Şimdi Ara

iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
12
Favori
40.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • soulmate kullanıcısına yanıt
    Hocam biz burda teknik detaylara göre değil gözümüzün gördüğüne göre yorum yapıyoruz. Ana konuda Almanya’da yaşayan bir 11 Pro sahibi arkadaşımız, Türkiye’den alınma bir X ile ekranlarını karşılaştırınca aynı ayarlarda; 11 Pro’nun X’e göre daha sarı ve daha az parlak olduğunu söylemiş. Bunu söyleyen tek o da değil. Bizim burda amacımız ekranları aynı ayarlarda karşılaştırarak gözümüzün gördüğü, kabul ettiği, doğru bulduğu ekranı tespit etmek.
  • Dostlar iPhone X cihazımı ilk çıktığı hafta akasya Apple store dan satın aldım. 2 sene 3 ay kadar oldu sanırım. Dün değil önceki gün ahize temizletme işlemi için akasyaya Apple a gittiğimde temizlendi geldi maşallah gene ilk günkü gibiydi. Neyse konuya gelmem gerekirse iPhone 11 pro ve 11 pro max modelleri ile kendi cihazımı aynı koşullarda karşılaştırmam sonucu dediğiniz gibi bariz bir sarımtıraklık söz konusu 11 pro ve 11 pro max modellerinde. İyi forumlar.
  • scanh kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki, X ve iPhone 11 Pro’nun ekranlarını karşılaştırmak anlamsız. OLED panel olsalar dahi, ekran teknolojileri farklı iki cihaz. Elma ile armudu karşılaştırıyorsunuz.
  • Valla dostum gelen talep doğrultusunda işim de varken orda karşılaştırıp bilgi verdim merak eden arkadaşlara. 🙏🏻
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candemirtas_

    Dostlar iPhone X cihazımı ilk çıktığı hafta akasya Apple store dan satın aldım. 2 sene 3 ay kadar oldu sanırım. Dün değil önceki gün ahize temizletme işlemi için akasyaya Apple a gittiğimde temizlendi geldi maşallah gene ilk günkü gibiydi. Neyse konuya gelmem gerekirse iPhone 11 pro ve 11 pro max modelleri ile kendi cihazımı aynı koşullarda karşılaştırmam sonucu dediğiniz gibi bariz bir sarımtıraklık söz konusu 11 pro ve 11 pro max modellerinde. İyi forumlar.
    Teşekkürler hocam ilginiz için. Bu teyitler gelmeye devam ediyor.
  • Bu arada X ekranında olmayan, iPhone 11’de olan bir teknoloji var, içeriğe bakılarak doğru renk gamutu tespit edilip, o gamuta göre ekran ayarlanıyor. Fark buradan da kaynaklanıyor olabilir. DisplayMate bu teknolojiyi şu şekilde açıklamış;


    · Automatic Color Management
    Most Smartphones and Tablets generally provide only one to up to several fixed Color Gamuts. The iPhone 11 Pro Max has Automatic Color Management that automatically switches to the proper Color Gamut for any displayed image content within the Wide DCI-P3 Color Space that has an ICC Profile, so images automatically appear with the correct colors, neither over-saturated or under-saturated. Automatic Color Management with multiple and varying Color Gamuts are a very useful and important state-of-the-art capability that all manufacturers will need to provide in the future.


    Bu kapatabileceğiniz bir özellik değil, Yanı TrueTone gibi bir teknoloji değil. Ekranın yapısıyla alakalı bir gelişme. X ekranının daha beyaz göstermesinin bir sebebi de bu olabilir. Ancak “daha beyaz” daha doğru olmayabilir.

    DisplayMate tüm testleri TrueTone kapalı olarak yapmış. Renklerin genelini, yani ışıktaki tüm farklı frekansların toplamı bize beyazı verdiğine göre, aslında zaten “doğruluğu” sağlayan şey de beyaz dengesi. Bir kamerada da, ekranda da önce beyazın ne olduğuna karar verilir. Lakin aslında her iki teknolojide güneşi kopyalamak adına geliştirmiş bir güneş kopyasıdır. Kamera güneşi kodlar, ekran güneşi tekrar yansıtır.[RGB / CMYK farkı da budur, ışığı yansıtan yanı güneşi taklit eden her teknoloji RGB renk skalasındadır] Newton’a, 1672’ye giderek, renklerin nasıl oluştuğuna dair kapsamlı bir tartışmaya gidilebilir. Bence bu yüzden TrueTone da nefis bir teknoloji, lakin dışarıdaki ışığın Kelvin derecesine bakarak, tıpkı bir colormeter gibi davranarak, ekranımıza yansıyan ışığın ekranı boyadığını düşünerek ekranı buna göre ayarlıyor. Bu elbette daha soğuk ya da daha sıcak ekrana sebep oluyor. Ancak DisplayMate bu teknolojiyi kapatarak yaptığı testlerde dahi, iPhone 11 Pro’nun, ekrandaki içeriğin renk gamutlarına bakarak değiştirdiğini görmüş. Muhtemelen X ile en büyük farklardan biri bu.

    Lütfen artık iPhone X ile iPhone 11 Pro’nun ekranını karşılaştırmayın. Anlamsız çünkü.




  • soulmate kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırıyoruz. Daha çok karşılaştıracağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 26 Eylül 2021; 1:43:0 >
  • scanh kullanıcısına yanıt
    Ben size böyle bir üslupla cevap yazmadım, teknik olarak oluşan farkın açıklamasını yaptım ve Apple’ı da savunmadım. Ama gidip de iPhone 4 ile iPhone 5S’in ekranını karşılaştırmak gibi bir şey yaptığınız. Üstelik tonla da zaman ayırıp beni teknik ilgilendirmez diyorsunuz. Siz bilirsiniz. Kusura bakmayın.
  • scanh kullanıcısına yanıt
    Ana konuda senin bu üslubunla yazana güzel türkçenle cevap vermişşin yok şikayet etmeler falan burda türkçen bozulmuş bi anda .. arkadaş 10 numara açıklama yapmış xdr ekran 10 da yok teknolojileri çok farklı hakketen yapılan bu açıklama niye bu kadar zoruna gitti anlamadım
  • Sarı ekran her zaman daha iyi kafa yormaya gerek yok sarı ekranda renkler daha canlı daha güzelken buz mavisi ekranda ise sıradan ve soluk bir true tone açıp kapatarak anlayabilirsiniz.Bazı sarılar çok sarı onlar servislik çünkü hatalı Panel onlar
    12 bin tl ver ekran sarı diye ağla ne kadar çok ağlayan var ülke olarak cepte paranın olmadığı zamanlardayız herkes zenginler hariç zor zamanlardan geçiyor ama 12 bin verdiği telefona ekranım sarı ne yapmalıyım diye ağlıyorlar yapacağın üç şey var servise götür yenisini al gene sarı çıkma ihtimali var ya da sat ya da al yere vur gitsin bu kadar 12 bin verenin derdi herkesten büyük çünkü kendine gireni çok iyi biliyor da ondan
  • candemirtas_ C kullanıcısına yanıt
    Ahizeyi nasıl temizlediler gördünüz mü
  • soulmate kullanıcısına yanıt
    Mesajımda aynı şeyi ben de belirmiştim hocam. X ve Proların ekran teknolojileri farklı. Prolarda bulunan XDR ekran X ile farklı olduğu için renkler farklı görünüyor olabilir yazmıştım. Bu arada DisplayMate sitesinde iPhonelarda ekranın gözü yormaması için bir kağıt gibi görüntü sunmaya programlandığı yani tamamen bembeyaz olmadığından da bahsedilmiş.
  • Heimdall.. kullanıcısına yanıt
    Benim neden zoruma gitsin, ben Apple fanboy değilim, Android fanboy değilim. Defalarca; “işin teknik kısmı değil, gözle görünen kısmıyla ilgileniyoruz, ona dair bir konu açtık” dedim.

    Şöyle düşünelim iPhone 4S ve 6 Plus. Diyelim ki 6 Plus’ın ekran teknolojisi 4S’den daha üstün. Eski telefonumuz olan 4S’i ve 6 Plus’ı yan yana koyduk çevremizde arkadaşlarımız var ve bize şunu diyorlar;”4S’in ekranı daha canlı gözüküyor, 6 Plus daha sönük, sarımsı”

    Biz böyle bir diyalogda “Bak hemşehrim aslında öyle gözükebilir ama teknik olarak 6 Plus’ın ekranı daha iyidir sen gördüğüne inanma teknik verilere inan” mı diyeceğiz. Diyemeyiz. Çünkü biz de aynı şeyi görüyoruz. Söyleyin kim telefonunu 7/24 full parlaklıkta kullanıyor? Varsa bile çok çok nadirdir. Genelde orta parlaklıkta nadiren bir tık üzerinde kullanılır. Kimi de orta parlaklığın bile altında kullanır. Şimdi aynı ayarlarda sokakta da, kapalı alanda da, gün ışığında da, karanlıkta da iPhone X’in ekranı 11 Pro serisinden daha iyi bir görüntü veriyorsa biz şunu mu diyelim; “aslında gözüken öyle olsa da 11 Pro’da XDR ekran var. Aslında da çok çok daha iyi ama bizim fukara gözlerimiz bunu algılayamıyor.”

    Ben 6 senedir Macbook, 9 senedir iPhone kullanıyorum. Cihazları da çeşitli aralıklarla değiştiriyorum. Ama hiçbir zaman bir markanın fanatiği olmadım. Bugün bana hitap eden telefonu Samsung üretse gider Samsung alırım. Milyar dolarlar kazanan, kasalarında trilyon dolara yakın para olan firmaların avukatlığına soyunmayı doğru bulmuyorum. Çok afedersiniz X bir firma tezek yapsa, yaptığı o tezek yanmasa; “Yanmıyor zaten ama onun olayı o, yanmayarak daha sonra yakılacak tezeklerin kalitesini artırıyor ve yüzde 30 verimlilik sağlıyor” diyecek adamlar var.

    Biz bu konuyu insanlar kavga etsin diye değil, Apple’ın OLED telefonlarıyla ekran karşılaştırma fotoğrafları çeksin. Hatta mümkünse bir buluşma gerçekleşsin, insanlar gözleriyle görsün, kendi kararını görerek versin diye açtık.




  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    SARI olanlar parlakligi sonuk ve renklerin tonlamasi da kotu. O kadar kotu ki SARI olanlarda TrueTone aktif edilse bir fark yaratmiyor yok gibi ! Ama SARI olmayan ideal ekranlarda hem parlakligi daha yuksek ve TrueTone aktif oldugunda bariz bir sekilde verimli calisiyor. Bizzat gozlerime gordum. Yan yana esit ayarlarda esit sartlarda ...


    SARI olablar Samsung panel degildir LG OLED tir ve en iyisi de degildir!


    Apple bosuna LG den almiyor :) Daha ucuza olmasi ama kalitesi de ucuz ...

    Baskasina satmak AKIL kari degildir o da baskasina satacaktir :) ....


    Yere atilmasini onermen icin o cihazin bedelini odemen gerekir :) arkadasa :) ...


    Seviste yenisi gelse daha da kotu SARILI gelmeyecegi ne malum ? Yasayanlar da var ...
  • iPhone X çıktığı zaman benim telefonum da sizinki gibi diğer x lere göre sarıydı ekranı. Sizin gibi demo telefonları arkadaşlarımın telefonlarını yan yana getirip defalarca fotoğraflarını çekip kıyasladım. Daha sonra apple destek ile görüşüp sonucunda garantiye verdim ve cevap ise sorun olmadığıymış. Yani apple bunu sorun olarak maalesef ki görmüyor. Hala da mecburen bu sarı ekranlı telefonu kullanmaya devam ediyorum. Beni bu olay appledan ve kalitesinden çok soğuttu.

    Bir şey lazım olursa yada çözüm bulursanız bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Ben cihazimi 20 aralikta aldim. 11 pro. Siz bunu dedikten sonra 11, 11pro max ve xr ile karsilastirdim. Hic bir fark yoktu hatta hepsinden daha parlak bir beyazi vardi goz alici sekilde.(max parlaklik, truetone kapali)
  • ARC118i A kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen sarı ekranlı bir XR denk gelmiştir, IPS LCD panelli iPhone'larda sarı ekran daha fazla.
  • scanh kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda gozumle gordugumun yaniltacagini sanmiyorum. Kiyasladigim hic bir telefonun beyaz noktasi sinirli degil ful acikta ve hic birinde sorunlu sayilacak sarimtrak bir goruntu goremedim.

    Ama xr ve 11’de bulunan panelin beyazi zaten pro ve x serilerine gore farkli oluyor onu gorebiliyorum baktigim zaman. Onun da farkinda olarak yapiyorum bu yorumu. Fakat sarilik var diyebilecegim bir goruntu yine de yok. Hepsi beyaz ama nasil beyazlar? Farkli beyazlar. Ama sarimtrak goremiyorum bu beyazlari. Hatta truetone acikken sicakligi da degisiyor hepten apayri mavi tonda beyazlar goruyorum ama yine de bir sarilik goremedim. Beyazlar konu oldugunda cesit cesit ekranlarin beyaz tonu farkli oluyor ama benim denedigim promax, pro,11 ve xr’da herhangi bir sarilik goremedim. Nightshift modlari da cok efektif bir sekilde farkini gosteriyor(%60sarartmada).

    X serisinden bir telefon suan evde yok fakat onunla da kiyaslamayi deneyecegim.
    Ben uzun suredir iphone degistirmiyordum. 2010’dan beri iphone kullaniyorum en son telefonum iphone 7’ydi. Acikcasi 11 pro’ya gecmemdeki asil sebep kamera ve ekranin verdigi siyahin resmen cercevelerde bulunan siyahla ayni tonda olmasiydi bundan gectim. Ekran benim cok ilgimi ceken bir konu oldugu icin ilgileniyorum bu konuyla artik. :)

    O dediginiz ekran sariligi olayini en son iphone 5 ve galaxy note 3’u karsilastirirken yasamistim.

    Edit: bu arada pro serilerinde parlaklik o kadar fazla ki uzun sure kiyaslamak icin baktigimda fazla parlakliktan cok daha mavimsi gozukmeye basladi ve basim agridi. Hic yaridan yukariya acma geregi gormemistim simdiye kadar. Galiba bu kadar dusuk isikta kullanan biri oldugum icin gun icerisinde bu beyaz ekranlarda pek bir fark gorebilecek bir kullanici degilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARC118i -- 11 Ocak 2020; 0:19:26 >




  • ARC118i A kullanıcısına yanıt
    Beyaz ekranlı bir X ile; true tone, night shift, otomatik parlaklık ve erişilebilirlikte beyaz noktalar kapalı, orta parlaklıkta karşılaştırırsanız farkı göreceksiniz. Ancak anladığım kadarıyla siz sıcak tonları sevdiğiniz için size sarılar bile doğru beyaz hatta maviye yakın geliyor. X’lerde de nadiren sarı ekranlılar var cihazı ayırt etmek önemli. Aslında erişilebilirlikteki renk filtrelerinden bazı ayarlar yapılabiliyor ama o fabrika çıkışı beyaz kadar göze hoş gelmiyor. Keşke iPhone’da, bazı android işletim sistemli telefon üreticilerinin yaptığı gibi mavi ışık filtresi koysa; koyu mod, night shift, true tone düğmelerinin yanında bir de blue tone düğmesi olsa bir çok insan adına problem çözülür.
  • soulmate kullanıcısına yanıt
    Ne güzel araştırıp çok güzel açıklamışsınız, doğru ikiside oled olsa da farklı teknoloji kullanılmış 11 proda. Ufak gibi görünsede çok güzel, demek ki etkenlerden biride bu proların ekranın çok yüksek not almasının.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.