yani sorun hardisk ramde falan değildir herhalde herhangi bir oyun oynarken genelde grafikleri iyi olanlar (Crysis 3 , Skyrim , Mortal Kombat 9 ) crysis 3 ü açmasının bile iyi olduğunu biliyordum yani bi yarımsaat oynayınca falan ateş gibi oluyordu sol tarafa laptopun oyunda kasmalar taukılmalar başlıyordu,skyrimde çok olmuyor nadiren takılma oluyor ama mortal kombatıda en düşük ayarlarda oynayamayınca artık konu açayım dedim game boosterlada gireyim dedim dereceleri göreyimde gpu gözükmüyor laptop olduğundandır herhalde (o.o) oyunda hikaye modunda 3 4 dövüş yaptıktan sonra takılmalardan vuramıyorum bile kasıyor takılıyor yani ilk dövüşü açtığında uçuyor gibi yetişemiyorum ama sonra ısınıyor ve başlıyor kasmaya ve bu arada baktım harddisk 50-55 arası işlemcide 88-90 arası gidip geliyor bunu fazla diye biliyorum yani bi soğutucu alsam usbli olanlardan altında konulan şeylerden tüm bunları giderirmi yani en azından şu oyunu takılmadan oynayabilirmiyim?
quote:
Orijinalden alıntı: cikciw
Başlıktada belirttiğim gibi laptobumun özellikleri şu dur
yani sorun hardisk ramde falan değildir herhalde herhangi bir oyun oynarken genelde grafikleri iyi olanlar (Crysis 3 , Skyrim , Mortal Kombat 9 ) crysis 3 ü açmasının bile iyi olduğunu biliyordum yani bi yarımsaat oynayınca falan ateş gibi oluyordu sol tarafa laptopun oyunda kasmalar taukılmalar başlıyordu,skyrimde çok olmuyor nadiren takılma oluyor ama mortal kombatıda en düşük ayarlarda oynayamayınca artık konu açayım dedim game boosterlada gireyim dedim dereceleri göreyimde gpu gözükmüyor laptop olduğundandır herhalde (o.o) oyunda hikaye modunda 3 4 dövüş yaptıktan sonra takılmalardan vuramıyorum bile kasıyor takılıyor yani ilk dövüşü açtığında uçuyor gibi yetişemiyorum ama sonra ısınıyor ve başlıyor kasmaya ve bu arada baktım harddisk 50-55 arası işlemcide 88-90 arası gidip geliyor bunu fazla diye biliyorum yani bi soğutucu alsam usbli olanlardan altında konulan şeylerden tüm bunları giderirmi yani en azından şu oyunu takılmadan oynayabilirmiyim?
soğutucu alırsan biraz daha düzelir dostum ama soğutucun güzel olması laazım. alt filtrelerine tam oturması lazım. dönüş hızının iyi olması lazım.
bi öneriniz varmıdır yani 20-40 lira arası birşey bulabilirmiyim yani soğutucu olarak kasteddiğiniz inşallah benim anladığım şu usble çalışan tepsi gibi olan şeylerdir hani laptopu üzerine koyuğumuz da şöyle alt filtrelerine iyi oturması gerek diyince başka birşeylerda varmıdır diye tereddütte kaldım yani gördüğüm soğutucular ın genelde ortasında büyük bir pervane var ama benim laptobumun sol ekran a yakın olan köşesi acayip şekilde ısınıyor zaten fanda orda üflüyor ama
Merhaba,
Bilgisayarının içini iyice temizle, tozlardan arındır. 20-40 lira arası soğutucu kullanmak çözüm olmaz.
laptopun içini nasıl temizleyebilirim yani altındakileri çivileri çıkarırsam bi parçaya falan zarar vermezmiyim
Bilgisayarınızın içini açıp fanı ve tozlanmış bölgeleri temizlemeniz yetecektir. Temizlerken hassas davranırsanız bir parçaya zarar vereceğinizi sanmıyorum.
peki 20-40 liralık yetmez derken ne gibi birşeyden bahsediyoruz bir link atabilirmisiniz hangi soğutucuyu onerdıgınız hakkında
quote:
Orijinalden alıntı: cikciw
peki 20-40 liralık yetmez derken ne gibi birşeyden bahsediyoruz bir link atabilirmisiniz hangi soğutucuyu onerdıgınız hakkında
Aslında 20-40 lira arası güzel soğutan soğutucular bulunabilir. Bir teknoloji mağzasına gidip bakmanız daha iyi olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme