Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (501. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.379
Cevap
199
Favori
1.898.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 499500501502503
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gurultugaz G kullanıcısına yanıt
    Dusuk fodmap cok yararli bir diyet ve bence her diyette oldugu gibi surekli uygulanmamasi lazim.Sorunu cozerken fodmap anca yardimci olur size.Surekli high fodmap sebzelerden kacmak saglikli degil bence.
  • beslenme duzeni gerçekten cok önemli.
  • Benim dışkı da kabız ishal gibi durum yok değişken kovamlı sadece ve tam boşalamam hisse var,bitmek bilmeyen bir gurultu hem bağırsak hem midede zaman zaman sancılar(antidepresan kullandığımda tek faydası ağrı hissettirmemesi) gerçi okadaR uzun zaman oldu ki hastalığa yakalanalı 19 yaşındaydım şimdi 29 Eskiden ilk başladığı günlerde keçi pisliği gibi bişeydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam..
    Gel gelim ilk zamanlar gastrocular endoskoplier biyopsiler herşey yapılıp sadece kronik gastrit (h.pylori yok) bulununca başka bişey bulnumayıp ibs dendi probiyotikleri harcanan tonla paralar özel doktorlar gıda intolerans testi yaptrdım ıyguladım sıfır sonuç ,bitkisel şeyler ebegümeci çayı,testeredişli aslan pençesi,Kudret narlar,sarıkantaron,rezene,papatya,..(burda duyduğum bana iyi geldi denenlerin çoğu).yanii sayamadığım niceleri...en son abim ameriikada ondan colpermin getirttim ama emzirdiğim için onu 4 -5 gün kullandım korktum bebeği etkilemesin die etkisini de pek anlamdım bıraktım şimdilik bi rifaksimin kullanmadım onu da hastalık ilk çıktığı zaman doktra söylediğimde yıllar evvel bana gülmüştü sadece ve hiç bir şey söylememişti bir daha da denemedim., ibs kankası anksiyeteyi getirdi zaten bu hastalık geçtiği gün anksiyeteden eser kalmayacğına eminim hepimizde tamamen bundan kaynaklı biliyorum.Antidepresan yıllardır ara ara hep kullandım bi
    İşe yaramadığını görsemde hastalığın bana verdiği mutsuzlukla ve kaygılarla başedecek gücü bulamadığım için kullanmak zorunda kaldım.Bir de bu hastalık ben de bir gün özel dersteyken(sessiz ortam)kanrımda inanılmaz bi gurultu sesi çıkmıştı yanımdaki kız benmle dalga geçip sn bi wc ye git istersen demişti beynime öyle bir kazınmışki o utanç öyle başladı ve ogun bugündür bir gün olsun gçemeden devam etti.Ben de yıllardır bulgur buğday unlu şeyler bakliyat süt ürünü bunlar kullandıkça arttığının farkındayım ama fodmap başlayalı 10 gün geçti sadece gaz da biraz azalma ve mide ağrısında azalma yaptı .Benim en büyük sorun gurultu o devam
    Şeyi düşünüyorum eğer bu mantar yanda bakteri kaynaklı olsa bir gün içinde mi başlardı bu gurultu bi an oldu ve ogünden sonra ağrılar gazlar mide sorunları başladı bu da bana psikoloji mi tetiklediyi dedirtiyor.Sürekli kaslar istmsiz kasılıyor bu da gaz ve gruultuya Sebep oluyor.ama bazıları Sadece ishal oluyırum gurultu yok diyor anlamıyorum bunlar aynı hastalıksa yani ishal olan kişinin de kasları sürkeli istemsiz kasılıyorsa onda da gurultu olması gerekmiyor mu beynim yandı yine ve bir de paikolojik olduğu kanısına varmamdaki bir etkende bu sitede Tüm sayfaları yıllardır okurum yazan kişiler hep hassas ruhlu kibar anlayışlı insanlar bunun bizim başımıza gelmesinin tek sebebi olmasa da tetikleyici bu diye düşümdirtğyor beni.Bir de genetik annemde çok gazlıdır ve bu gazlı hali aşağı yukarı benmle aynı zamanlarda başladı(onda gurultu yok çok gaz olunca bazen olur mide sorunu da yok) ikimizde aynı zamanlarda başlaması da acaba başırsaktaki herhangi bi parazit vs mi dedirtiyor bilmiyorum düşündükçe delirecem diye korkuyorum.ama bulamıyırum sizlerin ailelerinde var mı mesela




  • ibrahim parazit tedavisi gordu ama bu ibs tamamen bitmiyor gibi hafiflıyor.
    onun icinde genelde dokunanları yememek gerekiyor yenince kotulesiyor.probiyotik takviyelerı para tuzagı gibı.
    birde yuruyus rahatlatiyor.
    mesguliyet olunca unutulabıliyor.dusundukce de daha kotulesiyor gibi.
  • Takip ettiğim bir fonksiyonel tıp hekiminin örnek sibo tedavisi reslerini atacağım böyle bir tedavi uygulayan ya da herhangi bir fonksiyonel tıp hekiminden yardım alan oldu mu ?
  • İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )




  • Yukarıda verilen tıp dışı önerileri hakkında önemle uyarıyorum: insanların sağlığıyla oynanıyor, iyi niyetleri kötüye kullanılıyor. Siz öyle reçetesiz, hele de kullanılması yasak(çünkü yan etkisi sağır ediyor) ilacı öyle bakkaldan peynir ekmek gibi servis edemezsiniz. Şikayet ediyorum, lakin gerisi gelmiyor! Topluca kaldırılması lazım, teker teker yetmez.
    Sebze yencek dedik, daha hâlâ 'tavuk eti bana dokunmuyor onsuz doyamıyorum' diyenlerle boğuşuyoruz. Burnunun dikine gideceksiniz her tarafınız meckel divertikülü gibi cep yapacak - muhakkak ileri tetkik ve tedavi suistimaline de ardı arkası kesilmeksizin iştirak edeceksiniz bu sırada sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi.
    Şöyle hissedersen bu ilacı kullan, böyle hissedersen o diye deli cesareti sergileyenlere bakıp geçin. Bilinçli olun, kimse size ilaç zemini varken tedavinizden geri bırakıyor değil. Zaten en sevdiğiniz şey ilaç reçetesiyken, şikayet etsen zaten canına kıyacak kadar burnuna gelmiş hekimlerin asla verebileceği ilacı atlamaz.
    Sakın ola bu başlıkta gördüğünüz en ufak bir tetkike kanmayın, uygulamayın.
    Dört dörtlük tescilli şarlatanlık yapılıyor.




  • Hangi ilaçtan bahsediyorsunuz ?
  • Söyliyim iyice beynine kazınsın. Yahu böyle kulaktan dolma sağlık erişim metodu diye birşey yok! Alışın buna. Çok merak ediyorsan gider eğitimini alırsın. Ayaküstü dar zamanda işin gücün arasında o-la-maz! Siz birbirinizin aklını zehirliyorsunuz. Sebze yemeyen, protein tozu yiyenleri de besi çiftliğine göndermek gerek, baksınlar o kümes hayvanları çok mu sağlıklı diye.
  • gren kullanıcısına yanıt
    Hocam kolonoskopi sonrası anladım ki bu hastalık tamamiyle psikolojik bir rahatsızlık. Bir şey olmadığına kanaat getirdiğim an 1 yıldır ağrıyan yerim de Allah’a şükür ağrı yok. Şu an sadece panik bozukluğum var diş sıkma gerilim tipi baş ağrısı ve delirecekmiş korkularım var.

    Yemek yersem dokunacak yemek yersem kusacağım yemek yersem ishal olacağım gibi şeyleri düşünüp durmaktan psikolojisi bozuluyor insanın. Hırsız gelir diye kapıda nöbet tutmanın bir anlamı yok ilk olarak bu psikolojiyi yenmeniz gerekiyor.
  • yunus2tr Y kullanıcısına yanıt
    Sizin ibs şikayetlerinin nelerdi acaba hangi sorunlarınzda düzelme sağladı ilaç ve devamlılığı ne kadar sürdü etkisi azaldımı başlangıçtaki gibi devam ettimi ?
  • 1881-1938
    aslinda olabilir
  • gren kullanıcısına yanıt
    Bu hastalık baş sebebi ise bağışıklık sistemimin zayıflamasıymış. Vücut ısınızı kontrol edin mesela sabahları ben bakıyorum 35.4 35.8 arası gündüz de böyle maalesef akşam doğru düzeliyor. Bu değerler zayıf bağışıklık sisteminin göstergesiymiş sabah erkeklerde vücut ısısı 36.5 olması gerekiyormuş. Eğer ki bu değerin altına inerse vücut mikroplarla savaşamıyor ve hasta oluyoruz ayrı bir şey ise bağışıklık sistemi zayıf düşünce beyin ile mide arası bağda problemler oluşuyor ve bu ibs denilen hastalık çıkıyor. İlk yapılması gereken şey ekmek olayını tamamen hayatımızdan çıkarmak ve Psikolojik destek alınması gerekiyor Aşılamazsa anti depresan şart maalesef
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    hocam psikoloji olayına katılıyorum bende yemek yiyince karnım ağrırsa ya tuvaletim gelirse falan oluyor ama bazen 3 4 kere çıkıyorum tuvalete bu da psikolojik mi gitmesem altıma yaparım hepte psikolojiye bağlamamak lazım. isal atakları falan geçince tamam psikolojik olabilir ama siz ya hasta olursam ya şu olursa diye çok evham yapmışsınız.
  • Gurultugaz G kullanıcısına yanıt
    siz doktora gittiniz mi ne dediler
  • Beslenme duzenı
    hareket etmek ile belli bir kontrol var arada yine de denge kaciyor vitamin mineral takviyeside devam ama gun icinde enerji dalgalanması oluyor sanirım ibsde.
    sikayetler hafıfliyor ama tam gecmesi zor gibi.
    antidepresan yerine dikkat etmek ama onun otesinde de takmamak.antidepresan
    iyi birsey degil pek zaten
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazmıştı. kendi hikayemi aslında.Çok gittim ibs teşhisi koydu hepsi de.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Ekmek olayı diye diye kendinize apayrı bir çerçeve yaratmışsınız. Milletin yarısı bağırsaklarını boşaltmaya, diğer yarısı etle kafayı bozmuş durumda.
    Sebze yencek diyoruz, niye? Bağırsağın en uç noktasına kadar besin taşınsın, bağırsak kendini toparlasın diye. Ekmek yemekle ilgili önyargıların hiçbir kaynağı yok. Tevekkili daha çok yiyeceksiniz. Proteinden başkalaşım geçirmiş bağırsaklarınızı selim kıvama tekrar getireceksiniz. Et yemenin sonu kolorektal kanser.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Ekmek olayı diye diye kendinize apayrı bir çerçeve yaratmışsınız. Milletin yarısı bağırsaklarını boşaltmaya, diğer yarısı etle kafayı bozmuş durumda.
    Sebze yencek diyoruz, niye? Bağırsağın en uç noktasına kadar besin taşınsın, bağırsak kendini toparlasın diye. Ekmek yemekle ilgili önyargıların hiçbir kaynağı yok. Tevekkili daha çok yiyeceksiniz. Proteinden başkalaşım geçirmiş bağırsaklarınızı selim kıvama tekrar getireceksiniz. Et yemenin sonu kolorektal kanser.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Milletin yarısı bağırsak detoksuyla bağırsağını aç bırakmakla, diğer yarısı et yemeğe takmış bir durumda. Et yemenin sonu kolorektal kanser. Ekmek konusunda olmadık şeyleri kafanıza çerçeveletmişsiniz. Tevekkili tam tersine daha çok ekmek diyeceksiniz.
    Sebze ye diyorsak niye? Dengesini bozduğunuz bağırsaklarınız düzeltin, başkalaşım geçiren sindirim kanalınızı yeniden selim hale getirin diye. Sebze yemeyenin hali ortada. Olmadık reçetelerle, çözümlerle insanların sağlığına kavuşmasını güçleştirmeyin. Tekinsiz tavsiyenize inananlar olabilir. İyi besinler tüketeceksiniz, bağırsağınızdaki iyi bakterilerin yaşamasına fırsat vereceksiniz, tabii bağırsak hücrelerinin de kendilerini onarmasını sağlayacaksınız, başkalaşımı geri saracaksınız. Yoksa, ibs mbs adına ne derseniz deyin sonu kolorektal kanser. Korkutmaya çalışmıyoruz diye boşluk kalan noktalarda yalan yanlış mutlu pencere çizilmesi de yanlıştır.
  • 
Sayfa: önceki 499500501502503
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.