Şimdi Ara

Iphone 12 mini, vergi ödendi, eşleşme yapıldı ama hala hat açılmadı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kızıma iphone 12 getirdim, daha doğrusu biz yurtdisinda yaşıyoruz, kızımın iphone 12 mini'sini yaz tatili için Türkiye de kayıt ettirmek istedim. Vergisini ödedim, benim üzerimdeki hat eşleşmesi yapıldı ama haftalar geçmesine rağmen hala Turkcell den hat alamadık.

    Turkcell hattı başka telefonda çalışıyor ama başka telefonda çalışan hat iphone 12 mini de çalışmıyor. Bu sebeple hatta değil de telefonda sorun var diye düşünüyorum.

    Defalarca BTK yi aradım, bizim sistemde sorun gözükmüyor diyorlar.


    Ne yapmak lazım bilmiyorum, böyle sorun yaşayan var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Üstad sizi forumda leica'dan biliyorum, telefonun imeisini e-devletten kontrol ettiniz mi? Bir de daha önce tr de kullanıldı mı iphone

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türbülans Havayolları A.Ş

    Üstad sizi forumda leica'dan biliyorum, telefonun imeisini e-devletten kontrol ettiniz mi? Bir de daha önce tr de kullanıldı mı iphone

    Simdi baktim kayitli cihazlarda iki kızımın kullandığı telefonları da göremedım, onların TC kimlik numarası ile vergilerini ödemiştim ama benim adıma hat kullanıyorlar. İkisi de gözükmüyor. Sadece kendi adıma kaydettirdiğim telefon gözüküyor o da eşleştirme yapılmamış gibi duruyor.


    Bu işler oldukça karışık olmuş.


    Kızımın iphone 12 mini'si ilk defa Türkiye'ye geldi. Kızım hala 10 yaşında onun TC kimlik numarası ile vergiyi ödedim ama yine benim e devlet te görmem gerekmez mi? Diğer kızım da 17 yaşında, iki telefonu da göremiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 5 Temmuz 2021; 8:3:43 >
  • Şimdi farkettim benim dört Türkiye hattı da benim yeni kayıt ettirdiğim telefon ile eşleşmiş gözüküyor, ama bu hatlardan birini benim büyük kız kendi iphone XR telefonunda kullanıyor ama o telefonu da yeni kayıt ettirmeme rağmen e devlette göremiyorum.

  • E devlette gözüken 4 hat arasında iphone 12 mini için aldığım hat yoktu, hat eşleştire bastım bir müddet sonra o hat da gözükmeye başladı, update oldu herhalde. Şimdi 5 hat gözüküyor ama hepsi benim kendi kullandığım Samsung ile eşleşmiş gözüküyor.


    Bakalım birkaç saat içinde bir aktive olacak mı telefon?

  • Hattın TC numarası ile IMEI TC numarası aynı olunca çalışıyor. Hat sizin adınıza Telefon kızınızın adına ise çalışmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BhdrBss

    Hattın TC numarası ile IMEI TC numarası aynı olunca çalışıyor. Hat sizin adınıza Telefon kızınızın adına ise çalışmaz.

    E devlette 18 yaşından küçük çocuklar için, çocukların üzerine telefon kaydı var. Bu kaydı yaparken de sadece sizin üzerine olan hatlar çalışır diyor. Benim anladığım pasaport ve TC 18 yaşından küçük çocuk üzerine hat da benim üzerime olmalı. Ben mi yanlış anladım acaba?

  • e-devlette telefonun iki imei numarası da içindeki hat ile eşleşmiş gözüküyor. Telefon benim hesapta gözükmüyor ama imei numarası sorgulatınca çıkıyor.


    Hat başka telefonda çalışıyor. Telefon hat ile eşleşmiş gözüküyor.


    Telefon bir ülkeye veya hatta kilitli değil, sorun ne anlamadım. Olmazsa apple ile konuşayım, ama telefon geldiğim ülkede gayet iyi çalışıyordu. İçinde e-sim kart var, Turkcell de fiziksel kart olarak duruyor.


    Biraz daha uğraşacağız gibi.

  • Hattın TC numarası ile IMEI TC numarası aynı olunca çalışıyor. Başka hiçbir şekilde çalışmıyor. Çok net biçimde yazıyor kanunda. Hatta veya telefonda sorun yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BhdrBss

    Hattın TC numarası ile IMEI TC numarası aynı olunca çalışıyor. Başka hiçbir şekilde çalışmıyor. Çok net biçimde yazıyor kanunda. Hatta veya telefonda sorun yok.

    Kanun böyle ise cocukların üzerine telefon kaydının anlamı kalmaz, 18 yaşından küçük çocuklar hat alamıyorlar bildiğim kadarı.


    Çocukların üzerine kayıt yaparken e-devlette bu telefonu ancak sizin TC numaranıza kayıtlı hatlar ile kullanabilirsiniz diye yazıyor.


    BTK ile yeniden konuşmak lazım.

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Dostum kaç kere yazacağız.

    Telefonu kaydettirdigin TC ile hat aynı kişinin olması gerekiyor yoksa çalışmaz.

    İster 5 yaşındaki çocuğunun tcsi ile kaydet ister 50 yaşındaki adamın TCsi ile kaydet.

    Kaydettiğin TC ile hat sahibi aynı kişi olmak zorunda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıyorsunuz da benim iki çocuğum var, diğeri kendi TC'si altındaki telefonu ile benim TC'em altındaki telefon hattını kullanıyor sorun olmadan.


    Henüz yurtdışında olduğum için BTK ile görüşmeleri yapamıyorum ama geldiğim zaman bu konuyu da sorayım.

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Kanun yeni çıktı. Daha önce yaptırmış olabilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagleoneye

    Kanun yeni çıktı. Daha önce yaptırmış olabilirsiniz

    Ikisini de Haziran ayı içinde yaptırdım ama şu anda çalışan telefon daha önce Türkiye de bloklanmıştı 2 yıl önce, iphone XR, onun vergisini ödeyince kızımın TC numarası ile birkaç dakika içinde kullanıma açıldı. Diğer telefon yeni, ilk defa Türkiye'ye geldi, normalde 120 gün zaten kullanabilmesi lazım ama Türkiye hattını kayıt ettirdikten sonra aldım vergisi ödedikten sonra, hala açılmadı. Wifi üzerinden bazan Turkcell wifi gösteriyor, bazan da yeni açıldığında Turkcell'i bir dakika görüp sonra 'no service' diyor.


    Bu işlerin bu kadar karışık olduğunu bilseydim hiç uğraşmayıp Türkiyeden telefon alırdım, zaten iphone 12 mini de fiyat farkı vergiler binince çok anlamlı değil.





  • Kendi ustune hat al kizina ver niye dolambaçlı yollara giriyorsunuz anlamiyorum. Konuda arkadaslar aciklamis ama siz hala bildiginize gidiyorsunuz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynen öyle kendi isminizde hatti telefona takmaniz lazım şebeke için süresi 3 yıldı galiba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaz tatili için neden kayıt ettiriyorsunuz ki zaten kayıtsız 4 ay çalışmıyor mu? Hatta pandemi nedeniyle arttırılmış bile olabilir bu süre.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aurosonic

    Kendi ustune hat al kizina ver niye dolambaçlı yollara giriyorsunuz anlamiyorum. Konuda arkadaslar aciklamis ama siz hala bildiginize gidiyorsunuz

    Hat zaten benim üzerime, telefon kızımın pasaportu üzerine. Kendi telefonum için kendi pasaportumu kullanmıştım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Informed

    Yaz tatili için neden kayıt ettiriyorsunuz ki zaten kayıtsız 4 ay çalışmıyor mu? Hatta pandemi nedeniyle arttırılmış bile olabilir bu süre.

    Bir sonraki yaz için yeni telefon almak istemedim.


    Zaten hattın 120 gun açık olması gerekmesine rağmen de bloklanmasını anlamadım.

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Sizin durumunuzda olanlar için yılbaşında listeler siliniyor. Dolayısıyla gelecek yıl yine 120 gün boyunca telefonunuzu kullanabilirsiniz.


    Şu an kullandığım telefon da yurt dışı ve kayıtsız. Geçen sene Eylül ayında kullanmaya başladım. Son günleri kalmışken Ocak başında tekrar 120 gün hakkınız kalmıştır mesajı geldi ve hala kullanmaya devam ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.