Şimdi Ara

İş Arıyorum ... ( İnşaat Mühendisi ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
18.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bookworm

    ODTÜ inşaat da okuyan birisi olarak ODTÜ nün ne artısı olduğunu söylebilirim.Eğer sahada çalışacaksan hiç bir artısı yok.Ama ben akademisyen olacam özellikle amerikada master doktora yapacam dersen sana bazı şeyler sağlayabilir

    Evet bu dediğin doğru olabilr ama eli uzun bi dayın yoksa odtü mezunu olmak zorundasın..Sonuçta size yapılan sınavların zorluğuyla anadoludaki bir üniversitede yapılan sınavın zorluğu bir değil..Mesela benim yakın bi arkadaşım normal bir üniversitenin inşaatını kazandı..Ben bu arkadaşın zekasını ve seviyesini biliyorum..Bu arkadaş mezun olduktan sonra odtü mezunu bir adamla aynı kalitede olmayacak..Odtülü adam kendi mesleğini daha iyi yaparken bizim arkadaşın onun seviyesinde olacağına inanmıyorum..Sonuçta eğer dediğin gibi olsa kimse odtüye,boğaziçine girmek için kıçını yırtmaz,kendini kasmadan normal bir üniversiteye girer..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 10 Eylül 2008; 22:02:04 >




  • Bir 10 sene kadar beklersen ileride kuracağım ve mühendislere hak ettikleri maaşları veren şirketimde çalışabilirsin.
  • İnşaat mühendisliği düşünüyordum bunu gördükten sonra biraz zor olurum. yani odtü veya boğaz içine pek girebileceğimi sanmıyorum.Bakalım kafamda bi kaç mühendislik var makina ve elektrik-elektronik hangisi olursa. yani 350 küsür yapıp boğaz içinde inşaat okuyacağıma istanbulda başka bir üniversitede makina okurum.bizim okuldan bi eleman 355 yapıp boğaziçi inşaat a girdi. bakalım o mezun olunca rahat iş bulabilecekmi?
  • Çalışma tecrüben yoksa ve askerliğini tamamlamamışsan iyi maaş vermelerini bekleme. Ben de inşaat okuyorum. Ama akrabalarım bu işin içindeler. Herkes gibi büyük şirketler için aranan tecrübedir. Yani senin yerinde ben olsam ilk askerliğimi tamamlardım.


    Ayriyetten mezun olduğun yer ve sağlam bir transkript de iş bulmanı kolaylaştırabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suyheuti -- 10 Eylül 2008; 22:10:04 >
  • iyi ücretli bir işe girmek istiyorsan

    torpilin olacak ve/veya iyi bir okuldan mezun olacan

    iyi bir okulun diploması senin kapasite sahibi, yabancı dil bilen, azimli bir insan olduğunu gösterir.

    istisnalar hariç zaten kimse okulda bişey öğrenmez

    iyi bir üni diploması senin kapasite sahibi bir insan olduğunun kanıtıdır diğerlerinden daha fazla şey bildiğinin değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thron -- 10 Eylül 2008; 22:10:04 >
  • 1 senedir şantiyede çalışıyorum aynı zamanda okuyorum. Şu anda içinde bulunduğum iş ikinci projem. Saha mühendisliği yapıyorum ve sana şu anda teklif ettikleri ücretin biraz fazlasını alıyorum. Şunu söyleyebilirim tecrübe herşeyden önemli. İstersen 5 yıllık mühendis ol istersen 10 kendine birşey katamadıysan sürekli kapı önüne konursun. Özel sektörde şirketine kazandırdığın sürece el üstünde tutulursun. Onun dışında ehliyetin olmuş pasaportun olmuş bir önemi yok. İş yapabiliyormusun? İş yaptırabiliyormusun? problemmi oluyorsun çözüm mü üretiyorsun bunlar önemli. Ayrıca kimse yeni mezun mühendise şak diye 1500 ytl maaş vermez. Adam senin ne olduğunu bilmiyor ki sana o kadar para versin. Öncelikle referans. 900 ylt ye burun kıvırma hele ki eskişehir gibi bi yerde (nispeten küçük şehir) 900 ytl uygun bir ücret işe başlarken. Kendini kanıtlarsan gerisi gelir. kanıtlayamazsan erir gidersin kpss kapılarında sürünürsün. Senin gibi okulunu bitirmiş ve iş arayan arkadaşları görünce halime şükrediyorum. Ben staj için girdim ve hala devam ediyorum bu şirkette. Umarım sende mutlu olduğun bir iş bulursun ama öncelikle bazı şeylerden taviz vericeksin ki (en basiti ekonomik) bazı şeyler kazanıcaksın (mesela tecrübe)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SeRo-34

    İnşaat mühendisliği düşünüyordum bunu gördükten sonra biraz zor olurum. yani odtü veya boğaz içine pek girebileceğimi sanmıyorum.Bakalım kafamda bi kaç mühendislik var makina ve elektrik-elektronik hangisi olursa. yani 350 küsür yapıp boğaz içinde inşaat okuyacağıma istanbulda başka bir üniversitede makina okurum.bizim okuldan bi eleman 355 yapıp boğaziçi inşaat a girdi. bakalım o mezun olunca rahat iş bulabilecekmi?


    inşaat mühendisliğinin iş olanağı makineden kat kat daha fazla bi de niye kimse devletde çalışmayı düşünmüyor ?
  • Babam oyak betonda marmara bölge müdürü,bi soriyim dedim yardımcı olmak açısından,fakat askerliği yapmamışsa istediğini okusun genede işe alamayız dedi.bence askerlik şart,askerliği bitir sonra istediğini yapabilirsin bence .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FahrenheiT

    inşaat mühendisliğinin iş olanağı makineden kat kat daha fazla bi de niye kimse devletde çalışmayı düşünmüyor ?


    inşaat mühendisinin çalıştığı yerleri bi say bende sana makina mühendisininkileri sayayım.bir makina müh. inşaatlarda bile çalışır(ısıtma-soğutma-yangın sistemleri-yalıtım vs.),ama inşaat müh. sanayide çalışamaz.
    kendi işyerini açabilirsin,diploma kiralama,otogaz kontrolürlüğü,doğalgaz,ısıtma-soğutma,asansör,otomotiv,uçak,döküm,talaşlı-kaynaklı imalatların hertürlüsü,kısacası hertürlü fabrika,devlet,özel sektör aklına neresi gelirse.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: FahrenheiT
    inşaat mühendisliğinin iş olanağı makineden kat kat daha fazla bi de niye kimse devletde çalışmayı düşünmüyor ?


    İnan devlette kendine hiçbirşey katamazsın. Boş gelir boş gidersin sadece bürokrasiyi öğrenirsin okadar(DSİ TCK dışında) Onun dışında salla başını al maaşını yaşar gidersin tabi devlete girebilirsen eğerÖzel sektörde iş bulmak kadrolu memur olmaktan 50 kat daha kolay




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Leipold


    quote:

    Orjinalden alıntı: FahrenheiT
    inşaat mühendisliğinin iş olanağı makineden kat kat daha fazla bi de niye kimse devletde çalışmayı düşünmüyor ?


    İnan devlette kendine hiçbirşey katamazsın. Boş gelir boş gidersin sadece bürokrasiyi öğrenirsin okadar(DSİ TCK dışında) Onun dışında salla başını al maaşını yaşar gidersin tabi devlete girebilirsen eğerÖzel sektörde iş bulmak kadrolu memur olmaktan 50 kat daha kolay


    abim elk. elktronik mühendisi kpss 85 civarı bir puanla tedaşa girdi dediğin gibi salla başı al maaşı yapıyor iyi de yapıyor bence devlette çalışmak özelde sürünmekten iyidir diye düşünüyorum




  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 13 Ağustos 2013; 12:38:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozalyilmaz

    arkadaşlar askerliği neden istemiyorum şan : gitmeden bir işe girmek istiyorumki döndüğümde aynı yere tekrar başvurabileyim, yani gidecek bir kapım olsun ... 900 ytl ye iyi diyenler lütfen bi kez daha düşünün, ben mühendisim , işçi bile günlük 50 den aşağı çalışmıyor, ameleden farkım olmasın mı ?

    boşversene hocam nerede işçi günlük 50 ytl alıyor.elektrik teknikeriyim 900 ytl maaş alıyorum.6 yıldır aynı firmadayım ve ankara gibi bir şehirdeyim.iki tane arkadaşım var .her ikiside elektrik öğretmeni ve malesef kadro oladığı için öğretmenlik yapamıyolar.birisi daha yeni evlendi düğününe 2 hafta kala iş yeri iflas etti şimdi işsiz iş arıyor.beyimiz askerli yok yok tecrübe yok yaş 24 900 ytl maaşa az diyor.dostum sana abi nasiatı biraz sağına soluna bak.millet kırılıyo işsizlikten.küçükter başlarsın tecrübe ve becerin arttıkça çok kazanırsın.yani tamaatkar olmak lazım

    düzeltme: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 10 Eylül 2008; 23:27:57 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozalyilmaz

    Yeni mezun inşaat mühendisiyim , ehliyetim pasaportum ve diplomam var , özellikle eskişehir olursa iyi olur, onun haricinde ikinci olarak ankara, akabinde muhtelif illerde çalışabilirim , iş imkanı sunaibliecek olanlar veya çevresi olan sevgili zekirdek arkadaşlarıma sesleniyorum, ilgililer pm yoluyla ulaşabilirler .


    işveren olsaydım bende aynı maaşı teklif ederdim seni işe almam için bana bir özellğini soyle.ehliyet,pasaport ve diploma var..sence bunlar olmayan bir unıversite mezunu var mıdır? ustelık iyi bi okuldan da mezun değilsin heralde(olsaydın yazardın diye düşünüyorum). bence bu şartlarda sana teklif edilen maaşlar gayet normal çünkü hiç tecrüben yok oyle kafadan kimse sana 1500ytl maaş vermez bu özgeçmişle




  • her inşaat şantiye şefi olarak bir mimar yada inş müh tutmak zorunda 30.000 metrekare
    sınırın var tek yapacağın 1 imza, inşaatta biri ölür kalırsa sen sorumlusun
  • En iş bilmeyen amele bile 35 YTL alıyo günlük.

    35X 26 = 910 YTL aylık

    İş bilen amele de Günlük En az 50 YTL ye çalışıyor...



    Gerisini sen düşün...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dhqwer

    En iş bilmeyen amele bile 35 YTL alıyo günlük.

    35X 26 = 910 YTL aylık

    İş bilen amele de Günlük En az 50 YTL ye çalışıyor...



    Gerisini sen düşün...


    boş boş konuşuyorsunuz.o adamın sigortası yok.yemeği yok.sen bunlarıda üste koyunca benim maaşım 900 den 1500 fırlar.en azından emekli olma şansım var.hem her yer mühendis kaynıyo.yeni başlayan birisi için 900 ytl az değil.tecrübe ile orantılı bu maaş ilerde artar tabiki.önemli olan kendini geliştirmek.mühendis olunca kimsenin başı göğe ermiyo
  • Kolay gelsin kardesim.Umarim bigun bulursun.Ama askere ne sebeble gitmiyorsun bilmiyorum ama imkanin var ise git ve bitir.Bende yillardir salliyorum ve artik karar verdim bu kasimda gidicem.Tertip oluruz belki
  • iş tecrubesi olmayan biri icin 900 ytl iyi maas.4 sene universite okudunuz diye dunyanın en tecrübeli insaat muhendisi oldugunuzu sanmayın.kac proje de calıstınız ki bu gune kadar maas begenmiyorsunuz.

    askerlik sorunu ortadan kalkmadan ilerleyemezsiniz ilerleseniz bile askere gittiginizde vereceginiz ara sizi tekrar basa dondurecektir.

    forum iş arama yeri değildir insan kaynakları siteleri war tonlarca.
  • pc başında değildim , elimden geldiğince hepinize cevap vermeye çalışayım ,

    1) bunlar benim var olan özelliklerim cv atmama gerek yok , inşaat mühendisliği diploam var , ehliyetim var , okulum %100 ing. olduğundan ileri düzeyde ing. var , 2012 yılına kadar geçerli pasaportum var , gencim dinamik bir iş hayatına ayak uydurabilirim , deneyimlere gelince , K.C Group eryaman 8-9 etap toplu konut inşaatında 4 ay stajer olarak çalıştım çalışma sürem boyunca 20 katlı 4 binanın temelinden çatı katına kadar tüm ayrıntılarıyla denetimi bakımı ve işlemi bana aitti , her bitirdiğim binadan sonra gelip bizzat elimi sıkıp tebrik etitler beni , deneyimsiz değiliz çok şükür, laf atan arkadaşların benden çok çok üstün olduklarınıda sanmıyorum. karayolları genel müdürlüğünde üst yapı üzerine staj yaptım , kayseri sarıoğlan barajında 2 ay stajerlik yaptım , pc bilgisine gelince, MS Office , autocad 2004-2007 , primavera ve web dizaynı konusunda ileri derece bilgim ve aktif kullanım bilgim var

    2) elbetteki her üniversiteden üniversiteye fark vardır ama unutulmamalıdır ki diplomadan diplomaya fark yoktur , odtü deki de aytnı dersi görüyor bende , ona prof. giriyor bana doç veya yar.doç , ikimizde aynı bilgiyi alıyoruz , o veya ben aldığımız bilgiyi farklı şekilde kullanım öne geçebiliriz, her odtü mezunu insan süper bilgili diye birşey yok , benim sınıf arkadaşımın kendi üzerine noter tasdikli 7 projesi var ve türkiye porje 1.ciliğini aldı , sıralamada odtü llü de yoktu ! yine sınıfımdan mezun olupta 5000 dolar alan arkadaşımda var dubaide çalışıyor, yani herkes eşit koşullarda değil

    3) geçen ay burada rusya mı afganistan mı diye konu açmıştım , dayım vesilesiyle bana rusya için teklif geldi,abimini arkadaşıda afganistan için teklif etti, ben dayımı seçip afganistanı salladım , fakat gerizekalı gürcistanla savaş çıkması yüzünden rusya tüm ekonomik açıdan işlenen projelere anlaşmalara gümrüklere el koydu , orada çalışan müh.ler bile ülke dışına çıkamadı, güvenlik sorunu yüzünden rusyada çalışma imkanım şimdilik suya düştü

    4) bir mühendis olarak ve mühendislik etiğini ayaklar altına almamak için 650-900 gibi bana sunulan maaşları beğenmedim, hiçbir zamanda beğnenmem ! burnun havada düyebilirsiniz sorun değil ama ne zaman sizde bir mühendisliği bitirip 650 gibi bir teklifle karşılaşırsanız o zaman ne düşündüğümü anlayabilirsiniz, mezun olmadan atıp tutması kolay , ister yeni başlayayım ister 10 senelik olayım , hiç bir zaman mühendisli etiğini ayaklar altına almam.

    5) inşaat sektörü makinaya nazaran daha fazla iş çevresine sahiptir,bunu araştırmak lazım ! inşaat denilen olgu sadece beton olunan yapılar değildir !

    6) askerlik elbetteki önemli , istesemde istemesemde gidip yapıcam , benim amacım gitmeden bir kapım olsun istememdi, hiç tecrübesiz değilim bilgisiz değilim , bana eskişehirdeki yapı denetimler 900 teklif etti , ankarada 1000 teklif edildi ama başlangıç için 1500 min. düşünüyorum , çok beklersin diyebilirsiniz, evet piyasa ortamı gereği sizin düşünceniz mantıklı ama bir inşaat mühendisliyl konuşursanız , bir inşaat müh. odasına gidip işin ehli biriyle konuşursanız sizde anlarsınız. bu sadece biz türklere özgü bir düşünce yapısı,elin gavuru diye bahsederiz hep evet elin gavuru mühendisine hiçbir zaman böyle sıradan ve cüzi bir miktar verip çalıştırmıyor, gayet medeni,insanlıktan eğitimden anlıyor ve bu mesleği hakkıyla icraa ediyor, sadece inşaat için değil , tüm sektörler için geçerli bu...



    benim sizden istediğim nasihat değil arkadaşlar bir dh üyesi olarak yardımcı olmanızdı , yinede teşekkürler


    şunu ısrarla söylüyorum , ahkam kesip konuşmak bir sektör hakkında yorum yapmak için o sektörden anlamak gerekiyor, bugün mafyadan sonra eroiden sonra silah pazarlamasından sonra en çok para kazanılan sektör inşşat sektörüdür bilmeyen idrak etsin , ve böylesi büyük ve bol bir sektörde bulunan iş verenlerin çalışanlarına mühendislerine fakirlik sınırının altında , yer yer asgari düzeyde maaş vermesi bizim parayı beğenmemezliğimiz değil onların küstalığı bencilliği , karşındakine değer vermemesdir !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozalyilmaz -- 11 Eylül 2008; 0:21:33 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.