Şimdi Ara

iPhone 11 modellerinin kalbindeki A13 Bionic neler sunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
8.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone 11 modellerinin kalbindeki A13 Bionic neler sunuyor? 
    Apple’ın yeni iPhone modellerinin tanıtımı büyük bir coşkuyla takip edildi. Bir çok teknoloji tutkununun beklediği tanıtımdaki önemli başlıklardan birisi de yeni akıllı cihazlara güç verecek SoC.

    Henüz kendisi hakkında tanıtımda aktarılan detaylar dışında bilgi bulunmasa da mevcut ayrıntılar iddialı görünüyor. Öncelikle tanıtımdaki aktarılanlara göz atacak olursak, 3 iPhone cihazının da kalbinde yer alacak A13 Bionic yongası 4K60 videolara destek sunarken çevresel sesi de beraberinde getiriyor. Tabi Dolby’nin Atmos çözümünün fiziksel kısıtlar nedeniyle yeni iPhone’da da piyasadaki diğer cihazlarda olduğu gibi gerçek bir deneyim sunamayacağını unutmamak gerek.

    Yeni A13 Bionic yongaseti TSMC’nin 7 nm bantlarından çıkarken 8.5 milyar transistörden oluşuyor. Burada A12’deki 6.9 milyardan transistörün üzerine gelen artış bir hayli fazla gibi görünse de tüm transistör artışı CPU ve GPU’ya ayrılmamış. Zira Apple yongasına yeni birimler eklemiş.
    iPhone 11 modellerinin kalbindeki A13 Bionic neler sunuyor?
    Toplamda 18 çekirdekten oluşan yeni çözüm 6 64 bit ARM CPU çekirdeği, 4 GPU birimi ve 8 adet yapay zeka hızlandırıcı motoru üzerinde şekilleniyor. 6 CPU çekirdeğinin 4’ü basit işlemler için ayrılırken kalan 2 çekirdek 4K video kaydı ve oyun oynarken aktifleşiyor.

    Performans artarken güç tüketimi de düşürülmüş 

     
    Enerji verimli 4 işlemci çekirdeği %20 daha hızlıyken %40 daha az enerji tüketiyor. Yüksek performanslı çekirdeklerdeyse %20 performans artışı ve %30 verimlilik sunulmuş. GPU kanadında da 4 çekirdeğin %20 daha yüksek performansı %40 daha az tüketerek sergilediği görülüyor.
     iPhone 11 modellerinin kalbindeki A13 Bionic neler sunuyor?
    Yeni eklenen yapay zeka birimleri ise işlemleri %20 hızlandırırken %15 tasarruf sağlayacak. Tüm bu rakamların günlük hayattaki faydası iPhone 11 Pro’da 4 saat daha fazla batarya ömrü olarak karşımıza çıkacak.
     
    iPhone 11 Pro Max’te ise kazanım 5 saate kadar yükselebiliyor. Bu geliştirmeler yonga içerisindeki yüzlerce voltaj kapısının silikonun ihtiyaç duyulmayan bölgelerini kapatmasıyla sağlanmış.

     Bir akıllı telefondaki en hızlı CPU ve GPU A13 Bionic'te

     iPhone 11 modellerinin kalbindeki A13 Bionic neler sunuyor?
    Tüm bu iyileştirmeler A13 Bionic’i Apple’a göre en hızlı GPU ve CPU’yu barındıran SoC haline getiriyor. Bu konuda Apple karşılaştırma grafiği de paylaştı.
    iPhone 11 modellerinin kalbindeki A13 Bionic neler sunuyor? 
     
    Veri görselleştirme işlemlerinde ölçekler küçültülerek farkın büyük gösterilebilmesi firmaların sıkça başvurduğu bir teknik olarak karşımıza çıkıyor. Apple rakamları dahi paylaşmadan performans kıyaslaması yaparak bir çok kullanıcının eleştirilerini üzerine çekmiş durumda. Önümüzdeki günlerde daha saydam sonuçlar paylaşılacak mı sorusu ise şu an için yanıtsız kalıyor.







  • Öyle bir şey mümkün olabilir elbette. Eskiden yapılıyordu da. Ama bir şey değişmez. Yani sonuç değişmez. Zira Geekbench işlemciyi test eder. Her işlemcide yer alan mikro işletim sisteminde gerçekleştirir testlerini.

    Mesela Samsung Galaxy S deki hummingbird işlemcisi ile iPhone 4 teki A4 işlemcisi esasında aynı işlemcidir. Sadece saat hızları farklıdır. Geekbench skorlarına bakarsanız her iki işlemcinin de aldığı skorlar saat hızı farkını elimine ettiğinizde neredeyse aynı olduğunu görürsünüz.
  • Apple ı normalde sevmem ama şu istatistiklere bakıca insan helal olsun diyor. Birde şu anda snapdragon 855+ lı telefonlar çıkıyor ama eski snapdragon 855 ler ile kıyaslanmış üstelik huawei de 990 ı tanıttı adamlar 1 sene önceki işlemci ile kıyas yapmış.

  • Herhalde kirin 980 ile kıyaslayacak, kirin 990 lı cihaz varmı piyasa da?

    855 plus da 855 ile AYNI!

    Listede ki tek yanlış note 10 da ki 9825’in olmaması

    Birde +3 beğeni almış yorum...

  • S10+ yerine Note 10+ koysalardı adaletli kıyaslama olurdu...

  • Apple yıllardır mobil işlemci konusunda önde. Dürüst olmak gerekirse diğer Apple haberlerinde dalgamı geçerim ama işlemci, güç konusunda açık ara önde yıllardır. Ama bu konuda önde olması diğer konularda geri kaldığı gerçeğini değiştirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemişim kıyaslanmasını günlük kullanımda fark edeceğine düşünüyorsanız yanılıyorsunuz 0.01 saniye hızı anlarsanız sıkıntı yok

  • E neye göre önde. Tamam A serisi işlemciler mis gibi de. Sentetik testlere mi güveniyoruz nedir?
  • Artık ilgi çekmiyor sanırım bu haberler. Eskiden insanlar tanıtımları anlık olarak takip ederdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mpolat35

    Artık ilgi çekmiyor sanırım bu haberler. Eskiden insanlar tanıtımları anlık olarak takip ederdi.
    Çünkü bi inovatiflik yok her sene beklenen şeyler var. Eski modele göre %50 daha performans yok %10 daha iyi pil performansı, kamera bakın daha iyi çekiyor vs vs. CPU ve GPU gelişmese her sene aynı telefonu satacaklar(!)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu daha önce hiç denendi mi bilmiyorum teknik olarak anlamam,bu appledaki işlemci yani bionic, android sistemde denenemez mi?
    Eğer teknik olarak bir mani yoksa asıl karşılaştırma aynı işletim sisteminde aynı işlemciler kullanarak olmaz mı?
    apple kullanıcısı olarak etik bulmadım diğer markaları karşılaştırmayı,satış stratejisi ayrı tabiki ama gerek yok.Marka belirtmeden de iyiyiz diyebilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    Apple ı normalde sevmem ama şu istatistiklere bakıca insan helal olsun diyor. Birde şu anda snapdragon 855+ lı telefonlar çıkıyor ama eski snapdragon 855 ler ile kıyaslanmış üstelik huawei de 990 ı tanıttı adamlar 1 sene önceki işlemci ile kıyas yapmış.
    Apple sadece çubuk çekmiş, neyi neyle kıyaslamış, hangi testi yapmış, grafikte scala ne? Hiçbir bilgi yok. Çubuğu uzun çekmekte çok başarılılar bu konuda bende helal olsun diyorum kendilerine...
  • yillardır aynı safsada işlemciyi azıcık hızlandır, yeni diye çak, milleti runtin olarak soymaya devam et, masa üstündede böyle bu iş allahdan moor kanunun sonuna geldik, şuan bekliyorum ne halt yiyecekler artık..

  • Şimdi hiç eski nesil falan filan demeye gereke yok iphone geekbench tek çekirdekte gpuda lider huawei samsung en az 1 sene geriden gelir.

  • Şu apple batsada millet kurtulsa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey mümkün olabilir elbette. Eskiden yapılıyordu da. Ama bir şey değişmez. Yani sonuç değişmez. Zira Geekbench işlemciyi test eder. Her işlemcide yer alan mikro işletim sisteminde gerçekleştirir testlerini.

    Mesela Samsung Galaxy S deki hummingbird işlemcisi ile iPhone 4 teki A4 işlemcisi esasında aynı işlemcidir. Sadece saat hızları farklıdır. Geekbench skorlarına bakarsanız her iki işlemcinin de aldığı skorlar saat hızı farkını elimine ettiğinizde neredeyse aynı olduğunu görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 12 Eylül 2019; 13:53:52 >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Aynı anda 4 adet 4K video çekmesi sizi kesmedi ise başka ne keser bilemedim..

  • Performansa eyvallah ama tasarım kötü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple performans olarak en büyük farkı sanırım iPhone 6s ile yapmıştı. iPhone 6s iPhone 6’dan %70 daha hızlıydı. iPhone 11 ise iPhone 7’den %70 civarı daha hızlı. Yani iPhone 6s ile tek jenerasyonda ortaya koyduğu farkı üç nesilde ancak koyabildi. Üstelik bu sadece CPU tarafındaki fark GPU’yu kapsamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci konusunda her zaman iki gömlek daha öndesin Apple.

  • Gecen senede ayni muhabbet oldu. Super islemci vb.

    Bu farki standart bir kullanici nerede gorecek, merak ediyorum. Buna ozel uygulama oyun cikarirsin anlarim. Dersin s9 da 40 fps oynadiginiz oyun artik bizde 100 fps calisacak.

    Birebir ayni oyun, ayni performans daha iyi ekran s9 da. Gozle bakinca ekrwn daha iyi oldugu icin s9 daha iyi geliyor.

    Ne anladik simdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.