Şimdi Ara

İş yeri doktoru 14 gün karantina kararı verebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimde ananem, dayioglum ve ben kalıyoruz yani 3 kişi. Dayioglum küçük bi atölyede 5-6 kişi ile çalışıyor. Bugun ogrendik ki dayioglumun yaninda çalıştığı bi arkadaşı pozitif çıkmış. O arkadasina sormuşlar kimlerle temas ettin diye. O da söylemiş.. Dayiogluma test bile yapmadan 14 karantina demişler.

Şimdi dayioglu kendi evinde 14 gun karantinada bizde degil suan. Ben isyerindeki doktoruma bu durumu anlatsam ne olur? Sonuçta ayni evde kaliyoduk dayioglum ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konuda genel konuşman çok yanlış. 24 yaşında % 42 bedensel engelli yeğenim var. İş başvuruları hep boş çıktı. İŞKUR bile 3-6 aylık işler haricinde işler vermiyor. Her sene EKPSS ye giriyor iyi puan alıp tercih yapıyor ama yine çıkmıyor. Girmediği sınav mülakat kalmadı adamın. Diksiyonu çok iyi sadece sağ ayağında engellilik durumu var o kadar. Hiçbir fabrika yada özel iş yeri çalışmasına izin vermiyor.
    Şimdi tekel bayide kasiyerlik yapıyor o da yaz sezonu olduğu için. Yani her engelli vatandaş iş bulamıyor maalesef. Onların yaşamları bizden kat be kat daha zor. Mesela yeğenim asla çömelerek oturamıyor. Merdiven çıkamıyor. Yıllarca rehabilitasyon merkezlerine gitti. Değişen hiçbir şey yok. Hala da gidiyor fizik tedavi için. Engelli vatandaşlarımza destek olmalıyız. Onlara verilen ayrıcalığa da laf etmeyin Lütfen.
    Engelli olmadan da - bu zamanda engelli olmak lazımmış- gibi absürd şeyler de söylemeyin. Sonra pişman olursunuz.
  • bu zamanda engelli olmak lazımmış.4 aydır işe gitmeden tam maasş alıyorlar.biz normal işlere başvuru yapıyoruz form verdiğimiz hiçbisey aramıyor bile.3 belediyeye 10defa başvuru yapmama ragmen ne belediye ne özel işverenler 1.5yıldır hiçkimse aramıyor
  • Bağlı bulunduğunuz aile hekimini arayın rapor konusunda o karar verecektir. İş yeri hekiminide bilgilendirin sizinde pozitif çıkmanız halinde iş yeri karantinaya alınacağından onlarda çalışmanızı istemezler diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris007

bu zamanda engelli olmak lazımmış.4 aydır işe gitmeden tam maasş alıyorlar.biz normal işlere başvuru yapıyoruz form verdiğimiz hiçbisey aramıyor bile.3 belediyeye 10defa başvuru yapmama ragmen ne belediye ne özel işverenler 1.5yıldır hiçkimse aramıyor
    Bu konuda genel konuşman çok yanlış. 24 yaşında % 42 bedensel engelli yeğenim var. İş başvuruları hep boş çıktı. İŞKUR bile 3-6 aylık işler haricinde işler vermiyor. Her sene EKPSS ye giriyor iyi puan alıp tercih yapıyor ama yine çıkmıyor. Girmediği sınav mülakat kalmadı adamın. Diksiyonu çok iyi sadece sağ ayağında engellilik durumu var o kadar. Hiçbir fabrika yada özel iş yeri çalışmasına izin vermiyor.
    Şimdi tekel bayide kasiyerlik yapıyor o da yaz sezonu olduğu için. Yani her engelli vatandaş iş bulamıyor maalesef. Onların yaşamları bizden kat be kat daha zor. Mesela yeğenim asla çömelerek oturamıyor. Merdiven çıkamıyor. Yıllarca rehabilitasyon merkezlerine gitti. Değişen hiçbir şey yok. Hala da gidiyor fizik tedavi için. Engelli vatandaşlarımza destek olmalıyız. Onlara verilen ayrıcalığa da laf etmeyin Lütfen.
    Engelli olmadan da - bu zamanda engelli olmak lazımmış- gibi absürd şeyler de söylemeyin. Sonra pişman olursunuz.

• Verebilir ama vermeyecektir. İlinizdeki pandemi hastanesine git. Şikayetin varsa tetkiklerin yapılacaktır. Yoksa 14 gün rapor verilir evde kalırsın.

• Gordugum bie engelli vardi.hem boy 1.30 hem bir ayagi kisa.fotokopi cekiyoe muhur basiyor.baska yaptigi bisey yok.devlet kurumu acik ogretim lise meb te calisiyor.ben oyle ia bulamiyorum.yegenim finansbankta calisiyor sekee hastasi engeli var.4aydir ise gitmiyor maasida kesilmedi bankada calisiyor.bir yakinim var asik oldugu kizla evlenemedi diye psikolojisi bozuldu doktor engelli raporu verdi simdi biseyi yok duzeldi evlendi 3yildir havalimaninda iadi bolumde calisiyor.yani normal insanlara is yok.1.5yildir is bulamiyoruz yas 37 oldu hala bekariz.evlenmeye maddi durumumuz yok is olsa maddiyat duzelir.bendede %30 sag kulak isitme kaybi var %40 olmadigi icin engelli isine kabul etmiyorlar. 2seneye yaklasti 1 allahin kulu is icin aramiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris007 -- 22 Haziran 2020; 12:26:28 >
  • drslim D kullanıcısına yanıt
    Ben zaten 14 gün verilsin diye uğraşıyorum. Aradım 184 u direk temasin olmasi gerekiyormuş karantina icin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Temaslının temaslısına 14 gün verilmiyor. Pozitif çıkan vaka ile direk temas etmiş olmanız gerekiyor 14 gün rapor için.

Temaslı kişi ile aynı evi paylaşıyorsanız mümkün olduğunca farklı odalarda kalmalı, ayrı yemek yemeli, ayrı tabak, çatal, kaşık vb. kullanmalı, ayrı tuvalet kullanmalı, ayrı tuvalet yoksa temaslı kişi kullandıktan sonra tuvalet çamaşır suyu ile dezenfekte edilmeli. Temaslı kişinin odasına girmeniz gerekiyorsa mutlaka ikiniz de maske takmalısınız.
  • Sağlık çalışanı mısınız?
  • Belli meslek gruplarına test yapılıp sonuç negatifse işe devam etme yoluna gidiliyor. Sağlık çalışanları için bu baştan beri böyleydi. Daha sonra organize sanayi bölgeleri eklendi ve sanırım çoğu üretim tesisinde artık süreç bu şekilde ilerliyor.
  • Hastaneye yönlendirir. Hastane karantina derse muhtemelen çalışmadığım günün parasını alırsın. Ama emin değilim, bunu iyice teyit et. Bir bakan bu yönde açıklama yapmıştı diye hatırlıyorum.

• Corona pozitif hastalar için 2 durum var.

1.İdari izin dediğimiz,memurlukta geçerli olan izin türüdür. Herhangi bir kesinti yapılmaz ücretinizde. Ancak hastane doktoru değil, idari biriminizde ki çalışan sağlığı güvenliği birimindeki iş yeri hekimi yada yöneticiler karar verir.( Oluşturulan ALGORİTMALARA GÖRE) . Özel sektöre vurursak durumu, işyeri hekiminiz işvereninize yasaları hatırlatır ve yapması gerekeni söyler. Sizide tanı tedavi amaçlı hastaneye yönlendirebilir. Gidiceğiniz hastanede ki hekim, sizin tüm maaşını alacağınız şekilde izin almanızı SAĞLAYAMAZ.

2.Halk arasındaki tabiriyle sağlık raporu. Ateş-Öksürük gibi semptomlar ve korona virüs şüpheniz VAR ancak durumunuz hastaneye yatacak kadar ağır değil ise; sürüntü örneği alınır ve doktorunuz UYGUN GÖRÜRSE bu örnek sonucu çıkana dek rapor yazabilir,evde izolasyona yönlendirilirsiniz. Buradan sonrası SGK ile işveren arası bir mevzuat olduğu için yeterli bilgiye sahip değilim.

Sonuç olarak kastettiğiniz durum İZOLASYONdur. İş yeri hekiminiz size rapor yazamaz. Sadece sözel olarak izolasyona yönlendirebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: f1bekir

Temaslının temaslısına 14 gün verilmiyor. Pozitif çıkan vaka ile direk temas etmiş olmanız gerekiyor 14 gün rapor için.

Temaslı kişi ile aynı evi paylaşıyorsanız mümkün olduğunca farklı odalarda kalmalı, ayrı yemek yemeli, ayrı tabak, çatal, kaşık vb. kullanmalı, ayrı tuvalet kullanmalı, ayrı tuvalet yoksa temaslı kişi kullandıktan sonra tuvalet çamaşır suyu ile dezenfekte edilmeli. Temaslı kişinin odasına girmeniz gerekiyorsa mutlaka ikiniz de maske takmalısınız.
    Hocam doktor musunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.