Şimdi Ara

İş Servisinde Sorun Çıkaran Çalışan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkdaşlar,

    Umarım doğru başlık altında konuyu açmışımdır.

    İş servisinde iki tane bayan çalışan iş arkadaşı var. Bu arkadaşlar hem servis şöferlerine, hemde diğer çalışan arkadaşlara çok kaba (içinde ağır hakaretlere ulaşan söylemler var) davranmaktadırlar. Servisimize şöför dayanmamaktadır. Bu iki kaba insan nedeni ile 1,5 sene içinde 9 sevis şöfürü değiştirmek zorunda kaldık (Şöförlere insan muammelesi yapmadıklarından ve hakaret ettiklerinden dolayı servis şöförleri dayanamayıp ayrılmaktadırlar). Serviste 19 kişiyiz ve klana 17 kişi bu 2 sorunlu çalışandan illallah etmiş durumda. Normalde bu insanların seviyesine inilse, dünya dar ettirilir bu insanlara ama gel görki medeniyet görmüş insanlar bu haraketleri kendine yakıştıramıyorlar.

    i. İş kanununa göre serviste iken iş yerinde sayıldığımızdan, iş yerinde sorun çıkaran çalışana indirgemiş olduğumdan dolayı durumu, yapılabilecek bir yaptırım vardır?
    ii. Bu iki çalışanı yola sokmak için (serviste adablı davranmaya zorlanması/ servisten başka servise kaydırılması v.b.) ne gibi yollar izleyebilirim?

    Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.







  • söz konusu olayla ilgili savunmalarını isteyin. eğer devam ederlerse tekrar savunmasını isteyip iş akdini feshedebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.