Şimdi Ara

iPhone 15 Pro ve Pro Max için kötü haber: Kilit özellik rafa kaldırıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 15 Pro ve Pro Max için kötü haber: Kilit özellik rafa kaldırıldı!
    iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max hakkında çıkan sayısız haberlerin en büyük ortak noktası katı hal düğmeleriydi. Apple’ın mevcut fiziksel tuşların yerine bu dokunmatik tuş tasarımını getireceği iddia ediliyordu. Ancak farklı yeni gelen raporlar bu özelliğin bazı sorunlar nedeniyle rafa kaldırıldığını belirtiyor.

iPhone 15 Pro ailesi kilit özelliğini kaybetmiş olabilir

iPhone 15 Pro ve Pro Max için kötü haber: Kilit özellik rafa kaldırıldı!
    Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan en son bilgilere göre, yeni nesil iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, "seri üretim öncesi çözülmemiş teknik sorunlar" nedeniyle artık katı hal düğmelerine sahip olmayacak. Katı hal düğmelerinin çalışma mantığı ise iPhone 7’nin ana ekran tuşuyla aynı. iPhone 15 Pro ailesinde bulunacak olan iki ek Taptic Engine ile tuşlara basma hissi simüle edilerek dokunsal geri bildirim sağlanacaktı. Sorunlar nedeniyle katıl hal düğmelerin iPhone 15 Pro ailesine yetişmeyeceği ancak iPhone 16 serisinde özelliği göreceğimiz belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.iPhone 15 Pro Max, son derece ince çerçeveye sahip olacak

Yaşanılan teknik sorunun ne olduğu bilinmiyor ancak mühendislik test cihazlarında ortaya çıktığı aktarılıyor. Dolayısıyla seri üretim öncesi Apple’ın tedarik kanalında değişikliğe giderek geleneksel fiziksel tuş tasarımına dönmesi muhtemel. Bununla birlikte iPhone'lar için Taptic Engine ile ilgili bileşenleri üreten Cirrus Logic ve AAC Technologies’in bu değişiklik sonrasında zor duruma düşeceği de söyleniyor.

Kaynak:https://wccftech.com/apple-abandoning-solid-state-buttons-on-iphone-15-pro-max/

• tamam iphone yaptı ya şimdi sırayla herkes yapar

• Ne kilit ozellik ama 14 pro akar yenilii bulamiyorlar gereksiz 17 proya kadar devam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fiziksel tuş her zaman güvendir benim için. iPhone 14 pro seninle uzun bir süre var önümüzde belli oldu.

• çok daha hızlı bozulacagını düşünuyorum fizilsel her zaman cok daha iyidir

• Neredeyse hiç kullanmadığım bir tuş olsada olur olmasada olur benim için.

• Ekran koruyucu ile nasıl kullanılacak bu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha samsung bile yapmadı biz biraz daha bekleyelim demiş olabilirle mi .p

• quote:

Orijinalden alıntı: Wenxaus

Fiziksel tuş her zaman güvendir benim için. iPhone 14 pro seninle uzun bir süre var önümüzde belli oldu.
    Aa daha şişmedi mi sizin pil

• zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Mekanik parçalar her zaman katı hal parçlarafan daha hassasdır

• Gerek yok zaten 15 serisi ile dünyanın ilk type-c telefonunu yapacaklar, bu kilit yeter yeni seriye

• Bir iki model sonra bu gidişle TRY'de 6 haneli sayıları görmeye başlayacağız galiba. Özellik eklesinler eklemesine de bir telefona verilmesi gereken paralar oluğunu düşünmüyorum 50 60 bin birimin.

• Bu kadar yeniliği bir anda sunmak istememişlerdir. Bir sene ses kısma tuşunu diğer sene ses açma tuşunu diğer sene de power tuşunu yaparlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber yapılıyor, yorumlarında android iOS kavgası oluyor ben anlamıyorum cidden. Arkadaşlar almak zorunda değilsiniz alan kendi rızasıyla alıyor zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ya üf ya tüh

günüm mahvoldu :,(((

• sahibinden de pro max diye arattırdım. 9600 den fazla ilan çıktı. alsam ve sonra satmak için ilan versem menüden girmezsem, kendi ilanımı sitede zor bulurum.

• SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    9705 ilan olmuş hocam 😀

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xborax123 X kullanıcısına yanıt

Hocam katı hal tuşları güzel ama Apple’ın katı hal tuşlarına geçerken, son kullanıcının cihazı force restart yapabilmeyi, recovery ve dfu mode a almayı sağlayan bir yöntem geliştirmesi gerekiyor. Bir çok sorunu bu üçlü(hatta dfu ya ihtiyaç bile kalmıyor genelde, force restart ve recovery mode yeterli kalıyor) çözüyor. Eğer bunu son kullanıcı yapamayacak şekle getirirseler servislerde yoğunluk oldukça artacak. Azımsanmayacak kadar insan gün içinde bu tarz işleme ihtiyaç duyuyor. Hatta bir çoğu kendisi de beceremiyor. Bunun için servise ihtiyaç duyulması. Evde 10-15 dk da halledebilecek işlemler için servise gitmesi hem kullanıcı için saatler süren zaman kaybı. Hem de servisler için gereksiz iş yükü artışı. Bunu çözmeleri gerekiyor. Mac ya da Windows üzerinden yapılırsa. Force Restart gibi basit bir işlemde bile bilgisayar ihtiyacı doğacak.(Ki şu anda bile bazı durumlarda cihazı recovery mode a almayınca bilgisayarın tanımadığı dahi oluyor.) Ya da katı hal tuşlarını işletim sisteminden bağımsız bile komut verebilecek şekilde tasarlamaları lazım ki, iOS unresponsive duruma düştüğünde gerekli tuş kominasyonu ile işlemler yapılabilmeli. En önemli sorunu bu şu an için Katı hal tuşlarının.

Bunları çözdükten sonra bende gelmesini isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vatov kullanıcısına yanıt
    Bu noktada haklısınız hocam bunu androiddeki gibi ses tuşlari ile yapabilirler aslında

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.