Arkadaşlar bildiğimiz üzere günümüz dünyasında bize pompalanmaya çalışılan bir olay var. ırk diye birşeyin olmadığı (tamamen yalan, bilimsel olarak ırklar vardır.) ve olsa bile bütün ırkların birbirleriyle eşit olduğu konusunda. ben açıkçası buna katılmıyorum hem fiziksel olarak hem zihinsel ve beyin gelişimi olarak bütün ırkların hatta miletlerin birbirinden farklı şekilde geliştiğini ve birbirlerine karşı avantajları ve dezavantajları olduğunu düşünüyorum. fakat geçmişte yaşanılan sıkıntılardan dolayı ve insanların morali bozulmasın diye bu gerçeklerin açıkça konuşulmadığını düşünüyorum. yani demek istediğim fiziksel olarak boy, kas yapısı herşey farklıyken, beyin yapımız ve zekamızı etkileyen faktörler, kıvrımlar vs ırklararası farklılık gösteremez mi? siz ne dersiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 21 Ocak 2024; 18:22:28 > |
Irklararası eşitlik bir hakikat midir?
Irklararası eşitlik bir hakikat midir?
(En Son Oy Tarihi: 23.1.2024)
-
-
Türkler bile birbiri arasında eşit değilken ırklar nasıl olucak? sen kıvanç tatlıtuğla eşitmisin?
-
Kıvanç tatlıtuğ Türk değil ki. o da benim gibi arnavut
ama haklısın balkan göçmenleriyle bir anadolulu bile eşit değil bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 21 Ocak 2024; 18:58:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiziksel ve zihinsel olarak farklılıklar vardır, fakat hiçbir ırk veya etnik köken diğerine üstün değildir. Eşitlik ile kastedilen fırsat eşitliğidir, kanun önünde eşitliktir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 21 Ocak 2024; 19:19:31 > -
farklılıklar varsa üstünlük niye olmuyor. 1.90 biri 1.60 birinden üstün değil mi yani. boy ortalaması 1.70 ve 1.80 üzeri olan ırklar var. bu üstünlük değil mi. daha iq oranlarına gelmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 21 Ocak 2024; 19:30:56 >
Üstünlükten neyi kastediyorsun anlamadım. Bir insan boyu daha uzun diye işe alımlarda öncelik mi olmalı? Veya kanun önünde daha fazla hakka mı sahip olmalı?
-
hak eşitliğinden bahsetmiyorum yuh ne alaka.
üstünlük deyince ne anlıyorsun biraderim. uzun boylu kısa boyludan üstündür, daha zeki olan aptal olandan üstündür. gayet basit mantık.
üstün demek daha başarılı, daha güçlü demek değil mi? farklı dili mi konuşuyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 21 Ocak 2024; 19:32:58 >
Biz Amerika'da yaşamıyoruz ki bunu tartışabilecek kadar dertsiz olalım.
O üstünlük iddiası sadece boyda veya zekada kalmıyor işte, eğer konu ırklar arası farklılıksa. Irkçılar ait oldukları ırklara kafalarına göre biçtiği bir takım üstünlüklerle diğer ırklara göre dah fazla hak sahibi olduğu görüşünde.
-
Kanunen eşit olabilir.
Ama hayata eşit şartlarda başlayıp. Bir taraf kafayı kullanıp erken yol alıyorsa. Diğer taraf yerinde sayıyorsa. Yol alan taraf kendini üstün görebilir. Hak sahibide olur.
Yapacak bir şey yok. İtirazınız varaa öbür tarafa gittiğinizde yaratıcıya anlatırsınız. Çünkü yaratan öyle yaratmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 21 Ocak 2024; 20:9:48 >
arnavutluk ne zamandan beridir yugoslavya'nın parçasıydı?
arnavutların çoğu kara tenli olmakta. vakti zamanında yunanla, italyanla çok karışmışlardır. şansızlıkları slavlardan çok önce balkanlara ki o da yunana ve italyana komşu olacak şekilde; yerleşmeleridir.
-
Irklar eşit olamaz. Örneğin arkaik dönemde Helen ırkı, modern dönemde İngiliz ırkı en üste yer aldığını iddia edebilirim ama kanıtlayamam. Şu anda kendi ırkıma bakıyorum da Türk ırkının üstün ırk olduğuna dair bir kanıt bulamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 22 Ocak 2024; 0:23:30 > -
Eşitlik diye bir şey yok. Hindistan'da ki gibi katı bir şekilde olmasa da kast sistemi dünyanın her yerinde var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 22 Ocak 2024; 9:25:50 > -
Bilimsel olarak ırkların varlığına dair bir kaynak alabilir miyim?
-
bütün ırklar temelde aynı anne-baba'dan gelir.
bu ırkların üstünlüğü safsatasına Hitler dönemi çok çalıştı, üstün ırk kurmak için. hastaları, sakatları, geri zekalıları ve delileri öldürdüler ama ne oldu, yine toplumda her çeşit insan yeniden doğdu.
ırkların üstünlüğü diye bir şey yok,
insan ırkı atada tek bir ırk aslında. yani hayvanlardan aslan-kaplan-kedi-köpek-inek gibi bir ayrımı yok. bu hayvan ırklarından üstünlük konuşulabilir.
Üstün Irk inancını taşıyanlar, diğer ırkları kendilerine köle etmenin meşru yolunu bulmak için yaptılar bunu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X