Şimdi Ara

İphone 4 ü satıp Galaxsy S 2 almak mantıklımı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
3
Favori
12.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sardemir@
    Kaç kişi video izleyip tv çıkışı/dlna özelliğini kullanıyor demişsiniz; şöyle söyleyeyim, ben ne zaman bu özelliği (tv çıkışı özelliğini)eşin dostun yanında kullanmaya kalkışsam ilk tepkileri hep aynı oluyor:

    Kullandığım ara kablosunu alıp kendi telefonlarında denemek)))

    Nacizane tv etkileşiminin çok önemli bir özellik olduğunu düşünüyorum. Hem de bu deneyimi sadece bir format ile değil de neredeyse hemen her formatta yaşamak ayrı bir güzellik.

    Flash'ın sistemi yorduğu konusuna katılmakla beraber halen önemli ölçüde kullanılan bu "standart"ın kontrolünün benim elimde olmasını isterim.

    Pikselleri sayma konusunda göstermiş olduğunuz tepkinin mübalağadan öteye gitmediğini düşünüyorum.

    Sonuç olarak siz SGS 2 alsanız dahi onunla mutlu olamazdınız. Almamakla çok iyi etmişsiniz.( Elbette bu benim düşüncemdir.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

    Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Geçen hafta iphone 3Gs almaya gittiğimde satıcı bana galaxsy S 2 gösterdi yeni çıktı bunu tavsiye ederim dedi. İnceledim incecik ekranı kocaman falan ama hiç cezbetmedi bir iphonun duruşu kalitesi yoktu. Doğru düzgün telefonu kavrayamadım bile çok ince kullanışsız geldi.İşletim sistemi konusunda androit pek gelişmemiş sistem. İphonun tasarımı , pratik kullanımı , sorunsuz işletim sistemi hiç bir telefonda yok bence değiştirme.

    3gs almaya gittin ve sgs2 yi beğenmedin oylemi :)

    valla ne yalan söyleyeyim benim 3gs evde kuzu kuzu yatıyor artik..olurda galaxy s de bi sorun olursa yedek te kalsın diye satmıyorum..ne hikmetse kalitesiz plastik dedikleri telefon o kadar betona halıya parkeye düştüğü halde bir gr çizik bile yok..


    Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ama ne yalan söyleyim zaten samsung bir telefon kullanmıştım ve sevmiyodum S 2 ye hem ön yargılı davrandım hemde 3G s almaya programlanıp gitmiştim . Beğenmedim yani İOS da bile zaman zaman kasılma , yavaşlık problemleri çıkıyoken gözümü karartıp samsunga güvenemedim çekici gelmedi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sardemir


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Galaxy s2 donanım olarak çok iyi ama iphone 4 klasik bir apple ürünü az donanım çok iş mac kullananlar bunu çok iyi bilir.Galaxy s2'yi teknoloji marketlerin birinde inceledim bana göre çok iri,telefon arayüzü çok karışık sağdan soldan gelen menüler,arama özelliklerinin kullanışsızlığı ve kalitesiz malzeme bana göre eksileri.
    Teknoloji merakını gidermek amacıyla iphone satılıp samsung alınabilir.Tabi bunlar benim yorumlarım çünkü tam bir apple severim.iphone,mac pro,imac olmazsa olmazlarım apple ürünü kullananların diğerlerine geçmesi gerçekten zor.

    Iphone da ki az donanım ÇOK IŞ neler mesela..??

    Cok iş deyince benim aklima ;

    Hiç bir kısıtlamasi olmayan,aksine arayüzü olsun ,widget lari olsun, sayfaları kendime göre düzenleme kolaylığı sunan,

    Bana bilgisayarım da ki kullanım kolaylığını, web performansını, multitasking i aratmayan,

    açamadığı web sitesi, video, müzik, resim formati olmayan

    Bilgisayardan sürükle bırak kolaylığı sayesinde istediğim dosyayı tel in istediğim bolumune atsam bile dosyayı otomatik görüp kendi içinde gruplama kolayligi sağlayan,

    telefonumdaki videoları filmleri resimleri müzikleri wifi ile tv de hiç bir kablo bağlantısı yapmadan HD olarak izlememi dinlememi sağlayan,

    Online film izleten, facebook tan online oyun oynatan, online lig tv izleten

    Ivir zıvır app yükleme mecburiyetinde bırakmadan her özelliği içerisinde barındıran ve performansından sonuna kadar yararlanabildigim,

    Yazı yazmada SWYPE gibi müthiş bir devrim yapan,

    Konuşmalarımı aynı anda mesaja, arama motorlarına dökebilen ve arabada giderken telefonu hiç elime almadan mesaj göndermemi, web de bilgi aramami sağlayan,

    Mail hesabımla devamlı senkron çalışan ve rehberim den tut takvim bilgilerime kadar, her bilgi girişinde anında mailime depolayan,

    ANDROID geliyor !!!


    arkadaşım o kadar özellik saymışsın dogrudur kullanıyorsundurda ama şu varki 2 g den beri iphone kullanıyorum bir kere bile flash ihtiyacı duymadım videoları zaten izleyebiliyosun player olarak onun dısında dediğin özelliklerin bir kaçı hariç hepsi JB ile mevcut oluyor androidin tek cezbedici yanı benım acımdan bugune kadar hep tanıtımlarındada gösterdikleri gibi widgetler desteklediği video formatları ve ekranı... ama kullanabilirlik açısından ios on numara.. kaç kişi allah aşkına telefonunda video izliyor yav ?? ben 2 g den beri telefonuma hiç video atma gereği duymadımm duymamdaa kaç kişiniz filim atıp izleme gereği duyuyor pili 2-3 saatte bitiyor sonucta... wifi ile kablosuz hd olarak tv ye aktarma güzel bir olay ama dediğim gibi günlük hayatta kullanılmayacak özellikler bunlar. işte sadece şunuda yapabiliyor diyebilceğiniz özellkler bunlar. iphonun arkasında kocaman bir APP STORE var ama adnroid hala gelişecek gelişecek gelişecekteeee ee biz ne zaman bunun meyvelerini bir app store gibi yiyecez bilinmez..

    samsungun donanımı çok iyi ama 1.2 ghz çift cekirdek bile olsa o telfon root suz yani fabrika çıkışı olarak o frekanslarda çalışmıyor 900 yada 1000 de çalışıyor.. pki neden 1.2 desteklerken bu hızda çünkü ortada bir PİL sorunu var bunu göz önünde bulundurmak zorunda ama iphone 4 te bir yavaşlık söz konusu değill şahsen dün elektro worlddeydim 1 saaate yakın gaalxy s 2 yi inceledim kendi menuler arasında dolaşırken bile kasılmaları gördüm herşey donanım değildir arkadaşlar bunu benden iyi biliyorsunuzdur...

    Hocam, SGS2 fabrika cikisi 1.2GHzde calisir, i4 ise 900. Soylediginin tam tersi yani.
    Ayrica SGS2 kullaniyorum 1 yillik i4ten sonra, dedigin takilmaya ne bende ne de baskasinda rastladim. I4 kasiyordu ama.




  • daha önce bu tip cihaz kullanmadıysan ne demek istediğimi anlamayabilirsin.. ama konu tamamen sg2 androit de uygulama az.. iphone4 appstore da 450.000 tane.. ama önemli olan sen bunları ne kadar aktif kullanacaksın.. bende 32gb ip4 var 6gb mp3 dahil 27gb dolu. uygulamaların da hemen hepsini kullanıyorum. arkadaşımda da ip4 16gb var 6aydır 3gb ı zor dolurdu.. zamanla androit store da gelişecek appstore daki her uygulamanın bir kopyası orada da olacaktır. hatta yeni iOS5 in özellikleri androit den alınma gibi geldi bana. sgs2 de gelecek var ama ne zaman gelir bilinmez..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lifeisdh

    1 hafta sonra açacağın başlık bu: 'Galaxy s2yi satıp iPhone 4e dönmeye karar verdim.'


    katılıyorum ayrıca iphone 4 bırakılır mı ya
  • Haklisiniz arkadaslar aldktan sonra pisman olup satmak icin baslk acardm kesn. İos 5 gelnce iyiki satip almamisim diyecem zaten denedm inanin almak icin ama 1 saatte skldm iphonsuz yapamam
  • ne garip milletiniz,
    yorumların %90'ı fanboy tarzı
    aklı başında olanların yazılarından belli oluyor zaten

    iphone kötü, S2 kötü alınmaz diyen birisi sadece kendini küçük düşürür,

    istekler&ihtiyaçlar

    iPhone son ürün, yani hazır araba almak gibi,
    S2 ise demonte, siz tamamen keyfinize göre şekillendiriyorsunuz,

    S2 hamur gibi, ama zamanının uğraşacak haliniz yoksa ortaya kötü birşey çıkar,
    bu sebep ile çoğu kişi için S2 uygun değil, adamın zamanı yoktur, uğraşmak istemez, iphone daha uygun daha stabil olur,

    ama meraklı, araştırmayı seven biriyse, S2 yi tamamen kendi ihtiyaçlarına göre mükemmel hale getirebilir,
    Eskiden windows mobile, Sony P1 kullananlar bence S2 almalı
    ama bu telefonları kullanmamışsanız, o yıllarda Nokia kullandıysanız, almanız gereken tel iPhone dur

    ve bu sebep ile iPhone un hitap aralığı daha geniştir,
    ben uzun süre iPhone kullandım, çok çok iyi cihaz, ama eski WM, P1 kullanıcısı olarak tabiki bir süre sonra duvarları sıktı,
    şuan Galaxy S var, yaptığım şeyler harika, hayatımı kolaylaştırıyor, bütün sistemlerimizin haritası telefonun içinde katman katman, arazide veri güncellemesi yapıyoruz,
    bilgisayarımızda ki paftaları direk açıyor vb onalrca iş yapıyorum, bu işlemleri iphone ile yapmak mümkün değil, ama bunlara ihtiyacı olan %0,1 değildir




  • Şımarıklık...
  • Android teki bu donanım yarışını anlayamıyorum, çift çekirdekli 1 gm ramli bilmem neli ne gerek var bu kadar donanıma ? Yap bakalım bir iphone 4 ün donanımıyla eş değer bir donanım koy Android içine getir bir karşılaştır bak bakalım İos onu ne yapıyor.
    Geçenlerde arkadaşıma şu Samsung Ace aldık iyi güzel hoş telefon filan ama yani 800 mhz işlemci 300 bilmem kaç mb rami var o da ney angry birds oynarken 30 dakika sonra şişmeye kasılmaya başlıyor, ben 3Gs kullanıyorum bırak Angry Birds kadar basit bir oyunda kasmayı infinity blade de bile hissetmedim böyle birşey. Onu bırak 2-15 mb oyunların içinden oyun bulana kadar göbeğimiz çatladı bu mu yani İos u geçecek sistem ?
    Koy çift çekirdeği bilmem kaç mb rami sür piyasaya millet uçussun yok ya, o zaman al Ferrari İstanbul'un sal akşam trafiğine tofaşlarla yan yana yarış yaparsın.
    Demem o ki bir şekilde İphone almışsanız bence satmayı bırakın elinizden bir yere koyarken bile 2-3 defa düşünün, eğer 2 sene önce çıkan telefon hala yeni çıkan telefonlarla karşılaştırılıyorsa daha 2 sene geçmesi lazım ki diğer firmalar ancak ona yetişebilsinler. Sonuçta elektronik cihazlarda ve de konu telefonlar olunca kişisel ihtiyaçlarınızı ve kullanım koşullarınızı belirlemeniz ve o doğrultuda karar vermeniz gerekir.

    Rekabet iyidir fakat sizi kandırmalarına izin vermeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 18 Temmuz 2011; 2:06:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sardemir


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Galaxy s2 donanım olarak çok iyi ama iphone 4 klasik bir apple ürünü az donanım çok iş mac kullananlar bunu çok iyi bilir.Galaxy s2'yi teknoloji marketlerin birinde inceledim bana göre çok iri,telefon arayüzü çok karışık sağdan soldan gelen menüler,arama özelliklerinin kullanışsızlığı ve kalitesiz malzeme bana göre eksileri.
    Teknoloji merakını gidermek amacıyla iphone satılıp samsung alınabilir.Tabi bunlar benim yorumlarım çünkü tam bir apple severim.iphone,mac pro,imac olmazsa olmazlarım apple ürünü kullananların diğerlerine geçmesi gerçekten zor.

    Iphone da ki az donanım ÇOK IŞ neler mesela..??

    Cok iş deyince benim aklima ;

    Hiç bir kısıtlamasi olmayan,aksine arayüzü olsun ,widget lari olsun, sayfaları kendime göre düzenleme kolaylığı sunan,

    Bana bilgisayarım da ki kullanım kolaylığını, web performansını, multitasking i aratmayan,

    açamadığı web sitesi, video, müzik, resim formati olmayan

    Bilgisayardan sürükle bırak kolaylığı sayesinde istediğim dosyayı tel in istediğim bolumune atsam bile dosyayı otomatik görüp kendi içinde gruplama kolayligi sağlayan,

    telefonumdaki videoları filmleri resimleri müzikleri wifi ile tv de hiç bir kablo bağlantısı yapmadan HD olarak izlememi dinlememi sağlayan,

    Online film izleten, facebook tan online oyun oynatan, online lig tv izleten

    Ivir zıvır app yükleme mecburiyetinde bırakmadan her özelliği içerisinde barındıran ve performansından sonuna kadar yararlanabildigim,

    Yazı yazmada SWYPE gibi müthiş bir devrim yapan,

    Konuşmalarımı aynı anda mesaja, arama motorlarına dökebilen ve arabada giderken telefonu hiç elime almadan mesaj göndermemi, web de bilgi aramami sağlayan,

    Mail hesabımla devamlı senkron çalışan ve rehberim den tut takvim bilgilerime kadar, her bilgi girişinde anında mailime depolayan,

    ANDROID geliyor !!!


    arkadaşım o kadar özellik saymışsın dogrudur kullanıyorsundurda ama şu varki 2 g den beri iphone kullanıyorum bir kere bile flash ihtiyacı duymadım videoları zaten izleyebiliyosun player olarak onun dısında dediğin özelliklerin bir kaçı hariç hepsi JB ile mevcut oluyor androidin tek cezbedici yanı benım acımdan bugune kadar hep tanıtımlarındada gösterdikleri gibi widgetler desteklediği video formatları ve ekranı... ama kullanabilirlik açısından ios on numara.. kaç kişi allah aşkına telefonunda video izliyor yav ?? ben 2 g den beri telefonuma hiç video atma gereği duymadımm duymamdaa kaç kişiniz filim atıp izleme gereği duyuyor pili 2-3 saatte bitiyor sonucta... wifi ile kablosuz hd olarak tv ye aktarma güzel bir olay ama dediğim gibi günlük hayatta kullanılmayacak özellikler bunlar. işte sadece şunuda yapabiliyor diyebilceğiniz özellkler bunlar. iphonun arkasında kocaman bir APP STORE var ama adnroid hala gelişecek gelişecek gelişecekteeee ee biz ne zaman bunun meyvelerini bir app store gibi yiyecez bilinmez..

    samsungun donanımı çok iyi ama 1.2 ghz çift cekirdek bile olsa o telfon root suz yani fabrika çıkışı olarak o frekanslarda çalışmıyor 900 yada 1000 de çalışıyor.. pki neden 1.2 desteklerken bu hızda çünkü ortada bir PİL sorunu var bunu göz önünde bulundurmak zorunda ama iphone 4 te bir yavaşlık söz konusu değill şahsen dün elektro worlddeydim 1 saaate yakın gaalxy s 2 yi inceledim kendi menuler arasında dolaşırken bile kasılmaları gördüm herşey donanım değildir arkadaşlar bunu benden iyi biliyorsunuzdur...

    Sevgili dostum saydığım özelliklerin hiç birisi gereksiz değil aksine böyle akilli cihazlarda standart olması gerekenler..

    Kullanılabilirlik olarak ios un nesi 10 numara ?? appstore disinda Androidden eksisi var artısı yok..Hatta appstore daki 450.000 uygulamanin yarisindan cogu web uygulamalari..Iphone daki web tarayıcı ve flash eksikliği o kadar kötü ki her site iphone a özel program yapıyor..Android böyle bisey e ihtiyac duymadığı için 200.000 uygulama gayet yeterli..

    Ayrıca android in sistem olarak gelişmesine gerek yok..Su an standart özellikleri bile ios un yanında muhteşem..Appstore daki çoğu kaliteli oyun ve app lerin hepsi android market te mevcut zaten..olmayanın da sürüsüyle muadili var..Olsa ne olur olmasa ne olur?? En önemlileri var ya yeter..3-5 oyun eksik olsun..Android market.com a gir ne demek istediğimi daha iyi anlarsin..

    yanlış bildiğin bir konuda sgs2 fabrikadan çıkışlı 1.2 ghz dir..

    Mağazada ki inceledigin modellerin yavaş olması çok normal..günde yüzlerce kişi inceliyor her gelen bi app oyun acıyor kapatsalar bile arka planda çalışmaya devam ediyor..Bende ilk ip4 çıktığı zaman mağazadan incelemiştim folder açıp kaparken, ana menüye dönerken aşırı bi kasma vardı cihazda..Bu bi ölçü olamaz..

    Herşey donanım değilse o zaman herkes 3gs te kalsaydı..ip4 ten ne farkı vardı?? Aynı app leri oyunları çalıştırıyor nasıl olsa..Ama işin asli öyle değil işte..Donanımın ne kadar iyi olursa işletim sistemini, oyunları,app leri o derecede geliştirebilirler..Yoksa su an ki playstation 2 gibi tıkanıp kalırlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas

    Android teki bu donanım yarışını anlayamıyorum, çift çekirdekli 1 gm ramli bilmem neli ne gerek var bu kadar donanıma ? Yap bakalım bir iphone 4 ün donanımıyla eş değer bir donanım koy Android içine getir bir karşılaştır bak bakalım İos onu ne yapıyor.
    Geçenlerde arkadaşıma şu Samsung Ace aldık iyi güzel hoş telefon filan ama yani 800 mhz işlemci 300 bilmem kaç mb rami var o da ney angry birds oynarken 30 dakika sonra şişmeye kasılmaya başlıyor, ben 3Gs kullanıyorum bırak Angry Birds kadar basit bir oyunda kasmayı infinity blade de bile hissetmedim böyle birşey. Onu bırak 2-15 mb oyunların içinden oyun bulana kadar göbeğimiz çatladı bu mu yani İos u geçecek sistem ?
    Koy çift çekirdeği bilmem kaç mb rami sür piyasaya millet uçussun yok ya, o zaman al Ferrari İstanbul'un sal akşam trafiğine tofaşlarla yan yana yarış yaparsın.
    Demem o ki bir şekilde İphone almışsanız bence satmayı bırakın elinizden bir yere koyarken bile 2-3 defa düşünün, eğer 2 sene önce çıkan telefon hala yeni çıkan telefonlarla karşılaştırılıyorsa daha 2 sene geçmesi lazım ki diğer firmalar ancak ona yetişebilsinler. Sonuçta elektronik cihazlarda ve de konu telefonlar olunca kişisel ihtiyaçlarınızı ve kullanım koşullarınızı belirlemeniz ve o doğrultuda karar vermeniz gerekir.

    Rekabet iyidir fakat sizi kandırmalarına izin vermeyin

    Ewt kandirmalarına izin verenlere 2500 tl ye bi dünya iphone satti ülkemin insani..

    Hala 2-15 mb oyun da takılıp kalmışsınız..Bu konuda bilgisiz ve araştırmadiginiz belli olmuş..Ben 700-800 mb lik oyunlar oynuyorum nedense :)

    Siz telefonunuzda 2 gb lik playstation oyunu oynadınız mı hic??

    Android güçlü donanım isteyen bir sistemdir..Iphone donanımına bence android yükleyelim bakalım ne olacak :) sürüm sürüm sürünür herhalde..steve işini biliyor o yüzden widget lar ve görsellik işine girmiyor..Çin telefonların da bile mide bulandırma noktasına gelen o arayüz zaten kasılmaz merak etmeyin..Adam bi folder özelliği koydu onu bile açıp kapıyorken kasıyo cihaz..kimde görsem aynı..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas

    Android teki bu donanım yarışını anlayamıyorum, çift çekirdekli 1 gm ramli bilmem neli ne gerek var bu kadar donanıma ? Yap bakalım bir iphone 4 ün donanımıyla eş değer bir donanım koy Android içine getir bir karşılaştır bak bakalım İos onu ne yapıyor.
    Geçenlerde arkadaşıma şu Samsung Ace aldık iyi güzel hoş telefon filan ama yani 800 mhz işlemci 300 bilmem kaç mb rami var o da ney angry birds oynarken 30 dakika sonra şişmeye kasılmaya başlıyor, ben 3Gs kullanıyorum bırak Angry Birds kadar basit bir oyunda kasmayı infinity blade de bile hissetmedim böyle birşey. Onu bırak 2-15 mb oyunların içinden oyun bulana kadar göbeğimiz çatladı bu mu yani İos u geçecek sistem ?
    Koy çift çekirdeği bilmem kaç mb rami sür piyasaya millet uçussun yok ya, o zaman al Ferrari İstanbul'un sal akşam trafiğine tofaşlarla yan yana yarış yaparsın.
    Demem o ki bir şekilde İphone almışsanız bence satmayı bırakın elinizden bir yere koyarken bile 2-3 defa düşünün, eğer 2 sene önce çıkan telefon hala yeni çıkan telefonlarla karşılaştırılıyorsa daha 2 sene geçmesi lazım ki diğer firmalar ancak ona yetişebilsinler. Sonuçta elektronik cihazlarda ve de konu telefonlar olunca kişisel ihtiyaçlarınızı ve kullanım koşullarınızı belirlemeniz ve o doğrultuda karar vermeniz gerekir.

    Rekabet iyidir fakat sizi kandırmalarına izin vermeyin

    Ewt kandirmalarına izin verenlere 2500 tl ye bi dünya iphone satti ülkemin insani..

    Hala 2-15 mb oyun da takılıp kalmışsınız..Bu konuda bilgisiz ve araştırmadiginiz belli olmuş..Ben 700-800 mb lik oyunlar oynuyorum nedense :)

    Siz telefonunuzda 2 gb lik playstation oyunu oynadınız mı hic??

    Android güçlü donanım isteyen bir sistemdir..Iphone donanımına bence android yükleyelim bakalım ne olacak :) sürüm sürüm sürünür herhalde..steve işini biliyor o yüzden widget lar ve görsellik işine girmiyor..Çin telefonların da bile mide bulandırma noktasına gelen o arayüz zaten kasılmaz merak etmeyin..Adam bi folder özelliği koydu onu bile açıp kapıyorken kasıyo cihaz..kimde görsem aynı..


    İp4 resmi satış fiyatına bir bakın isterseniz, 2500-TL ye ben ip4 alan kimse tanımıyorum varsa bizede söyleyin. Oyun konusuna gelince yukarıdaki kastım kalitesiz oyunların bolluğunu belirtmek içindi yoksa bir NFS oyunlarının belirttiğiniz oyunların olduğunu bende biliyorum, oynama gereği duymadım çünkü bütün oyunları ps oyunlarına denk sayılır zaten ki ps oyunu oynamak istersem bunu platformunda yapmayı tercih ederim. Daha düşük donanımla daha hızlı çalışan bir sistem varken neden Androidi takılmadan kullanıcam diye bilmem kaç çekirdekli cpu su olan ateş gibi yanan telefon kullanayım.

    Sizin karşılaştırmanız da söyle olmuş, 1 pc var ona Win7 yüklemek varken gidipte Vista yüklemeye benziyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas

    Android teki bu donanım yarışını anlayamıyorum, çift çekirdekli 1 gm ramli bilmem neli ne gerek var bu kadar donanıma ? Yap bakalım bir iphone 4 ün donanımıyla eş değer bir donanım koy Android içine getir bir karşılaştır bak bakalım İos onu ne yapıyor.
    Geçenlerde arkadaşıma şu Samsung Ace aldık iyi güzel hoş telefon filan ama yani 800 mhz işlemci 300 bilmem kaç mb rami var o da ney angry birds oynarken 30 dakika sonra şişmeye kasılmaya başlıyor, ben 3Gs kullanıyorum bırak Angry Birds kadar basit bir oyunda kasmayı infinity blade de bile hissetmedim böyle birşey. Onu bırak 2-15 mb oyunların içinden oyun bulana kadar göbeğimiz çatladı bu mu yani İos u geçecek sistem ?
    Koy çift çekirdeği bilmem kaç mb rami sür piyasaya millet uçussun yok ya, o zaman al Ferrari İstanbul'un sal akşam trafiğine tofaşlarla yan yana yarış yaparsın.
    Demem o ki bir şekilde İphone almışsanız bence satmayı bırakın elinizden bir yere koyarken bile 2-3 defa düşünün, eğer 2 sene önce çıkan telefon hala yeni çıkan telefonlarla karşılaştırılıyorsa daha 2 sene geçmesi lazım ki diğer firmalar ancak ona yetişebilsinler. Sonuçta elektronik cihazlarda ve de konu telefonlar olunca kişisel ihtiyaçlarınızı ve kullanım koşullarınızı belirlemeniz ve o doğrultuda karar vermeniz gerekir.

    Rekabet iyidir fakat sizi kandırmalarına izin vermeyin

    Ewt kandirmalarına izin verenlere 2500 tl ye bi dünya iphone satti ülkemin insani..

    Hala 2-15 mb oyun da takılıp kalmışsınız..Bu konuda bilgisiz ve araştırmadiginiz belli olmuş..Ben 700-800 mb lik oyunlar oynuyorum nedense :)

    Siz telefonunuzda 2 gb lik playstation oyunu oynadınız mı hic??

    Android güçlü donanım isteyen bir sistemdir..Iphone donanımına bence android yükleyelim bakalım ne olacak :) sürüm sürüm sürünür herhalde..steve işini biliyor o yüzden widget lar ve görsellik işine girmiyor..Çin telefonların da bile mide bulandırma noktasına gelen o arayüz zaten kasılmaz merak etmeyin..Adam bi folder özelliği koydu onu bile açıp kapıyorken kasıyo cihaz..kimde görsem aynı..


    İp4 resmi satış fiyatına bir bakın isterseniz, 2500-TL ye ben ip4 alan kimse tanımıyorum varsa bizede söyleyin. Oyun konusuna gelince yukarıdaki kastım kalitesiz oyunların bolluğunu belirtmek içindi yoksa bir NFS oyunlarının belirttiğiniz oyunların olduğunu bende biliyorum, oynama gereği duymadım çünkü bütün oyunları ps oyunlarına denk sayılır zaten ki ps oyunu oynamak istersem bunu platformunda yapmayı tercih ederim. Daha düşük donanımla daha hızlı çalışan bir sistem varken neden Androidi takılmadan kullanıcam diye bilmem kaç çekirdekli cpu su olan ateş gibi yanan telefon kullanayım.

    Sizin karşılaştırmanız da söyle olmuş, 1 pc var ona Win7 yüklemek varken gidipte Vista yüklemeye benziyor


    güzel bir açıklama olmuş dostum katılıyorum..




  • Esime S2 aldim. Bende iphone varken bile oba imrenerek bakiyorum.
    Fanboycu bazi arkadaslar daha s2 kullanmadan atip tutuyor. Yok flashi kasiyor, yok android daha bebek vs...
    Adamlar ati alip uskudari gecmis, bizler elimizde iphone kendi kendimizi tatmin ediyoruz. :)
    Neyse iphone5 cikinca belki eldeki takozu satmanin vakti gelecektir. O zaman bile bu sefer SGS3 mu yoksa iphone5 mi tartismalari cikar.
  • Ayrica Kasasi plastik, oyuncak havasi veriyor insana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas

    Android teki bu donanım yarışını anlayamıyorum, çift çekirdekli 1 gm ramli bilmem neli ne gerek var bu kadar donanıma ? Yap bakalım bir iphone 4 ün donanımıyla eş değer bir donanım koy Android içine getir bir karşılaştır bak bakalım İos onu ne yapıyor.
    Geçenlerde arkadaşıma şu Samsung Ace aldık iyi güzel hoş telefon filan ama yani 800 mhz işlemci 300 bilmem kaç mb rami var o da ney angry birds oynarken 30 dakika sonra şişmeye kasılmaya başlıyor, ben 3Gs kullanıyorum bırak Angry Birds kadar basit bir oyunda kasmayı infinity blade de bile hissetmedim böyle birşey. Onu bırak 2-15 mb oyunların içinden oyun bulana kadar göbeğimiz çatladı bu mu yani İos u geçecek sistem ?
    Koy çift çekirdeği bilmem kaç mb rami sür piyasaya millet uçussun yok ya, o zaman al Ferrari İstanbul'un sal akşam trafiğine tofaşlarla yan yana yarış yaparsın.
    Demem o ki bir şekilde İphone almışsanız bence satmayı bırakın elinizden bir yere koyarken bile 2-3 defa düşünün, eğer 2 sene önce çıkan telefon hala yeni çıkan telefonlarla karşılaştırılıyorsa daha 2 sene geçmesi lazım ki diğer firmalar ancak ona yetişebilsinler. Sonuçta elektronik cihazlarda ve de konu telefonlar olunca kişisel ihtiyaçlarınızı ve kullanım koşullarınızı belirlemeniz ve o doğrultuda karar vermeniz gerekir.

    Rekabet iyidir fakat sizi kandırmalarına izin vermeyin


    Arkadaşım Android için en az 512mb bellek gerekiyor, Android OS in bellek ihtiyacı fazla
    veya custom rom'ler ile bu işi hallediyorsunuz
    bu arada bahsettiğiniz 500TL'lik bir telefon,
    Karşılaştırma doğru değil,
    widget, masaüstü, dinamik wallpaper, gerçek multitasking özellikleri olan bir telefonu iphone ile karşılaştırman ne derece doğru performans olarak,

    bu iPhone platformunda haber olan insanları mutlu eden gelişme,
    tarih 2005 falan değil, 2011,



    http://www.ntvmsnbc.com/id/25220979/
    quote:


    Twitter'dan Apple kullanıcılarına müjde
    Twitter'ın Apple'la yaptığı yeni ortaklık sayesinde iPod, iPhone ve iPod touch'la her yerden anında tweetlemek mümkün olacak.
    Ali Ergül
    ntvmsnbc
    Güncelleme: 18:15 TSİ 07 Haziran. 2011 Salı
    İSTANBUL - Paylaşmak istediklerinizi, etrafınızda olanları duyurmamızı sağlayan Twitter, Apple kullanıcıları için bu paylaşımları daha rahat yapacakları bir uygulama geliştirdi.

    Twitter'ın blogundaki duyuruya göre; iPhone, iPad ve iPod touch gibi Apple cihazlarında yerini alacak IOS 5 sayesinde Twitter'a bir kez girdikten sonra tek tıkla Twitter destekli kamera, fotoğraf, iletişim listesi, harita, SAfari ve YouTube uygulamalardan tweet atmak mümkün olacak.

    Örneğin bir fotoğraf çekip 'tweet' butonuna tıklayacak ve fotoğrafı paylaşmak sadece saniyeler alacak. Ek uygulamalar kullanmaya da gerek kalmayacak.


    Ne büyük bir olay inanabiliyormusunuz,
    düşünün iphone da bu olay,
    Android de ise her uygulama bunu yapabiliyor,
    elbette iphone da performans daha iyi olması bekleni,r
    bilinçsiz kullancı android i çöpe dönüştürebilir,
    iphone herkes için ancak daha fazlasını istiyenler android



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdusss -- 18 Temmuz 2011; 11:49:16 >




  • bence gereksiz olur sonra pişman olursun
    iphone 4 karizması ve ikinci eli ile her zaman daha üstün olacaktır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ariaven

    Esime S2 aldim. Bende iphone varken bile oba imrenerek bakiyorum.
    Fanboycu bazi arkadaslar daha s2 kullanmadan atip tutuyor. Yok flashi kasiyor, yok android daha bebek vs...
    Adamlar ati alip uskudari gecmis, bizler elimizde iphone kendi kendimizi tatmin ediyoruz. :)
    Neyse iphone5 cikinca belki eldeki takozu satmanin vakti gelecektir. O zaman bile bu sefer SGS3 mu yoksa iphone5 mi tartismalari cikar.


    O kdar imrenerek bakilacak bir yeniligi oldugunu dusunmuyrm, yani donanimi ve ekrani oldukca iyi fakat yinede ip4 ten ustun bir tarafi oldugunu sanmiyrm tabi su int. sayfalarinda flash icerikleri goruntuleme disinda.Sg2 kotu bir tlf degil dediklerim yanlis anlasilmasin oldukca iyi ve kaliteli ama android tlfnlar su an icin sadece android lerle karsilastirilir. Telefonlar var birde iphone var ikisini karsilastirmak su asamada mantiksiz




  • @abduss

    Bn fiyat oranindan bahsetmiyrdm donanim ozelliklerinden bahsediyrdm ayrica ilgili telefon ortalama 3 ay once 700 / 800-TL fiyat araligindaydi, yani android ole muthis bir mobile platform su anda degil, he bunu wigdet v.s ozelliklerine baglayabilirsiniz ama iphone ck daha az donanimla ck daha fazla performansi ve stabiliteyi saglayabiliyr bnm icn de bu onemli baskasi icn farkli olabilir bu durum. Romlarin karsiligi iphone jailbreak yani ole ustun bir tarafi yk bence Android in
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas

    Android teki bu donanım yarışını anlayamıyorum, çift çekirdekli 1 gm ramli bilmem neli ne gerek var bu kadar donanıma ? Yap bakalım bir iphone 4 ün donanımıyla eş değer bir donanım koy Android içine getir bir karşılaştır bak bakalım İos onu ne yapıyor.
    Geçenlerde arkadaşıma şu Samsung Ace aldık iyi güzel hoş telefon filan ama yani 800 mhz işlemci 300 bilmem kaç mb rami var o da ney angry birds oynarken 30 dakika sonra şişmeye kasılmaya başlıyor, ben 3Gs kullanıyorum bırak Angry Birds kadar basit bir oyunda kasmayı infinity blade de bile hissetmedim böyle birşey. Onu bırak 2-15 mb oyunların içinden oyun bulana kadar göbeğimiz çatladı bu mu yani İos u geçecek sistem ?
    Koy çift çekirdeği bilmem kaç mb rami sür piyasaya millet uçussun yok ya, o zaman al Ferrari İstanbul'un sal akşam trafiğine tofaşlarla yan yana yarış yaparsın.
    Demem o ki bir şekilde İphone almışsanız bence satmayı bırakın elinizden bir yere koyarken bile 2-3 defa düşünün, eğer 2 sene önce çıkan telefon hala yeni çıkan telefonlarla karşılaştırılıyorsa daha 2 sene geçmesi lazım ki diğer firmalar ancak ona yetişebilsinler. Sonuçta elektronik cihazlarda ve de konu telefonlar olunca kişisel ihtiyaçlarınızı ve kullanım koşullarınızı belirlemeniz ve o doğrultuda karar vermeniz gerekir.

    Rekabet iyidir fakat sizi kandırmalarına izin vermeyin

    Ewt kandirmalarına izin verenlere 2500 tl ye bi dünya iphone satti ülkemin insani..

    Hala 2-15 mb oyun da takılıp kalmışsınız..Bu konuda bilgisiz ve araştırmadiginiz belli olmuş..Ben 700-800 mb lik oyunlar oynuyorum nedense :)

    Siz telefonunuzda 2 gb lik playstation oyunu oynadınız mı hic??

    Android güçlü donanım isteyen bir sistemdir..Iphone donanımına bence android yükleyelim bakalım ne olacak :) sürüm sürüm sürünür herhalde..steve işini biliyor o yüzden widget lar ve görsellik işine girmiyor..Çin telefonların da bile mide bulandırma noktasına gelen o arayüz zaten kasılmaz merak etmeyin..Adam bi folder özelliği koydu onu bile açıp kapıyorken kasıyo cihaz..kimde görsem aynı..


    İp4 resmi satış fiyatına bir bakın isterseniz, 2500-TL ye ben ip4 alan kimse tanımıyorum varsa bizede söyleyin. Oyun konusuna gelince yukarıdaki kastım kalitesiz oyunların bolluğunu belirtmek içindi yoksa bir NFS oyunlarının belirttiğiniz oyunların olduğunu bende biliyorum, oynama gereği duymadım çünkü bütün oyunları ps oyunlarına denk sayılır zaten ki ps oyunu oynamak istersem bunu platformunda yapmayı tercih ederim. Daha düşük donanımla daha hızlı çalışan bir sistem varken neden Androidi takılmadan kullanıcam diye bilmem kaç çekirdekli cpu su olan ateş gibi yanan telefon kullanayım.

    Sizin karşılaştırmanız da söyle olmuş, 1 pc var ona Win7 yüklemek varken gidipte Vista yüklemeye benziyor

    Bu ülkede resmi satış fiyatından kaç kişi ip4 alabildi??millet aylarca sıra bekledi doğru düzgün stok bile girmedi ülkemize..Sgs2 çıkana kadar 2500 den aşağı ip4 mu vardı..Şimdi şimdi 1800 tl ye düştü o fiyat bile çok o cihaza..

    Kalitesiz oyun konusuna gelirsek te sadece android de mi var kalitesiz oyun..ios da da dolu dünya dandik dundik app, oyun var symbian dada..Bunu sadece android e mal etmek , verecek cevap bulamayıp laf olsun diye cevap yazmaktır..

    Ps oyunlarını zaten oynayamazsın donanimin kaldırmaz ;) Sen evde otur tv nin karşısında platformunla oyununu oyna biz yolculukta sağda solda oynarız..

    daha düşük donanımla daha hızlı bir sistem çalıştırmak varken neden ip5 te çift çekirdeğe geçmek için steve jobs bi tarafını yirtiyo git ona sor ..onu da beceremedi ısınma probleminden dolayı ip5 i çıkaramadı..Sgs2 ateş gibi yanmadı ama ip5 yanacak herhalde :))

    Verdiğin örnek doğru elimizde çift çekirdek bi pc var..ona hem win7 hem vista yüklüyoruz banamısın demiyor..bence bunu iphone için düşünmek lazım ios tan başka bir sistem yüklesinler bakalım donanım nasıl yerlerde sürünecek..

    Madem yüksek donanım fuzuli ve gereksiz,ip5 çıktığı zaman tekrar biraraya gelip konuşalım bakalım ne kadar fuzuli..sizin mantığınıza göre 3gs te kalsaymış keşke apple..nasıl olsa her update i kaldırıyor ya..yalnız kasım kasım kasiliyor tabi o başka ...




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.