Şimdi Ara

İpad 3 / Galaxy Note 10.1 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İpad ilk çıktığında aldım bende jailbreak falan da yaptım ama arkadaşların dediği gibi bir süre sonra sıkıyor. İphone'un büyük halinden başka bir şey değil kesinlikle pc'nin yerini tutmaz. Neden pc'nin yerini tutmaz dersen zaten pc'deki gibi açılmıyor sayfalar mobil versiyonlara yönlendiriyor seni; film, dizi olayı keza öyle, mynet'ten falan oyun oynayamazsın (benim gibi king falan oynamayı seviyorsan büyük eksiklik :), vs. bir sürü eksiği var kullanmadan anlayamazsın. Android hiç kullanmadım nasıldır bilmiyorum ama onda pc'ye daha yakın bir deneyim olabilir. Ama ben yine de sana bir ultrabook almanı tavsiye ederim. Bu cihazlardan biraz daha para verirsin belki ama hafif ve kullanışlı bir bilgisayar sahibi olursun. Her ne kadar gelişiyor da olsa sonuçta bunlar mobil işletim sistemleri daha çok yol katetmeleri lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vires

    İpad ilk çıktığında aldım bende jailbreak falan da yaptım ama arkadaşların dediği gibi bir süre sonra sıkıyor. İphone'un büyük halinden başka bir şey değil kesinlikle pc'nin yerini tutmaz. Neden pc'nin yerini tutmaz dersen zaten pc'deki gibi açılmıyor sayfalar mobil versiyonlara yönlendiriyor seni; film, dizi olayı keza öyle, mynet'ten falan oyun oynayamazsın (benim gibi king falan oynamayı seviyorsan büyük eksiklik :), vs. bir sürü eksiği var kullanmadan anlayamazsın. Android hiç kullanmadım nasıldır bilmiyorum ama onda pc'ye daha yakın bir deneyim olabilir. Ama ben yine de sana bir ultrabook almanı tavsiye ederim. Bu cihazlardan biraz daha para verirsin belki ama hafif ve kullanışlı bir bilgisayar sahibi olursun. Her ne kadar gelişiyor da olsa sonuçta bunlar mobil işletim sistemleri daha çok yol katetmeleri lazım.

    Sıkılacağımı düşünmüyorum aslında. Sonuçta internete falan giricem. Ultrabook demişsinizde yanlış hatırlamıyorsam fiyatları tuzlu onların?




  • windows 8 pro lu surfacelar intel ivy bridge işlemci, usb 3.0 vs. gibi ultrabooklara yakın donanıma sahip olacaklar o yüzden fiyatlarının da tuzlu olması bekleniyor. Galaxy Note 10.1 i geçenlerde inceleme imkanı buldum. Önceden cihazla ilgili olumsuz reviewler okuduğum için beklediğimden iyidi yine. Ama kasa kalitesi olarak baya bir vasat. Cihazdaki ısınma da bariz bir şekilde hissediliyor( mağazada bütün gün açık kaldığı için de olabilir). Bastırınca içine göçüyormuş gibi arkası, hiç güven hissi vermedi bana. S pen olayı fena değil ama öyle ahım şahım bir app görmedim bundan çok iyi şekilde faydalanan. Genel performamsı ve browser performansı fena değildi. Yan yana iki appi beraber kullanma , ya da bir şey yaparken köşede video oynatma gibi güzel özellikleri var.

    yeni iPade gelecek olursak. 2048*1536 retina ekran şuan tartışmasız piyasadaki en iyi tablet ekranı. Sadece çözünürlük olarak değil kontrast, parlaklık, saturation yönünden de çok iyi bir ekran ve gerçeğe çok yakın renkler veriyor. Bu ekranın farkını video ve fotoğraflarda çok net görebilirsin. Ama bana göre en büyük farkı yazılarda ortaya çıkıyor. Webde çok yazı, makale okuyorsan, pdflere bakıyorsan çok farklı bir deneyim sunuyor. Çok keskin ve net fontlar görüyorsun. Abartırsak aydınlatılmış basılı dergi gibi oluyor.
    Bu ekrana alıştıktan sonra diğer ekranlara baktığında pixellerin gözüne battığını direkt hissedeceksin. Yazılar köşeli ve bulanık gelecek ve pc de bir şey okuman gerektiğinde ipade atıp okuma refleksi oluşacak.
    Kasa kalitesine önem veriyor musun bilmiyorum ama iPadin unibody kasası oldukça kaliteli ve sağlam aluminyumdan üretilmiş. Eline aldığında sanki içinde bir şey yokmuş gibi tek parça bir alet hissini veriyor.
    Appstore ile iPadin büyük bir ekosistem avantajı var. 250000 tane iPad için tasarlanış app var. Bu sayı androidde ne kadar bilmiyorum ama twitterdan tut da dropboxa kadar çoğu android tablet appi telefon appinin sündürülüp büyütülmüş hali. Şimdi diyeceksin ki banane bu kadar appden ben 225000 appin hepsini mi kullancağım. Olay sadece nicelik değil burda nitelik de daha ön planda. Bu 225000 appin ezici çoğunluğu son derece kaliteli ve işlevsel applerden oluşuyor. Filtreden geçmesine rağmen bu kadar çok native app olması da artık ekosistemin olgunlaştığını gösteriyor.
    App konusu önemli çünkü android tablet alıp da applerin yetersizliğinden şikayet eden çok insan görüyorum.
    Yazılım desteği ve güncelleme konusunda da iPadin büyük avantajı var. Sen yeni iPadi aldıktan sonra en az 2 yıl düzenli güncelleme alacağını biliyorsun. yeni iPad çıktığında iOS 5.1 ile gelmişti geçen ay iOS 6 ile siriye ve başka özelliklere kavuştu. iOS 7 ile multitasking özelliklerini geliştirebilir ya da başka şeyler ekleyebilirler. Androidde güncelleme olayı sıkıntılı biraz. Note 10.1 in jelly bean den sonra hangi güncellemeleri alacağını ya da samsungun bunları ne zaman hazırlayabileceğini bilmiyoruz.

    Ama olay tercihe ve kullanım karakteristiklerine bakıyor sonuçta. Arayüz kişiselleştirme, widgetlar, micro sd kart girişi, dosya yöneticisi, legal veya illegeal şekilde market dışı app yükleme gibi şeyler senin için önemliyse s peni de sevdiysen note 10.1 i fena bir tablet değil. Onun dışında android tabletlerden Transformer Pad Infinityi de bir incele derim. Ama dersen ki ekran, app ekosistemi, cihazın sağlamlığı, arayüzün akıcılığı , uzun süre düzenli update alması önemli. O zaman kesinlikle yeni iPad almalısın

    5-6 aydır yeni iPad kullanıyorum. Başka soruların olursa cevaplarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vires

    İpad ilk çıktığında aldım bende jailbreak falan da yaptım ama arkadaşların dediği gibi bir süre sonra sıkıyor. İphone'un büyük halinden başka bir şey değil kesinlikle pc'nin yerini tutmaz. Neden pc'nin yerini tutmaz dersen zaten pc'deki gibi açılmıyor sayfalar mobil versiyonlara yönlendiriyor seni; film, dizi olayı keza öyle, mynet'ten falan oyun oynayamazsın (benim gibi king falan oynamayı seviyorsan büyük eksiklik :), vs. bir sürü eksiği var kullanmadan anlayamazsın. Android hiç kullanmadım nasıldır bilmiyorum ama onda pc'ye daha yakın bir deneyim olabilir. Ama ben yine de sana bir ultrabook almanı tavsiye ederim. Bu cihazlardan biraz daha para verirsin belki ama hafif ve kullanışlı bir bilgisayar sahibi olursun. Her ne kadar gelişiyor da olsa sonuçta bunlar mobil işletim sistemleri daha çok yol katetmeleri lazım.

    Katılıyorum :) Asus ultrabook aldım 2 hafta sonra bozdum servise gönderdim. 3 haftadır serviste bekliyorum yarın ertesi gün gelir :) ultrabookumu özledim.




  • iPad diyorum. Samsung ve genel olarak Android tabletler basarili degil. Hicbiri bir PC nin yerini tutmaz. Ne iPad ne de Android tabletler. Eger PC tablet bekliyorsan bekleyip x86 li Surface alirsin. geri kalan her sey icin iPad.

    Veya MacBook Air 11" dusunebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 18 Ekim 2012; 18:55:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lithium 

    quote:

    Orijinalden alıntı: PulpFictioN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bestanden

    Eger bilgisayar gibi kullanacaksan note al ipad videolarda sorun cikarir

    Bilgisayar gibi kullanıcam aslında. Birde bu S-pen olayı İpaddede var herhalde biraz önce konusunu gördüm.

    ipad içinde kalem var kullanabilirsin defter gibi.ayrıca flash bir sorun ama çokta abartma puffin den rahatlıkla film izleyebiliyorum.her sitede olmuyor o takılma filan.zaten kullandıkça takılmayan siteleri keşfedersin.sürekli ordan izlersin.ayrıca film ve dizi için 2 yada 3 tane uygulama var.tarayıcı ya girmeden o uygulama üzerinden rahatlıkla film-dizi-belgesel izleyebilirsin.pc gibi bişey istiyorsan samsung yada microsoft surface tavsiye ederim.ipad daha multimedia cihazı.

    iPad'de de kalem var demeyin lütfen. Note 10.1'in yazılımı resmen kalem için dizayn edilmiş. Bir çok komut verebiliyorsunuz ve kullanımı daha rahat ve daha kullanışlı.




  • Tabletler aslında tüketim üzerine oluşturulmuş cihazlar,uygulama yüklersin oyun oynarsın,internette gezersin vs. hep tüketim yani işin üretmeye gelince zorlanırsın,kalem mesela çok kolay değil,yazı yazmak vs. klavyede ki gibi rahat değil,atıyorum ek dock alıcan ozamanda dokunmatik cihazda altına klavye takıp kullanması zor gelecek yani işini bilgisayardaki gibi hızlıca yapabileceğin cihaz değil tablet,genel olarak malesef tabletler böyle,microsoft tabletleride pek farklı değil,bana kalırsa ultrabook almak çok daha mantıklı hafif pil ömürleri iyi kaba olmayan cihazlar,ultrabook yerine macbook air'de düşünebilirsin,işletim sistemi sonderece kullanışlı vede basit cihazda sonderece hızlı şahsen tablet olayını deneyimlemeden almazdım,çevrende belki vardır kullanan arkadaşlarından rica edip kendin denemeden almaman bence daha uygun olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

    Tabletler aslında tüketim üzerine oluşturulmuş cihazlar,uygulama yüklersin oyun oynarsın,internette gezersin vs. hep tüketim yani işin üretmeye gelince zorlanırsın,kalem mesela çok kolay değil,yazı yazmak vs. klavyede ki gibi rahat değil,atıyorum ek dock alıcan ozamanda dokunmatik cihazda altına klavye takıp kullanması zor gelecek yani işini bilgisayardaki gibi hızlıca yapabileceğin cihaz değil tablet,genel olarak malesef tabletler böyle,microsoft tabletleride pek farklı değil,bana kalırsa ultrabook almak çok daha mantıklı hafif pil ömürleri iyi kaba olmayan cihazlar,ultrabook yerine macbook air'de düşünebilirsin,işletim sistemi sonderece kullanışlı vede basit cihazda sonderece hızlı şahsen tablet olayını deneyimlemeden almazdım,çevrende belki vardır kullanan arkadaşlarından rica edip kendin denemeden almaman bence daha uygun olur.

    Çok para veremem. En fazla 1500 verebilirim. Peki bu fiyatlara hangi ultrabook'ları önerirsiniz ki?




  • Galaxy Note 10.1 alip dersde not tutmayi planliyorsan bence unut onu cunku belirli bir seyden sonra rahat gelmicektir sana tepkimeye verdigi cevap cok kisa surede gerceklessede o sure insani sikabilir. Guzel bir teknoloji ama daha derslerde not tutulacak kadar gelistigine inanmiyorum hele ki cok hizli ders anlatan proflarin karsisinda. Birde soyle bir faktor var android alicaksan nexus etiketi urunleri alman cunku guncellemyi her zaman almak onemli anladigim kadari ile aleti uzun sure kullanicaksin onun icin bu senin icin daha onemli.

    İpad e gelirsek multimedya islevlerini kusursuz yerine getiren ve ekran cozunurlugu gayet basarili bir urun bu goz sagligi icinde iyi . Flash i dert etmeyin bana kalirsa zaten yakinda dizi sitelerinde de kalkacaktir flash. Zaten direk olarak ipad e dizi ve filmlerinizi atip izlersiniz avplayer gibi uygulamalar ile. İpad in sarji da daha iyi gidiyor ama 4.1 de de sarj konuunda iyilestirmeler oldugunu soyluyorlar onu daha deneme firsatim olmadi.

    İpad in dezavantaji ise size bir android tabletten daha fazla maliyet getirecek olmasidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tablet başka bir şeydir, ultrabook başka bir şeydir.
    Ben tablet tavsiye ederim.Tablet pc ile yattığın yerden her işini yapabilirsin, ultrabook alırsan masa+sandalye+kambur duruş beraberinde gelecek.
    Birileri macbook air tavsiye etmiş. O alet kaç para haberin var mı, o paraya kesinlikle değmez, zaten 64 gb hafızası var, arttıramıyorsun bile. Macbook air tercih etmek için çok zengin olman lazım resmen.
    Benim tavsiyem kesinlikle tablet al, tablet pc çok daha kullanışlı.
    İpad de güzel note da güzel, neye ihtiyacın varsa ona göre tercih yapmalısın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İpad bence
  • Bence soru ipad mi note mu diye degil de IOS mu android mi diye sorman gerekiyor. Ben ikisinide kullandım android resmen işkence bi kere stabil değil.
    Android fail

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Teknosa'da tekrar inceledim ve ikiside tam istediğim tabletler. Ultrabooktan vazgeçtim çünkü laptoptan tek farkı ince olması. Çok kararsızım ya.
  • şuan kullandığınız ve işinizi gören bir pc varsa yardımcı cihaz olarak tablet düşünün
    ana pc niz yoksa bir ultrabook veya macbook air düşünün.
    tabletlerle işinizin çoğunu halledebilirsiniz belki ama x86 pc her zaman lazım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emany


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thale

    iPad alma fikri güzel fakat en fazla 2 ay sonra sıkılıyorsun. Ben sıkıldım ve sattım

    Şahsi fikirlerinizi genellestirmeyin bence. Alali 8 ay oldu. Hala ilk gunku gibi kullanirim.

    Aynen katılıyorum. iPad'den sıkılmak için PC den sıkılmak lazım.

    Konuyu açan arkadaşa tek bir şey söyleyebilirim. Spesifik bir yazılıma ihtiyacınız olmadıkça iPad ile her şey yaparsınız. Hem de PC den daha bir keyifle...

    Ben aldığımdan beri PC açmıyorum. Web de dolaşmak, sosya sitelere girmek, müzik dinlemek, dizi film izmleme için PC gibi hantal bir cihaza ihtiyaç yok. Blog yazarıyım aynı yazmanda. yazılarımı bile iPad ile yazıyorum.

    Evet PC açık, sadece torrent için, kendi kendine download yapıyor :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PulpFictioN

    Bugün Teknosa'da tekrar inceledim ve ikiside tam istediğim tabletler. Ultrabooktan vazgeçtim çünkü laptoptan tek farkı ince olması. Çok kararsızım ya.


    iPad iyidir. Android telefon kullanıyorsunuz zaten, bir de iOS cihazınız olur. Galaxy Note 10.1 arayüzü çok karışık. iOS çok sade, hemen her şeye kolayca ulaşabiliyorsunuz.

    Note dik tutunca çok çirkin duruyor 16:9 en boy oranından dolayı. iPad i hem dik hem yatay çok kefiyle kullanabilirsiniz...
  • Zaten suan kullandigim pc cok cok kotu. 2 sene once ihtiyacimi gorsun diye 2.el almistim fakat artik degistirmem gerekiyor. Yeni pc yerine tablet almayi dusunuyorum. Oyun oynayan biri degilim, zaten ps3 um var. İpad veya note benim internet ihtiyacimi cok rahat karsilayacaktir. Yeni bir pc ye ihtiyacim cokta yok aslinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabletler bugüne kadar hep “VAR OLANI KULLANMAK” sosyal ağlara erişim, oyun, ajanda, video, müzik uygulamalarını kullanmak için tasarlandı. Hiç bir zaman bir bilgisayarın yerini tutmadılar. Çünkü tabletlerle “ÜRETMEK” hem donanımsal hemde yazılımlar olarak malesef çok verimli olmuyordu. Ancak “SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1″ haydi birşeyler üretebilelim diyerek ortaya koyulmuş bir cihaz.

    Neden mi?

    1-Cihazın yanında gelen kalemi onu tüm cihazlardan daha farklı yapıyor.
    2-S Note sayesinde kağıda not alırmış gibi not alabilirsin.
    3-Photoshop touch ile fotoğrafları mükemmel şekilde kesip düzenleyebilirsin.
    4-Popup Play denilen özellikle mail okurken video izleyebilirsin.
    5-Multi Screen özelliği ile iki farklı programı Windows7′de ki gibi yan yana koyabilir. Birinden diğerine resim yazı kopyalayabilirsin.
    6-Android platformunda olduğun için bir çok uygulamaya para vermezsin.
    7-Flashlı kamerası sayesinde daha güzel resimler yakalarsın.
    8-Video ve müzikleri tabletine aktarmak için emdiğin süt burnundan gelmez. Kopya yapıştır yapabilir, bluetooth ile müzik resim video alış verişi yapabilirsin. iPad’de bu malesef mümkün değil.
    9-Samsung Smart Cinema uygulaması ile 200 film hediye geliyor ayrıca çok cüzzi ücretler ödeyek online film izleme imkanına sahipsin.
    10-Sağlı sollu yerleştirilen streo ses sistemi sayesinde muhteşem ses deneyimi elde edebilirsin.

    iPad Yeni’yi çok mu öldürdük?

    Evet öyle yaptık kusursuz çizgisinden ilerleyen Apple tableti felsefik olarak hala “VAR OLANI KULLANMAK” için üretiyor ancak gün geçtikçe “TABLETLER BİLGİSAYARLARIN YERİNİ ALIYOR” Apple bunu görmüyor sanırım.

    Peki hiçmi iyi yanı yok var tabi.
    1-Yüksek çözünürlük ekranı gerçekten iyi bir video ve görsel izleme deneyimi sunuyor.
    2-73mps hızında LTE internet bağlantısı sağlıyor( ama Türkiyede LTE yok bu hız ve zaten var olan ülkelerde alabileceğiniz en hızlı internet bağlantısı Türkiye’de Turkcell’in sunduğu kadar hızlı değil dolayısı ile gereksiz özellik)
    3-700.000 uygulaması var buna karşılık anroid de 500.000 ama çoğu gereksiz bu uygulamaların işe yarayanların hepsi her iki platform içinde var. Buda pek artı bir özellik sayılmaz.
    4-Prestiji var, öyle değil mi masaya çıkartıp koyacaksan iPad koycan :) … of çok geberttik ürünü ama aslında iPad’in prestijinden başka birşeyi yok. Benim tavsiyem kesinlikle Galaxy Note 10.1 almanızdan yanadır.

    Reklamlarında bahsettiğim özellikleri detaylı vurgulamış bir göz at istersen ;)


    yukarıdaki bilgihttp://www.teknosoru.com/ipad3-mu-galaxy-note-10-1-mi-almayim-hangisi-daha-iyi/ adresinden alınmıştır.




  • ben valla windows 8 surface düşünüyorum pc işlevi istiyorsan onu tavsiye ederim.
  • Hocam derdin davan flashsa eğer mesela dizi sitelerinden dizi izlemek istersen ACE PLAYER denen bir program var ücretsiz kurar full HD izlersin ipad ile ama ben çizim yaparım arkadaşım ben grafikerim tasarım şu bu yapıcam diyorsan tabiikide samsungu al ama unutma samsung bir apple değil ardada bi alex değil
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.