Şimdi Ara

IŞIKLARDAN SONRAKİ DÖNÜŞÜLER.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • göbek olan bir dört yola geldiniz.
    mesela kuzey güney yönünde durdunuz.
    doğu batı yönü yeşil yandı akmaya başladı.
    sonra onlara kırmızı yanınca size yeşil yandı yola devam edip sağa döndünüz burda da yaya geçidi var doğu batı yönündeki trafik durduğu için yayalara yeşil yanıyor sizin önünüzde de tek kırmızı ışık çıktı kırmızı sarı yeşil olan değil tek başına kırmızı yanan yada yanıp sönen ışıktan bahsediyorum.. ortada yaya yoksa bu ışıkta bekleme zorunluluğu varmıdır? tahminleri değil bilgisi olanların yorumlarını ve mümkünse yasayı öğrenmek istiyorum. bu konuda ne kadar araştırma yapsam da net bilgi alamadım. işin komiği 3 polise sordum onlarda da net bilgi yok bazısı tek kırmızı ışık yaya uyarı ışığıdır yaya yoksa geçebilirsin diyor bazısı o ışıklar kısa bir süre sabit kırmızı yanar sonra yanıp sönmeye başlar sabitse beklemen gerekir yanıp sönüyorsa yayaya bakarsın diyor. e sabitte de yanıp söndüğünde de orashatta orda hiç ışık olmasa da yaya geçidi olduğundan yaya varsa zaten durmak zorundayız. nasıl bir ülkeyiz anlayamadım

    kanunda böyle bir madde var;
    Dönüş sırasında araç sürücüleri; yaya ve bisikletler için yeşil ışık yanmakta iken; yaya geçidinden ve bisiklet yolundan geçen yoksa veya yayalar uzakta iseler, yayaların ve bisikletlerin geçiş haklarını engellememek şartıyla, dönüşlerine devam edebilirler.

    ama burda araçlara yanan kırmızı ışıktan bahsetmiyor. kanundaki madde araçlara ışık olmayan yerlerde geçerli ama sonuçta mantık aynı.. ama aynı mantıkta araçlar kırmızı ışıkta geçtikleri için pek çok ceza yediler.



  • konuyla ilgili evime yakın bir kavşakta yeşil ışıkta dönmeden yaya geçidi ve tek kırmızı ışık var. biraz ileriye koysalar problem yok ancak o kırmızısı ışıkta beklersen sağ şerit tıkanıyor ve korna sesleri ...
    kurallara uyup duruyoruz ancak %90 yaya olmuyor, yinede ceza yememek için bekliyoruz.
  • sabit yaniyorsa bekleyeceksin
    yanip sonuyorsa dikkatli bir sekilde gececeksin
  • Gta Vice City deki bug değil mi bu :)
    Kavşağın başladığı ve bittiği yerde ışık olduğu için sağa sola dönen araçlar o ışıklarda da duruyordu. Vay arkadaş ne günlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanar söner kırmızı ışık varsa -yol hakkı sizde olmamakla beraber- geçebilirsiniz. Ancak sabit kırmızı ışık dur bildirisi vermektedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyede sabit kirmizida gecilebilen bir durum yok. Sabit kirmizi isik varsa her turlu durmak zorundasiniz.
    Yanip sonuyorsa durup kontrol edip yaya/arbaa yoksa devam et demektir. Yani Dur isareti ile ayni anlama gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.