Şimdi Ara

IPhone - ' SIK SORULAN SORULAR ' Çözümler .Sürekli güncellenir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.068
Cevap
33
Favori
492.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güzel soru.Aslında Apple ın minik ve de sinir bir manevrası bu kulaklık işi.Bunun için ebayde vb Belkin marka ufak çeviriciler var ama durum şu (Ben böyle yaptım) : 1 mm kadar (yada az biraz daha fazla) elinizdeki kulaklığın ipod/iphone a girdiği yerin tab dibini (yani metal ucu değilde plastiğin başladığı yeri) traşlarsanız tam yerine oturuyor o zaman.Ben büyük maket biçağı ile yapmıştım.
    Apple kendi kendine ipod uyumlu kulaklık girişi yapmaya karar vermiş as¬inda standart giriş yeride bu minik yükseklik farkı sinir bozucu olabiliyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cavemanturk

    normal kulaklıklar yuvaya sığmıyor. sadece orjinal apple kulaklıkları oluyor. biras üzücü senheiserlarımı kullanamamak. yok mudur ipod uçlu uzatıcı falan gibi bişey.
  • Yazarken başına * koymam gerekirdi atlamışım yukarıdakı yazıyıda düzelttim birde yeni hali ile denermisiniz : *3001#12345#*
    Edit : Öteki yazıyı şimdi gördüm : 1.1.1 kırmak biraz daha uzun ama yukarıdaki verdiğim linktei tutoriali yapın en kolayı o.Adım adım aynısını yapın. 1.1.1 için şu an ondan güvenli ve basiti yok.


    quote:

    Orjinalden alıntı: JoeTheKid

    S : Firmware versiyonlari nelerdir :
    C : Cihazı henüz 'aktive' etmedi iseniz :

    Cihazı açın,çıkan menüden : emergency call seçeneğinden 3001#12345#* tuşlayın ve yeşil Call butonuna basın.Bir nevi servis menüsü çıkacaktır.En alttaki version seçeneğe gidin :
    03.12.06_G - 1.0.0 firmware
    03.14.08_G - 1.0.1 and 1.02 firmware
    04.01.13_G - 1.1.1 firmware
    04.02.04_G - 1.1.1 (Apple store orjinal 1.1.1 firmware i )

    Bu 3001#12345#* bende calismadi. Cihazim 1.1.1 versiyonuna sahip,

    Iyi gunler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 23 Ekim 2007; 16:40:52 >




  • Bu bahsettiğim en sorunsuz ve en kolay yapılabileni nispetende en riskisizi.Windows versiyonlarıda var.Yazının altındaki diger yazılarda ki Hackintosh linklerinde bulabilirsiniz Win tutuoriallerini.
    Eğer 1.1.1 için tuturoial arıyorsanız Windows versiyonu pek kolay degildir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: JoeTheKid

    C : En iyi ve güzel tutorial bu başka bir şeye bakmanıza gerek yok (Orijinal,oynanmamış 1.1.1 için) : Tık.

    Bu bahsettigin sadece Mac ler icin gibi gozukuyor, PC icin olan nerde?
  • Hmm o zaman durum biraz değişiyor.Bir şekilde aktarmak lazım.Başka bir çözümde (Tam sizin istediğiniz değil malesef) : Bir eklenti ile iPhone u 2 ayrı iTunes ile sync etmek.Gerçi 2 ayri itunes olunca yeni playlist vs yi sadece sync edebiliyorsunuz eskisini değil.Bu konuya biraz bakayım belki independence vb ile içeride dosyaları kopyalayıp açıp arşivleyebiliriz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: yildiray35

    teşekkürler sevgili vipracing, sorun şu ki mac mini yi takas ile aldım. eski sync ettiğim pc şu anda yok maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 23 Ekim 2007; 17:13:40 >
  • Eski Apptap yeni firmwarei le sorunlu hatta eski versiyonun yeniside çıktı o bile 1.1.1 ile biraz problem yaratabiliyor.O yüzden koymamamışlardır diye düşünüyorum.Ama independence ın en yeni sürümü ile yapın işlemi zira eski sürümlerinde 1.1.1 için ayrı bir sürü patch gerekiyor youtube çalışsın springboard doğru çalışsın itunes boş iphoneun kapasitesini sadece 300 mb vs olarak görmesin diye.Yeni independence da bu sorunların hiç birisi yok.
    Yanlız şöyle bir sorun var sizin için : Eğer 1.0.2 firmware sahibi iseniz bekleyin derim.Zira : 1.0.2 de anySIM yada başka SW ile kırıldı ise cihazınız basebandi her halikarda modlanmış demektir.1.1.1 de modlu basebandlı cihazların hepsini tam anlamı ile kilitliyor (Brick) .Telefona biraz uğraşıp tekrar girebilmek mümkün ama telefon özelliklerinden yararlanamıyorsunuz bu seferde ( 1.0.2 den 1.1.1 upgrade i yapıp cihaz kilitlenince 1.0.2 ye tekrar geri dönmeniz lazım ama bu seferde malesef cihaz 1.0.2 base band ise 1.1.1 in modem firmware ni sahip oluyor bu yüzdende kullanamıyorsunuz) bunu çözemk içinde (Verdiğim linklerde var) basebandi 'virginize' etmeniz lazım yani 0 lamaya çalışmanız.Buda oldukça karışık uzun ve bir sürü şeyin ters gidip cihazı hiç kullanılmaz hala getirebilme şansınızın olması demek.
    Yükarıdaki yöntem sadece kutudan 0 çıkan 1.0.2 yada 1.1.1 li cihazlar için.
    Şahsi tavsiyem : Devteam in tek klikli vs basit ve efektif bir baseband virginzer yazılımı çıkartmasıni beklemeniz.Zira üstünde çalışıyorlar.Şu an 1.0.2 den update bahsettiğim şartlarda oldukça riskli.
    quote:

    Orjinalden alıntı: internetboy

    Süper . Eline sağlık.

    Ben 1.02 firmware li telefonda


    iNdepence ile

    1.Aktive edip .(kendi kartımı takarak)
    2.Jail break yapıp ardından
    3.Apptrap instaler porgramını yükledikten sonra
    4.SSH yüklüyordum

    Bunlar yeterli oluyordu.


    Telefonu firmware 1.1 e upgrade etmeyi düşünürken yeni kılavuzda iphone installer programının olmadığını gördüm . Eski Apptrap yeni firmware ile çalışyormu ?




    Anysim hiç kulanmadım. Bu durumda ;

    Anysim hangi durumda gerekli olucak ? Telefon sorunsuz yukarıdaki işlemlerle çalışıyor.

    Tek sim kartım var başka sim kart takınca çalışması açısından mı ?

    Tekrar teşekkürler .





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 23 Ekim 2007; 17:11:58 >




  • iPhone Elite Dev Team'den "revirginizing tool" ;

    http://code.google.com/p/iphone-elite/wiki/RevirginizingTool
  • Windows için olan sıfır cihaz tutoriali yenilendi.Linki ekledim.
  • vipracing hocam yeni linkleri yeni mesajlarinada eklesen cok iyi olur, verdigin bilgiler arasinda tekrar tekrar kayboluyoruz, emegin icin tesekkurler ama yeni bir bilgi varsa lutfen yeni mesajinada link koyarsan sevinirim, tesekkurler
  • mac os x için wifi bağlantı değilde usb bağlantı için kullanabileceğim bir dosya yöneticisi var mı acaba ; iphone içeriğini görmek ve program yükleyebilmek için. ibricr bu açıdan çok kullanışlıydı. bunun mac os da kullanabileceğim bir benzerini arıyorum. teşekkür ederim.
  • Gözumün önünde olan şeyi görmemişim
    iFuntastic 4.6.1 .Harika bir program (Aman dikkat jail brake vb yide çok rahat yapıyor infosuna bakmadan bir şey yapmamak lazım) Freeware program.Googledan aratabilir yada burayı tıklayıp hemen indirebilirsiniz USB yide destekliyor ring tone vb yide iBrickR ın çok daha ilerlemişi (Bende ilk sürüm varmış en yeni sürümü şimdi farkettim) : Download için buraya tıklayın.
    quote:

    Orjinalden alıntı: yildiray35

    mac os x için wifi bağlantı değilde usb bağlantı için kullanabileceğim bir dosya yöneticisi var mı acaba ; iphone içeriğini görmek ve program yükleyebilmek için. ibricr bu açıdan çok kullanışlıydı. bunun mac os da kullanabileceğim bir benzerini arıyorum. teşekkür ederim.




  • Vipracing verdiğin linkteki denilenleri yaparak telefonu kırmayı başardım. Fakat Youtube ile ilgili kısımda sorun çıktı. Orda belirtilen bir dosya eksik çıktı, o olmadığı içinde youtube ile ilgili kısmı geçmek zorunda kaldım. Bu konuyla ilgili bilgin var mı?
  • Adamlar çok hızlı yaw, sayfaya baktım şimdi konuyla ilgili problem yaşayan bir tek ben değilim sanırım, çünkü kırmızı fontla düzeltme yapılmış, akşam evde deneyip göreceğim.
  • Vipracing hocam bir başka soru, yazında yeni sürümlü İphonelar için 3. parti programları kurmamıyı öneriyorsun. Bu konu hakkında yeni bir gelişme var mı? Birde telefonu kırarken ibrck yazılımı içerisinde ringstones diye bir menü görmüştüm, bunlara hiç ellemdim kırma sırasında, sanıyorum bu link iphone a değişik zil tipleri eklemek için var. Bunu kırmadan sonra çalıştırırsam bir problem çıkar mı?
  • Çok çok faydali bir konu. Tebrikler.
  • sevgili vipracing çok teşekkürler, akşam eve gidince hemen deneyeceğim.
    bu arada sevgili moderatörlerimiz imkan varsa iphone başlığı altına bu sayfayı üst konu yapabilirlerse harika olur. iphone ile ilgili en kapsamlı rehber bu başlık altında. böylece konu kirliliğide olmaz zamanla.
  • Belki de gereksiz bir soru olacak ama iFuntastic 4.6.1 yazılımını sadece ringtone için kullanabiliyoruz değilmi?
    benim iphone1.0.2 ve herşeyi sorunusuz çalışıyor bu ifuntastic i mac e kurduktan sonra ,iphone mac e bağlayıp sadece ringtone yükleyebiliriz değil mi?
  • ya bu tele nasıl müzik atıcam
  • Evet Sırf ring tone için başka programlarda var (Hacksiz cihazlar dahil problemsiz çalışıyor) bu daha mantıklı olur (eğer sırf ring tone sa en kolayı ve dertsizi bu ) : iToner için tık.
    quote:

    Orjinalden alıntı: psleda

    Belki de gereksiz bir soru olacak ama iFuntastic 4.6.1 yazılımını sadece ringtone için kullanabiliyoruz değilmi?
    benim iphone1.0.2 ve herşeyi sorunusuz çalışıyor bu ifuntastic i mac e kurduktan sonra ,iphone mac e bağlayıp sadece ringtone yükleyebiliriz değil mi?




  • Evet ziller için.Hayır tereddüt etmeyin bir problem olmaz.Sorun : 1.1.1 uyumlu 3 üncü parti aplikasyonlarda.Bu konu hakkında yakında bir update yapıcağım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: JoeTheKid

    Vipracing hocam bir başka soru, yazında yeni sürümlü İphonelar için 3. parti programları kurmamıyı öneriyorsun. Bu konu hakkında yeni bir gelişme var mı? Birde telefonu kırarken ibrck yazılımı içerisinde ringstones diye bir menü görmüştüm, bunlara hiç ellemdim kırma sırasında, sanıyorum bu link iphone a değişik zil tipleri eklemek için var. Bunu kırmadan sonra çalıştırırsam bir problem çıkar mı?
  • yildiray35&Lacrymatoire : Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.