Şimdi Ara

iPhone 14 Pro ekranında çentik yerine çift delik yer alacağı söyleniyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 12Pro eskidi artik alirim cikarsa..

  • Yıllardır aynı tasarım gerekliydi bir değişiklik.
    İPhone 10 mu kullanıyor 13 mu anlaşılmıyordu. 14 kullananlar farklarını belli edecekler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çıkartmak için telefon çıkartırlar millette gider hemen alır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsanları böyle şeylerle oyalıyorlar. Maksat yeni yaptık. Kamerayı ne zaman rakiplerinden üstün yapacaklar?

    Aslında var da yapmıyorlar. Satış stratejisi. Civcive yem atar gibi ufak ufak. İphone 20 bile hazır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çentiksiz telefon çıkardık demek için milleti bu rezillikle uğraştırıyorlar

    alacak olsam bile bu çentiği olduğu için almayı düşünmem

    çentiksiz alttan üstten boşluklu sony alırım daha iyi 4K ekranı var hem

  • Android camiası "ekran altı kameraları nasıl daha iyi hale getiririz" diye uğraşırken bu tasarım nedir abi. 2017 Mayıs ayında Essential Phone ile çıktığımız çentikli-delikli ekran yolculuğu 1-2 yıla biter muhtemelen. Apple da 2017-2018 Android trendlerine yeni geçiş yapıyor. Ekran altı parmak izi sensörlerinin keşfine daha 4-5 yıl var anlaşılan  

    Yılların Apple fanı bir arkadaşım var, S10+'ın tasarımını 2019da aldığımda "bu ne lan ekranda delik var" diyerek beğenmemişti. 3 parmak genişliğindeki çentiğin daha estetik durduğunu savunuyordu. Tasarımı değişti diye koşa koşa iPhone 14 alacak muhtemelen  

  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Apple’nin olayı o zaten, geriden takip edip mükemmel leştirilmiş donanım koyması. Yüz tanıma, parmak izi Androidlerden yıllar sonra geldi ama olması gerektiği gibi çalışıyor. 3 kere çalışıp 1 kere çalışmayan donanımın iPhone’lerde işi yok. Siz de yazmışsınız, ekran altı parmak izini nasıl iyi daha iyi hale getiririz diye uğraşıyorlarmış Apple de sırf yenilik olsun diye yarım yamalak koyacak bir firma olmadığı için o teknolojiyi bir gün getirecekse şuanda argesini yapıyordur zaten. Parmak izi telefonun ekranına gömülü bir kamera olarak kalacaksa bence iPhonelere gelmemeli zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • akzidenz A kullanıcısına yanıt

    Hocam bu argüman eskidi artık. Benim orada bahsettiğim şey de ekran altı ön kameralar. Parmak izi değil. Ekran altı ön kamera Apple için çooook bak bir terim, belki 10 yıl sonra gelebilir.

    Optik ekran altı parmak izi okuyucular zaten Androidde 0 hata payıyla çalışıyor ve 3-4 yıldır kullanılıyor. Ultrasonik modeller sıkıntılıydı onlar da güncellemelerle ilk hallerine göre iyileştirildi. İlk ultrasonik sensör kullanan cihazlardan birisi S10+ ve ben kullanırken sorun yaşamıyorum. Arada uğraştırdığı oluyor tabii ki ama S20 ve S21'de gayet sorunsuz bir kullanım sunuyor mesela. Sensör alanını genişletmek gibi basit bir olay S10da yaşanan sorunları çözdü yani. S10 da Android 9daki gibi değil. Kutudan ilk çıktığı haliyle sorunluydu parmak izi kısmı. Android 10 ile acayip hızlandı. 12.sürümdeyiz hala hızlı.

    Ben şahsen yeni teknolojileri erken denemeyi seviyorum. Benim için 4-5 sonra gelmesinin bir anlamı yok açıkçası.

    Apple yazılım konusunda da inanılmaz cimri. Basit bir güncelleme ile ekleyebileceği yazılımsal özellikleri 1 nesil önceki cihazlara getirmiyor. XS serisi mesela kamerada gece modunu almadı. S10+'a ve muadili olan çoğu cihaza sonradan güncellemelerle eklendi ve sonuç harika. Hele ki Google camera ile harika gece çekimleri yapılıyor.

    iPhone'a geçmeyi düşünmemin tek sebebi Android tarafında adam akıllı telefon olmaması. S22 serisi var bir, o da Samsung'un cimriliği yüzünden hiç çekici gelmiyor. Gidip S22+ alsam resmen elimdeki 3 yıllık aletle kıyaslayınca sınıf düşmüş oluyorum. Ultra modelini al diyor illa ama o da 6.7" boyutunda gereksiz büyük. Sony gitti, LG gitti, HTC gitti meydan birbirinin kopyası çinli markalara kaldı resmen.

    Mac kullanıyorum bir de. Android ile uyum 0.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 16 Ocak 2022; 1:18:11 >




  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Bakın siz bütün sorunları saymışsınız, ama mesela apple 2013’de parmak izini getirdi o zamandan beri hiçbir sorun yok, 2016’da olması lazım da yüz okuyucuyu getirdi (maskeleri saymazsak) onda da hiçbir sorun yok. Çalışması gerektiği gibi çalışıyor yani. Diğer üreticiler de biz inovatifiz diyerek pazar payı almaya çalışıyorlar, tercih meselesi.

    Apple yazılımda cimri evet, hadi gece modu yazılım argesi istiyor olsun, adamlar yeni tasarımlı kamera uygulamasını 1 sene sonra getirdi. Ya da androidde belki 7-8 senedir olan OCR’i, sistemin her yerinde çalışan çeviriyi yeni getiriyorlar. Yine eski telefonları güncelleme dışı bırakarak. Benim telefonum (SE) baştan faul olduğu için kafama takmıyorum, eskiden olsa koyardı, sürekli donanım/yazılım takip etmeyi bırakmamdan dolayı sanırım.

    Apple’nin gerçekten alternatifi yok ama. Yazılımda hiç olmadı, donanımda da çıkmıyor. Android ve Android OEM’lerinin yaptığı bütün işler o kadar karman çorman ki insanı telefon araştırması yapmaktan, hatta telefon almaktan soğutuyorlar. Mesela 4-5 tane kamera diziyorlar ama video çekerken bir tanesini kullanıyorsun, diğeriyle yavaş çekim yapamıyorsun, makroya geçince 2MP oluyor vs. Ve bütün bu saydığım şeyler amiral gemisi telefonlarda da oluyor.

    Ben de mac kullanıcısıyım hocam, kullanışlılık açısından güzel özellikler var, telefonla bilgisayar birbirlerini hoş bir şekilde tamamlıyorlar, androidde telefon bilgisayar iki farklı cihaz oluyor (diye biliyorum). ama sırf kullanışlı diye de mac’in yanına iphone almazdım (sizdeki gibi farklı nedenler olması lazım)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • O deliklerle çerçeve arasındaki milimetrik ekranlar ne işe yarayacak gerçekten. Bütünlüğü bozuyor daha çok. Saçma sapan bir tasarım olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akzidenz A kullanıcısına yanıt

    Hocam işte olay inovatif olmaya çalışmakta bence ama kişiye göre değişir bunlar hep. Ben yabancıların deyimiyle "early adopter" olmayı seviyorum ve 5 yıl öncesinin teknolojisini iyileşsin de kullanayım diye beklemektense yeni füturistik konseptlere yönelmeyi tercih ederdim. Ayda yılda bir yaşadığım sorunlara da çok takılmazdım. 2019 Martta S10+ çıktığında piyasada tonla eski usül arkada, yanda, home tuşunda parmak izi sensörü olan cihazlar vardı ama beni ekran altında parmak izi konsepti direkt olarak S10+'a çekti mesela  Tasarımı etkilemişti bir de. iPhone 2017den beri hep aynı hep aynı. Kendi adıma almamak için en büyük sebep hem yazılım hem de donanım+tasarım olarak sıkıcılığı. iOS eskilere göre çok yol katetti şimdi hakkını yemeyelim. Hatta iOS açıldıkça Android kapandı o da ilginçtir.


    OS X'de handoff vs. vardı, eskiden iPad kullanırken işimi görüyordu bayağı. Bilgisayarda kopyaladığım şeyin anında tablete düşmesi vs. güzel özelliklerdi. Airdrop mesela büyük nimet. Androidde telefonlar arası versiyonu uzun zamandır var ama iş bilgisayara gelince zahmetsiz kablosuz aktarım için Windows gerekiyor. Windows da işte. Mac'ten sonra yüzüne bakası gelmiyor insanın.


    Çok bilinmez ama yüz tanıma muhabbetinin daha iyisini Samsung yapmıştı mesela. Iris okuyordu direkt. S8 ve S9da vardı ve covid döneminde S8, S9 serilerini kullananlar eminim büyük rahat etmiştir. Sırf çerçeveleri incletme uğruna S10 ile kaldırdı adamlar bu özelliği. Kaldırmamış olsalar bile adam akıllı reklamını yapıp "bakın bizde bu var" diyemezlerdi. Apple'ın marketing departmanı bu konuda müthiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 16 Ocak 2022; 2:6:8 >




  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Mac’den sonra windows’a bakılmaz diyorsunuz ya bence de iPhone’den sonra Android’e bakılmaz.

    Yani aynen, dediğim gibi tercih meselesi. İçinizdeki böyle bir ‘yeni’ donanımlı cihaz kullanma şevki kırmayın derim ama iPhone’nin dezavantajı olarak saydığınız şeyler bir yerden sonra avantaja dönüşebiliyor onu da unutmayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pek estetik durmamış gibi..

  • Bu tasarımla da yok satar, yine çok satacak eleştirenler ilk gidip alacak.

  • Bu arada 14 ün pro su 30 bin lira olacak. 1 yılda üzerine yüzde yüz koyuyor

  • bu arada çentikten bin kat daha iyi bu tasarım, iki noktayı birleştirselerdi de olurdu, ama belki de öyle daha kötü gözüküyordur vardır bir bildikleri, hiç iphonem olmadı , eğer dolarda biraz da düşerse 14 ü alacam,

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.