Şimdi Ara

IPhone5 IMEI numarası telefondan silindi - Acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
10.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Apple Store'dan aldığımız Iphone 5 BTK'da kayıtlı görünüyor. Ancak IMEI numarasına telefon ulaşılamadığı için (silinmiş gibi) telefon görüşmesi yapılamıyor. *#06# yazınca da cevap dönmüyor. Şu anda sadece kablosuz bağlantı ile diğer uygulamalar kullanılabiliyor. Ancak 6.1.7'den 7.0 IOS'a yazılım güncellemesine de "hata oluştu" mesajı yazıp izin vermiyor.

    Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Çözüm önerisi olan arkadaş var mı?

    Teşekkürler



  • quote:

    Orijinalden alıntı: master90

    ABD Apple Store'dan aldığımız Iphone 5 BTK'da kayıtlı görünüyor. Ancak IMEI numarasına telefon ulaşılamadığı için (silinmiş gibi) telefon görüşmesi yapılamıyor. *#06# yazınca da cevap dönmüyor. Şu anda sadece kablosuz bağlantı ile diğer uygulamalar kullanılabiliyor. Ancak 6.1.7'den 7.0 IOS'a yazılım güncellemesine de "hata oluştu" mesajı yazıp izin vermiyor.

    Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Çözüm önerisi olan arkadaş var mı?

    Teşekkürler


    Hocam 6.1.7 diye bir surum yokki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMEI nasıl silinir yahu
  • Imei silinimez. Silinmez. Büyük ihtimalle telefon iletişimi sağlayan (imei yi de üstünde bulunduran ama çalışmayan) çipset bozulmuştur. Dua edin yazılımsal bişey olsun.

    Telefonu dfu moda alıp itunes dan restore edin. Büyük ihtimal düzelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone da *#06# için bile şebeke çekmesi gereklidir.O şekilde imei çıkmıyorsa cihazda şebeke sorunu var.Versiyon düşürmeye çalıştınızmı veya cihazı yere düşürdünüzmü cihazınızda şebeeke arızası oluşmuş büyük ihtimal.Emin olmak istersen 112yi ara sadece hat varmı ona bakmak için.Bir telefon pasaport kaydı olmasada simkilitli olsada hatta sim kart takılı olmasada yine arar 112yi.Hatta 112yi mesgul etmek istemiyorsan aşağıdaki kodu gir field menü diye bi test menüsü açılması lazım açılmazsa %100 donanımsal bir şebeke sorunu var.

    *3001#12345#*
  • Yazılımsal bir sorun bu arkadaşlar. Sıfır kutusundan çıkan 4S'te başımıza gelmişti bir kere.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazilimsal oldugu yuzde doksan ip4 de ve ip5 te basima gelmisti son surumu yukleyince duzelmisti cihazi dfu moda alip son versiyonu yukleyin duzelicektir saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Yazılımsal sorun olabileceğini yazmışsınız. Fazla dokunmak istemiyorum. Yurtdışında garantiden onarım için başvuracağız. Eğer cihaz değişimi olursa BTK'daki gerekli prosedür aşağıdaki şekilde imiş :

    Daha önce gerçekleşen bir kayıt sonrası cihazın arızalanması halinde Yurtdışında yetkili teknik servisten alınmış eski ve yeni cihazlara ait IMEI numarasını içeren cihazın değiştirildiğine dair teknik servis formu ile tarafımıza müracaat sonrası eski kayıt sistemden çıkarılarak yerine yeni cihaza ait IMEI numarası kayıt altına alınmak sureti ile mümkün olmaktadır. Durumunuza ilişkin; İlk başvuruyu yapan pasaport sahibinin durumu detaylı bildir isim/soy isim ıslak imza kayıt talebinde eski ve yeni cihaza ait IMEI numarası ve iletişim bilgilerini içeren bir dilekçe, cihazın değiştirildiğine dair yurtdışında ilgili firmadan alınmış eski ve yeni cihazlara ait IMEI numarasını içren Teknik Servis Değişim Belgesi, teknik servis değişim belgesinde eski cihazın seri numarası yeni cihazın IMEI numarası yazması durumunda ise değişim belgesi ile birlikte eski cihazın seri numarasının ve IMEI numarasının bulunduğu cihaza ait faturanın fotokopisi, vergi dairesine daha önce cihazın 115 TL. tutarındaki harç bedelinin yatırıldığına dair üzerinde doğru cihaza ait IMEI numarası yer alan vergi dairesinden alınmış dekont aslı yada ilgili vergi dairesi tarafından aslı gibidir onaylı ve mühürlü Tahsilat Sorgulama belgesi çıktısı ile pasaportunda pasaport kimlik bilgileri seri numarası, geçerlilik süre sayfası ve sistemde belirtilmiş olan yurda girişi gösterir damgaların olduğu sayfaların fotokopileri üzerine ilgili AKM tarafında aslı görülmüştür ve bayi kaşesi vurdurarak tarafımıza ulaştırması durumunda başvuru değerlendirmeye alınabilecektir. (aslı gibidir onaylı olarak belirtilen belgelerin daha önce kuruma ulaşmış olması durumunda tekrar gönderilmesi gerekmemektedir.)
  • Baseband gitmiş olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ticcky haklı olabilir baseband gittiyse işiniz zor hocam
  • Iphone üretimi birden fazla ülkede yapılıyorsa eğer, aralarında kalite farkı olması da muhtemel. Gelişmemiş ülkelere düşük malşyetli cihazları pazarlamaları daha mantıklı geliyor. Bu cihaz ABD'den alınsa da yine de şüphe oluşturuyor.
  • Bu sorun genelde "Baseband ic" donanm kaynaklıdır ve onarımı çok zordur. Eğer bu donanımsal arızaysa yazılım, güncelleme falan denendiğinde cihaz itunes de kalıp komple susuyor.
  • master90 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim son durum nedir benimde *#06# yazınca imei çıkmıyor ama hakkında bölümünde imei modem firmvare her şey yazıyor restore etmeyi deneyim mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutayer K kullanıcısına yanıt
    Apple nin cihazlarli côp etme durumu icine pin kodu olmayan simkart. Takin calisan restore edin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • servettv S kullanıcısına yanıt
    Tamam bi deneyeyim bu güne kadar hep gitti geldi hat yazılımsal olabilir mi hata

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.