|
Dün akşam farklı bir bankadaki hesabıma para yatırmak üzere yakınımdaki bir İş Bankası ATM'sini kullanmak istedim. ATM'ye parayı yatırdığımda aşağıdaki görselde yer alan hata ile karşılaştım. ![]() Madem para yatırma esnasında hata oldu, ATM'nin paramı iade etmesi gerekiyordu, ancak kartınızın bağlı olduğu bankaya başvurun şeklinde bir uyarı vererek paraya usulsüz bir şekilde el koydu (4 haneli bir miktar). Olay Ankara'da 17199 numaralı ATM'de gerçekleşti. Bir tedbir olarak bundan böyle İş Bankası'nın herhangi bir ürününü veya ATM'sini kullanmamaya karar verdim. Her iki banka ile de müşteri hizmetleri üzerinden görüştüm. İş Bankası'ndakiler hata bizden kaynaklı da olabilir diğer banka kaynaklı da olabilir diyerek olayı geçiştirdi. Diğer banka araştırıp dönüş yapacağını söyledi. Gelişmeler olması halinde konuyu güncelleyeceğim. Ayrıca BDDK'ye şikayette bulunacağım ve yatırdığım tutarı yasal faizi ile birlikte talep edeceğim. Aksi bir durumda maddi/manevi tazminat davası açacağım. Not: Diğer ATM'lerden tüm hesaplarıma para aktarabiliyor ve harcama yapabiliyorum. Ayrıca herhangi bir vergi borcum veya hesap kısıtım bulunmamaktadır. Güncellemeler 1. Kartımın ait olduğu banka, işlemi "ATM para yatırma itirazı" başlığı altında ele aldı ve sürecin en az 15, en çok 90 gün içinde sonuçlanacağı bilgisini verdi. 2. 28.05.2025 tarihi itibariyle para hesabıma iade edildi (11 gün sonra). 3. BDDK şikayetime İş Bankası tarafından gelen cevabın özeti şöyle: "Yapılan incelemelerde, 21.05.2025 tarihinde kartınızın bağlı olduğu Aktif Yatırım Bankası A.Ş.’nin söz konusu işleminizle ilgili Bankamıza itiraz süreci başlattığı ve ilgili Bankamatik cihazımızdan yaptığınız para yatırma işleminin gerçekleşmediği, işleminiz ile ilgili oluşan kasa fazlasının 23.05.2025 tarihinde ilgili bankaya ödendiği tespit edilmiştir." 4. CİMER üzerinden ayrıca şikayette bulunmuş ve aslî kusurlu tarafın kim olduğunun belirtilmesini istemiştim. 29.05.2025 tarihinde bu şikayete İş Bankası ve BDDK tarafından cevap gelmiş ancak cevap, zaten bildiğim durumu özetler şekilde olmuş. Kusurlu olan taraf belirtilmemiş. Geçerli mevzuatı bir kenara koyarsak para yatırma işleminin gerçekleşmemesi sonucu "paraya el konulması" çok ciddi bir kusurdur. Herkes bilir ki para yatırma sırasında atm kaynaklı hata oluşursa paranın iadesi esastır, "çalınması" değil. Bu nedenle ATM'lerinin gerekli güncellemelerini veya bakımlarını yapmayan banka doğrudan sorumludur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_06 -- 1 Haziran 2025; 3:40:20 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt