elit mezunlar bile sıkıntı yaşıyor garip bi düzendeyiz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F12949217 -- 27 Nisan 2025; 11:47:54 > |
iş bulmak çok zorlaşmış

-
-
Kardeşim sizin hâlâ referansınız yok mu?
Saatlerce CV, proje kasmak < 1 adet networking event
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
networking event'te nasıl referans buluyorsun allah askina söyle
Sayısız event'e gittik itüde boun'da orda burda sana referans olabilecek kişiler kürsüden iniyor mu sanıyorsun da tanışıp network edineceksin
-
odtü ceng, yks 50.si, 4.00'a yakın gpa. şirketlerin dikkatini çekiyordur.
-
şu yazdığın özelliklerin birine bile sahip olan kişi ya savunma sanayi ya yurtdışına anında çıkıyor zaten
-
hocam alıntıladığın kişinin özellikleri bu işte. işsizim dememiş zaten bu sene mezun oluyo muhtemelen gireceği şirket şu an bile bellidir.
-
Katılıyorum çok fazla etkinliğe kampa vs gittim çok nadir denk geliyor birinin sizle doğrudan ilgilenmesi, hani bilmiyorum olmaz değil de nasıl bir durumda olur şu an aklıma bile gelmiyor
Ha düzgün okul + ortalama + proje ile genelde buna ihtiyaç duymuyorlar üst sınıflar (3 4) gibi geliyor bana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 27 Nisan 2025; 14:0:47 >
Bu ülkenin gerçeğidir mesela.
Aynen öyle adamın maksimum yapacağı şey şirket-firma kartı verip "CV gönder inceleyelim" demek oluyor.
Sadece iş olsa iyi staj bile bulunmuyor. Esasında ülkede ekonomi bittiği için montaj sanayinin bile selası okunacak. Üretim yapmayan bir ülkede mühendislik okumak zaten saçmalık idi. Lise sonrası önlisans okuyup memur olun. Kafanız çalışıyor ise tıp ve diş okuyun. Mühendislik,hukuk, işletme, iktisat bu fakülteleri yazmayın.
Kürsüden inse ne olacak abi, okey Linkedinden ekledin şimdi sana koşulsuz şartsız kefil mi olacak, sana iş mi bulacaklar
Adı "networking event"te networking olmuyorsa orada problem bende değil, etkinlikte.
Etkinlikleri düzenleyen topluluklara üye olup düzenleyen ekipte olabilirsiniz. Bu sayede etkinliklere katılan kişiler ile direkt iletişim kurarsınız, çağıran/karşılayan kişi olursunuz.
Ana mesaj:
İlan arayayım, bulayım, başvurayım, mülakatlara gireyim, beni seçsinler x,y,z süreci verimsiz ve başarı oranı düşük. "Cold apply" ilk çare/yöntem olmamalı.
İlgini çeken alanı belirle, bu alan üzerine çalışan şirketleri araştır. Beğendiklerinin ilanlarını bul, başvur.
"General application" tarzı ilanlar en sevdiğim, "Cover Letter" dosyası yükleme seçeneği de olabiliyor, kendini bu dosyada ifade edebiliyorsun.
Böyle bir ilan yok ise talent@, hr@ tarzı bir mail adresi vardır, onu kullanırsın.
LinkedIn'den çalışanı ekle, mesaj at...
Google araması sonrası ilk karşıma çıkan link:
-
Koşulsuz şartsız bir kefile gerek yok. 1000+ o, bu CV/başvuru arasından bir şekilde sıyrılmak ve değerlendirilmeye alınmak yeterli.
Etkinlikte tanışıp konuştuğu öğrenciye neden bir şans tanımasın ki? Stajyer alımı düşünüyorsa, böyle bir ihtiyaç var ise
1000+ başvuru filtrelemek yerine ilk önce benim konuşmamı dinlemiş, benimle iletişim kurmak için adım atmış kişileri değerlendirmeye alırım.
-
İş talebi stabil bölüm okumak güzel.
-
Yazılımdan bu sebeple vazgeçtim. Görünen köy kılavuz istemez diye boşuna dememişler. Niş veya elit kesimlerde yine iş/staj olanakları devam edecektir ama büyük çoğunluk için durum vahim gibi görünüyor maalesef. Daha geçen gün Cursor öğrencilere ücretsiz oldu. Tam zamanında sağlığa geçtiğim için memnunum
-
kendini geliştirene ve en önemlisi geliştirmeye açık olana her zaman iş var insanları bu mesleklerden soğutmayın boş yere.
ben 100k bir mühendislikte okuyorum. üst dönem biri geçen sene mezun olmuş. erasmus, 3. yabancı dil, teknofest + tübitak yarışmaları vs. kendini geliştirmiş ve baykarda staj yapmış şu an TEI'de çalışıyor. ortalaması sadece 2.74.
ama adamla 5 dk konuşsanız anlarsınız tam bir iş bitirici ve gerçek bir mühendis. burada da top ünilileri görüyoruz istanbulda katıldığım etkinliklerde de gördüm, gerçekten çoğunu ben kendi şirketime almam. çoğunun burnu havada ve büyük beklentileri var. maaş konusundan bahsetmiyorum çocuk seviyesinde büyük beklentiler. hiçbir şey yapmadan en iyi işleri kapacağını sanmak gibi.
torpili falan da yok bizim yurtta kalıyordu konuşmuştuk kendisiyle.
mesela amerikada 4.0 gpa, SAT fulleyen bir öğrencinin College Admissionları hep red yemiş mülakatta, neden? çünkü insani yetenekler, sağ duyu, gelişime açık olmak; matematik yapmaktan daha önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himezp2 -- 9 Mayıs 2025; 1:29:52 >
-
😂😂 tamam kardeşim sen haklısın çok çalış sende eminim SS de staj yapıp iş bulacaksın.
Ocak ayından beri aktif iş arayan birisi olarak söyleyebilirim ki evet iş piyasası bir süredir büyük sıkıntıda. Özellikle benim gibi ekon mezunları ekstra büyük bir zorluk yasıyor cünkü bankaların cogu işe alımı durdurdu ve bazılarının insan cıkardığını bile duydum. Neyse artık sabredeceğiz, boş zamanlarda bir şeyler kovalayıp gelişmeye devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimanuel -- 10 Mayıs 2025; 22:40:35 > -
çok zor lordum çok zor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X