Şimdi Ara

iPhone 12'yi 4 kat daha sağlam yapan Ceramic Shield teknolojisi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son birkaç yıldır iPhone modellerinde "şimdiye kadar bir akıllı telefonda kullanılan en dayanıklı cam" iddiasında bulunan Apple, iPhone 12 modellerinde farklı bir materyale geçiş yaparak, bu iddiasını daha da öteye taşıyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 sonrası AirPods ve servis fiyatlarına zam! İşte yeni fiyatlar



    Seramik kaplama 4 kata kadar daha iyi dayanıklılık



    Apple, tüm iPhone 12 modellerinin ekranını Ceramic Shield adında bir malzeme ile koruma altına alıyor. ABD'li teknoloji devi, bu malzemeyi şu şekilde tanımlıyor: "Ceramic Shield, metallerin çoğundan daha sert olan nano ölçekli seramik kristallerinin cama işlenmesiyle elde ediliyor. Kulağa kolay gibi gelse de, seramiğin kendisi şeffaf bir materyal olmadığı için bu aslında son derece zor bir işlem. Kristallerin türünü ve kristallik derecesini kontrol altında tutarak, geliştirdiğimiz özel bir formül sayesinde seramiğin sertliğini en üst düzeye çıkarırken optik açıdan şeffaf olabilmesini sağlıyoruz. Ve bu çığır açıcı yöntem, Ceramic Shield’ı ekran için ideal hale getiriyor. Akıllı telefon dünyasında ilk defa kullanılan bu materyal, diğer tüm akıllı telefon camlarından çok daha sağlam."



    Ekranın çizilmelere karşı daha dayanıklı olmasını sağlamak için arka camda kullanılan çift iyon değişimi işleminin aynısını burda da uyguladıklarını belirten Apple, bu sayede kullanıma bağlı olarak oluşabilecek çiziklere karşı tam koruma sağlandığını beliritiyor. Telefonunun ekranını çepeçevre saran Ceramic Shield adındaki bu seramik kaplama, iPhone 12'nin ekranını düşme ve çizilmelere karşı 4 kat daha dayanıklı hale getiriyor.








  • Seneye amiral gemisi tüm Android modellerde  

  • 4 kat daha dayanıklı şöyle süper böyle acayip falan diyorlar ama telefonu jelatinsiz kullansak 6 ay sonra kılcal çizikten geçilmez ekranı. İlla düşürmeye de gerek yok.

  • Güzel gelişmeler.
    Umarım böyle gelişmeler sayesinde Çin malı uyduruk ekran koruyuculara gerek kalmazda korkmadan kullanabiliriz cihazlarımızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scanh kullanıcısına yanıt

    son 2 3 senedir zaten varki androidde lg g7 cihazı 2 senedir koruyucusuz kulanıyorum cizik filan yok

    elmanın her zamanki hali her seride çizilmeye kırılmaya daha dayanıklı deniyor alıştık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.