Şimdi Ara

iPhone 4 (02.10.04 - 3.10.01 Baseband) 4.1 ve 4.2.1 Unlock bekleyenler (310. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.354
Cevap
8
Favori
752.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok garip adamlar iki beta sürümünü aeka arkaya çıkardilar birer hafta ara ile gm hala ortada yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reason

quote:

Orijinalden alıntı: Spun

ya arkadaşlar, 28 şubat ın özelliği ne? neden 28 şubatta çıkçak diye bir söylenti dolaşıyor? yeni sürümü bekleniyorsa, sonuçta bu aleti kıranlar hacker! Hacker lar neden yeni sürümün çıkmasını beklesin? Adamlar yayınlayıp başarıları ile gurur duymak istemezmi? hem sadece bunu dewteam mi kırabiliyor? başka hacker lar kıramıyormu?

Temelde hiçbir mantığı yok bu bekleyişlerin... Unlock bekleyenler ellerinde tutunacak bir dal olsun istiyorlar o kadar.. Yoksa aynı muhabbetlerin birebir aynısı daha önceki release'lerde de aynen yaşandı... Hatırlatmaya bile gerek yok.. Herkes biliyor zaten.

Şimdi 4.3 çıkınca da burada olacak muhabbetleri ben şimdiden yazayım..

"4.3 jb'yi bekliyorlar... jb çıkınca hemen unlock yayınlanacak..."

"Unlock yayınlanırsa hemen açık kapatılır diye revize edilecek sürümü bekliyorlar.. Ondan sonra çıkacakmış.."

"Musclenerd tweetlemiş, 'sona yaklaştık' diyor.."

"Sheriff dedi ki, telefonlarınızı satmayın sonra üzülürsünüz..."

"Önümüzdeki pazartesi 4.4.2011.. kesin bugün çıkacak.. Bakın 4.4.(2+0+1+1=4) Gördünüz mü !!! Aylardır dört dörtlük bir unlock hazırladıkları için bugün çıkaracaklarmış..."

"Bizim gayınço'nun amerikadaki yiğeninin kankası apple'ın karşısında hotdog satıyormuş.. apple mühendislerinden biri ona demiş ki, 'bu hafta kesin sızdırıyoruz unlock'u.. memleketindekilere müjdeyi ver...' demiş..."

falan...filan...vs..vs.. uzaaar gider..

Bir de burda herkes yetişkin insan.. Birbirimizi mi kandıralım çocuk gibi.. Bazı arkadaşlar, unlock hakkında en ufak olumsuz görüş belirtene tepki gösteriyorlar.. Kimsenin cihazına ölücülük yapmıyoruz.. Esnaf da değiliz.

Bu konuda kişisel görüşüm şu; Bu unlock işinde artık apple oyunu kazandı.. Hacker'larda zaten sayı olarak çok yetersizdi, IOS'daki açıkları bulmak gittikçe zorlaştı ama hackerların sayısında veya bu işe harcadıkları süre azaldı.. Bir de unlock bekleyen kişiler öyle sandığımız gibi bir dünya insan değil.. Sadece operatörlerinden memmun olmayan ve değiştirmek isteyen abd'deki kullanıcılar (...ki bunlar cihazlarını zaten AT&T ile kullanıyorlar.. keyfe keder operatör değiştirmek istiyorlar..), bir de, bence sayısı en fazla bizde olan ucuz diye abd'den cihaz alanlar.. Bende onlardan biriyim ama ben unlock beklemedim, ilk aldığım cihaz 4.0.1 idi, fazla bir zaman geçmeden limerain+ultrasnowla iş bitti, sonra onu satıp, TR garantili cihaz aldım onu da sattım.. Yine de sevdiğim arkadaşlarım için konuyu takip ediyorum onlarda bekliyorlar..

Üzücü olabilir belki bazıları için ama benim düşüncem bu... Lütfen bunların altında başka birşey aramayın, ben de üzülüyorum, hiçbir şey için üzülmesek bile ülke ekonomisi için üzülmek lazım.. Dünya para..

Naçizane tavsiyem cihazlarınızı satmayın, bazı arkadaşların yaptıkları gibi ,tepe tepe kullanın.. Varsın ipod olsun, oyun olsun, internet, skype ne olursa olsun.. Yeter ki çekmecede yatmasın.. Bari hepten boşa gitmiş bir para olmasın..

walla dostum çok güzel anlatmışsın... Ellerine sağlık...
    Bu arada dün işarkadaşım tatilden (Zürih'ten) diğer iki iş arkadaşımın istediği iphone 4'leri getirdi.1300 tl.ye almış.sim kilitsiz.Sıkıntı yok stress yok.
    Bugün bütün gün ellerinden düşürmediler....

• Kemal sunalın 'salako' adlı filmine dondü ısımız: "aman caniim surda çarşambaya ne kaldı ki..." diyordu

Ama sonunda isteğine kavuşmuştu.

;)
  • Evet Saat 12'yi Geçtiğine Göre Son 5 Gün, 1 Mart Sabahı IOS 4.3 Final Olarak Karşımıza Çıkar İnşallah.. :)
  • 3 gün içinde GM çıkmazsa umudu kesin 1 Mart'tan arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz

3 gün içinde GM çıkmazsa umudu kesin 1 Mart'tan arkadaşlar.

Bu gm sürümü dediğiniz ne oluyor herkes yazıyor ama anlamadım ben nedir bu gm sürümü?
  • Üşenmedim, oturdum, 124 sayfa unlock hikayesi okudum.
    Neler var neler.. (:
    Ben kendi kanımca olan bişeyi söylemek istiyorum.

Apple inanılmaz zeki bi şirket, inanılmaz zeki insanlar tarafından yönetiliyor.
    Orada burada iPhone bulamamanızın sebebi, adamların satış stratejisi. Her istediğinde bulunabilen bir ürün olsaydı bir kere fiyatları kesinlikle böyle olmazdı.
    Türkiye'de bir Gold bilgisayarımız var ki, sağolsun 2300 TL'ye 16 GB modelini, 2700 TL'ye 32 GB modelini satıyor. Ki ürünün fiyatı 600 ile 750 dolar arasındayken.

Unlock olayına gelirsek. Microsoft'u örnek göstermek istiyorum bu konuyla alakalı olarak da.
    Emimin ki buradaki bir çok pc kullanıcısının işletim sistemleri orijinal değildir. Bir çok iş yerinin işletim sistemlerinin orijinal olmadığı gibi.
    Ancak Microsoft çalışanları isteseler bu kaçak yazılımların kullanılmasını engelleyemezler mi sizce? Bence 1 dakika bile sürmez.
    Ama reklamın iyisi kötüsü olmaz, bu sayede hali hazırda sürekli olarak en yaygın kullanılan işletim sistemi MicroSoft olmaya devam eder.

Apple'ın mantığının da aynen bu şekilde ilerlediğini düşünüyorum. İsteseler kilitleyemezler mi unlock yapılan, jailbreak yapılan telefonları? Bence yine 1 dakikalarını almaz.
    Ama pazarlama tekniği muhteşem olan bi şirket, bunu da detaylıca düşünüyordun emin olun, 3 5 hacker'dan fazlasıyla...

Rahat olun, Unlock da çıkar, JailBreak de çıkar, herşeyi de çıkar. O bel bağlanan gibi görünen 3 5 hacker yapamazsa, Apple'ın kendi elemanları yapar, bi şekilde de piyasaya dağıtır.
    Sonra ne olur? Bütün dünyada herkes yine iPhone peşinde koşar. Yine fahiş fiyatlarla ürünü satın alır. Olay da bundan ibarettir zaten, dört harf yeterli, para...

Gördüğünüz herşey, göründüğü kadar basit değil benim kanımca. Aynen Wikileaks'in, Amerikan Hükümetinin bir yan departmanı olduğu gibi...

Dediğim gibi, içiniz rahat olsun, öyle ya da böyle Unlock ve JailBreak çıkacak. Çünkü bu zeki insanlar, bindikleri dalı, daha doğrusu kütüğü asla ama asla kesmezler...

• Benim aklıma takılan bir soru var hala. Ben UNLOCK'un çıkmasını bekliyorum. Işi sağlama alayım diye. Çıkar çıkmazda amerikadan iphone4 anacağım. 4.3 çıkınca ondan sonra satılan iphone4'ler 4.3 yüklü olacağını varsayarak. UNLOCK çıktığında alacağım iphone4 4.3 sürümü olduğu için 4.3 UNLOCK'umu bekleyeceğim ben yoksa birkaç haftaya çıkacak olan UNLOCK 4.3'üde kapsayacakmı. Eğer kapsamayacaksa şimdimi alayım iphone'u. Ne önerirsiniz siz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besir99
    Benim aklıma takılan bir soru var hala. Ben UNLOCK'un çıkmasını bekliyorum. Işi sağlama alayım diye. Çıkar çıkmazda amerikadan iphone4 anacağım. 4.3 çıkınca ondan sonra satılan iphone4'ler 4.3 yüklü olacağını varsayarak. UNLOCK çıktığında alacağım iphone4 4.3 sürümü olduğu için 4.3 UNLOCK'umu bekleyeceğim ben yoksa birkaç haftaya çıkacak olan UNLOCK 4.3'üde kapsayacakmı. Eğer kapsamayacaksa şimdimi alayım iphone'u. Ne önerirsiniz siz.

4.3 U kapsamayacak benim bildigim.
  • quote:

Benim aklıma takılan bir soru var hala. Ben UNLOCK'un çıkmasını bekliyorum. Işi sağlama alayım diye. Çıkar çıkmazda amerikadan iphone4 anacağım. 4.3 çıkınca ondan sonra satılan iphone4'ler 4.3 yüklü olacağını varsayarak. UNLOCK çıktığında alacağım iphone4 4.3 sürümü olduğu için 4.3 UNLOCK'umu bekleyeceğim ben yoksa birkaç haftaya çıkacak olan UNLOCK 4.3'üde kapsayacakmı. Eğer kapsamayacaksa şimdimi alayım iphone'u. Ne önerirsiniz siz.

Sonuçta şimdi almışsın sonra almışsın çok değişen birşey yok. Ama şu kesin ki şimdi alırsan sen de beklemeye başlayacak ve risk almış olacaksın.
    Ama sonra alırsan, bu risk payını artırmış oluyorsun, çünkü 4.3 için çıkıp çıkmayacağı (baseband yükselme ihtimali var) belli değil.
    Dolayısıyla ya biran önce almaya bak, ya da simfree al bazı arkadaşların yaptığı gibi 1300 tl civarı bir fiyata, kafan rahat etsin.

Sonuç olarak alacaksan, beklememeni tavsiye ederim.

• Unlock ile ilgili olumlu olumsuz haberler için açılan başlığa sadık kalmak diye ayrıca bir başlık açmak lazım...

# Standard testing on compatibilty and bug fixing of the 0-day unlock and prepping for release usually takes about 1 to 2 weeks.
    10:58 PM Feb 18th via Twitter for iPhone

# Just a note before you guys go crazy when iOS 4.3 drops; the unlock won't be released on the same day.
    10:58 PM Feb 18th via Twitter for iPhone

# Standart uyumluluk testleri, hataların düzeltilmesi ve yayınlamak için yapılan hazırlıklar genelde 1-2 haftayı bulur.

# iOS 4.3 çıktığında sizler çıldırmadan şu notu düşim, unlock aynı gün yayınlanmayacak.
  • Teşekkürler verdiğniz bilgiler için. Alıyorum artık. Beklerim 1-2 hafta umarım.
  • ip4my4: steve paul jobs beni de takip ediyor, hatta yeni kaydoldum. :)
    zannetmiyorum.
  • quote:

4.3'ü kapsamayacak unlock büyük ihtimalle ama senin alacağın iphone'da 4.3 yüklü olacak diye bir şart yok. 4.3 çıktıktan sonraki hafta içinde üretilen iphone 4lerde yüklü olur en erken. Yani mağazada, vitrinde duran iphonelara birden vahiyle 4.3 yüklenmicek :) Senin Amerika'dan unlock çıktıktan sonra alacağın iphone % 99 4.1 veya 4.2 yüklü olacak yeni baseband'le. O telefon da unlock ile birlikte kullanabilecek burada.

• GEOHOT'tan unlock bekleyenler için son haber:

Arkadaş demiş ki

"I wish I had an iPhone unlock, the simple BB holes appear closed (my fuzzer comes up blank). In fact, I’m still using my 3GS cause I don’t have one :-"

"Keşke iphone unlock'ım olsaydı, basit BB delikleri kapanmış görünüyor (fuzzer'ım boş çıkıyor) Hatta unlock olmadığı için be de 3GS'imi kullanıyorum."

Kaynak: GeoHot'ın kendi blogu

SONUÇ: Başından beri söylemiştik unlock GeoHot'tan çıkmayacak, devteam'den çıkacak diye. En sonunda kendisi de söyledi. ŞİMDİ SAKIN BU HABERİ YANLIŞ ANLAMAYIN, UNLOCK ÇIKMAYACAK DEMİYORUZ, SADECE GEOHOT ÇIKARMAYACAK, DEV TEAM ÇIKARACAK.

iPhone 4 (02.10.04 - 3.10.01 Baseband) 4.1 ve 4.2.1 Unlock bekleyenler

• Başka bir haber: iPad 2'nin tanıtım günü Apple tarafından teyit edildi. Cihazın tanıtımı 2 Mart'ta San Francisco'da yapılacak. Bildiğiniz üzere yeni ipad'in en büyük özelliği gelişmiş NEWS yani haber uygulamaları ve bunların getirdiği yenilikler. Bir çok bürokrat ve godaman tarafından sade gazete olarak kullanılan ipad'in 2.sinde bu fonksiyonlar oldukça geliştiriliyor. Bunun en büyük nedeni de ios 4.3 tabii ki, uygulama içi abonelikleri mümkün kılması bakımından.

Biz unlockçıları nasıl etkiler bu? Unlock çıksın diye 4.3'ün sürülmesini bekliyoruz ya, o açıdan en kötü ihtimalle 2 Mart'ta büyük ihtimalle daha önce çıkar. Apple'ın ipad 2'yi 4.3 olmadan çıkarmak gibi bir lüksü
  • HEPINIZI SABRINIZDAN DOLAYI TEBRIK EDIYORUM VE AYAKTA ALKISLIYORUM ARKADASLAR
  • beyler;hepimiz 4.3 e kilitlendik,4.3 çıktktan sonra allah muhafaza biyerimizde patlamaz umarım unlockokadar alıştımki telefona artık unlock yaptıktan sonra yadırgayıp satabilirim
  • Unlock çıkmazsa hepimiz bu modda oluruz:

Bence iphone 4 simkilitli daha güzel, ne o öyle telefon melefon =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: helmetbond

arkadaşlar şimdi internette grup in diye bi site gördüm iphone 4 indirimde ve 1490 tl sıfır iki yıl garantili ve simfree diyo nasıl oluyor daha önce burdan alışveriş yapanınız varmı? benimde bi tane unlock cihazım var bitanede ablama alıcaz ama bu fiyat çok düşük değil mi?

Merhaba Kardeşim,
    iPhone 4 lock süresi boyunca, sabrı taşan, beklemekten bunalan insanlar üzerinden çok fazla pirim yapan kurtlar oldu. Evvelki mesajlarımın birtanesinde bunları link olarak göndermiştim. Unlock %100 garanti vs. adı altında bir dünya insandan karşılığını vermedikleri hizmetleri vaad ederek kredi kartlarından ve hatta Paypalden paralarını sömürdüler. Hala da bu tarz firmalar var.. Aman dikkat edin.
    İsmi geçen firma da bunlardan birimidir bilemiyorum, fakat şunu diyebilirim. Benzer tarzda kredi kartı numarası toplayan siteler evvelce gördük. Kredi kartı bilgilerini topluyorlardı. Böyle olmasa bile ödeme yapılan yerin güvenli olup olmadığından emin olmadan herhangi bir bilginizi paylaşmayın derim.

• 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.