Şimdi Ara

İpad air 2 Ekranın Solundaki Karartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün 2.el bi ipad 2 aldım. Ancak sonradan farkettim ki, ekranın sol köşesi boydan boya daha karanlık duruyor. Genelde beyaz sayfada belli oluyor. Bu genel bir sorun mu yoksa sadece benim ipadimde mi var. İnternette baktığımda bazı kişilerde de bu sorun olduğunu gördüm ancak her ipadte böyle mi bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • biraz takip edin siyahlıgın ilerliyor mu ilerlemiyor mu
  • suratsızadam kullanıcısına yanıt
    Tam anlamadim, ilerlemek derken ne demek istediniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genişleme olacak mı siyah noktada onu demek istiyorum
  • suratsızadam kullanıcısına yanıt
    Bu tam olarak oyle degil. Sol tarafta sanki arka isik daha az gibi. Zor belli oluyor. Ama artik farkettikten sonra gozume batiyor. Su fotoya biraz bakarsaniz belki anlabilirsiniz.



    İpad air 2 Ekranın Solundaki Karartı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekranın ısık seviyesini ayarlayan soketin onndeki sdm direncler vs bozuldu ise , lcd ekranın içindeki ledler duzensiz yanabilir
  • Ekran değişmiş görünüyor. Eklediğin resimden vs öyle durduk yere ekranın aydınlatmasında sorun olmaması lazım. Bende kaç yıl önce çıkmış taaa ilk nesil ipad vardı onda bile bu sorun yoktu. Ki bu air 2 yani nispeten güncel bir cihaz. Garantisi varsa garantiye verin ki ekran değişmiş ise zaten garanti dışı derler. Değilse ve cidden bu sorun öylesine olduysa yenisini takarlar ücretsiz onarılır. Ama satıcı sana bunları dedi mi ? garantisi var mı ? işte sana satarken daha önce tamir gördüğünü falan anlattı mı ? bu bariz sorun çünkü, fiyatı neydi ? atıyorum piyasa minimum en ucuzu 1000 lira diyelim sen bunu 800 e falan mı aldın ? ucuzsa zaten şüphelenmek için sebebin var.
  • Hocam satıcı bana bundan bahsetmedi. Fiyatı da piyasaya göre çok ucuz değil. En fazla 100lira uygundu, gerçi onu da başta şarj aleti var deyip son anda bulamadığım dediği için uygunluğu kalmadı.
    Bir sorum daha var. İpad sim kart girişi ve anteni var ancak imei yok. Yani hakkındada imei bulunmuyor. Sim kart takınca da hiçbir şey olmuyor. Sizce bu neden böyle (Satıcı bana yurtdışı cihaz o yüzden lte si yok çalışmıyor dedi. Yani ben cihazı lte siz olarak aldım ama bu durum bana şüphe verdi.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lavetera

    Hocam satıcı bana bundan bahsetmedi. Fiyatı da piyasaya göre çok ucuz değil. En fazla 100lira uygundu, gerçi onu da başta şarj aleti var deyip son anda bulamadığım dediği için uygunluğu kalmadı.
    Bir sorum daha var. İpad sim kart girişi ve anteni var ancak imei yok. Yani hakkındada imei bulunmuyor. Sim kart takınca da hiçbir şey olmuyor. Sizce bu neden böyle (Satıcı bana yurtdışı cihaz o yüzden lte si yok çalışmıyor dedi. Yani ben cihazı lte siz olarak aldım ama bu durum bana şüphe verdi.)

    Cihaz o zaman yurtdışı, imei de kayıt edilmemiş vs. ama gene de ayarlar>hakkında kısmında imei mutlaka yazması lazım. Ya cihazın kasası değişti içindeki anakart vs. de normal wifi air 2 anakartı falan. Veya cihaza bir işlem yapıldı lte vs. öldü. Ş
    Şarj aleti zaten amperi yüksek onuda bulmak zor ve pahallı ucuzları dandikleri var da ipad sonuçta 10 liralık şarj aletiyle şarj etmek istemezsin. Satıcıya ulaşın böyle böyle alette şu şu sıkıntıları var bana dediğiniz gibi değilmiş iade etmek istiyorum. Baktınız tavrı değişiyor yok öyle şey falan diyor büyük bir ihtimal dolandırmış demektir. Cihazın bu arada seri numarası falan belliysehttps://support.apple.com/tr-tr/HT204073 şu şekilde kasada arkada da yazması lazım. Birde karşılaştırın cihazın kendisi ile kasada ki doğru mu ?




  • Ürün teşhir yada demo olabilir mi? Çünkü seri numarasını arattığımda lte model olduğu yazıyor ancak kasanın arkasında bile imei yazmıyor. Ve de aygıtın içindeki seri ile kasadaki eşleşiyor. Aldığım kişiye yazdım bakalım ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demo ürünleri evet apple kendisi veriyor kutusuz genelde bunlar. Ama o cihazların normalden tek farkı içindeki yazılımıdır. Normalde satılanda demo yazılım böyle reklam yapan arayüzü göstereni yok, ama bunlarda var. Onuda itunes'dan restore edip sıfırdan yazılım kurunca düzeliyor. Ama dış kasada işte bilmemnesinde bir fark yok. Eğer dış kasa ile içindeki seri numarası tutuyorsa onda sorun yok demektir. Ama içinde sim kart olmasa bile imei bilgisini ayarlardan göstermesi lazım. Siz cihaza hiç sıfırdan yazılım kurdunuz mu ? ve kendi apple id girip aktivasyon yapıldı değil mi ? yoksa öyle geldiği gibi mi kullanıyorsunuz ?
  • Ben urunu aldiktan sonra ipad uzerinden sifirladim. Aldigim kisiye dedim boyle bi sorunu var, dedi ben kullanirken yoktu geri alamam. Apple destekle gorustum. Ordaki de bi turlu anlamadi cihazin neden hicbir yerinde imei yazmadigini. Ama dediki demo yada teshir degil bu cihaz En son bana maille imei gonderdi. Yalniz destekteki dediki, data karti takmaniz lazim yoksa calismaz. Internette okuduguma gore normal sim karti da gormesi lazim. Siz biliyor musunuz, normal sim kart takinca ipadin aligalyip algimadigini. Benimkinde hicbir sey olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lavetera

    Ben urunu aldiktan sonra ipad uzerinden sifirladim. Aldigim kisiye dedim boyle bi sorunu var, dedi ben kullanirken yoktu geri alamam. Apple destekle gorustum. Ordaki de bi turlu anlamadi cihazin neden hicbir yerinde imei yazmadigini. Ama dediki demo yada teshir degil bu cihaz En son bana maille imei gonderdi. Yalniz destekteki dediki, data karti takmaniz lazim yoksa calismaz. Internette okuduguma gore normal sim karti da gormesi lazim. Siz biliyor musunuz, normal sim kart takinca ipadin aligalyip algimadigini. Benimkinde hicbir sey olmuyor.

    Data kartı da normal herhangi gsm sim kartıda çalışıyor. Hat şebeke gelir mutlaka bende ipad mini vardı sim kartlı modeli ben normal kendi gsm hattımı takıp ondaki kotamı kullanıyordum. Bana kalırsa cihaza ipad wifi sürümü atılmış sanki.
    https://ipsw.me/#!/platform buradan ipad'i seçip
    iPad Air 2 (Cellular)

    iPad Air 2 (WiFi)

    2 farklı ipad gelecek, buradan cellular olanı seçip Filename iPad_64bit_TouchID_10.3.2_14F89_Restore.ipsw
    Filesize 2.39 GB tam olarak bu görünüyor. Bu ipad'in cellular yani sim kartlı ipad'in kendi sürümü, indikten sonra pc üzerinden itunes'un son versiyonu olacak cihazı kendi lightning usb kablosu ile pc takıp itunes'den restore'e basmadan önce klavyeden shift'e basılı tutup restore'a tıklayın sizden bu inen versiyonu seçmenizi ister seçip cihaza kurmasını bekleyin.

    Bana kalırsa başından dediğim gibi cellular cihaza galiba wifi sürüm kurulmuş, o yüzden de böyle birşey yazılımda olmadığı için sim kartı algılayamıyor olabilir. Eleman size imei'i verdiysehttps://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama Burdan bir sorgulayın. bakalım cihazı ne olarak görüyor ?




  • Sorguladim. Urun kayitsiz ama ipad olarak geciyor. Yabanci forumlarda icloudu kitli aletlere bypass yapiliyormus diye duydum.(lte baglantisi kesilerek ). Zaten imei kayitli olmadigi icin cellular yuklemeye gerek duymam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz cihazı icloud bypass yapılmış olarak mı aldınız ? yani çalıntı cihaz ? icloud bypass anlamı şudur; cihaz çalıntıdır aktivasyon ekranında kalır geçmez vs. o arada bir sim kart üzerinden vs. bu aşılabiliyordu cihaz öyle jb yapılır ve kısmi olarak kullanılır. Yani siz ayarlardan icloud ekranında kendi idniz girilmişse sonradan birşey olmaz. Bypass kabaca budur.
    Zaten ios 11 çıkacak ve mecbur güncelleyeceksiniz, güncellemezseniz de yeni oyun uygulamaları kullanamıyorsunuz. Apple'ın geliştiriciye baya baya diretmesidir bu önceki ios sürümlerine sahip cihazları ya güncelleyip kullanacaksınız ya da güncellemesi yoksa kısmen çöp oluyor.
  • Tabiki bypass lı olarak almadım. Satıcı yurtdışı cihaz lte si çalışmaz dedi o kadar. Zaten satıcı cihazı geri de almıyor. Kazıklandım yani. Neyse bu da bana ders olur. Yarım saat incelemeden 2. el ürün alınmazmış.
  • Satıcı kim bilmiyorum ama cihaz çalıntı ve işlem görmüş öyle görünüyor. Hele ki şarj cihazı vermeyen kim varsa bilin ki %90 çalıntı.

    Sorunuza gelince muhtemelen işlem yaparken de ekrana zarar verdiler. Faturasız ürün almayın hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePage

    Satıcı kim bilmiyorum ama cihaz çalıntı ve işlem görmüş öyle görünüyor. Hele ki şarj cihazı vermeyen kim varsa bilin ki %90 çalıntı.

    Sorunuza gelince muhtemelen işlem yaparken de ekrana zarar verdiler. Faturasız ürün almayın hocam.

    bende aynı fikirdeyim. arkadaşa geçmiş olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro lar haric geri kalan tüm ipadlar donanımsal müdahale ile icolud kaldırılıyor

    Wifi modellerde yapıldığında kasadaki seri no ile anakarttaki tutmaz farklıdır

    Hatlı modellerde yapılan işlemde hat özelliyi iptal ediliyor ve cihaz sadece wifi olarak çalışıyor

    Sizin cihazda hatlı model bir air2 ve donanımsal müdahale ile işlem görmüş wifi model olarak kullana bilirsiniz

    Ayrıca şuda var air2 lerde müdahale ederlerken ekranı sökmek meşajetli bir işlem büyük ihtimal ekranınızı ya orginal ekranı alıp yerine yan sanayi bir ekran taktılar yada işlem esnasında cihazın ekranı problem gördü

    Kısacası elinizdeki cihaz icoludlu bir ipad air2 ve donanımsal müdahale ile activasyon yapılmış geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.