Şimdi Ara

İş Görüşmelerinde Olumsuz Sonuç Almaya Son

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İş görüşmelerinin olmazsa olmazı kimileri tarafından rahatlıkla atlatılan kimi kesim için ise soğuk terler dökmesine neden olan mülakat nedir? Eminiz ki hemen hemen herkes mülakatın ne olduğunu konusunda ufakta olsa bir bilgiye sahiptir. Ancak kısaca açıklamak gerekirse; iş başvurusu yapan bireyin başvurduğu işe uygun olup olmadığının yetkili kişiler tarafından değerlendirildiği ciddî görüşmedir. İşte bugün iş görüşmelerin olmazsa olmazı mülakat ve mülakat çeşitlerinden yetkinlik bazlı mülakat türünü Ekokariyer aracılığı ile sizlere aktaracağız.

    Yukarıda mülakatın kimi kesim tarafından hayli sıkıntılı bir süreç olduğunu söylememdeki en büyük neden, çoğu bireylerin uzun süredir aradığı işi bulup mülakat aşamasında sıkıntı yaşadığı için kaybetmesinden kaynaklanmakta. Peki neden mülakatlarda başarısızlık yaşanıyor? Bunun en büyük nedeni mülakatlara hazırlıksız gidilmesinden kaynaklanıyor, birey o işe ne kadar uygun olsa da mülakat sırasında verdiği yetersiz yanıtlar yüzünden o işe alınamayabilir. İşte insan kaynakları firmaları tamda bu noktada devreye giriyor, Ekokariyer insan kaynakları firması iş yerlerinin mülakat sürecinde en çok tercih ettiği mülakat çeşidi olan yetkinlik bazlı mülakata hazırlayarak bireyin mülakat sürecine hazırlıklı olmasını sağlıyor. Yetkinlik bazlı mülakatı kısaca açıklarsak; adayı objektif bir şekilde değerlendirmek için tercih edilen bu mülakat çeşidinin temel amacı adayın geçmişteki işi ve iş tecrübesi ile alakalı sorular sorarak bu sorulara verdiği cevaplar gözlemlenir. Yetkinlik bazlı mülakat hakkında daha fazla bilgiye ise http://www.ekokariyer.net/yetkinlik-bazli-mulakat_ adlı internet adresinden ulaşabilirsiniz.

    Üstelik Ekokariyer insan kaynakları firması bireyleri sadece iş görüşmelerindeki mülakatlara hazırlamakla kalmayıp, bunun yanında size danışmanlık hizmeti sunarak size en uygun işi bulmanızı sağlıyor. Sizde Ekokariyer insan kaynakları firmaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.