Şimdi Ara

iPhone 14 Pro Max’lerde kronik pil şişmesi sorunu mu var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda youtube’da fppro gibi pek çok iPhone tamiri videoları ile ilgili içerik üreten kanallarda 14 pro max pil şişmesi şikayetleri geliyor. Eğer devamı gelmeye devam ederse gündemi sarsabilir. 14 pro max kullanıp bu sorundan muzdarip olan var mıdır forumda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone 14 Pro Max Kronik Pil Şişmesi Sorunu

Son zamanlarda, bazı iPhone 14 Pro Max kullanıcıları, cihazlarında kronik pil şişmesi sorunu yaşadıklarını bildirdi. Bu sorun, pilin şişmesine ve cihazın arka kapağını yukarı kaldırmasına neden olarak güvenlik riskleri oluşturabilir.

Apple, bu sorunun yaygın bir sorun olmadığını ve yalnızca sınırlı sayıda cihazı etkilediğini belirtti. Ancak sorunun nedeni henüz tespit edilemedi.

iPhone 14 Pro Max şarj sorunu yaşıyorsanız veya pilinizin şiştiğini düşünüyorsanız, aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• Cihazınızı kullanmayı bırakın ve şarj etmekten çıkarın.
    • Apple Mağazası'na veya Yetkili Servis Sağlayıcısı'na başvurun.
    • Apple Destek ile iletişime geçin.

Apple, etkilenen cihazlarda batarya değişimleri gerçekleştiriyor. Batarya değişimi ücretsiz olarak yapılabilir.

Bu sorunu önlemek için, cihazınızı aşırı ısıdan korumalısınız. Cihazınızı uzun süreler boyunca yüksek sıcaklıklara maruz bırakmaktan kaçınmalı ve aşırı ısınmasına neden olabilecek uygulamaları kullanırken dikkatli olmalısınız.

iPhone 14 Pro Max'inizde kronik pil şişmesi sorunu yaşıyorsanız veya bu sorun hakkında endişeleriniz varsa, Apple Destek ile iletişime geçmeniz önemlidir. Bu sorun güvenlik riskleri oluşturabileceğinden, sorunun en kısa zamanda çözülmesi önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • daha yeni ciaz kulanıldıkça kusurlar cıkıyor ortaya pil şişmesi ekranda gölge çizgiler arka kamera tireme sorunu ip 12 ler daha az sorunla piyasada

• 13 Pro serileri için de var öyle videolar. Hiçbir pil (seri üretimde hata yoksa) durduk yere şişmez. Bu tip sıkıntılar çoğunlukla kaliteli olmayan 3. parti ve yüksek Watt değerine sahip şarj üniteleri yüzünden oluyor ya da telefon bir şekilde darbe alıyor (yere düşüyor, telefonun önüne ya da arkasına bir şey düşüyor vs gibi) durumlardan sonra şişmeye başlıyor. Elbette kendi kendine şişenler de olmuştur sayılır diye düşünüyorum ama FFPRO'da "her şeyi biz hallediyoruz" diyor da orijinal parça kullanmıyor sonuçta. Biraz kendi reklamlarını yapıyorlar gibi geliyor bana.

Ben 14 Pro Max sahibi olsam ce bataryam şişse FFPRO'dan önce yetkili servise götürürüm telefonu. Ne işim olur FFPRO ile? Daha 2 günlük telefona Çin malı batarya taktırtmam yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orjinal parçaları kullaniyorlar. Yeni iphonelari parcalayip sizin cihaza takiyorlar. Ondan fiyatları yüksek.

Orijinal parça kullanıyorlar. Bir de apple’ın uluslararası garantisi olmasına rağmen bazı ülkelerde geçerli olmuyor bu nedense o yüzden fppro gibi yerlere götürüyorlar

• Bahsettiğiniz video sanırım bu. Şarjda iken sosyal medyadan canlı yayın yaptığını söylüyor. Bu yüzden pil şişer mi yahu ilk kez duyuyorum. Ben iPhone SE 2020 cihazımda hızlı şarjda yüzlerce kez oyun oynadım hüç böyle pil şişmesi sorunu olmadı. Bu bence orijinal olmayan şarj cihazıyla yapılmış şarj yüzünden şişmiş gibi. Orijinal haricindeki şarj cihazlarının yüzde 90’ında akım filtreleyici bir devre kartı yok. Bu da pile şarj sırasında zarar verir. Ya orijinal kullanın ya da Anker.

FPPROyoutube
    iPhone 14 Pro Max'in pili neden şişmiş? #iphonetamiri #fppro
    https://www.youtube.com/shorts/s6ilxvKH05g?feature=share

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 19 Ocak 2023; 11:39:43 >

• Dogecoin kullanıcısına yanıt
    Bataryaları orijinal değil.

Daha Fazla Göster
  • Bataryada orijinal kullanmıyorlar. Fppro bataryası dedikleri çakma batarya kullanıyorlar.

cakma ekran bulabilecek olsalar onu da kullanırlardı. Oled çakma ekran yok. LCD takamayacaklari için orijinal takıyorlar sizi çok sevdikleri için değil.

Bizi düşündüklerinden dolayı demedim zaten, batarya mevzusunu bilmiyordum, belki tek istisna odur. Diğer parçaları orijinal kullanmak zorundalar yoksa sokak arası dandik telefoncu dükkanlarına göre bir farkları olmazdı. Adamın iPhone’u arızalansa apple’a gitse ve garantisi bitse dünya para tutacak, fppro veya benzeri başka 3. Parti yerlerde orijinal şekilde yaptırıyor bir tık daha ucuza mal edebiliyor. Bir tık o da.

Orijinalden alıntı: Guest-0ADA69E37

Bizi düşündüklerinden dolayı demedim zaten, batarya mevzusunu bilmiyordum, belki tek istisna odur. Diğer parçaları orijinal kullanmak zorundalar yoksa sokak arası dandik telefoncu dükkanlarına göre bir farkları olmazdı. Adamın iPhone’u arızalansa apple’a gitse ve garantisi bitse dünya para tutacak, fppro veya benzeri başka 3. Parti yerlerde orijinal şekilde yaptırıyor bir tık daha ucuza mal edebiliyor. Bir tık o da.

Hocam apple dışarıya parça satmıyor. Kullanılan parçalarda da orijinal sorgulaması yapıyor işletim sistemi ile. Ekran ,anakart , nand vs vs bunlar zaten yan sanayi kullanılamaz.

Yani sokak arası dediğiniz dükkanlarinda %99 u onlar gibi çıkma parça kullanıyorlar. YouTube a shorts attıklarında daha kaliteli is yapmış olmuyorlar.

Şikayetvar a girin bir sorun çıktığında fppro nun tavrını yaptıklarını görün. Ben cihazımı şahsen asla böyle bir firmaya teslim etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 20 Ocak 2023; 12:55:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bob_marley_232 kullanıcısına yanıt

Hocam ben fppro’yu savunmuyorum zaten orayla en ufak bir organik bağım yoktur :) sıfır iPhone alıp parçalarını tamir gören iPhone’a taktıklarını söylüyorlar bu yüzden herşey orijinaldir diye bir kanıya vardım batarya hariçmiş.

Bazı parçalar çok talep edilir. Ekran batarya, anakart gibi. Kalanına talep nadirdir. Mesela Taptic Engine, kamera değişimi gibi. Bunu yaparlarsa bir çok parça ellerinde kalır. Bunların maliyetini yedirebilirler ama bu sefer de çok pahalı olur. Pratiğe dökmek zor.

Ayrıca şu ortamda kimse bu kadar parayı ne zaman satılacağı belli olmayan bir şeye bağlamaz.

Hocam bunu da düşündüm bana da mantıksız geldi ama fazla kurcalamadım 😃

Kaliteli yan sanayi kullanıyoruz deseler sorun kalmayacak ama nedense böyle hikayeleri pek seviyorlar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.