Şimdi Ara

iPhone X, BİM'de 4999 TL'ye satışa çıkıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
6
Favori
57.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Daha önce birçok Apple ürününü piyasanın bir hayli altında fiyatlardan satan BİM, yeni bir kampanyaya imza atıyor. 6099 TL'den satışa çıkan iPhone X, 9 Mart Cuma gününden itibaren 4999 TL'den BİM mağazalarında satışa olacak. 
     
    2 yıllık Apple Türkiye garantisiyle BİM mağazalarında satışa sunulan 64 GB depolama kapasiteli iPhone X'un sınırlı stoklarla satışta olacağını söyleyelim bu sebepten ötürü 9 Mart Cuma günü BİM mağazalarının önünde sabahın erken saatlerinde beliren vatandaşları görebilirsiniz.
     
    Bugüne kadar iPhone X sahibi olmak isteyip de fiyatından ötürü alamayanların ayağına çok güzel bir fırsat geldi diyebiliriz. BİM mağazalarında 9 Mart cuma günü satışa sunulacak sınırlı sayıdaki iPhone X'dan herhangi birine sahip olmak istiyorsanız cüzdanlarınızı hazırlamanızı ve erken saatlerde herhangi bir BİM mağazasının önünde bekleyişe koyulmanızı tavsiye ediyoruz. Son olarak BİM mağazalarının sabah saat 09:00'da kepenklerini açtığını belirtelim. 







  • 4999 TL dediğiniz tutar malesef bizim paramızın kıymetsizliği yüzünden sadece 1315 dolar yapıyor. Günümüz dolar kurunu 3,80 TL den hesaplarsak tabi.

    Herzaman şunu diyorum, telefonlar pahalı değil, bizim paramız kıymetsiz.
    iPhonelar her zaman ortalama 700-800 dolar aralığında satıldı, sadece bu iPhone X i biraz süsleyerek 999 dolara satışa çıkardılar. 350 doları da devletimiz vergi diye alıyor, oluyor size 1350 dolar, TL ye çevir oldu sana 5000 TL.

    Bunu pc, ekran kartı, vs. herşeyde görebilirsiniz.
    Kendimden örnek vereyim ;
    Logitech G 930 oyun kulaklığını 10.03.2014 tarihinde amazon'un o tarihte bir indirim kampanyası ile 89,44 dolara satın almışım. Kargo vs. dahil. O gün merkez bankası dolar kuru 2,21 TL imiş. Yani 197,66 TL ye satın almışım. O tarihlerde Türkiyede bu kulaklıkların satış fiyatı yanlış hatırlamıyorsam vatanbilgisayar, hepsiburada gibi sitelerde 450 TL civarındaydı. Bugün ise bu kulaklık vatanbilgisayarta 1260 TL gibi bir fiyat yazmışlar ama stoklarda yok. Yani aslında suç bizim ekonomik durumumuzun iyi olmayışında. Ürünler pahalı falan değil.
    Yurt dışında arabalar 20 bin euro'ya bayi karı ile satışı var. O araç Türkiye'ye geliyor 120 bin oluyor. Neden? Euro olmuş 4,70 küsür. Çarpıyorsun 20 bin ile 94 bin tl yapıyor. Devletimizde bundan % 50 vergi alıyor, sana bu araç geliyor 130-140 bine. Elin adamı 20 bin birimlik geliri ile araç alıyor, biz 140 bin birim ile. Sorun burada işte.
    Herkes hikaye anlatıyor, hiç bir büyük marka hedef kitlesi olmadan, şansa telefon piyasaya sürmez. O üstün, bu dandik hepsi boş işler. Kafaya oynayan tüm telefonlar belli, teknolojileri de günümüzün son noktasında. Hiçbirinin birbirinden açık ara üstünlüğü yok. Farkları ince nüanslar ve kullanıcı zevki belirliyor.

    Yıllarca Nokia 6600, 6630 serileri ile özelleştirme yapmaya çalıştım, sonra Android geldi çölde vahâ gibi oldu. Elimden düşürmeden ilgilendim, kurcaladım durdum. Samsung kullandım, HTC kullandım, General Mobile'a kadar kullandım. İşin garibi yıllarca Apple'a çamur attım ama 2015'de sıfır 6s alıp en uzun süreli telefon kullanım rekorumu da kırdım. Yarın bana iPhone X da S9 da verseniz bayıla bayıla kullanırım. Zevklerim değişti, özelleştirme ile uğraşmayı sevmemeye başladım, oyun oynamamaya başladım, tasarım zevkim değişti. Yarın ise neyi seveceğimi bilmiyorum. Neticede anladım ki hepsi hikaye. Tüm bu markalar çok iyi telefonlar üretiyor. Millet de genelde zevkine hitap edeni, ulaşabildiğini, eline olanı övüp burada gereksiz yere birbirini yiyor.

    Saygılar.
  • tencere tavaci teyzeler sıkıyorsa simdi siraya girsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha gitti elitliği...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden bizim iphoneximiz yok
  • Bim bitmemiş. 2 yıl apple garantisine iyi fiyat ancak x o kadar tutmadı bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 3 Mart 2018; 22:43:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsaneyi söyleyelim;

    ORAYI YIKARLAR



    Ama ben yıkmam para harcayacak yer bulamayan bir milyoner olmadığım sürece ne olursa olsun bir telefona gidip 5 bin tl vermem mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİM BİTMiŞ EEEEY BİM SEN KİMSİN YAAA!!!bir!!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİM bey n'apıyorsunuz?

  • çoktan adımı yazdırdım xD

  • Bim bitmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salça aldığın yerden iphone alınmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoSS03 -- 3 Mart 2018; 22:57:32 >
  • 1100 lira indirimle ucuz mu oldu? Hayır. Bunu fiyatı makul sanan kekolar bulundukca, bu firmalar batmaz.

  • Kimse heveslenmesin bim çalışanları her zamanki gibi karaborsa yapacaklar!!

  • 1500 tl gider 3 tane telefon alırım ve 3 tane cihaz almış olurum. Kalan 500 TL ile gezer tozarım keyfini çıkarırım.

  • Vay be, Apple garantili hem de. Eskiden Apple telefonlarında fiyat 100-200 lira oynardı sağda solda, şimdi Android gibi oldu.
    Neyse en azından bu 1000 dolara telefon satma işinin tutmadığını gösteriyor.
  • Al-satçılar alır

  • piyasa telefona doydu üst sınıf telefonlar 4 bin -5 bin tl olmuş.bu fiyatlarla biraz zor satarsınız eyyy samsung.... sizi gidi applecılar sizi :)
  • cihaz ilk çıktığında applenin muhasebeciliğine soyunup şu fiyatın altında olmaz diyen kafalar vardı! fahiş fiyatların TEK SEBEBİni vergilere bağlayıp devlete saydıranlar vardı! şimdi soru şu: devlet bimden vergi almıyor mu ki 1100 tl daha düşük fiyata satabiliyor bu cihazı???!!!!

    hasılı ne zaman uyanıp firmaların açgözlülüğünü yüzlerine vuracaz?

  • Asgari ücretin 1600 tl olduğu ve 6000 tl den 5000 tl ye satılan bir telefona ucuz denen ülkeye Türkiye denir.

    1600 lü yılların Avrupasinda devlet yöneticilerinin halka yaptığı zulümlerin hepsini şu anda yaşıyoruz.

    Thomas more ütopya kitabını okuyanlar ne dediğimi anlayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 3 Mart 2018; 23:20:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 Mart Cuma günü tam bir izdiham yaşanacak BİM'de bu belli. Piyasaya göre 1000 TL civarında indirim yabana atılmaz. Ancak bir telefona yine de bu fiyatlar verilir mi? O tartışılır işte.. İndirimli fiyata bile en az 2 tane oldukça iyi özellikli akıllı telefon alınabilir. Sonuçta farklı farklı kullan keyfine bak. Tabii bunlar hep tercih meselesi. Ama al-satçılar'a gün doğmuş diyebiliriz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.