Şimdi Ara

İran'da savaş mı çıkıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ölü sayısı 30 u geçti turp beyin de değişim zamanı geldi gibi ıvır zıvır ifadeleri de tuzu biberi oldu. Ne oluyoruz yahu karışmayan bir Suudi Amerika bir İran birde Türkiye kalmıştı Suudi Amerika bir süre daha kendini garanti altına aldı malum ihanetleri ile. İran önceden karışmaya başladı sıra yavaş yavaş Türkiye ye de geliyor sanki ?

İran'daki olaylar İran iç savaşının başlangıcı mıdır ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Reis bir eyy çeker tüm sorunlar çözülür merak etme(!).
  • sanmam muhtemelen bastırılır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Reis bir eyy çeker tüm sorunlar çözülür merak etme(!).

Hamaney eyy çekmeyi bilmiyoki ondan korkuyoruz biz yoksa iç savaşta neymiş tirsss bı eyyyyy çekmeye bakar

• Seri üretim nükleer füze yapıcam diyen kuzey koreye dokunamadılar irana çok zor bence

• Bakalım ortadoğuyu bize bırakacaklar mı ?
    Bırakacaklarsa eğer karşılığı çok büyük olur ki, bunu göze alacaklarından şüphem yok.

İsrail toprakları genişledi, haliyle olması gerekenler bir bir olmaya başlıyor.
    2018 de ekonomik olarak çok ağır şartlardan geçilecek, şimdikinden daha ağır olabilir ki yavaştan hissedilecektir ilk çeyrekte.

Dolar ise güzel bir düşüşe geçip bu sefer 4 TL geçebilir ve alt limit 4 TL olarak belirlenebilir. Ülkemiz de buna paralel olarak etkilenebilir.

İslamın omurgası Türkiye diyebiliriz, burasıda giderse artık (manevi olarak) yeni bir Din'e ve Dünya ya merhaba diyebiliriz. Tabi istenilen karşılık buysa eğer.
  • Şİmdi olmasa da ABD ve İsrail eninde sonunda hem İran hem de Türkiye'de bir iç savaş çıkaracak. İsrail'in güvenliği için İran zayıflamalı, mümkünse bölünmeli, Türkiye'den de parça koparılıp akdeniz e uzanan terör devleti kurulmalı. ABD - İsrail şeytanlarının hedefi bu. Uyanık olmazsak, birbirimizin boğazını sıkmaktan vazgeçmezsek başarırlar da.
  • Akp suriyede oldugu gibi abdnin yaninda yer alip irandakilere silah yollar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001'de abd afganistana müdahale etti. Ardından afganistanda iran yayılmacılığına göz yumdu.
    2003 yılında sunni ırak hükümetine müdahale etti. ardından İran destekli şii hükümetine bıraktı.
    Suriye yine esed iran destekli olarak gücü elinde bulunduruyor.
    İran yemende şii darbe yaptırarak yönetimi eline aldı. Suudi arabistanın burnunun dibine kadar girdi.
    Lübnan da iran destekli hükümet başa getirildi.

ABD bunların hepsini bilinçli yapıyor. İran korkusu ile suudi arabistan, bae gibi ülkelerden ciddi gelir elde etti.

İran da bu ayaklanma bastıralacaktır.

Bana göre yeni hedef suudi arabistan. Orayı parçalayacaklar.

İran ABD arasındaki ilişki birbirinin düşmanı gibi görünen etrafını süzen iki ülkeden ibaret.
  • ABD-İsrail İrandaki molla rejiminin yıkılmasını gerçekten isteseydi İran aleyhine açıklama yapmazlardı.
    Yaptıkları açıklamalar ile göstericileri ABD-İsrail yanlısı yaptılar.
  • Gezi eylemlerini organize eden ABD iranada el attı
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarali34

ABD-İsrail İrandaki molla rejiminin yıkılmasını gerçekten isteseydi İran aleyhine açıklama yapmazlardı.
    Yaptıkları açıklamalar ile göstericileri ABD-İsrail yanlısı yaptılar.

Doğru tespit. Aslında ABD hiçbir devletin yıkılmasını istemiyor. Sadece düzenli kontrol edilebilir kargaşalar istiyor. Bu arada ölen siviller yurtlarından olmuş mazlumlar ABD'li siyasetçinin hiç umurunda olmuyor. Çünkü bu sayede de dünyayı yönetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Akp suriyede oldugu gibi abdnin yaninda yer alip irandakilere silah yollar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'daki olayları değerlendirirken, "İran gösterilere iki kişi destek veriyor Netanyahu ve Trump" dedi.Mevlüt Çavuşoğlu, "Çatışmaların bir an önce durması istikrarın geri gelmesini isteriz. İran'ı eleştiren ülkelerin samimi ve çifte standarttan uzak olması gerekiyor. Mısır’da darbe oldu, herkes destek verdi. Hani darbeye karşıydınız? Ruhani’nin açıklamalarını olumlu buluyoruz. Temennimiz sürecin bir an önce bitmesi" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/disisleri-bakanindan-flas-sozler-iran-protestolarini-iki-lider-destekliyor-40698245

• En iyisi hiç bulaşmamak olur. Sınırları kapayacaksın, tek bir mülteci bile almayacaksın. Kanaatim; artık böyle olayları oluruna bırakmak en iyisi, tertemiz, risksiz olur. Yesinler birbirini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vernon Schillinger -- 3 Ocak 2018; 13:20:52 >
  • haydarali34 kullanıcısına yanıt
    Suriyede de ayni ulkelerin devlet baskanlari destek veriyordu.

Sonra ne olduydu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın da bu iç savaşlar yönetim baskısıyla ortaya çıkan sonuçlar yarın birgün bizdeki baskı da devam ederse Allah sonumuzu hayırlı eylesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

Seri üretim nükleer füze yapıcam diyen kuzey koreye dokunamadılar irana çok zor bence

Burda halka dokunma şansı var Kuzey Korede bu şans yok

• Valla bende istemem İran'ın bölünmesini İran'dan sonra sıra bize gelecektir çünkü malum İsrail'in büyük İsrail planında Diyarbakır'a kadar yer var ben İran'dan önce bize iç savaşı sicratirlar diye dusunuyodum ama bilemedim şimdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.