Şimdi Ara

Iphone 4 İlk Şarj Nasıl Yapılmalı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
42.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • standart bir iphone 4 saate sarjını tamamlar ama 4 saaten sonra batarya dolumu yavaşlar.
  • size 12 saat sarj demelerinin sebebi halen nikel pillerin üretildiğini sanıyorlar.
    kaldıkı artık nikel kullanılmıyor.
    telefondakilerin Hepsi LI-ION piller
    Nikel-Metal Hidrit Pil (Ni-MH)


    Bu tip pillerin yapısı biraz daha karışıktır. İçlerinde titanyum, nikel, kobalt, manganez, aluminyum, vanadyum, zirkonyum, krom ve demir bileşikleri vardır. Bir pil birimi 1,2 volt potansiyel üretir ve enerji depolama kapasitesi oldukça fazladır. NiMH pillerde de bir miktar bellek etkisi vardır. Yani bu pilleri tam boşalmadan şarj ederseniz tam kapasiteyle kullanamazsınız. Fakat böyle bir yarım şarjdan sonra tam boşalmaya izin verirseniz bellek etkisi yok olur. (Belki de bu yüzden bazı NiMH pil üreticileri bellek etkisi olmadığını belirtmektedirlerNi-MH piller uygun koşullarda kullanım durumunda yaklaşık 1000 kez şarj edilebilirler. Kış mevsiminde olduğu gibi düşük ısılarda rahatlıkla kullanılabilirler. Özellikle yeni modeller 9000 mAh enerji depolayabilirler. Depoladıkları enerji miktarı yaklaşık eşit olduğu için zorunlu durumlarda şarj edilemeyen pillerle karışık olarak kullanılabililer. Yüksek güçte elektrik verebileceği için fotoğraf makineleri ve oyuncaklar gibi aletlerde kullanılabilirler.

    Li-Ion Pil (Li-Ion)


    Bu pillerde anot karbondan oluşur, katot bir metal oksittir ve elektrolit ise bir organik solvent içinde lityum tuzundan oluşur. Bir Li-Ion pil birimi 3,6 volt potansiyel üretir. Li-Ion piller zamanımızda teknolojik yeniliklerle giderek daha güçlü olarak üretilmektedir.

    Li-Ion piller diğer şarj edilebilir pillere oranla daha güçlüdürler. Şarj edildikten sonra enerjiyi daha uzun süre saklayabilirler ve ağırlıkları da daha azdır. Düşük ısılarda örneğin kışın açık havada diğer pillere göre daha iyi çalışırlar. Bu pillerin diğer bir avantajı da kullanılmadan boşalma hızının yavaş olmasıdır. Li-Ion piller ayda %5 oranında boşalırken, NiMH ve NiCd piller %20-30 oranında boşalır. Li-Ion piller kullanılmadıkları zaman serin bir ortamda, yarı dolu olarak saklanmalıdırlar. Tam şarjlı olarak beklerse Li-Ion piller her yıl kapasitelerinin %20'sini kaybederler, bu kayıp %40 dolu olarak bekletilirse yılda %4'e düşer.

    Li-Ion pillerin tam boşaltılarak tekrar şarj edilmeleri ömürlerini kısaltır, pratikte bu piller 300 ile 500 tam şarj ömrüne sahiptirler. Uygun koşullarda Li-Ion pillerde bellek etkisi yoktur. Fotoğraf makineniz için yedek Li-Ion pil almanız durumunda kullanmadan bekletirseniz bu pil kullanılan pilden daha çabuk ömrünü tamamlayacaktır. Bu yüzden yedek pillerinizi de dönüşümlü olarak kullanmalısınız.




  • Yararlı bir bilgilendirme olmuş teşekkürler..
  • güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık.

    şimdi madem hangi % de şarj edildiği önemli değil dedik.ama bu seferde o 300-500 kere şarj edilme olayından bakalım olaya.
    minimum şarj etme sayısı için yinede telefonu "pil gücü az" uyarısını gördükten sonra şarj etmek ve tam dolduktan sonra şarjdan çıkarmak daha mantıklı olmaz mı?
    yoksa o şarj sayısı neye göre belirleniyor?kriteri nedir?
  • bende 2 gün önce iphone 4 aldım bana aynen şunları soylediler ilk 10 gün boyunca şarjı tamamen bitir ve 8-12 saat şarj et ve ilk şarj çok onemliymiş tamemen bitirip öyle şarj edecekmişiz yiner en az 8 saat şarjda kalacak dedi.
    Normalde iphone 4 kullanan arkadaşlar şarjı ne kadar süreyle gidiyor,birde tasaruf için ne yapmak lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rflexin

    bende 2 gün önce iphone 4 aldım bana aynen şunları soylediler ilk 10 gün boyunca şarjı tamamen bitir ve 8-12 saat şarj et ve ilk şarj çok onemliymiş tamemen bitirip öyle şarj edecekmişiz yiner en az 8 saat şarjda kalacak dedi.
    Normalde iphone 4 kullanan arkadaşlar şarjı ne kadar süreyle gidiyor,birde tasaruf için ne yapmak lazım?


    Hala telefon bayileri bile bu şehir efsanesini ısrarla yaşatmaya devam ediyor.(Eski tip piller için geçerli bir bilgi bu, artık bu piller kullanılmıyor)
    Yok öyle birşey, istediğin gibi şarja tak, istersen yüzde 60 dayken tak, istersen yüzde 10 dayken tak, şarjı 2. güne yetirmek için onu bunu kapatma, özgürce kullan, akşamda yatarken şarja tak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 25 Şubat 2011; 10:43:05 >




  • Son haftalarca sayısız sarj konusun açıldı forumda ama gerçekden çok faydalı bilgiler sunuldu.Bende mesela ilk 4 5 sarjda baya bi uzun sürede sarj oluyodu telefon şimdilerde ise öncekilere göre bariz bi şekilde hızlı oluyor sarj.
  • Bayiler satıcılar falan ne çabuk unutmuşlar Li-Io pil pazarlama taktiklerini...

    Zamanında Lityum-Ion piller çıktığında "abi bunları istediğin zaman dilediğin gibi şarja takıp-çıkarabiliyosun, bi halt olmuyo" diye pazarlıyorlardı, hatta bu piller telefonlarda ilk kullanılmaya başlandığında, bazı telefonları sanki bu durum telefonun bir özelliğiymiş gibi lanse edip satmaya çalışıyorlardı.
  • Beyler iphone 4 kullanan varsa şarjı ne kadr gidiyor az kullanmama rağmen 1 günü ancak çıkartıyorum.
  • Peki arkadaşlar benim macbook'um var devamlı sarjda kalsa zararlı değilmi.Ben öyle biliyorum.(Hep sarjı bittince takıyorum)
  • arkadaşlar ilk şarjı düngece yaptım sabah 25 int gezindim %85 2 indi normal mi? teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rflexin
    Beyler iphone 4 kullanan varsa şarjı ne kadr gidiyor az kullanmama rağmen 1 günü ancak çıkartıyorum.

    Gunde 2 defa sarz ediyorum :/
  • evet nasıl şarj edileceğini açıklıyorum
    günde 4 saat şarj edeceksiniz
    1.saat sola yatık
    2.saat sağa yatık
    3.saat dik
    4.saat te hamuda kalkmış gibi ters koyup şarj edeceksiniz
    bu işlemi 25 kere tekrarlayıp telefonun etrafında 3 tur attığınızda piliniz en az 3 sene gider,4 tur atarsanız 4 sene gider.5 tur atarsanız 5 kere gitmez zaten hiçbirimiz bir telefonu 5 sene kullanamıyoruz,iphone5'i bekliyoruz sabırsızlıkla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 5 Mart 2011; 10:33:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webislander
    evet nasıl şarj edileceğini açıklıyorum
    günde 4 saat şarj edeceksiniz
    1.saat sola yatık
    2.saat sağa yatık
    3.saat dik
    4.saat te hamuda kalkmış gibi ters koyup şarj edeceksiniz
    bu işlemi 25 kere tekrarlayıp telefonun etrafında 3 tur attığınızda piliniz en az 3 sene gider,4 tur atarsanız 4 sene gider.5 tur atarsanız 5 kere gitmez zaten hiçbirimiz bir telefonu 5 sene kullanamıyoruz,iphone5'i bekliyoruz sabırsızlıkla

    Sabah sabah iyi guldüm hocam.




  • Faydalı bir konu olmuş (webislander'ın ki hariç )
    Teşekkürler
  • Çok yararlı bir konu olmuş, ben ilk şarja taktığımda 5-10 dakika taktım sonra pc'den şarj ettim ve şarj konusunda problemlerim var hala. Yeni alanlar veya alacaklar için yararlı bir noktaya değinmişsin.
  • gerçekten güzel bir konu olmuş teşekkürler. iphone4lerde pil çabuk bitiyor gibi söylemler artmaya başladı. 3g ,wifi, ping ,hücresel veri ağı, konum servisleri ve bildirmler şarjı etkileyen önemli faktörlerdendir (forumda araştırdığıma göre). sizde günlük kullanımınızda ihtiyacınıza göre bunları kapataarak pil kullanım sürenizi uzatabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saydam

    haldır huldur şarj edin gitsin bişey olmaz

    Titreyerek güldüm malum hava soğuk :D
  • nerede nasıl ne kadar süre şarj ettiğinin bir önemi yok, dilediğin gibi kullan/şarj et tamam fakat
    şu sorunun cevabını net olarak almak isterim,


    quote:

    Orijinalden alıntı: karakoyunn

    Sarj olurken telde oyun oynamak vs etkilermi acaba?


    bu durumda gücü tam olarak nereden alıyor ?

    -bataryayı aynı anda hem kullanıp hemde sarjmı etmeye çalışıyor?
    -yoksa bi yandan bataryayı şarj ederken diğer yandan gücü usb denmi kullanıyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozkir -- 9 Kasım 2011; 20:41:27 >
  • güncel
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.