatlıkla ısınabilirsiniz.)

    Tekrar diyorum küçük odalarda vs ısıtma olarak en çok yağlı petek vs kullanabilirsiniz ama komple evi ısıtmalarda elektrikli kombi seçeneği vs uygun görülebilir onun dışında kömür sobası,klima vs tarz gelebilir ama bütçeniz yüksek ise klimalara göz atabilirsiniz bunun gibi bir çok alternatif önerilebilir.

    Ufo sobalarda AIRFEL var bir tek onu alabiliceğiniz.
    Önemli olan ısıtılıcak mekanın yeri önemli odamı? komple ev mi ona göre daha iyi alternatif sunulabilir.



    bak kendi tezini kendin çürüttün; ilk başta beş para etmezler dediğin ürünün ısı yalıtımı olsa daha da iyi ısıtacağını söylüyorsun.bende bunu anlatmaya çalışıyorum deminden beri.

    eğer çok çok daha iyi bir ısı yalıtımı olan bir oda olsa çok daha konforlu ısınırsın bu infrared ısıtcılarda.ısı yalıtımın çok kötüyse ve memnun kalmıyorsan burada aletin bir suçu yok.

    sen dünyanın en iyi kömür sobasında en yükse kalörili kömürünü de yaksan,cop değeri en yüksek dünyanın en çok ısıtma verimli klimasınıda kullansan ne kullanırsan kullan kapı pencere bu esnada açıksa kışın hiç bir şekilde verim alamazsın.

    yani ısı yalıtımı önemli ama bunları söylerken amacım yağlı radyatörü karalamak değil.yağlı radyatörde iyi bir seçim olabilir diyorum ya tercih meselesi tamamen.

    ama ifrared ısıtıcılardan bu kadar memnun kalınmazsa bu kadar satılmaz.emin olun sizde yoksa bile çevrenizde mutlaka birilerinde vardır.her ikisininde kendine göre avantajları ve dezavantajları var.ama infrared ısıtıcılar hakkında beş para etmezler söyleminizi yadırgıyorum sadece..

    tercih meselesi bence




  • Merhaba...

    Oturduğum bina kaloriferli fakat yok aidatlar düzgün toplanmaz,yok yakan kişi düzgün yakmaz falan derken gecen kış üşüdük.Günün bazı saatlerinde yanıyor, bazı saatlerinde tamamen sönüyor, hiç yakmıyorlar. Yani temel bir ısınma sistemi olarak kullanmayacağım, destek olarak kullanacağım için sürekli oturdugumuz odaya bir infrared ısıtıcı alayım diyorum. Dediğim gibi sürekli yakmayacağım. Mesela sabahları bir iki saat yanacak. Öğleden sonra bir iki saat..Bi de gece üşürsek işte.. Yani günde taş çatlasa 6 saat falan yakarsak yakarız. Bahsettigim oda 13 metrekare. Edirne Keşan'da oturuyorum. Bana nasıl bir öneride bulunabilirsiniz. Yani çok pahalı olmayan bi şey olsa. Şu 50 tl dolaylarında olanlar var mesela. İşimi görmez mi? Faturamı çok mu yükseltir? Hani termostatlı olup da arada yanıp sönenler varmış. Bi de bu termostatlıdan aldım diyelim. Tek çalışma şekli o mudur? Yani canım istediğinde aralıklarla yansın istiyorum. Mesela gece açık bırakmak istedim diyelim. Arada yanıp yanıp sönsün istiyorum. Ama mesela bunların kaloriferi yakmadıgı günler aralıksız yanmasını istedigim zamanlar da olabilir. İki özelliğe birden sahip mi bu termostatlılar? Aralıksız yanma seceneği de var mı yani? Evde küçük çocuk da var çünkü. Bu fanlı ısıtıcı mıdır ne halttır. Ondan da almıştım bi ara ama çok başımızı ağrıttı. Ne diyorsunuz? Bana bir fikir verseniz.. Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.




  • O Ufo denen infrared ısıtıcı tamamı aşağı yukarı aynı mantık. Çok takılmaya lüzum yok marka seçerken ama hakikaten hiçbirisi bir yağlı radyatör değil, kapattığınız an geçiyor etkisi.
  • Ya zaten kaloriferi yakmadıkları zaman yakacağım. Maksat o aralıklarda üşümeyelim. Biri bana daha detaylı bilgi verebilse keşke. Çok sevineceğim.
  • Arkadaşlar bende infrared bir ısıtıcı alacağım.
    3000 lik bir ısıtıcı alacağım Ufo markalara da açıkcası çok para vermek istemiyorum çünkü diğerlerinin 2-3 katı fiyatı var.
    Ben 2 seçenek arasında kaldım. (ayak hediyeli olması lazım)
    http://www.hizlial.com/kucuk-ev-aletleri/sobalar-ve-isiticilar/kumtel-ks-2630-twingo-3000-watt-infrared-isitici-ayak-hediyeli_28.034.1898.0033.htm
    http://www.hizlial.com/k-ev-aletleri-mutfak/kucuk-ev-aletleri/alfacell-al-30-3000w-infrared-isiticiayak-hediyeli_28.034.9211.0009.htm
    Hangisini tercih etmeliyim.
    İkiside 7 yıl garantili birisi 80 tl daha pahalı. Sizce bu farkı verip kumtel mi almalı yoksa gerek yok deyip alfacell mi almalıyım?




  • hiç farketmez istediğinizi alın,nasıl olsa faturayı görünce bunların bir önemi kalmayacak ve dünde bir haber vardı elektriğe %9.57 zam geldi diye varın siz düşünün + olarak yav kardeşim biz enayimiyiz ha bire zama ha bire zam arkadaşlar ufo dediğiniz şey ocağınıza incir ağacaı diker söylemedi demeyin
  • eskiden elektrikli petek kullanırdım. en iyisi oydu. zaman ayarını kurardım odamda, okuldan gelmeden yarım saat öncesine, odanın havasıda kırılırdı. öyle izolasyon falan hak getire tabi binada hiçbir koruma yoktu 1998 den bahsediyorum. odamda ufo olsa tam ensemde olurdu. açar açmaz pişmeye başlardım kapatınca aniden soğumaya.
  • Arkadaşlar yağlı radyatörle ilgili izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.;

    Evim dükkan üzeri buz gibi olan etrafı boş çok esintili biyerde.3 tane yağlı radyatörümü oturma odası yatak odası ve korıdorla mutfagın arasına bırer tane olmak üzere eve dağılım yaptım. Salonu kapattım kış sezonu için, zaten iki kişiyiz şimdilik. Radyatörlere 3*2,5 ara kablo yaptırdım ve hem bu ara kabloların hemde radyatörün kendi fişini kauçuk fişlerle değiştirdim.(Geçen sene çok aşırı ısınma oluyor buda tedirgin ediyordu.) Bu sayede hem kabloların hemde fişlerin erime ısınma riskleri ortadan kalktı, en ufak bir ısınma olmuyor artık fisler ve kabloda.

    3 tane yağlı radyatörü uygun yerlere yerleştirdim, yatak odası ve oturma odasında camın önüne koydum ki camdan gelen soğuğu kessin hemde camda buharlanmayı önlesin diye. Bütün odalarımın kapsı açık duruyor.

    normalde 2000 wt olan bu radyatorlerın bırıncı kademelerınde calıstırdıgımda 1000 olaak cekiyor elektrığı.

    22.10.2011 saat 11 de sayacı kaydettım, 23.10.2011 de tekrar aynı saatte sayacı kaydettım sonuc asagıdakı gibidir.

    T1: 17
    T2: 7
    T3: 13

    Buda hesap edersek yaklaşık 8 tl gibi bir rakama tekabül ediyor. Bunun içinde elektrikli şohben kullanımı, buzdolabı, normal ışıklar ve tv de o gün kullanılmıştı ve bunlarda dahil. Termostatı olduğu için kendi kendini arada kapatıyor ve yaklaşık sobalar 24 satte 11 saat çalışmış gibi görünüyor. Havalar istanbulda aşırı olmamakla birlikte soğuk denebilir. Evim ağustosta bile balkonunda durulamayacak kadar fırtınalar esen orta yerde tek etrafı boş bi arazide. Biz ailecek sıcağı seven millet terlerken üşüyen insanlarız ve bu dediğim yöntemle ev 23-25 derece arasında oluyor bizede yetiyor.Bütün odaların kapıları açık ve kaloriferli ev rahatındayız şuanda, ayrıcada radyatörlerin ısı ayarları çeyrekte ayarlı, havalar soğuyunca biraz daha artırırız olmazsa ve yetecek gibi duruyor bu şekilde.

    Bu haftasonu tekrar alacağım sayacı bakalım ne yakmıs yıne yazarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgurel

    Arkadaşlar yağlı radyatörle ilgili izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.;

    Evim dükkan üzeri buz gibi olan etrafı boş çok esintili biyerde.3 tane yağlı radyatörümü oturma odası yatak odası ve korıdorla mutfagın arasına bırer tane olmak üzere eve dağılım yaptım. Salonu kapattım kış sezonu için, zaten iki kişiyiz şimdilik. Radyatörlere 3*2,5 ara kablo yaptırdım ve hem bu ara kabloların hemde radyatörün kendi fişini kauçuk fişlerle değiştirdim.(Geçen sene çok aşırı ısınma oluyor buda tedirgin ediyordu.) Bu sayede hem kabloların hemde fişlerin erime ısınma riskleri ortadan kalktı, en ufak bir ısınma olmuyor artık fisler ve kabloda.

    3 tane yağlı radyatörü uygun yerlere yerleştirdim, yatak odası ve oturma odasında camın önüne koydum ki camdan gelen soğuğu kessin hemde camda buharlanmayı önlesin diye. Bütün odalarımın kapsı açık duruyor.

    normalde 2000 wt olan bu radyatorlerın bırıncı kademelerınde calıstırdıgımda 1000 olaak cekiyor elektrığı.

    22.10.2011 saat 11 de sayacı kaydettım, 23.10.2011 de tekrar aynı saatte sayacı kaydettım sonuc asagıdakı gibidir.

    T1: 17
    T2: 7
    T3: 13

    Buda hesap edersek yaklaşık 8 tl gibi bir rakama tekabül ediyor. Bunun içinde elektrikli şohben kullanımı, buzdolabı, normal ışıklar ve tv de o gün kullanılmıştı ve bunlarda dahil. Termostatı olduğu için kendi kendini arada kapatıyor ve yaklaşık sobalar 24 satte 11 saat çalışmış gibi görünüyor. Havalar istanbulda aşırı olmamakla birlikte soğuk denebilir. Evim ağustosta bile balkonunda durulamayacak kadar fırtınalar esen orta yerde tek etrafı boş bi arazide. Biz ailecek sıcağı seven millet terlerken üşüyen insanlarız ve bu dediğim yöntemle ev 23-25 derece arasında oluyor bizede yetiyor.Bütün odaların kapıları açık ve kaloriferli ev rahatındayız şuanda, ayrıcada radyatörlerin ısı ayarları çeyrekte ayarlı, havalar soğuyunca biraz daha artırırız olmazsa ve yetecek gibi duruyor bu şekilde.

    Bu haftasonu tekrar alacağım sayacı bakalım ne yakmıs yıne yazarım.


    güzel paylaşım olmuş eline sağlık.




  • Rica ederim ne demek, haftaya bi haftalık sarfıyatıda paylaıscam bu arada ev 25 26 derece oldu :)
  • ben aeg konvektör ısıtıcı kullanıyrum oda 30 derecere terliyorum walla çok iyi ısıtıyo akşam eve gidince yakıyrm timer kuruyorm gece 3te kapatıyrm ayda 40 tl geliyor en fazla :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgurel

    Rica ederim ne demek, haftaya bi haftalık sarfıyatıda paylaıscam bu arada ev 25 26 derece oldu :)

    Arkadaşlar iki haftalık sarfiyata baktım yine ortalama tüm cihazlarla birlikte günlük 8 lira gibi yakıyor. Bilginize....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    Standart bir çatı katı işte. giriş kısmı mutfak yanında oda gibi yer ve arka tarafta küçük bir oda :) yer ve tavanlar ahşah yapıda, laminent. Peki önerebileceğiniz aletin linkini verebilir misiniz?

    hocam beko'nun hotspot ' u var o da infrared
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gerbera


    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    kaç watt alayım ona karar veremedim..UFO daha kaliteli sanırım.


    bende ki kumtelin teleskopik başlığı plastikti ve yalama oldu bende duvar askı apartlarını başlığa taktım fotoğrafta ayrıntılı bakabilirsin.ayrıca sadece karşı tafa bakıyor ayarlama yapılamıyor şu an orjinal plastik başlık hemen yalama oldu orası bir kere metalden yapılır plastik o kadar ağırlığı nasıl tutsun.

    birde uzun süre kullanmaya bağlı yanan kablonun yerine mavi kabloyuda kendim.sen daha kalitelisini al arkadaşım bu tarz şeyler bir kere alınır.

     Isıtıcı (UFO) alacağım ama hangi modeli alayım bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz?


    hocam sizin toshiba klimanın ambalajları duruyor değil mi yoksa içi dolu mu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ıghhodıjıdhu

    quote:

    Orijinalden alıntı: gerbera


    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    kaç watt alayım ona karar veremedim..UFO daha kaliteli sanırım.


    bende ki kumtelin teleskopik başlığı plastikti ve yalama oldu bende duvar askı apartlarını başlığa taktım fotoğrafta ayrıntılı bakabilirsin.ayrıca sadece karşı tafa bakıyor ayarlama yapılamıyor şu an orjinal plastik başlık hemen yalama oldu orası bir kere metalden yapılır plastik o kadar ağırlığı nasıl tutsun.

    birde uzun süre kullanmaya bağlı yanan kablonun yerine mavi kabloyuda kendim.sen daha kalitelisini al arkadaşım bu tarz şeyler bir kere alınır.

     Isıtıcı (UFO) alacağım ama hangi modeli alayım bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz?


    hocam sizin toshiba klimanın ambalajları duruyor değil mi yoksa içi dolu mu ?

    evet kumtel ısıtıcının fotosunu çektiğim günden (1 eylül..bu arada foto daki tarih yanlış) bir kaç gün önce gelmişti ürün.montajı yapıldı daha sonra..

    şimdi ısınıyoruz.:)) kutular o an için dolu ama şu an kömürlükte duruyorlardı en son :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gerbera

    quote:

    Orijinalden alıntı: ıghhodıjıdhu

    quote:

    Orijinalden alıntı: gerbera


    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi

    kaç watt alayım ona karar veremedim..UFO daha kaliteli sanırım.


    bende ki kumtelin teleskopik başlığı plastikti ve yalama oldu bende duvar askı apartlarını başlığa taktım fotoğrafta ayrıntılı bakabilirsin.ayrıca sadece karşı tafa bakıyor ayarlama yapılamıyor şu an orjinal plastik başlık hemen yalama oldu orası bir kere metalden yapılır plastik o kadar ağırlığı nasıl tutsun.

    birde uzun süre kullanmaya bağlı yanan kablonun yerine mavi kabloyuda kendim.sen daha kalitelisini al arkadaşım bu tarz şeyler bir kere alınır.

     Isıtıcı (UFO) alacağım ama hangi modeli alayım bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz?


    hocam sizin toshiba klimanın ambalajları duruyor değil mi yoksa içi dolu mu ?

    evet kumtel ısıtıcının fotosunu çektiğim günden (1 eylül..bu arada foto daki tarih yanlış) bir kaç gün önce gelmişti ürün.montajı yapıldı daha sonra..

    şimdi ısınıyoruz.:)) kutular o an için dolu ama şu an kömürlükte duruyorlardı en son :))

    :):) hocam peki izlenimlerinizi paylaşırmısınız klimada..




  • sonunda 1800 watt ufo aldım.bakalım aylık ne kadar elektrik faturası gelecek..sabah evden çıkıyorum ve 16;00 gibi evde oluyorum.bulunduğum yerde kış pek sert geçmez..zaten ufo kendi ayarını kendisi yapıyor sağolsun..odanın ısısına göre kendi yanıp sönüyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.