Şimdi Ara

Iphone 3g'nin ekranı rezalet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Iphone 3G'nin ekranı daha sarı gösterdiğine dair çok kez konuşuldu. Ancak sorun yalnızca ekranın daha sarı olması değil. Sarı ekranlarda özellikle siyah ortamlar çok rezil görünüyor. Siyah alanları daha da karartarak normal görünebilen pek çok detayı yok ediyor. İşin daha da vahimi açıyı biraz eğip baktığınızda görüntü tamamen rezalet oluyor ve negatif film gibi bir etki yaratıyor. Elimdeki bir iki filmi izlerken esli iphone ile çok daha net gördüğümü fark ettim bunun üzerine aşağıdaki karşılaştırmayı yaptım.

    Resimlerde sağdaki (soldaki diyecektim yalnış yazmışım) eski Iphone soldaki ise yeni Iphone 3g. Biri elimden geldiğince dik diğerini de yandan çektim ki ikisini de görebilesiniz. Dik resimde karanlık içinde kaybolan kısımları daire içine almaya çalıştım. Ben ciddi ciddi cihazı iade etmeyi bile düşünüyorum.


     Iphone 3g'nin ekranı rezalet


     Iphone 3g'nin ekranı rezalet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_guler -- 30 Eylül 2008; 0:28:57 >







  • Bu da dik hali

     Iphone 3g'nin ekranı rezalet
  • Kontrast ayarı yokmu acaba??
    çünkü dramatik bir farklılık söz konusu..
    paylaşım için teşekkürler.
  • sağ, sol karıştırmış olmayasın sen..
  • sol taraftaki eski iphone dicektin sanirim, bu ekran degisiklik olayi 1g iphone nin 16 gb olanindada farkliydi sanirim firma lcd ekranini degistirdiginden kaynakli , buyuk ihtimalle de o eski iphoneniz 8gb olanidir. ve bizim gibi eski iphone kullanicilari bu ayrintiya takiliyoruz ancak yeni kullananlar bunu fark edemiyordur. o yuzden ilk kullanicilar icin sorun olmaz derim kimse endiselenmesin
  • Bir tek parlaklık ayarı var onu da her ikisinde de maksimum yapıp otomatik parlaklık ayarını kapatarak çektim. Dolayısı ile şartlar eşit. Bu sorun daha çok karanlık resimlerde daha çok ön plana çıkıyor. Ancak aydınlık resimlerin karanlık bölümlerinde de aynı sorun söz konusu.

    Ben biraz gerilim filmleri severeim malum onlarda çok karanlık sahneli olur. 3g ile seyrederken ne oluyor diye anlamak için göbeğim çatlıyor. Oysaki eskisi hiç sorun çıkarmadan her detaı veriyor.

    Resimler karışmadı merak etmeyin yalnızca ikinci resmi çekmeden önce Iphone'ları oynatırken hareket sensörleri resimleri ters çevirdi. ikisinde de sağdaki 3g olan yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_guler -- 30 Eylül 2008; 0:25:03 >
  • Soldaki tahmin ettiğin gibi eski 8GB'lik model. Ama onun ekranından sonra yenisi tam bir rezalet. Koyu sahneleri olan bir film seyretmeye çalışın anlayacaksınız dediğimi. Ancak film seyretmem resimleri de ekranda biraz bozuk görürsem sorun değil derseniz o zaman sorun yok.


    quote:

    Orjinalden alıntı: belmont

    sol taraftaki eski iphone dicektin sanirim, bu ekran degisiklik olayi 1g iphone nin 16 gb olanindada farkliydi sanirim firma lcd ekranini degistirdiginden kaynakli , buyuk ihtimalle de o eski iphoneniz 8gb olanidir. ve bizim gibi eski iphone kullanicilari bu ayrintiya takiliyoruz ancak yeni kullananlar bunu fark edemiyordur. o yuzden ilk kullanicilar icin sorun olmaz derim kimse endiselenmesin
  • Cok azda olsa ilk jenerasyon nun ekraninin yerine gore ,3g den iyi sonuclar verdigi bir gercek,fakat bana gore rezalet diye nitelendirilecek kadarda degil.

     Iphone 3g'nin ekranı rezalet


     Iphone 3g'nin ekranı rezalet


     Iphone 3g'nin ekranı rezalet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 29 Eylül 2008; 23:30:27 >




  • Selam Massive o resimler çok dik bakılarak çekilmiş. o yüzden fark benim ikinci resimdeki gibi az (ama yinede var). Ama biraz yan tuttunuz mu resimler aynı ilk resimde olduğu gibi negatif bir film efekti yapıyor. uzandığım yerden bir film seyredeyim derseniz. Iphone gözünüzü dik tutmak için çok gayret göstermeniz lazım.

    Hatta ana menüde iken ikonlar daha kontrastlı gibi görünüyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: MaSSive

    Cok azda olsa ilk jenerasyon nun ekraninin yerine gore ,3g den iyi sonuclar verdigi bir gercek,fakat bana gore rezalet diye nitelendirilecek kadarda degil.

     Iphone 3g'nin ekranı rezalet


     Iphone 3g'nin ekranı rezalet


     Iphone 3g'nin ekranı rezalet





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_guler -- 30 Eylül 2008; 0:33:04 >




  • eski iphone lar arasinda da vardi uretime gore
    sonradan cikan hicbir ekran ilk seri kadar iyi olmadi
    su an yurtdisi 3G'im ile turkcellden aldigim arasinda bile fark var
  • ben şimdiye kadar 3 iphone değiştirdim
    ilki 8gb tı ikincisi 16gb tı ikisini karşılaştırdığmda tıpkı senin gösterdiğin gibi sonuç vermişti çok sinir olmuştum aynen dediğin gibi ayrıntıların azalmasndan karanlık filmlerde çok zor ayrt edilebiliyordu
    fakat şimdiki 3G 16 gb ile eski 16gb 2G yi karşılaştırdığmda aldığım sonuç 3G nin ekranı daha parlak daha canlı ve karanlık sahnelerde çok daha iyi tıpkı ilk 8gb daki gibi
    Acaba apple cihazlar için farklı tipte ekranlarmı kullanıyor...çünkü gösterdiğin olay benim 3G iphone mda yok eski 2G 16 lığmda var...
  • epey fark var gerçekten de görüntülerden gördüğüm kadarıyla, benmkinden şimdilik memnunum ama sonradan arıza çıkartmaz umarım
  • Ilk gen ekranları daha soğuk renk eşleşmesi yaptırıyordu yani daha mavi agırlıklı yeni gen daha sarıya yakın buda kontrastı bazen daha yüksek algılamamıza neden olabiliyor.Panellerin görüş açısı farkı da olması lazım.
    Referans fotolarını koyup yanyana bakmak lazım yarı parlaklıktan başlayarak.(Referans fotoları 20-22 stop arası kalibrasyon çizelgeleri) vaktim olursa bakar söyerim.
  • Evet fark var.KArdeşimin İpod Touch'ı ile Bendeki İphone 3G arasında kontrast ve gamma ayar farkı var.
  • Selam Vip,

    Farklı parlaklık seviyelerinde de tekrar tekrar denedim aslında hepsinde sarı renkli panel daha kötü sonuç veriyor. Panelde siyah göstermenin dışında açıya olan duyarlılığı oldukça fazla. Özellikle telefonu üstten bakmak (kulaklık tarafından) bakıldığında anında negatif etkisi başlaıyor. Eski LCD ona göre çok daha başarılı sonuç veriyor.

    Gündüz resimlerinde ufaklığın saçının telleri tek tek sayılabilirken (eskisi ile). Yeni Iphone çoğu kısımları siyah bir bölge gibi gösteriyor.

    Konu ile ilgili Apple'a bir mail atmayı da düşünüyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Ilk gen ekranları daha soğuk renk eşleşmesi yaptırıyordu yani daha mavi agırlıklı yeni gen daha sarıya yakın buda kontrastı bazen daha yüksek algılamamıza neden olabiliyor.Panellerin görüş açısı farkı da olması lazım.
    Referans fotolarını koyup yanyana bakmak lazım yarı parlaklıktan başlayarak.(Referans fotoları 20-22 stop arası kalibrasyon çizelgeleri) vaktim olursa bakar söyerim.




  • Benim gördüğüm her iphone cihazın ekranı farklı bence üretim ile ilgili bir sorun.
  • evet oldukça fark var.sarı mavi olayı değil.eski iphone un ekranı dümdüz siyah görünürken yeni iphone ekranı grimsi dikdörtgen hemen fark ediliyor.siyah renkleride kontrast oranı düşük lcd tvler gibi gri gösteriyor...sonuç olarak kötü...
  • Merhaba arkadaşlar, bu konuyla bende ilgiliyim, bende 2g, 8gb vardı, şimdi de 3g 8gb aldım, aldığım gibi kontrol etmedim. Eve gelip 3g yi incelediğimde bariz sarı ton ve kontras problemi ayrıca beyaz dengesi yani beyaz alanlarıda sarı tonlamalı olduğunu farkettim, 2g ve 3g'yi yanyana getirdiğimde çok daha net birşekilde görüntünün bozuk olduğunu farkettim, hele ki gece çok daha rahatsız edici, bu jenerasyon problemi mi yoksa iphone'dan iphone'na değişiyor mu bilemiyorum. Fakat Genpaya müracat edeceğim, ne cevap vereceklerini yine burada size yazacağım. Sanırım 3g 16gb olanında bu problemin olmadığını Alper_9 arkadaşımız yazmış, eğer öyle ise bende 3g 16gb için Genpaya direteceğim. Olmadı Apple'a irtibata geçmeyi düşünüyorum. Eğer bu sorun ile ilgili başka arkadaşlar var ise burada yazarlarsa sevinirim.
    Hayırlı Bayramlar...
  • Selam Graphica,

    Testlerdeki sorunlu olan da 16 GB. sorun onda da var.


    quote:

    Orjinalden alıntı: graphica

    Merhaba arkadaşlar, bu konuyla bende ilgiliyim, bende 2g, 8gb vardı, şimdi de 3g 8gb aldım, aldığım gibi kontrol etmedim. Eve gelip 3g yi incelediğimde bariz sarı ton ve kontras problemi ayrıca beyaz dengesi yani beyaz alanlarıda sarı tonlamalı olduğunu farkettim, 2g ve 3g'yi yanyana getirdiğimde çok daha net birşekilde görüntünün bozuk olduğunu farkettim, hele ki gece çok daha rahatsız edici, bu jenerasyon problemi mi yoksa iphone'dan iphone'na değişiyor mu bilemiyorum. Fakat Genpaya müracat edeceğim, ne cevap vereceklerini yine burada size yazacağım. Sanırım 3g 16gb olanında bu problemin olmadığını Alper_9 arkadaşımız yazmış, eğer öyle ise bende 3g 16gb için Genpaya direteceğim. Olmadı Apple'a irtibata geçmeyi düşünüyorum. Eğer bu sorun ile ilgili başka arkadaşlar var ise burada yazarlarsa sevinirim.
    Hayırlı Bayramlar...




  • bende bayramdan sonra iphone almayı düşünüyorum ama fiyat olarak 8g lık daha makul ve bana yeteceğini düşündüğüm için tercihimdi fakat bu konudan sonra kafam karıştı acaba bilen biri söyleyebilir mi 16gblıkta bu sorun yok mu yoksa 8lik ile 16lıktaki sorun aynı mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.