Şimdi Ara

İş ilanlarına neden yazdığını bilmeden deneyim yılı yazan İK ünvanlı NPC ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arada iş ilanlarına bakıyorum hiç şaşmaz 5 veya 3 ün katlarında deneyim yılı istenir belki dh ninde böyle bir politikası vardır benim anlamadığım şu

Siz 5 sene tecrübeli olması şarttır diyerek sadece 5 yıl bir yerde çalışmış adam mı arıyorsunuz yoksa herhangi bir meslekte herhangi bir yetkinlik bilimsel olarak sadece min 5 yılda oturuyor tarzı makale okudunuzda oradan mı yürüyüp tecrübeli pozisyonlarda bu şartı öne sürüyorsunuz sürekli

Bence bir insan işi aşırı kompleks değilse ve lafı tekte anlayamayan biri değilse işi öğrenmesi maksimum 1 sene sürer ona rağmen bir işte yetkinliğin 5 senede minimum yada 5 neysede 10 senede oturacağını size söyleyen kim

Üniversitelerin ik bölümlerinde buna uygun bir ders verip vermediklerini merak ediyorum çünkü hepsi birbirini kopyalıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Eğer o işi yapabileceğinizi işverenin kafasındaki bütçede o insan kaynağını sağlayabileceğini düşünüyorsanız isterseniz yeni mezun isterseniz mezun bile olmayın başvurun yetkinlikleriniz referanslarınızı gösterin anlaşırsanız ne ala anlaşmazsanız ya o kaybetmiştir ya siz.

• tecrübe beklenen pozisyonlarda elbette 3 yıl 5 yıl deneyim istenecek. yukarda arkadasın dedigi gibi havuzu daraltmak + harbiden tecrübeli adam lazım. ayrıca bu zamana kadar 5 yıl illa 5 yıl olucak tarzı bişe görmedim. kendimde girdiğim işlerde dahil

Değil benim şehrimde o işe uygun 850 kişi türkiyede 850 kişi yoktur

Bu çoğu ilandada böyle ve bu taktik pek işe yaramaz bence çünkü işi ciddiye alan adamlar o iş ilanına uygun olsa bile yıl kriterini görüp vardır bir bildikleri diyip başvuru bile yapmıyorlar

işte hocam filtreler o bu şu 850 ye düsmüs. türkiyede 850 kisi yoktur o işi yapıcak ama 40milyon calıscak nüfus var. nerden keserse okdr kar.

• Çalıştığım sektörde 25 yıl 3 aydır tecrübem var, yaşım 44 oldu. Şimdi ben iş ararken yaş’a mı takılacağım! İlanlarda maks. yaş sınırı 30-35. 35 yaş üstü gebersin işsiz kalsın mı istiyorlar acaba. Saçma salak ilan veriyorlar itibar etmeyin, size uygunsa başvuru yapın geçin, zaten firmaların geneli geri dönüş bile yapmıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Heee ben uygulamada ilan açma hakkı aldım şimdi hangi özellikte adam yazarsam ilanı yayınladığım gibi o adamlardan düzinelerce başvuru gelecek dur bakayım yıl tecrübesi diyor hmm ne yazsam bak 5 kulağa güzel geliyor 5 sene yazayım şurayada 3 sene yazayım oh tamamdır

• Birde mülakata geldin diyelim annen ve babanın hangi alanlarda çalıştığını, ne iş yaptığını soruyorlar. Göz boyama için saçma sapan etkinlik günlerimiz var. Ağaç dikiyoruz falan diyorlar. Eğitim veriyoruz diyorlar. Maddi gelir durumunu soran bile oluyor abi sanane lan diyesim bile geliyor. O kadar mesafe ayaklarına çağırtıp saçma sapan sorular soruyorlar.

Komedi. Maaş yükseltince gık oluyorlar. Sonra biz sizi sonra ararız diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Haziran 2025; 12:12:31 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.