Şimdi Ara

iPhone 6 parmak izi sensörünüz nasıl çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Telefonu ilk aldığımda hiçbir problem yoktu, fakat son iki haftadır falan parmak izimi okurken sorun çıkıyor. Bazen parmağımı parmak basarmış gibi düz bir şekilde gösterince açılıyor fakat genelde bu da işe yaramıyor. Dört kez parmak izimi silip tekrar tarattım. İlk tarattığımda normal çalışıyor fakat sonra tekrar doğru okumamaya başlıyor. Böyle bir sorunu olan var mı?

• Sorunlu çalışıyor fakat jb var telefonda, ondan olduğunu sanıyorum. Bir tweak çakışma falan yapıyor bence, çünkü telefon tuş kilitliyken de tuşa dokunduğumda bazen kilidi açıyor.
  • Benimkide ilk baslardaki kadar stabil degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı parmağı 2 kere kaydettim yani parmak izi 1 ve 2 aynı 3-4 aynı performans ilk günkine döndü yanlız hala yeni tuş gibi çıt ediyor arada ona ne yapacağım

• Bi sorun yok 1 aylik cihaz umarim olmazda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

Bi sorun yok 1 aylik cihaz umarim olmazda.
    Benimki de dün bir ay oldu.
    @Banrion 'un dediği gibi aynı parmağı iki kez taratmak çözüm olabilir. Bana göre parmağı yeterli taramıyor. Tutuş şeklimize göre bastığımız alan değişiyor çünkü. Bazen telefonu yan tutuyorum parmağımın daha üst tarafıyla açmaya çalışıyorum, bazen masada duruyor biraz daha orta kısmıyla vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbdyed

quote:

@Banrion 'un dediği gibi aynı parmağı iki kez taratmak çözüm olabilir. Bana göre parmağı yeterli taramıyor. Tutuş şeklimize göre bastığımız alan değişiyor çünkü. Bazen telefonu yan tutuyorum parmağımın daha üst tarafıyla açmaya çalışıyorum, bazen masada duruyor biraz daha orta kısmıyla vs.

Hocam parmak izini taratırken farklı şekillerde parmağınız dokundurun diyor zaten, bu yüzden bir kaç sefer üst üste parmağı dokundurmak zorunda kalıyoruz ama sürekli aynı yeri değil. Parmak izini kayıt ederken önce hafif hafif farklı alanlarını gezdirerek ikincisinde ise o gezdirdiğiniz alanların etrafını taratmak gerekiyor. Ben bu şekilde yaptım ve her türlü açıdan okuması gerekiyor. Farklı şekillerde ve bazen kenarından parmağımı dokundurmama rağmen bir kere okumamazlık yapmıyor. Sanırım birazda kayıt ettirirken ki dokundurma şekillerine bağlı. Bu arada toz kir yada nemli ise Touch ID parmağınızı okumakta zoruluk çekebilir. Home tuşunu ve parmağınızı temiz değilse okumayabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Yaga

quote:

quote:

Hocam parmak izini taratırken farklı şekillerde parmağınız dokundurun diyor zaten, bu yüzden bir kaç sefer üst üste parmağı dokundurmak zorunda kalıyoruz ama sürekli aynı yeri değil. Parmak izini kayıt ederken önce hafif hafif farklı alanlarını gezdirerek ikincisinde ise o gezdirdiğiniz alanların etrafını taratmak gerekiyor. Ben bu şekilde yaptım ve her türlü açıdan okuması gerekiyor. Farklı şekillerde ve bazen kenarından parmağımı dokundurmama rağmen bir kere okumamazlık yapmıyor. Sanırım birazda kayıt ettirirken ki dokundurma şekillerine bağlı. Bu arada toz kir yada nemli ise Touch ID parmağınızı okumakta zoruluk çekebilir. Home tuşunu ve parmağınızı temiz değilse okumayabilir.

Dediğiniz gibi farklı alanları da taramaya çalışıyorum fakat sürekli taramalar arasında parmağınızı çok hareket ettirmeyin diyor çok ettirmediğim halde. Bu konuyu açtıktan sonra tekrar tarama denemesi yaptım, birinde dediğiniz gibi hafif gezdirerek yapınca uyarı aldım ve parmak izi okunamıyor çıktı, diğerinde hiç değiştirmedim ve parmağınızı hareket ettirin uyarısı verdi, sonra yine parmak okunamıyor dedi, üçüncüsünde ise yine çok az hareket ettirerek denedim ve oldu. Bir sorun mu var acaba anlamıyorum.

• Tek kelimeyle muhteşem çalışıyor 3 aylık cihaz

• Cihaza parmak izinizi tanıtmadan önce tanıtacağınız parmağınızı butonu tam kapayacak şekilde butona dokundurun. Bunun faydası var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimkide takılıyo kafasına göre. Bazen şak diye açıyo, bazen siliyorum 3-4 kere gene açmıyo. Bişeyide düzgün becerseler ölecekler yani.

• Bende cihazı alalı 3 ay oldu. 2-3 Hafta önce tuştan çat çut sesler geliyordu. Sonrasında düzeldi o ses gitti şuan bir sıkıntısı yok çok şükür.
  • parmagı 2 kere kaydenin
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 10:35:13 >
  • Az once parmagimi 2 kere 360 derece dondurerek kaydettim artik her yerden aciyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dediğiniz gibi farklı alanları da taramaya çalışıyorum fakat sürekli taramalar arasında parmağınızı çok hareket ettirmeyin diyor çok ettirmediğim halde. Bu konuyu açtıktan sonra tekrar tarama denemesi yaptım, birinde dediğiniz gibi hafif gezdirerek yapınca uyarı aldım ve parmak izi okunamıyor çıktı, diğerinde hiç değiştirmedim ve parmağınızı hareket ettirin uyarısı verdi, sonra yine parmak okunamıyor dedi, üçüncüsünde ise yine çok az hareket ettirerek denedim ve oldu. Bir sorun mu var acaba anlamıyorum.

Parmak izini kayıt etmek iki aşamadan oluşuyor. İlkinde çok az hareket ettireceksiniz ve ikincisinde hareket ettirerek touch id'ye temas eden parmağınızın alanı ile yine aynı titizlikle etrafını dokundurarak, tıpkı bir yuvarlak çizermişcesine parmağınızın ortasının çevresini gezdirin. Ama sorun muhtemelen sensörde de olabilir. Bence Apple Store'dan randevu almalısınız.

• Deve Katili kullanıcısına yanıt
    Normal bir şekilde de kayıt etseniz yine her türlü açıdan parmak izinizi tanıyacaktır. En azından benimki parmağımı her türlü açıdan tanıyor, 360 derece döndürerek kayıt etmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Yaga -- 18 Ocak 2015; 22:06:37 >
  • 2 aydır sorunsuz çalışıyor

• quote:

Normal bir şekilde de kayıt etseniz yine her türlü açıdan parmak izinizi tanıyacaktır. En azından benimki parmağımı her türlü açıdan tanıyor, 360 derece döndürerek kayıt etmeden.

Benimki tanimiyor diye yaptim zaten manyak miyim ugrasayim yoksa

• 6+ neredeyse çıktığı günden beri kullanıyorum saat gibi Çalışıyor, düzgün çalışmadığını söyleyen arkadaşlar ya jb var yada iyi oluşturamamışlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.