Şimdi Ara

İran dan yeni göç dalgası geldi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
0
Favori
28.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    Ülkenin gerçekten çivisi çıktı. Özal kürtleri aldı, Tayyip suriyeli ve afganlilari alıyor. Nedir bu çektiğimiz arkadaş.Gelen her mülteci ülkenin içine ediyor ve vatandaşı oluyor, uzay da yaşam bulsalar da gidip kurtulsak

    Özal Kürtleri aldı yazmışsın da bilinçsiz bir şekilde konuştuğun çok açık ortada. Özal'ın kimseyi aldığı yok, Kürtler zaten her zaman oradaydı.
    Kürtler M.Ö 2500 li yıllardan beri Guti krallığı, M.Ö 1250 yıllardan beri Hurri ve Mitanni krallığının soyundan, Karduk'ların, MÖ 858-824 yıllarında ki Med İmparatorluğundan ve Mervanilerin soyundan geliyor. Bugün soysuz, tarihi bile olmayan kişiler olarak görülen ırk, M.Sonra 580. yıllardaki gibi Kavimler göçü yaşayarak Orta Asya'dan göç etmiş bir toplum değil. Bu ırk 3 bin yıl önce ve sonra Türkiye'nin doğusu, Suriye, Irak, İran'ın parçasında yaşamını sürdürmekte ve devleti olan bir topluluktu. Sevseniz de sevmeseniz de tarih her zaman yazmaya devam edecek. Yine bu bazı kesim tarafından yok sayılan topluluk, o kesimin dedesiyle sırt sırta Osmanlı devletinde de savaştı, Kurtuluş Savaşında da savaştı, savaşmaya devam edecek. Tabii bu tür faşizan yorumlarınıza son verirseniz. Zihniyetiniz den kurtulursanız kimse yeni bir devlet kurma arayışına girmez, kimse normal yaşantısını bırakıp, ülkenin arananlar listesine girip terörist sıfatına girmeyi tercih etmez.

    Senin hdpli bir pkk sempatizanı olduğunu biliyorum.Dedigin gibi birşey yok. Yok 3000 yılmışta yok devlet kurmuşlar da.kürtlerin kökü o kadar eskiye dayansaydi şuan kürt nüfusu en az 100 milyon olurdu. Yaptığınız şey son 100 yılda 10 15 tane çocuk yapmak öyle nüfusunuzu arttırmak oldu.

    Şuan bile abd Avrupa falan filan yardım ettide bir devlet kurmaya çalışıyorsunuz, yoksa siz kim devlet kim. Yıllarca birbirlerini en küçük şeyden öldüren bir güruh devlet mi ayakta tutabilir.

    Bizim de zamanımız gelecek merak etmeyin, Kurt tekrar Türklere liderlik yapacak!

    Fikirlerine saygı duyuyorum ama söylediklerime tarafsız bir gözle bak.
    Gerçekleri görmek için belirli bir örgüte sempatizanlık yapmana gerek yok. Ben hiç bir silahlı örgütü asla savunmadım, savunmam da. Ama ortada belirli bir gerçek var, PKK gibi terör örgütleri sizler yüzünden kuruldu. 1938 bir grup isyancı topluluk ayağa kalktı, yeni bir şeriat ve Kürt devleti kurmak için (karşı geldiğim bir durum) bu isyanı durdurmak için silahı tercih ettik, bu gayet normal - doğal bir şey. Ama ortada siviller ölüyorsa ve sadece "resmi olarak" 10 bin kişi ölmüşse, ki bu resmi rakam, resmi olmayan rakamlara göre yüz binlerce kişi Dersim katliamında hayatını kaybetti.

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    Kadın, çoluk çocuk demeden yüzlerce kişi ölürse, yılanın başını erken yaşta kesmek mantığıyla bir çok çocuk öldürüldü. Bunu mantıklı bulan insanlar tanıyorum ben. Sivilin ölümü asla mantıklı olmaz, 1938 yıllarında aslında bizler ateşe körükle yaklaştık, kanı kan ile temizlemeye çalıştık ve yeni bir teröre olanak sağladık. 1984'de bir çok akrabamın köyleri yandı, medya bunların hiçbirini göstermiyor, gidin bir doğuya normal insanı köşeye çekin sorun, akrabalarının arasından köyü yanan var mı diye, her kenara çektiğinin emin ol bir akrabasının köyleri - evleri yanmıştır. Teröre son vermek amacıyla her seferinde terörü daha da büyüttük. 1993'de insanların eğlencesine bile karıştık, Newroz denilen bayramı kutladılar panzerle içeri girip köydeki bir çok erkeği içeri attık. Bunu yalan bulan bir çok insan oldu, 2 sene önce internette görüntüleri yayınlandı. Her seferinde örgüt dahada büyüdü, büyüdü ve bugün başımıza çok büyük bir bela aldık, Yüzbinlerce orduyla YPG sınırımızda ABD - Rusya'yı arkasına alıp devlet kurma çabasına giriyor. Örgütü yok etmek amacıyla sivillere verdiğimiz her zarar, bu terör örgütlerinin büyümesini sağladı. Bunun sorumlusu barış isteyenler mi yoksa inadına savaş diyenler mi? Şu saatten sonra barışın "B" sini söyleyemeyiz ama zamanında bir çok hata yaptığımız gerçeğini hiç bir şey değiştirmez.
    Cizre olaylarında Taybet ananın cesedi günlerdir sokakta kaldı, çocukları bu yaşlı kadının cesedini bile alamadı, cesede bile saygı duyulmuyor artık. Medya, dedesinin kucağında polisin gaz kapsülüyle öldürülen 6 aylık Miray bebeği göstermiyor! Söylesene bana bu hangi kanalda çıktı? Bir köpeğin kuyudan çıkarılma çabası günlerdir gündemde kalırken, dedesinin kucağında öldürülen bir bebek ne için öldürüldü? terörist olduğu için mi?
    Ben hiç bir insanın ölmemesi gerektiğini savundum, PKK tarafından öldürülen Yasin Börü'nün de ölmemesi gerektiğini, Fırat Çakıroğlu'nun da öldürülmemesi gerektiğini savundum. Keşke "faşist" diye tanımladığım kişiler, ölümle siyaset olmayacağını ve kimsenin ölmemesi gerektiğini tıpkı benim gibi savunsa. Anlaşamadığımız en önemli kısım bu.

    Ben tarafsız gözle bakıyorum, taraflı bakan sensin. Kürt dediğin zaten tek bir ırk bile sayılmıyor, zazalari da kürt sayıyorsunuz ama dil olarak kurmancilerle uzaktan yakından alakaları bile yoktur. Birbirleriyle anlaşamıyorlar bile şimdi gelipte bunlar tek ırk diyebilir misiniz?Ayni coğrafya da yaşamalarına rağmen. Bana diyorsun ki Cizre de şu ölmüş bu ölmüş, peki onun ölmesine sebep olanlar kim? Onların komşuları, akrabaları, çocukları.Ordaki halk bilmiyormuydu teröristlerin olduğunu? Peki orda ölen askerin polisin suçu ne? Neden öldüler?

    Pkk yıllarca kendi insanlarını öldürdü bunu damı biz yaptık?

    Ypg yüzbinlerce ordu mu oldu? O kadar büyük bir gücü varsa suriyeyi ele geçirmesi gerek değil mi?

    10 çocuk yapıpta mağduriyet kasmakta ayrı bi komik

    Hahaha Zaza'lar Kürt değilmiş. Ben öz be öz Zazayım ve Kürdüm. Birbirleri ile anlaşamıyormuş. Ben gayet güzel de Kurmanci konuşanları anlayabiliyorum, kulak aşinalığı ile alakalı bir durum. Siz bir kelimesini dahi anlamadığınız Orta Asya'daki Yakutça dilini kendi lehçeniz olarak kabul edip, konuşanları Türk sayıyorsunuz ama bir arada yaşayan, kültürleri, yaşamları, inançları bir olan bir milletin lehçe farklılığından dolayı aynı ırk bile saymıyorsun. Hatta ne sayması, öyle bir ırk olduğuna bile karşı çıkıyorsun. Kürt ırk sayılmıyormuş. Yahu bu kadar mı düştünüz. Irkçılık gözünüzü kapatmış, dibine kadar faşizme batmışsınız haberiniz yok. Bir de ben tarafsız gözle bakıyorum diyorsun, bu dediğine kendin inanıyor musun merak ettim.

    @serhatwxe Kardeşim çok doğru diyorsun ama aslında hata sende. Böylesine objektif düşünebilenlerin ve gerçek demokratların(!) dolup taştığı(!) foruma gelip doğruları konuşmamalısın, hoşlarına gitmeyen bir gerçeği aktardığında terorist, PKK'lı veya HDP li oluyorsun.

    iki dili de biliyorsan anlaman normal zaten.birbirleriyle beraber yaşamayanlar birbirlerinin dillerini anlamıyorlar, anlasalar hdpliler konuşurdu.

    şimdi yakutça ya da diğer orta asya dilleri ortak kökenden gelmişlerdir, yaşanılan ortama göre zaman içinde değişmiştir.

    Sizin herkes kardeş saçmalığına karnımız tok bizim, doğudaki dağdan gelmiş kişiler batıyı mahvettiler. Bugün mersinin kötü şeylerle anılmasının sebebi kürtlerdir. Sen şimdi kürtsündür gel mersine belli başlı semtler de yaşa desem yaşayamaz kaçarsın hemen, sonra gelmiş burda artistlik yapmaya çalışırsın.

    Kendi ırkının içinde bile yaşayamayan bir ırktan söz ediyoruz, gerçekten komedi gibi.

    Ben ırkçı değilim ama ülkeyi bu hale getirenleri sevecek sayacak saygı gösterecek kadar düşmedim. Ülkeyi bu hale getirenleri sevmemek ırkçılıksa evet büyük ırkçı benim

    Hiç kusura bakma beyefendi, Kürtler'in bu hale gelmelerinin asıl sebebi sizin bu zihniyetinizdir !

    Haklısın kardeş bizde size dostunuz batının azınlıklarına davrandığı gibi davranmalıydık .

    Amerikanın zencilere yaptığı gibi "kürt avlama lisansı" çıkarmalıydık .

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    Rusların Tatarlara yaptığı gibi trenlere bindirip açlıktan ölmenizi seyretmeliydik .

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    İskandinavların Sami halkına yaptığı gibi sizi toplu kısırlaştırmalıydık .

    Yada Fransızların Afrida yaptıklarını yapmalıydık , İspanyolların Amerikan yerlilerine yaptığı gibi kökünüzü kurutmalıydık.

    Hiç kusura bakmayın ama Türkler yeri geldiğinde Kürtleri kendi soydaşlarına tercih etmiş (Şah İsmail dönemi , İdrisi Bitlisi vs.)

    Sizcede şapkanızı önünüze koyup iğneyi birazda kendinize batırma vakti gelmedi mi ?


    Kürt'ler senin bahsettiğin o milletler gibi değil dostum hiç kusura kalmayasın. Kendi haklarını sorgulamasını bilir, haksızlığa gelemez. Tarih boyunca hiçbir zaman ırkını yüceltmeye çalışmamıştır ki bu İslam'da da haramdır, her zaman barış içinde kendi topraklarında yaşamıştır, gelen yabancılara kucağını her zaman açmıştır, misafir etmiştir. Ta ki son yüzyılda sizde artan milliyetçilik duygularına kadar. Bu topraklarda binlerce yıldır barış içinde yaşayan bir halk diliyle, kültürüyle yok edilmeye çalışıldı. Akla hayale gelmeyecek asimilasyon, işkence yöntemleri kullanıldı, köyleri yakılan yüz binlerce Kürt köyünü, tarlasını, hayvanlarını bırakıp şehirlere göç etmek zorunda bırakıldı. Bu yaşama ayak uyduramayan yüz binlerce Kürt eğitimsiz ve cahil kaldı, okul okumadı/okuyamadı. 70-80 yaşlarındaki Kürt dedelerin/ninelerin buralarda peçete sattığına kendin gelip şahit olabilirsin, sorabilirsin nasıl bu hale geldiğini. Şuan bu halde olmamızın temel sebebi budur. Büyüklerimiz bize yine de her zaman bunu söyledi: "Zalimlere uymayın, onlardan uzak durun". Ama zulüm ve katliam politikaları yüzünden bizler 90 yıldır cellatlarımız ile aramıza mesafe koyamadık. Ağızlarımız kapatıldı, gözlerimiz korkutuldu. Dersim'de 72 bin insan öldürüldü, biz bunu unutmadık. Bunların Türk halkı ile zaten ilgisi yok. Bu; zamanındaki bazı şer odaklarının eseridir, bunlara kimsenin kanmaması gerekiyor. Bunları söylemek PKK'lı olmak demek değildir, canları cehenneme. Bu anlattığım işkencelerin, zulümlerin aynısını PKK'nın Kürt'lere yaptığını da biliyoruz. İşte siz en çok bu hataya düşüyorsunuz. Terör/PKK Kürt'ler ile yapılacak siyasetle biter, PKK'nın böyle birşey olmasını istemediğini hepimiz biliyoruz. Onların bu tuzaklarına Türkiye halkının/yönetiminin düşmemesi gerekiyor. Bu beslediğiniz nefreti bizzat PKK kendisi tasarladı ve böyle olsun istiyor zaten, çünkü nefret oldukça PKK'nın da bitmesi için kendi gözlerinde neden olmayacak. PKK ancak Kürt ile Türk halklarının barışması, eşitliği ile erir ve yok olur, başka da bir çözüm inan ki yok, keşke olsaydı. 100 yıldır terör diye diye terörü bin kat artırmaktan başka elinize ne geçti? Sabahtan akşama kadar Kürt'leri aşağıladınız halen de aşağılıyorsunuz, elinize ne geçti? Kürt'lerden birşey olmaz, adam olmaz diyorsunuz. Benim bütün sülalem Zaza/Kürt, şükürler olsun bizde eğitim bilinci kırılmadı öbürleri gibi, biz dayanabildik. Allah demiştir ki: "Sizden çaba, benden murat". Şuan Mimarım ve ikinci meslek olarak pilot olacağım, pilotaj okuyorum. Siz kafanızda zaten ülkeyi bölmüşsünüz, bölücü biz değil senin gibi düşünenlerdir. Öldürmekle yok saymakla elinize hiçbirşey geçmez. Tek çözümü eşit yaşamdır. Bunun yolu da demokratik siyasetten geçer. Saygılar.

    Türkiye Cumhuriyetini seviyor musun ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celest


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sekai

    Suriye iç savaşı öncesinde de sınırdaki mayınların temizlendiğini hatırlatalım. Hiç akıllanmıyor başımıza bela alıyoruz.(Ben bilerek yapıldığına inanıyorum)

    Allah korusun yarın bir gün ülkemizde iç savaş çıktığını düşünelim, bu mülteci ayağına gelenler Suriye'de olduğu gibi onlarca örgüt kuracaklar sonra çık çıkabiliyorsan işin içinden. Ülkesini, milletini seven hiç kimse bu durumu hoş karşılayamaz karşılamamalı.


    başkanlık sistemi çatışmayı hızlandırır bunu ilber ortaylı söylüyor zaten başkanlık sistemimin nelere yol açtığına dair videolar var youtubede var bakabilirsiniz özelliklerinede bakın.
    Demokratik bir anayasa olduğu için iç savaş çıkartamıyorlar. ABD bu sistemi bilerek getiriyor baktığın zaman bile demokrasiden uzak bir sistem
    bu savaşa sürükler tarihde bir çok örneği var.

    Yeni anayasanın zaten kutuplasmis toplumumuzu iyiden böleceği ve iç savaş çıkarmak isteyenlerin ekmegine yağ süreceği su götürmeyecek bir gerçek katılıyorum da bunu bana neden yazdınız onu anlayamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oğlum insanlık deyip durmayın hadi 7 milyon mülteci aldın geriye sadece 100 tane kaldı. Onları almayacak olsak gene siz insanlık nedir bilmezsiniz diye yaftalanacagiz.



    Bakın arkadaşa para vermek gibi verirsin verirsin vermedin mi kötü olursun o yüzden hiç vermeyeceksin.



    Aynı mantık burada da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CartmanBra -- 6 Nisan 2017; 17:9:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tıpstar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    Ülkenin gerçekten çivisi çıktı. Özal kürtleri aldı, Tayyip suriyeli ve afganlilari alıyor. Nedir bu çektiğimiz arkadaş.Gelen her mülteci ülkenin içine ediyor ve vatandaşı oluyor, uzay da yaşam bulsalar da gidip kurtulsak

    Özal Kürtleri aldı yazmışsın da bilinçsiz bir şekilde konuştuğun çok açık ortada. Özal'ın kimseyi aldığı yok, Kürtler zaten her zaman oradaydı.
    Kürtler M.Ö 2500 li yıllardan beri Guti krallığı, M.Ö 1250 yıllardan beri Hurri ve Mitanni krallığının soyundan, Karduk'ların, MÖ 858-824 yıllarında ki Med İmparatorluğundan ve Mervanilerin soyundan geliyor. Bugün soysuz, tarihi bile olmayan kişiler olarak görülen ırk, M.Sonra 580. yıllardaki gibi Kavimler göçü yaşayarak Orta Asya'dan göç etmiş bir toplum değil. Bu ırk 3 bin yıl önce ve sonra Türkiye'nin doğusu, Suriye, Irak, İran'ın parçasında yaşamını sürdürmekte ve devleti olan bir topluluktu. Sevseniz de sevmeseniz de tarih her zaman yazmaya devam edecek. Yine bu bazı kesim tarafından yok sayılan topluluk, o kesimin dedesiyle sırt sırta Osmanlı devletinde de savaştı, Kurtuluş Savaşında da savaştı, savaşmaya devam edecek. Tabii bu tür faşizan yorumlarınıza son verirseniz. Zihniyetiniz den kurtulursanız kimse yeni bir devlet kurma arayışına girmez, kimse normal yaşantısını bırakıp, ülkenin arananlar listesine girip terörist sıfatına girmeyi tercih etmez.

    Senin hdpli bir pkk sempatizanı olduğunu biliyorum.Dedigin gibi birşey yok. Yok 3000 yılmışta yok devlet kurmuşlar da.kürtlerin kökü o kadar eskiye dayansaydi şuan kürt nüfusu en az 100 milyon olurdu. Yaptığınız şey son 100 yılda 10 15 tane çocuk yapmak öyle nüfusunuzu arttırmak oldu.

    Şuan bile abd Avrupa falan filan yardım ettide bir devlet kurmaya çalışıyorsunuz, yoksa siz kim devlet kim. Yıllarca birbirlerini en küçük şeyden öldüren bir güruh devlet mi ayakta tutabilir.

    Bizim de zamanımız gelecek merak etmeyin, Kurt tekrar Türklere liderlik yapacak!

    Fikirlerine saygı duyuyorum ama söylediklerime tarafsız bir gözle bak.
    Gerçekleri görmek için belirli bir örgüte sempatizanlık yapmana gerek yok. Ben hiç bir silahlı örgütü asla savunmadım, savunmam da. Ama ortada belirli bir gerçek var, PKK gibi terör örgütleri sizler yüzünden kuruldu. 1938 bir grup isyancı topluluk ayağa kalktı, yeni bir şeriat ve Kürt devleti kurmak için (karşı geldiğim bir durum) bu isyanı durdurmak için silahı tercih ettik, bu gayet normal - doğal bir şey. Ama ortada siviller ölüyorsa ve sadece "resmi olarak" 10 bin kişi ölmüşse, ki bu resmi rakam, resmi olmayan rakamlara göre yüz binlerce kişi Dersim katliamında hayatını kaybetti.

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    Kadın, çoluk çocuk demeden yüzlerce kişi ölürse, yılanın başını erken yaşta kesmek mantığıyla bir çok çocuk öldürüldü. Bunu mantıklı bulan insanlar tanıyorum ben. Sivilin ölümü asla mantıklı olmaz, 1938 yıllarında aslında bizler ateşe körükle yaklaştık, kanı kan ile temizlemeye çalıştık ve yeni bir teröre olanak sağladık. 1984'de bir çok akrabamın köyleri yandı, medya bunların hiçbirini göstermiyor, gidin bir doğuya normal insanı köşeye çekin sorun, akrabalarının arasından köyü yanan var mı diye, her kenara çektiğinin emin ol bir akrabasının köyleri - evleri yanmıştır. Teröre son vermek amacıyla her seferinde terörü daha da büyüttük. 1993'de insanların eğlencesine bile karıştık, Newroz denilen bayramı kutladılar panzerle içeri girip köydeki bir çok erkeği içeri attık. Bunu yalan bulan bir çok insan oldu, 2 sene önce internette görüntüleri yayınlandı. Her seferinde örgüt dahada büyüdü, büyüdü ve bugün başımıza çok büyük bir bela aldık, Yüzbinlerce orduyla YPG sınırımızda ABD - Rusya'yı arkasına alıp devlet kurma çabasına giriyor. Örgütü yok etmek amacıyla sivillere verdiğimiz her zarar, bu terör örgütlerinin büyümesini sağladı. Bunun sorumlusu barış isteyenler mi yoksa inadına savaş diyenler mi? Şu saatten sonra barışın "B" sini söyleyemeyiz ama zamanında bir çok hata yaptığımız gerçeğini hiç bir şey değiştirmez.
    Cizre olaylarında Taybet ananın cesedi günlerdir sokakta kaldı, çocukları bu yaşlı kadının cesedini bile alamadı, cesede bile saygı duyulmuyor artık. Medya, dedesinin kucağında polisin gaz kapsülüyle öldürülen 6 aylık Miray bebeği göstermiyor! Söylesene bana bu hangi kanalda çıktı? Bir köpeğin kuyudan çıkarılma çabası günlerdir gündemde kalırken, dedesinin kucağında öldürülen bir bebek ne için öldürüldü? terörist olduğu için mi?
    Ben hiç bir insanın ölmemesi gerektiğini savundum, PKK tarafından öldürülen Yasin Börü'nün de ölmemesi gerektiğini, Fırat Çakıroğlu'nun da öldürülmemesi gerektiğini savundum. Keşke "faşist" diye tanımladığım kişiler, ölümle siyaset olmayacağını ve kimsenin ölmemesi gerektiğini tıpkı benim gibi savunsa. Anlaşamadığımız en önemli kısım bu.

    Ben tarafsız gözle bakıyorum, taraflı bakan sensin. Kürt dediğin zaten tek bir ırk bile sayılmıyor, zazalari da kürt sayıyorsunuz ama dil olarak kurmancilerle uzaktan yakından alakaları bile yoktur. Birbirleriyle anlaşamıyorlar bile şimdi gelipte bunlar tek ırk diyebilir misiniz?Ayni coğrafya da yaşamalarına rağmen. Bana diyorsun ki Cizre de şu ölmüş bu ölmüş, peki onun ölmesine sebep olanlar kim? Onların komşuları, akrabaları, çocukları.Ordaki halk bilmiyormuydu teröristlerin olduğunu? Peki orda ölen askerin polisin suçu ne? Neden öldüler?

    Pkk yıllarca kendi insanlarını öldürdü bunu damı biz yaptık?

    Ypg yüzbinlerce ordu mu oldu? O kadar büyük bir gücü varsa suriyeyi ele geçirmesi gerek değil mi?

    10 çocuk yapıpta mağduriyet kasmakta ayrı bi komik

    Hahaha Zaza'lar Kürt değilmiş. Ben öz be öz Zazayım ve Kürdüm. Birbirleri ile anlaşamıyormuş. Ben gayet güzel de Kurmanci konuşanları anlayabiliyorum, kulak aşinalığı ile alakalı bir durum. Siz bir kelimesini dahi anlamadığınız Orta Asya'daki Yakutça dilini kendi lehçeniz olarak kabul edip, konuşanları Türk sayıyorsunuz ama bir arada yaşayan, kültürleri, yaşamları, inançları bir olan bir milletin lehçe farklılığından dolayı aynı ırk bile saymıyorsun. Hatta ne sayması, öyle bir ırk olduğuna bile karşı çıkıyorsun. Kürt ırk sayılmıyormuş. Yahu bu kadar mı düştünüz. Irkçılık gözünüzü kapatmış, dibine kadar faşizme batmışsınız haberiniz yok. Bir de ben tarafsız gözle bakıyorum diyorsun, bu dediğine kendin inanıyor musun merak ettim.

    @serhatwxe Kardeşim çok doğru diyorsun ama aslında hata sende. Böylesine objektif düşünebilenlerin ve gerçek demokratların(!) dolup taştığı(!) foruma gelip doğruları konuşmamalısın, hoşlarına gitmeyen bir gerçeği aktardığında terorist, PKK'lı veya HDP li oluyorsun.

    iki dili de biliyorsan anlaman normal zaten.birbirleriyle beraber yaşamayanlar birbirlerinin dillerini anlamıyorlar, anlasalar hdpliler konuşurdu.

    şimdi yakutça ya da diğer orta asya dilleri ortak kökenden gelmişlerdir, yaşanılan ortama göre zaman içinde değişmiştir.

    Sizin herkes kardeş saçmalığına karnımız tok bizim, doğudaki dağdan gelmiş kişiler batıyı mahvettiler. Bugün mersinin kötü şeylerle anılmasının sebebi kürtlerdir. Sen şimdi kürtsündür gel mersine belli başlı semtler de yaşa desem yaşayamaz kaçarsın hemen, sonra gelmiş burda artistlik yapmaya çalışırsın.

    Kendi ırkının içinde bile yaşayamayan bir ırktan söz ediyoruz, gerçekten komedi gibi.

    Ben ırkçı değilim ama ülkeyi bu hale getirenleri sevecek sayacak saygı gösterecek kadar düşmedim. Ülkeyi bu hale getirenleri sevmemek ırkçılıksa evet büyük ırkçı benim

    Hiç kusura bakma beyefendi, Kürtler'in bu hale gelmelerinin asıl sebebi sizin bu zihniyetinizdir !

    Haklısın kardeş bizde size dostunuz batının azınlıklarına davrandığı gibi davranmalıydık .

    Amerikanın zencilere yaptığı gibi "kürt avlama lisansı" çıkarmalıydık .

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    Rusların Tatarlara yaptığı gibi trenlere bindirip açlıktan ölmenizi seyretmeliydik .

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    İskandinavların Sami halkına yaptığı gibi sizi toplu kısırlaştırmalıydık .

    Yada Fransızların Afrida yaptıklarını yapmalıydık , İspanyolların Amerikan yerlilerine yaptığı gibi kökünüzü kurutmalıydık.

    Hiç kusura bakmayın ama Türkler yeri geldiğinde Kürtleri kendi soydaşlarına tercih etmiş (Şah İsmail dönemi , İdrisi Bitlisi vs.)

    Sizcede şapkanızı önünüze koyup iğneyi birazda kendinize batırma vakti gelmedi mi ?


    Kürt'ler senin bahsettiğin o milletler gibi değil dostum hiç kusura kalmayasın. Kendi haklarını sorgulamasını bilir, haksızlığa gelemez. Tarih boyunca hiçbir zaman ırkını yüceltmeye çalışmamıştır ki bu İslam'da da haramdır, her zaman barış içinde kendi topraklarında yaşamıştır, gelen yabancılara kucağını her zaman açmıştır, misafir etmiştir. Ta ki son yüzyılda sizde artan milliyetçilik duygularına kadar. Bu topraklarda binlerce yıldır barış içinde yaşayan bir halk diliyle, kültürüyle yok edilmeye çalışıldı. Akla hayale gelmeyecek asimilasyon, işkence yöntemleri kullanıldı, köyleri yakılan yüz binlerce Kürt köyünü, tarlasını, hayvanlarını bırakıp şehirlere göç etmek zorunda bırakıldı. Bu yaşama ayak uyduramayan yüz binlerce Kürt eğitimsiz ve cahil kaldı, okul okumadı/okuyamadı. 70-80 yaşlarındaki Kürt dedelerin/ninelerin buralarda peçete sattığına kendin gelip şahit olabilirsin, sorabilirsin nasıl bu hale geldiğini. Şuan bu halde olmamızın temel sebebi budur. Büyüklerimiz bize yine de her zaman bunu söyledi: "Zalimlere uymayın, onlardan uzak durun". Ama zulüm ve katliam politikaları yüzünden bizler 90 yıldır cellatlarımız ile aramıza mesafe koyamadık. Ağızlarımız kapatıldı, gözlerimiz korkutuldu. Dersim'de 72 bin insan öldürüldü, biz bunu unutmadık. Bunların Türk halkı ile zaten ilgisi yok. Bu; zamanındaki bazı şer odaklarının eseridir, bunlara kimsenin kanmaması gerekiyor. Bunları söylemek PKK'lı olmak demek değildir, canları cehenneme. Bu anlattığım işkencelerin, zulümlerin aynısını PKK'nın Kürt'lere yaptığını da biliyoruz. İşte siz en çok bu hataya düşüyorsunuz. Terör/PKK Kürt'ler ile yapılacak siyasetle biter, PKK'nın böyle birşey olmasını istemediğini hepimiz biliyoruz. Onların bu tuzaklarına Türkiye halkının/yönetiminin düşmemesi gerekiyor. Bu beslediğiniz nefreti bizzat PKK kendisi tasarladı ve böyle olsun istiyor zaten, çünkü nefret oldukça PKK'nın da bitmesi için kendi gözlerinde neden olmayacak. PKK ancak Kürt ile Türk halklarının barışması, eşitliği ile erir ve yok olur, başka da bir çözüm inan ki yok, keşke olsaydı. 100 yıldır terör diye diye terörü bin kat artırmaktan başka elinize ne geçti? Sabahtan akşama kadar Kürt'leri aşağıladınız halen de aşağılıyorsunuz, elinize ne geçti? Kürt'lerden birşey olmaz, adam olmaz diyorsunuz. Benim bütün sülalem Zaza/Kürt, şükürler olsun bizde eğitim bilinci kırılmadı öbürleri gibi, biz dayanabildik. Allah demiştir ki: "Sizden çaba, benden murat". Şuan Mimarım ve ikinci meslek olarak pilot olacağım, pilotaj okuyorum. Siz kafanızda zaten ülkeyi bölmüşsünüz, bölücü biz değil senin gibi düşünenlerdir. Öldürmekle yok saymakla elinize hiçbirşey geçmez. Tek çözümü eşit yaşamdır. Bunun yolu da demokratik siyasetten geçer. Saygılar.

    Türkiye Cumhuriyetini seviyor musun ?

    Bunun 2 cevabı var ve bir tanesinin sonucu terörist damgası yemek. İnsan; toprağından ekilip biçilenleri yediği, suyunu içtiği, kendi kültürüne sahip insanların bir arada "kardeşçe, eşitçe ve özgürce" yaşadığı bir ülkeyi neden sevmesin ki? Bizdeki sistem insanları köleleştiriyor. Özgür yaşamıyoruz, köleleştirilmişiz, ayrıştırılmışız, bölünmüşüz. İnsanlar devletine köle olmaz devlet insanlarına köle olmalıdır. Bunun Türk'ü Kürd'ü yok, bu köleleştirildiğimizin sadece bir sonucudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ÆM -- 6 Nisan 2017; 18:13:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: tıpstar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    Ülkenin gerçekten çivisi çıktı. Özal kürtleri aldı, Tayyip suriyeli ve afganlilari alıyor. Nedir bu çektiğimiz arkadaş.Gelen her mülteci ülkenin içine ediyor ve vatandaşı oluyor, uzay da yaşam bulsalar da gidip kurtulsak

    Özal Kürtleri aldı yazmışsın da bilinçsiz bir şekilde konuştuğun çok açık ortada. Özal'ın kimseyi aldığı yok, Kürtler zaten her zaman oradaydı.
    Kürtler M.Ö 2500 li yıllardan beri Guti krallığı, M.Ö 1250 yıllardan beri Hurri ve Mitanni krallığının soyundan, Karduk'ların, MÖ 858-824 yıllarında ki Med İmparatorluğundan ve Mervanilerin soyundan geliyor. Bugün soysuz, tarihi bile olmayan kişiler olarak görülen ırk, M.Sonra 580. yıllardaki gibi Kavimler göçü yaşayarak Orta Asya'dan göç etmiş bir toplum değil. Bu ırk 3 bin yıl önce ve sonra Türkiye'nin doğusu, Suriye, Irak, İran'ın parçasında yaşamını sürdürmekte ve devleti olan bir topluluktu. Sevseniz de sevmeseniz de tarih her zaman yazmaya devam edecek. Yine bu bazı kesim tarafından yok sayılan topluluk, o kesimin dedesiyle sırt sırta Osmanlı devletinde de savaştı, Kurtuluş Savaşında da savaştı, savaşmaya devam edecek. Tabii bu tür faşizan yorumlarınıza son verirseniz. Zihniyetiniz den kurtulursanız kimse yeni bir devlet kurma arayışına girmez, kimse normal yaşantısını bırakıp, ülkenin arananlar listesine girip terörist sıfatına girmeyi tercih etmez.

    Senin hdpli bir pkk sempatizanı olduğunu biliyorum.Dedigin gibi birşey yok. Yok 3000 yılmışta yok devlet kurmuşlar da.kürtlerin kökü o kadar eskiye dayansaydi şuan kürt nüfusu en az 100 milyon olurdu. Yaptığınız şey son 100 yılda 10 15 tane çocuk yapmak öyle nüfusunuzu arttırmak oldu.

    Şuan bile abd Avrupa falan filan yardım ettide bir devlet kurmaya çalışıyorsunuz, yoksa siz kim devlet kim. Yıllarca birbirlerini en küçük şeyden öldüren bir güruh devlet mi ayakta tutabilir.

    Bizim de zamanımız gelecek merak etmeyin, Kurt tekrar Türklere liderlik yapacak!

    Fikirlerine saygı duyuyorum ama söylediklerime tarafsız bir gözle bak.
    Gerçekleri görmek için belirli bir örgüte sempatizanlık yapmana gerek yok. Ben hiç bir silahlı örgütü asla savunmadım, savunmam da. Ama ortada belirli bir gerçek var, PKK gibi terör örgütleri sizler yüzünden kuruldu. 1938 bir grup isyancı topluluk ayağa kalktı, yeni bir şeriat ve Kürt devleti kurmak için (karşı geldiğim bir durum) bu isyanı durdurmak için silahı tercih ettik, bu gayet normal - doğal bir şey. Ama ortada siviller ölüyorsa ve sadece "resmi olarak" 10 bin kişi ölmüşse, ki bu resmi rakam, resmi olmayan rakamlara göre yüz binlerce kişi Dersim katliamında hayatını kaybetti.

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    Kadın, çoluk çocuk demeden yüzlerce kişi ölürse, yılanın başını erken yaşta kesmek mantığıyla bir çok çocuk öldürüldü. Bunu mantıklı bulan insanlar tanıyorum ben. Sivilin ölümü asla mantıklı olmaz, 1938 yıllarında aslında bizler ateşe körükle yaklaştık, kanı kan ile temizlemeye çalıştık ve yeni bir teröre olanak sağladık. 1984'de bir çok akrabamın köyleri yandı, medya bunların hiçbirini göstermiyor, gidin bir doğuya normal insanı köşeye çekin sorun, akrabalarının arasından köyü yanan var mı diye, her kenara çektiğinin emin ol bir akrabasının köyleri - evleri yanmıştır. Teröre son vermek amacıyla her seferinde terörü daha da büyüttük. 1993'de insanların eğlencesine bile karıştık, Newroz denilen bayramı kutladılar panzerle içeri girip köydeki bir çok erkeği içeri attık. Bunu yalan bulan bir çok insan oldu, 2 sene önce internette görüntüleri yayınlandı. Her seferinde örgüt dahada büyüdü, büyüdü ve bugün başımıza çok büyük bir bela aldık, Yüzbinlerce orduyla YPG sınırımızda ABD - Rusya'yı arkasına alıp devlet kurma çabasına giriyor. Örgütü yok etmek amacıyla sivillere verdiğimiz her zarar, bu terör örgütlerinin büyümesini sağladı. Bunun sorumlusu barış isteyenler mi yoksa inadına savaş diyenler mi? Şu saatten sonra barışın "B" sini söyleyemeyiz ama zamanında bir çok hata yaptığımız gerçeğini hiç bir şey değiştirmez.
    Cizre olaylarında Taybet ananın cesedi günlerdir sokakta kaldı, çocukları bu yaşlı kadının cesedini bile alamadı, cesede bile saygı duyulmuyor artık. Medya, dedesinin kucağında polisin gaz kapsülüyle öldürülen 6 aylık Miray bebeği göstermiyor! Söylesene bana bu hangi kanalda çıktı? Bir köpeğin kuyudan çıkarılma çabası günlerdir gündemde kalırken, dedesinin kucağında öldürülen bir bebek ne için öldürüldü? terörist olduğu için mi?
    Ben hiç bir insanın ölmemesi gerektiğini savundum, PKK tarafından öldürülen Yasin Börü'nün de ölmemesi gerektiğini, Fırat Çakıroğlu'nun da öldürülmemesi gerektiğini savundum. Keşke "faşist" diye tanımladığım kişiler, ölümle siyaset olmayacağını ve kimsenin ölmemesi gerektiğini tıpkı benim gibi savunsa. Anlaşamadığımız en önemli kısım bu.

    Ben tarafsız gözle bakıyorum, taraflı bakan sensin. Kürt dediğin zaten tek bir ırk bile sayılmıyor, zazalari da kürt sayıyorsunuz ama dil olarak kurmancilerle uzaktan yakından alakaları bile yoktur. Birbirleriyle anlaşamıyorlar bile şimdi gelipte bunlar tek ırk diyebilir misiniz?Ayni coğrafya da yaşamalarına rağmen. Bana diyorsun ki Cizre de şu ölmüş bu ölmüş, peki onun ölmesine sebep olanlar kim? Onların komşuları, akrabaları, çocukları.Ordaki halk bilmiyormuydu teröristlerin olduğunu? Peki orda ölen askerin polisin suçu ne? Neden öldüler?

    Pkk yıllarca kendi insanlarını öldürdü bunu damı biz yaptık?

    Ypg yüzbinlerce ordu mu oldu? O kadar büyük bir gücü varsa suriyeyi ele geçirmesi gerek değil mi?

    10 çocuk yapıpta mağduriyet kasmakta ayrı bi komik

    Hahaha Zaza'lar Kürt değilmiş. Ben öz be öz Zazayım ve Kürdüm. Birbirleri ile anlaşamıyormuş. Ben gayet güzel de Kurmanci konuşanları anlayabiliyorum, kulak aşinalığı ile alakalı bir durum. Siz bir kelimesini dahi anlamadığınız Orta Asya'daki Yakutça dilini kendi lehçeniz olarak kabul edip, konuşanları Türk sayıyorsunuz ama bir arada yaşayan, kültürleri, yaşamları, inançları bir olan bir milletin lehçe farklılığından dolayı aynı ırk bile saymıyorsun. Hatta ne sayması, öyle bir ırk olduğuna bile karşı çıkıyorsun. Kürt ırk sayılmıyormuş. Yahu bu kadar mı düştünüz. Irkçılık gözünüzü kapatmış, dibine kadar faşizme batmışsınız haberiniz yok. Bir de ben tarafsız gözle bakıyorum diyorsun, bu dediğine kendin inanıyor musun merak ettim.

    @serhatwxe Kardeşim çok doğru diyorsun ama aslında hata sende. Böylesine objektif düşünebilenlerin ve gerçek demokratların(!) dolup taştığı(!) foruma gelip doğruları konuşmamalısın, hoşlarına gitmeyen bir gerçeği aktardığında terorist, PKK'lı veya HDP li oluyorsun.

    iki dili de biliyorsan anlaman normal zaten.birbirleriyle beraber yaşamayanlar birbirlerinin dillerini anlamıyorlar, anlasalar hdpliler konuşurdu.

    şimdi yakutça ya da diğer orta asya dilleri ortak kökenden gelmişlerdir, yaşanılan ortama göre zaman içinde değişmiştir.

    Sizin herkes kardeş saçmalığına karnımız tok bizim, doğudaki dağdan gelmiş kişiler batıyı mahvettiler. Bugün mersinin kötü şeylerle anılmasının sebebi kürtlerdir. Sen şimdi kürtsündür gel mersine belli başlı semtler de yaşa desem yaşayamaz kaçarsın hemen, sonra gelmiş burda artistlik yapmaya çalışırsın.

    Kendi ırkının içinde bile yaşayamayan bir ırktan söz ediyoruz, gerçekten komedi gibi.

    Ben ırkçı değilim ama ülkeyi bu hale getirenleri sevecek sayacak saygı gösterecek kadar düşmedim. Ülkeyi bu hale getirenleri sevmemek ırkçılıksa evet büyük ırkçı benim

    Hiç kusura bakma beyefendi, Kürtler'in bu hale gelmelerinin asıl sebebi sizin bu zihniyetinizdir !

    Haklısın kardeş bizde size dostunuz batının azınlıklarına davrandığı gibi davranmalıydık .

    Amerikanın zencilere yaptığı gibi "kürt avlama lisansı" çıkarmalıydık .

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    Rusların Tatarlara yaptığı gibi trenlere bindirip açlıktan ölmenizi seyretmeliydik .

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    İskandinavların Sami halkına yaptığı gibi sizi toplu kısırlaştırmalıydık .

    Yada Fransızların Afrida yaptıklarını yapmalıydık , İspanyolların Amerikan yerlilerine yaptığı gibi kökünüzü kurutmalıydık.

    Hiç kusura bakmayın ama Türkler yeri geldiğinde Kürtleri kendi soydaşlarına tercih etmiş (Şah İsmail dönemi , İdrisi Bitlisi vs.)

    Sizcede şapkanızı önünüze koyup iğneyi birazda kendinize batırma vakti gelmedi mi ?


    Kürt'ler senin bahsettiğin o milletler gibi değil dostum hiç kusura kalmayasın. Kendi haklarını sorgulamasını bilir, haksızlığa gelemez. Tarih boyunca hiçbir zaman ırkını yüceltmeye çalışmamıştır ki bu İslam'da da haramdır, her zaman barış içinde kendi topraklarında yaşamıştır, gelen yabancılara kucağını her zaman açmıştır, misafir etmiştir. Ta ki son yüzyılda sizde artan milliyetçilik duygularına kadar. Bu topraklarda binlerce yıldır barış içinde yaşayan bir halk diliyle, kültürüyle yok edilmeye çalışıldı. Akla hayale gelmeyecek asimilasyon, işkence yöntemleri kullanıldı, köyleri yakılan yüz binlerce Kürt köyünü, tarlasını, hayvanlarını bırakıp şehirlere göç etmek zorunda bırakıldı. Bu yaşama ayak uyduramayan yüz binlerce Kürt eğitimsiz ve cahil kaldı, okul okumadı/okuyamadı. 70-80 yaşlarındaki Kürt dedelerin/ninelerin buralarda peçete sattığına kendin gelip şahit olabilirsin, sorabilirsin nasıl bu hale geldiğini. Şuan bu halde olmamızın temel sebebi budur. Büyüklerimiz bize yine de her zaman bunu söyledi: "Zalimlere uymayın, onlardan uzak durun". Ama zulüm ve katliam politikaları yüzünden bizler 90 yıldır cellatlarımız ile aramıza mesafe koyamadık. Ağızlarımız kapatıldı, gözlerimiz korkutuldu. Dersim'de 72 bin insan öldürüldü, biz bunu unutmadık. Bunların Türk halkı ile zaten ilgisi yok. Bu; zamanındaki bazı şer odaklarının eseridir, bunlara kimsenin kanmaması gerekiyor. Bunları söylemek PKK'lı olmak demek değildir, canları cehenneme. Bu anlattığım işkencelerin, zulümlerin aynısını PKK'nın Kürt'lere yaptığını da biliyoruz. İşte siz en çok bu hataya düşüyorsunuz. Terör/PKK Kürt'ler ile yapılacak siyasetle biter, PKK'nın böyle birşey olmasını istemediğini hepimiz biliyoruz. Onların bu tuzaklarına Türkiye halkının/yönetiminin düşmemesi gerekiyor. Bu beslediğiniz nefreti bizzat PKK kendisi tasarladı ve böyle olsun istiyor zaten, çünkü nefret oldukça PKK'nın da bitmesi için kendi gözlerinde neden olmayacak. PKK ancak Kürt ile Türk halklarının barışması, eşitliği ile erir ve yok olur, başka da bir çözüm inan ki yok, keşke olsaydı. 100 yıldır terör diye diye terörü bin kat artırmaktan başka elinize ne geçti? Sabahtan akşama kadar Kürt'leri aşağıladınız halen de aşağılıyorsunuz, elinize ne geçti? Kürt'lerden birşey olmaz, adam olmaz diyorsunuz. Benim bütün sülalem Zaza/Kürt, şükürler olsun bizde eğitim bilinci kırılmadı öbürleri gibi, biz dayanabildik. Allah demiştir ki: "Sizden çaba, benden murat". Şuan Mimarım ve ikinci meslek olarak pilot olacağım, pilotaj okuyorum. Siz kafanızda zaten ülkeyi bölmüşsünüz, bölücü biz değil senin gibi düşünenlerdir. Öldürmekle yok saymakla elinize hiçbirşey geçmez. Tek çözümü eşit yaşamdır. Bunun yolu da demokratik siyasetten geçer. Saygılar.

    Türkiye Cumhuriyetini seviyor musun ?

    Bunun 2 cevabı var ve bir tanesinin sonucu terörist damgası yemek. İnsan; toprağından ekilip biçilenleri yediği, suyunu içtiği, kendi kültürüne sahip insanların bir arada "kardeşçe, eşitçe ve özgürce" yaşadığı bir ülkeyi neden sevmesin ki? Bizdeki sistem insanları köleleştiriyor. Özgür yaşamıyoruz, köleleştirilmişiz, ayrıştırılmışız, bölünmüşüz. İnsanlar devletine köle olmaz devlet insanlarına köle olmalıdır. Bunun Türk'ü Kürd'ü yok, bu köleleştirildiğimizin sadece bir sonucudur.

    Ayrıştırılan yok ortada. Of bugün napsak acaba biraz karşı çıkıp gayriresmi bayrak&afişler açan ben değilim.Sonra açarlar , polis müdahale edince ; ooooo omo ozgorlok derler.
    Merak ediyorum doğudaki insanın neyi eşit değil burdan?
    Bana samimi gelmiyor bu özgürlük naraları.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sekai

    Suriye iç savaşı öncesinde de sınırdaki mayınların temizlendiğini hatırlatalım. Hiç akıllanmıyor başımıza bela alıyoruz.(Ben bilerek yapıldığına inanıyorum)

    Allah korusun yarın bir gün ülkemizde iç savaş çıktığını düşünelim, bu mülteci ayağına gelenler Suriye'de olduğu gibi onlarca örgüt kuracaklar sonra çık çıkabiliyorsan işin içinden. Ülkesini, milletini seven hiç kimse bu durumu hoş karşılayamaz karşılamamalı.


    hepsi plan zaten ..bazıları yanlış politika diyor kendini kandırıyor
  • İran dan yeni göç dalgası geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tıpstar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: tıpstar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    Ülkenin gerçekten çivisi çıktı. Özal kürtleri aldı, Tayyip suriyeli ve afganlilari alıyor. Nedir bu çektiğimiz arkadaş.Gelen her mülteci ülkenin içine ediyor ve vatandaşı oluyor, uzay da yaşam bulsalar da gidip kurtulsak

    Özal Kürtleri aldı yazmışsın da bilinçsiz bir şekilde konuştuğun çok açık ortada. Özal'ın kimseyi aldığı yok, Kürtler zaten her zaman oradaydı.
    Kürtler M.Ö 2500 li yıllardan beri Guti krallığı, M.Ö 1250 yıllardan beri Hurri ve Mitanni krallığının soyundan, Karduk'ların, MÖ 858-824 yıllarında ki Med İmparatorluğundan ve Mervanilerin soyundan geliyor. Bugün soysuz, tarihi bile olmayan kişiler olarak görülen ırk, M.Sonra 580. yıllardaki gibi Kavimler göçü yaşayarak Orta Asya'dan göç etmiş bir toplum değil. Bu ırk 3 bin yıl önce ve sonra Türkiye'nin doğusu, Suriye, Irak, İran'ın parçasında yaşamını sürdürmekte ve devleti olan bir topluluktu. Sevseniz de sevmeseniz de tarih her zaman yazmaya devam edecek. Yine bu bazı kesim tarafından yok sayılan topluluk, o kesimin dedesiyle sırt sırta Osmanlı devletinde de savaştı, Kurtuluş Savaşında da savaştı, savaşmaya devam edecek. Tabii bu tür faşizan yorumlarınıza son verirseniz. Zihniyetiniz den kurtulursanız kimse yeni bir devlet kurma arayışına girmez, kimse normal yaşantısını bırakıp, ülkenin arananlar listesine girip terörist sıfatına girmeyi tercih etmez.

    Senin hdpli bir pkk sempatizanı olduğunu biliyorum.Dedigin gibi birşey yok. Yok 3000 yılmışta yok devlet kurmuşlar da.kürtlerin kökü o kadar eskiye dayansaydi şuan kürt nüfusu en az 100 milyon olurdu. Yaptığınız şey son 100 yılda 10 15 tane çocuk yapmak öyle nüfusunuzu arttırmak oldu.

    Şuan bile abd Avrupa falan filan yardım ettide bir devlet kurmaya çalışıyorsunuz, yoksa siz kim devlet kim. Yıllarca birbirlerini en küçük şeyden öldüren bir güruh devlet mi ayakta tutabilir.

    Bizim de zamanımız gelecek merak etmeyin, Kurt tekrar Türklere liderlik yapacak!

    Fikirlerine saygı duyuyorum ama söylediklerime tarafsız bir gözle bak.
    Gerçekleri görmek için belirli bir örgüte sempatizanlık yapmana gerek yok. Ben hiç bir silahlı örgütü asla savunmadım, savunmam da. Ama ortada belirli bir gerçek var, PKK gibi terör örgütleri sizler yüzünden kuruldu. 1938 bir grup isyancı topluluk ayağa kalktı, yeni bir şeriat ve Kürt devleti kurmak için (karşı geldiğim bir durum) bu isyanı durdurmak için silahı tercih ettik, bu gayet normal - doğal bir şey. Ama ortada siviller ölüyorsa ve sadece "resmi olarak" 10 bin kişi ölmüşse, ki bu resmi rakam, resmi olmayan rakamlara göre yüz binlerce kişi Dersim katliamında hayatını kaybetti.

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    Kadın, çoluk çocuk demeden yüzlerce kişi ölürse, yılanın başını erken yaşta kesmek mantığıyla bir çok çocuk öldürüldü. Bunu mantıklı bulan insanlar tanıyorum ben. Sivilin ölümü asla mantıklı olmaz, 1938 yıllarında aslında bizler ateşe körükle yaklaştık, kanı kan ile temizlemeye çalıştık ve yeni bir teröre olanak sağladık. 1984'de bir çok akrabamın köyleri yandı, medya bunların hiçbirini göstermiyor, gidin bir doğuya normal insanı köşeye çekin sorun, akrabalarının arasından köyü yanan var mı diye, her kenara çektiğinin emin ol bir akrabasının köyleri - evleri yanmıştır. Teröre son vermek amacıyla her seferinde terörü daha da büyüttük. 1993'de insanların eğlencesine bile karıştık, Newroz denilen bayramı kutladılar panzerle içeri girip köydeki bir çok erkeği içeri attık. Bunu yalan bulan bir çok insan oldu, 2 sene önce internette görüntüleri yayınlandı. Her seferinde örgüt dahada büyüdü, büyüdü ve bugün başımıza çok büyük bir bela aldık, Yüzbinlerce orduyla YPG sınırımızda ABD - Rusya'yı arkasına alıp devlet kurma çabasına giriyor. Örgütü yok etmek amacıyla sivillere verdiğimiz her zarar, bu terör örgütlerinin büyümesini sağladı. Bunun sorumlusu barış isteyenler mi yoksa inadına savaş diyenler mi? Şu saatten sonra barışın "B" sini söyleyemeyiz ama zamanında bir çok hata yaptığımız gerçeğini hiç bir şey değiştirmez.
    Cizre olaylarında Taybet ananın cesedi günlerdir sokakta kaldı, çocukları bu yaşlı kadının cesedini bile alamadı, cesede bile saygı duyulmuyor artık. Medya, dedesinin kucağında polisin gaz kapsülüyle öldürülen 6 aylık Miray bebeği göstermiyor! Söylesene bana bu hangi kanalda çıktı? Bir köpeğin kuyudan çıkarılma çabası günlerdir gündemde kalırken, dedesinin kucağında öldürülen bir bebek ne için öldürüldü? terörist olduğu için mi?
    Ben hiç bir insanın ölmemesi gerektiğini savundum, PKK tarafından öldürülen Yasin Börü'nün de ölmemesi gerektiğini, Fırat Çakıroğlu'nun da öldürülmemesi gerektiğini savundum. Keşke "faşist" diye tanımladığım kişiler, ölümle siyaset olmayacağını ve kimsenin ölmemesi gerektiğini tıpkı benim gibi savunsa. Anlaşamadığımız en önemli kısım bu.

    Ben tarafsız gözle bakıyorum, taraflı bakan sensin. Kürt dediğin zaten tek bir ırk bile sayılmıyor, zazalari da kürt sayıyorsunuz ama dil olarak kurmancilerle uzaktan yakından alakaları bile yoktur. Birbirleriyle anlaşamıyorlar bile şimdi gelipte bunlar tek ırk diyebilir misiniz?Ayni coğrafya da yaşamalarına rağmen. Bana diyorsun ki Cizre de şu ölmüş bu ölmüş, peki onun ölmesine sebep olanlar kim? Onların komşuları, akrabaları, çocukları.Ordaki halk bilmiyormuydu teröristlerin olduğunu? Peki orda ölen askerin polisin suçu ne? Neden öldüler?

    Pkk yıllarca kendi insanlarını öldürdü bunu damı biz yaptık?

    Ypg yüzbinlerce ordu mu oldu? O kadar büyük bir gücü varsa suriyeyi ele geçirmesi gerek değil mi?

    10 çocuk yapıpta mağduriyet kasmakta ayrı bi komik

    Hahaha Zaza'lar Kürt değilmiş. Ben öz be öz Zazayım ve Kürdüm. Birbirleri ile anlaşamıyormuş. Ben gayet güzel de Kurmanci konuşanları anlayabiliyorum, kulak aşinalığı ile alakalı bir durum. Siz bir kelimesini dahi anlamadığınız Orta Asya'daki Yakutça dilini kendi lehçeniz olarak kabul edip, konuşanları Türk sayıyorsunuz ama bir arada yaşayan, kültürleri, yaşamları, inançları bir olan bir milletin lehçe farklılığından dolayı aynı ırk bile saymıyorsun. Hatta ne sayması, öyle bir ırk olduğuna bile karşı çıkıyorsun. Kürt ırk sayılmıyormuş. Yahu bu kadar mı düştünüz. Irkçılık gözünüzü kapatmış, dibine kadar faşizme batmışsınız haberiniz yok. Bir de ben tarafsız gözle bakıyorum diyorsun, bu dediğine kendin inanıyor musun merak ettim.

    @serhatwxe Kardeşim çok doğru diyorsun ama aslında hata sende. Böylesine objektif düşünebilenlerin ve gerçek demokratların(!) dolup taştığı(!) foruma gelip doğruları konuşmamalısın, hoşlarına gitmeyen bir gerçeği aktardığında terorist, PKK'lı veya HDP li oluyorsun.

    iki dili de biliyorsan anlaman normal zaten.birbirleriyle beraber yaşamayanlar birbirlerinin dillerini anlamıyorlar, anlasalar hdpliler konuşurdu.

    şimdi yakutça ya da diğer orta asya dilleri ortak kökenden gelmişlerdir, yaşanılan ortama göre zaman içinde değişmiştir.

    Sizin herkes kardeş saçmalığına karnımız tok bizim, doğudaki dağdan gelmiş kişiler batıyı mahvettiler. Bugün mersinin kötü şeylerle anılmasının sebebi kürtlerdir. Sen şimdi kürtsündür gel mersine belli başlı semtler de yaşa desem yaşayamaz kaçarsın hemen, sonra gelmiş burda artistlik yapmaya çalışırsın.

    Kendi ırkının içinde bile yaşayamayan bir ırktan söz ediyoruz, gerçekten komedi gibi.

    Ben ırkçı değilim ama ülkeyi bu hale getirenleri sevecek sayacak saygı gösterecek kadar düşmedim. Ülkeyi bu hale getirenleri sevmemek ırkçılıksa evet büyük ırkçı benim

    Hiç kusura bakma beyefendi, Kürtler'in bu hale gelmelerinin asıl sebebi sizin bu zihniyetinizdir !

    Haklısın kardeş bizde size dostunuz batının azınlıklarına davrandığı gibi davranmalıydık .

    Amerikanın zencilere yaptığı gibi "kürt avlama lisansı" çıkarmalıydık .

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    Rusların Tatarlara yaptığı gibi trenlere bindirip açlıktan ölmenizi seyretmeliydik .

    İran dan yeni göç dalgası geldi

    İskandinavların Sami halkına yaptığı gibi sizi toplu kısırlaştırmalıydık .

    Yada Fransızların Afrida yaptıklarını yapmalıydık , İspanyolların Amerikan yerlilerine yaptığı gibi kökünüzü kurutmalıydık.

    Hiç kusura bakmayın ama Türkler yeri geldiğinde Kürtleri kendi soydaşlarına tercih etmiş (Şah İsmail dönemi , İdrisi Bitlisi vs.)

    Sizcede şapkanızı önünüze koyup iğneyi birazda kendinize batırma vakti gelmedi mi ?


    Kürt'ler senin bahsettiğin o milletler gibi değil dostum hiç kusura kalmayasın. Kendi haklarını sorgulamasını bilir, haksızlığa gelemez. Tarih boyunca hiçbir zaman ırkını yüceltmeye çalışmamıştır ki bu İslam'da da haramdır, her zaman barış içinde kendi topraklarında yaşamıştır, gelen yabancılara kucağını her zaman açmıştır, misafir etmiştir. Ta ki son yüzyılda sizde artan milliyetçilik duygularına kadar. Bu topraklarda binlerce yıldır barış içinde yaşayan bir halk diliyle, kültürüyle yok edilmeye çalışıldı. Akla hayale gelmeyecek asimilasyon, işkence yöntemleri kullanıldı, köyleri yakılan yüz binlerce Kürt köyünü, tarlasını, hayvanlarını bırakıp şehirlere göç etmek zorunda bırakıldı. Bu yaşama ayak uyduramayan yüz binlerce Kürt eğitimsiz ve cahil kaldı, okul okumadı/okuyamadı. 70-80 yaşlarındaki Kürt dedelerin/ninelerin buralarda peçete sattığına kendin gelip şahit olabilirsin, sorabilirsin nasıl bu hale geldiğini. Şuan bu halde olmamızın temel sebebi budur. Büyüklerimiz bize yine de her zaman bunu söyledi: "Zalimlere uymayın, onlardan uzak durun". Ama zulüm ve katliam politikaları yüzünden bizler 90 yıldır cellatlarımız ile aramıza mesafe koyamadık. Ağızlarımız kapatıldı, gözlerimiz korkutuldu. Dersim'de 72 bin insan öldürüldü, biz bunu unutmadık. Bunların Türk halkı ile zaten ilgisi yok. Bu; zamanındaki bazı şer odaklarının eseridir, bunlara kimsenin kanmaması gerekiyor. Bunları söylemek PKK'lı olmak demek değildir, canları cehenneme. Bu anlattığım işkencelerin, zulümlerin aynısını PKK'nın Kürt'lere yaptığını da biliyoruz. İşte siz en çok bu hataya düşüyorsunuz. Terör/PKK Kürt'ler ile yapılacak siyasetle biter, PKK'nın böyle birşey olmasını istemediğini hepimiz biliyoruz. Onların bu tuzaklarına Türkiye halkının/yönetiminin düşmemesi gerekiyor. Bu beslediğiniz nefreti bizzat PKK kendisi tasarladı ve böyle olsun istiyor zaten, çünkü nefret oldukça PKK'nın da bitmesi için kendi gözlerinde neden olmayacak. PKK ancak Kürt ile Türk halklarının barışması, eşitliği ile erir ve yok olur, başka da bir çözüm inan ki yok, keşke olsaydı. 100 yıldır terör diye diye terörü bin kat artırmaktan başka elinize ne geçti? Sabahtan akşama kadar Kürt'leri aşağıladınız halen de aşağılıyorsunuz, elinize ne geçti? Kürt'lerden birşey olmaz, adam olmaz diyorsunuz. Benim bütün sülalem Zaza/Kürt, şükürler olsun bizde eğitim bilinci kırılmadı öbürleri gibi, biz dayanabildik. Allah demiştir ki: "Sizden çaba, benden murat". Şuan Mimarım ve ikinci meslek olarak pilot olacağım, pilotaj okuyorum. Siz kafanızda zaten ülkeyi bölmüşsünüz, bölücü biz değil senin gibi düşünenlerdir. Öldürmekle yok saymakla elinize hiçbirşey geçmez. Tek çözümü eşit yaşamdır. Bunun yolu da demokratik siyasetten geçer. Saygılar.

    Türkiye Cumhuriyetini seviyor musun ?

    Bunun 2 cevabı var ve bir tanesinin sonucu terörist damgası yemek. İnsan; toprağından ekilip biçilenleri yediği, suyunu içtiği, kendi kültürüne sahip insanların bir arada "kardeşçe, eşitçe ve özgürce" yaşadığı bir ülkeyi neden sevmesin ki? Bizdeki sistem insanları köleleştiriyor. Özgür yaşamıyoruz, köleleştirilmişiz, ayrıştırılmışız, bölünmüşüz. İnsanlar devletine köle olmaz devlet insanlarına köle olmalıdır. Bunun Türk'ü Kürd'ü yok, bu köleleştirildiğimizin sadece bir sonucudur.

    Ayrıştırılan yok ortada. Of bugün napsak acaba biraz karşı çıkıp gayriresmi bayrak&afişler açan ben değilim.Sonra açarlar , polis müdahale edince ; ooooo omo ozgorlok derler.
    Merak ediyorum doğudaki insanın neyi eşit değil burdan?
    Bana samimi gelmiyor bu özgürlük naraları.

    Ayrıştıran yoksa önceki cevap verdiğim şahsa bak. Sizi katliamdan geçirmeliydik bilmem kimin yaptığı gibi size de yapmalıydık vs. vs. Gavurlara yapmayacağı pisliği Kürt'lere yapmak istiyor.

    Aklıma yakın tarihten bu olay geldi: Bir yaşlı kadının kendi 2 çocuğunun cenazesinde polis tomalarla 500 metre uzaklıktaki mezarlığa yürümelerine izin vermeyip ortalığa, tabutların ve annenin de içinde bulunduğu cenaze cemaatine tazyikli su, gaz bombaları atıp, milleti coplamamış mıydı? Ölünün ve delinin üstünden hüküm kalkar. Allah; "ölüye rıfk ile muamele edin" der, kim olursa olsun. Bu yakın tarihten, bir de uzak tarihten bir örnek vereyim:

    Çanakkale savaşında bir kolunu ve bir bacağını kaybeden bir Fransız generali, hatıratını yazdı: Fransız bir er yaralanmıştı savaş sırasında, yoksul bir Türk askeri kendi gömleğini yırtarak onun yarasını sardığını görmüş. Bir tercüman bulup niye böyle yapıyorsun diye sorar. Fransız askerinin süngüyle açılmış yarası ağırdı, elinde bir yaşlı kadının fotoğrafı vardı der. Onun annesi olduğunu düşündüm, benim annem hayatta değil onun annesi var bari o ölmesin dedim, der o gömleğiyle ona pansuman yapar. General ağlar çünkü Türk askerinin kendisinde de aynı süngü yarası olduğu halde kendi yarasına ot serpmiştir. Hikayenin sonu çok hazindir, ikisi de ölür oracıkta. Bu topraklarda işgalcilikten başka hiçbir hüvviyeti yok o Fransız askerinin. Ne tarihsel ne coğrafi ne kültürel olarak, onun burda olmasının hiçbir gerekçesi yok.

    Bu Fransız'a reva görülen, öbürü de sizin kardeşim dediniz mi Kürd'ün "artık" sövüyor gibi algıladığı Kürt kardeşinize reva görülen muamele.

    Ne zaman öğrendiniz bu dilleri? Kim öğretti size? Nasıl bu kadar kaybettiniz endazeyi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ÆM -- 6 Nisan 2017; 23:54:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xfreedomx23

    Ya anlamadığım İran dan neden buraya geliyorlar ya Iran almamis ya da postalamış biz niye atliyoruz ki hemen

    atlayan %50 var malesef. tıpkı dersin ortasında sınıfın yarısının yan sınıftan arkadaşlarının gelmesi ve öğretmenin ses çıkarmaması gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2014turkish

    bunları hepsi erkekmi yav.

    Sana ne lazım?
  • Medyanın olağanüstü etkin kullanımıyla ekonomik gerçekleri iyi bir şekilde gizliyorlar.Kendi ekonomi bakanını eleştirip lafı "sen ne anlarsın" noktasına bile getirdiler.Kısacası kriz "ben burdayım" dese bile milletin iradesine yansıması zor görünüyor.

    Ekonomik gerçekleri kontrol altında tutabilseler bile Türkiye genelindeki mültecileri ne kontrol edebilirler nede halkın bunlara sempati duymasını sağlayabilirler. Sadece güneydoğuya yerleşmiş olsalar belki geri kalan kısım hala bihaber olarak yaşar, medya yönlendirmesi ile semaptik yaklaşım sergilenebilirdi.Lakin sayıları milyonları bulan mülteciler doğudan batıya her ilde varlar.Adam savaştan kaçıp geldiği ülke yarın bir gün kendisini sınır dışı eder mi diye düşünmeden çocuk yapmış.Yani iş mazluma yardım kısmını geçip ülkenin geleceğini ilgilendiren kısıma gelmiş geçiyor.

    Geçen haberde afgan erkeklerin birbirine cinsel saldırıda bulunduğunu gösterdiler.Adamlar fırsat bulup kendi vatandaşına bu pisliği yapıyorsa yarın bir gün toplumda yabancılaşmadığını görse, sayıca üstünlüklerini kullanıp aynı şeyi bizim vatandaşımıza yapmayacağı ne malum? Bu insanlara nasıl mazlum gözüyle bakıyorlar?

    Fetö konusunda ağır kandırıldılar ve sonuçları saymakla bitmez.Bakın başka hangi konuda kandırıldıklarını yazmıyorum fetö yeterde artar bile.Şimdi bakıyorsun ab yardımları dondurdu haberleri var.Yarın çıkıp ab bizi kandırdı derse ne olacak?Başka bir gün çıkıp bunları dost belledik mazlumdur dedik ülkemize aldık ama kazık attılar kandırdılar demeyecekleri ne malum?




  • ulus devlet elimizden gidiyor
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.