Şimdi Ara

İrlanda'da Eğitim | İrlanda'da Work and Study

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş

Son zamanlarda çok fazla gündemde olan İrlanda'da work and study programını araştırmaya başladım. Birçok firma ile görüştüm. İrlanda'nın beni cezbeden özelliği yasal olarak çalışma izni vermesi oldu. Açıkçası Türkiyeye yakın olması vb unsurlar da beni cezbetti.

İrlanda merkezli bir firma ile görüştüm Dublin'de ofisleri varmış Eğitim İrlanda firması ile görüştüm. Pahalı ve ucuz diyebileceğimiz birkaç okulun fiyatını gönderdiler. Euro bazında baktığımızda her şey pahalı tabi ama karar vermekte zorlandım.

İrlanda'ya gidenler var mı aramızda? Eğitim İrlanda firması ile çalışan var mı? Neler önerirsiniz İrlanda'da work and study programı hakkında? Umarııııımm bu yazımı görürsünüz ve deneyimlerimizi paylaşırız..

Teşekkür ederim şimdiden herkese,

• Merhaba, çalışma izni için hangi yolları izlemeliyiz?

• GNIB/IRP almadan çalışma imkanımız var mı?

• Merhaba,

Dil eğitimi esnasında konaklama için okulları mı tercih etmeli, yoksa firmaların konaklama alternatifleri mi daha uygun ve güvenli oluyor? Konaklama için birkaç yerle görüştüm özellikle Accommodation Dublin çok ilgili idi. Bilgisi olanlar yanıt verirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatmau -- 9 Şubat 2022; 9:54:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Work and study programı ile İrlanda'ya gelip hiç okula gitmesem ve tüm vaktimi çalışarak para kazanmaya ayırsam bir problem yaşar mıyım?

• İrlanda'yı uzun süredir araştırıyorum ve Work and Study programı ile gitmeye karar verdim. Eğitim İrlanda'dan fiyat teklifleri ve programa yönelik detaylı bir mail aldım. Fakat bana İstanbul, İzmir ve Dublin'de ofisleri olduğunu belirttiler. Eskişehir'de yaşayan birisi olarak benim ofislerine gitmeme gerek var mı acaba? Ne kadar güvenilebilir olacağını bilemedim.

• İralnda'ya gelmeden ev kiralama imkanımız var mı? Aile yanı konaklama ve yurt düşünmüyorum.

• Merhabalar, vizelerin uzamasıyla ilgili bir bilginiz var mı? 10 hafta yazıyor elçilik sitesinde ama 15. haftasına girenleri duyuyoruz.

• İrlanda'da çalışma ve oturum izni, GNIB(IRP) kartınızı ve PPS numaranızı alır almaz başlıyor ve haftada 20 saat çalışma hakkınız oluyor.

• Merhabalar, İrlanda'da 25 haftalık dil kursunu bitirdikten sonra dil kursuna devam edebiliyor muyuz? devam edebilirsek kaç kez daha kayıt olabiliriz dil kursuna bilen var mı acaba?

• Merhabalar, net bir bilgi bulamadım hiçbir yerde, minimum ne kadar konaklama almamız gerekiyor gitmeden önce?

• Merhabalar vizeler şuan ortalama ne kadar sürede çıkıyor?

• Buli.sd B kullanıcısına yanıt

Evet var pps gelene kadar %40 vergi keserler, sonra iade olarak alırsınız. Eğitim irlanda sağolsun ilk 2 ay çok destek oldu bu konuda:)

• ryan air sağolsun, tüm Avrupa dolmuş gibi gezdiriyor :) fas bence ucuzluğuyla Dublin’den efsane rota tavsiye ederim

• Vize süreçleri 14-16 arasında mı sürüyor gerçekten? Bu bekleme sürecinde 7000€ sponsorluk paramı çekebilir miyim?

• aliikiz00353 a kullanıcısına yanıt

Merhaba ben İrem,

Tabii ki yapabilirsiniz ancak 8 ayın sonunda kalmaya devam etmek isterseniz okula gitmemiş olacağınızdan uzatma yapamaz ve Türkiye'ye dönmek zorunda kalırsınız.

• Aspediska A kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Şu an ne yazık ki 16 haftadan önce çıkmıyor. Onaylanma süreci oldukça uzadı...

• Merhaba, master vizeleri kaç haftada sonuçlanıyor?

• Master başvurusu yapmak için ne zaman kadar vaktim var, geç mi kaldım?

• Merhaba, Work&Study için kayıt olduğumuzda çalışacağımız işi İrlanda'ya gitmeden önce mi ayarlamış oluyoruz yoksa oraya gittikten sonra mı?

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.