Şimdi Ara

iPad 2 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İncelemede çok fotoğraf var. Bu sebeple burada fotoğrafları yayınlayamıyorum. İncelemenin orjinali burada.

    iPad 2 İncelemesi
    GİRİŞ
    KUTU İÇERİĞİ
    • iPad 2 Tablet
    • Şarj cihazı
    • USB kablosu
    • SIM yuvası aparatı
    • Kullanım kılavuzu
    Apple’ın en gözde tablet bilgisayarı iPad 2 nihayet satışa sunuldu. iPad’den farklı olarak çift çekirdekli A5 işlemci ve görüntülü konuşma için ön kamera ile gelen iPad 2 birçok sürüme sahip. 16GB dahili hafızadan 64GB’a kadar hafıza seçenekleri ve 3G-WiFi , 3G , WiFi seçenekleriyle birçoğumuzun kafası karışacak. İncelememizde sadece iPad 2’nin donanımsal olarak incelenmesi değil bu donanımları değerli kılan yazılımlara da şöyle bir bakacağız.
    iPad 2 şimdiden halefi iPad’in rekorlarını bir bir kırıyor. Satışa sunulduğu cumadan haftasonunun bitimine kadar 500,000 adet sattı. İnsanlar saatlerce kuyruklarda bekledi. Hepsinin bir tek amacı vardı: iPad 2’ye ilk sahip olanlardan biri olmak. iPad 2’nin haklı prestjine saygı duymak gerekiyor. Hiçbir tablet böyle hayran kitlesi yaratamadı.
    İncelememize başlamadan önce iPad 2’nin temel özelliklerine şöyle bir göz atalım:
    • IPS TFT dokunmatik ekran, 9.7”, 768 x 1024 piksel çözünürlük,çizilmez ekran
    • 900MHz çift çekirdekli ARM A9 işlemci , Apple A5 yonga
    • PowerVR SGX543MP2 ekran kartı
    • 512MB RAM
    • 16/32/64 GB dahili hafıza
    • WiFi, GPS, Bluetooth
    • 3G – bazı modellerde
    • 0.7 MP arka kamera, VGA ön kamera
    • iOS 4.3 işletim sistemi
    • Gyro sensör, ivme sensör,
    • 720 saat bekleme süresi, 10 saat konuşma süresi
    Yukarıdaki konuşma süresi GSM/3G şebekesi üzerinden yapılan telefon görüşmesi için değildi. Cihaz GSM/3G üzerinden sesli konuşma, SMS, MMS yapamamaktadır. iPad 2 görüntülü konuşmayı 3G ya da WiFi ile yapar.

    TASARIM
    iPad 2’de iPod Touch’ı görebiliyorsunuz: Sanki bir kaç iPod Touch bir araya gelmiş ve iPad 2’yi oluşturmuşlar. Daha ince göründüğüne aldanmayın bu sadece göz yanılması. Köşelerin ovalleştirilmesi cihazı olduğundan daha ince gösteriyor. İlk kez elinize aldığınızda iPad’e göre daha ince ve daha hafif geliyor. Lakin fark çok değil. Yakından bakıldığında farkın önemsiz olduğunu görüyorsunuz. iPad 680gr ağırlığında ve 242.8х189.7х13.4 mm boyutlarında. iPad 2 ise 601 gr ağırlığında ve 241.2х185.7х8.8 mm boyutlarında. Ağırlık farkı daha hissedilir. Boyutlar arasında çok da fark yok. 5mm kalınlık farkını çok sanmayın. Kullanılan materyaller ise aynı. Alüminyum gövde kullanılmış. Oleophobic koruma sayesinde ekran çizilmez ve parmak izi tutmuyor. Lakin parmak izleri ekranın büyük olması sebebiyle yine de görünüyor.
    iPad 2’nin kenarlarının yuvarlak kıvrımlı olduğunu söylemiştik. Bu tasarım USB kablosu ile ilgili bazı sorunlara neden oluyor. Fotoğrafta yuvanın konumunu ve şeklini görebilirsiniz. Sadece takılı kablo oraya oturuyor ve diğer kablolardan bağlanan diğer cihazları tanımıyor.
    SIM kartı daha rahat sokup çıkarmak için SIM çıkartma aparatı var. iPad’de bu daha basitti. SIM ile çok da işimiz olmayacağından çok da önemli değil.
    Hoparlörlerin konumu oldukça ilginç. Cihazın arka panelinde ve alt kenara yakın. iPad’e kıyasla iPad 2 daha yüksek ses, daha kaliteli ses sunuyor. Ya da bize öyle geldi.
    4G versiyon siyah cihazın alt kenarında siyah panele sahip. Burada mikrofon var. 3.5 mm kulaklık farklı üreticilerin kulaklıklarıyla çalışabiliyor.
    iPad 2 prensip olarak iPad’in aksesuarlarıyla çalışabiliyor, ancak burada yuvalara dikkat etmelisiniz. iPad ya da iPad 2’ye özel yuvalar uyumsuzluğa sebep olabilir. Elimizde akıllı kılıf (smart cover) olmadığından test edemedik. Smart cover elde ettiğimizde incelemeye alacağız. En önemli yeniliklerden birisi siyah ya da beyaz iPad 2’leri farklı çerçeve renklerinde bulabilmemiz. Şunu da söyleyelim. iPad daha masküler (erkeksi) bir tasarıma sahipti.

    EKRAN
    Ekran boyutu öncekinde olduğu gibi 9.7 inç. Ekran çözünürlüğü ise 1024 x 768. iPad 2 bu özellikleriyle her zaman etkileyici olmuştu, etkileyici olmaya devam ediyor. Haberlerimizde de verdiğimiz gibi bazı iPad 2 kullanıcıları ekranın altında – siyah sahnelerde belirgin oluyor- arka plan aydınlatmasında sorunlar olduğunu bildirmişlerdi. Biz bir sorunla karşılaşmadık. Ekran görüş açıları harika, ekran parlak, gerçekçi. Hem webde sürf yaparken hem de oyunlarda harika iş çıkarıyor.

    KONTROL
    Kontrol tuşlarında bir değişiklik yok. Ses kontrol düğmeleri sağda ve ses rockerin yanında bir switch var. Bu switche farklı görevler atayabiliyorsunuz. Telefonu sessize almak ya da otomatik ekran dönüşünü kapatıp açabiliyorsunuz. Ana menü düğmesi daha yumuşak. Üst kenarın solunda aç/kapat düğmesi var.
    Ekranın dokunmatiği tek kelimeyle harika. Mevcut tabletlerin hiç birisi bu seviyede değil.

    KAMERA
    iPad 2 ön ve arka kameraya sahip. Kameralar birçok başarılı yazılımla desteklenmiş. İlk olarak Apple’ın kendi yazılımı olan FaceTime uygulamasını kullanabiliyorsunuz. FaceTime görüntülü konuşmayı sağlıyor. Program WiFi ile çalışıyor. Uygulama simgesi masaüstünde mevcut. Program tam kullanıcı dostu. Uygulamanın rehberine yeni kayıt eklemek çok basit. Kameralar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Aşağıdaki videoda FaceTime nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

    Diğer bir uygulama ise eğlenceli Photobooth. Bizce kısa süre sonra Photobooth ile yapılmış çok komik fotoğrafları Internette görmeye başlayacağız. Önce komik fotoğraf efektlerinden birini seçiyorsunuz ardından fotoğraf çekiyorsunuz. Hepsi bu kadar. Fotoğraf kalitesine gelince çok da parlak değil iPad 2. Video çözünürlüğü 720p. Video kalitesi kötü değil.
    Örnek iPad 2 Fotoğrafları
    Örnek iPad 2 Video

    İŞLEMCİ – BATARYA
    Resmi teknik dökümanlara göre iPad 2 WiFi üzerinden Internette sürf yapıldığında 10 saat dayanıyor. iPad 2’nin bataryası konusunda bir şikayet yok. Ekran büyük, işlemci çift çekirdekli. Yine de batarya uzun saatler size eşlik ediyor.
    Apple A5 yonga seti çift çekirdekli ARM A9 işlemciye sahip. İşlemci saat frekansı 900MHz. İşlemcinin rakamları çok da şey ifade etmiyor bizlere. Asıl yapılması gereken karşılaştırma.. Şunu söyleyebiliriz ki Safari tarayıcısında iPad 2 çok çok daha hızlı- iPad’e kıyasla. Oyunlar hızlı çalışıyor. Açık uygulamalar arasında hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz. Çoklu görev hızlı.
    Oyun severler için bir de müjdemiz var. iPad 2 artık gyroscope sensörüne sahip. Yani cihazı iki elinize alıyorsunuz ve oyunlara yön veriyorsunuz. Aşağı yukarı, sağa sola, öne arkaya yaparak örneğin araba sürebiliyorsunuz.

    BAĞLANTI - HAFIZA
    iPad 2’nin tüm sürümleri WiFi sürümüne sahip. Bir de WiFi + 3G sürümü var. Bizce iPad 2 alacaksanız 3G destekli olanı alın. Böylece Interneti her yerde kullanmanız mümkün olur. WiFi versiyonunun aksine 3G versiyonu dijital pusulaya sahip. Google Maps üzerinden GPS kullanabiliyorsunuz. 30$ ödeyerek TV aparatına sahip olabilirsiniz.
    HotSpot özelliği ile iPad 2 üzerindeki Internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşabilirsiniz.
    iPad 2 üç farklı hafıza seçeneğine sahip: 16GB, 32GB ve 64GB.

    FİYAT- TÜRKİYE - SONUÇ
    Bugünlerde ve önümüzdeki birkaç ay herkes iPad 2 hakkında konuşacak. Sanki sadece Apple tablet üretiyor. Adete diğer tüm tabletler unutulmuş durumda. Kimse Motorola Xoom ya da Samsung Galaxy Tab hakkında konuşmuyor- Android tabanlı olmalarına rağmen.
    Apple gerçekten iyi iş çıkarmış. Her ne kadar değişim devrim olmasa da iPad’ten iPad 2’ye bir evrim söz konusu. Küçük ama önemli değişikliklerle Apple tablet pazarında heyecan yarattı. Bu açıdan iPad 2 halefi gibi popüler olacak. Peki iPad sahiperli cihazlarını iPad 2 ile değiştirmeliler mi? Eğer daha küçük ekran, ön kamera ve yüksek performansa ihtiyaç duyuyorlarsa, evet.
    Yıllar geçiyor diğer üreticiler hala iPad kadar popüler tablet geliştiremediler. En çok yaklaşan Samsung Galaxy Tab oldu.
    iPad 2 bulmak bugünlerde imkansız. ABD’de iPad 2 rafları boş. En yakın süre üç hafta deniliyor. iPad 2 ABD’de 500$ dan başlıyor 829 $ a gidiyor. En ucuzu 16GB WiFi sürümü. E n pahalı olanı ise 64GB WiFi+3G sürümü.
    iPad 2’nin Türkiye durumuna gelecek olursak İstanbul Bilişim iPad 2 getireceğini duyurdu. İstanbul Bilişim’in fiyatları şöyle:
    64GB Wi-Fi + 3G: 959 Avro + KDV
    64GB Wi-Fi: 829 Avro + KDV
    32GB Wi-Fi + 3G: 859 Avro + KDV
    32GB Wi-Fi: 729 Avro + KDV
    iPad 2’nin Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı ise hala muallakta.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bu yazıyı sen yazdıysam bir teşekkürü hak ettin.
  • Arkadaşlar İngiltere'deyim ben,cuma günü satılmaya başlanacak burada,cihazı alırken nelere dikkat etmek lazım anlayan bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.32gb 3g olanı almak istiyorum,akıllı kılıfla birlikte.Kapasitesi yeterli olur mu onun?Bir de alırken tax indirimi yapıyorlar mı acaba ona,Türkiye'ye getirirken havaalanında kayıtla ilgili nasıl bir işlem gerekiyor ve ne masraf çıkıyor?Türkiye'de operatöre mi kayıt yaptırıyoruz cihazı?
  • Eskisinden cok daha ince, ve hem gercekten cok daha ince, hem de elinize alinca direk hissediliyor.

    %33 daha ince. Daha ne kadar ince olabilirdi ki
  • daha da inceltirlerse kırılır elimizde artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phantom_coal

    daha da inceltirlerse kırılır elimizde artık


    Çok fena güldüm sabah sabah
  • Arkadaşlar eylül ayında California'ya gitmiştim.Ozaman kameralı yeni ipod çıkmıştı.Ondan almıştım ve cihazı yaklaşık 3ay kullandım.Sonra arkadaşıma sattım.Cihaz da 3g özelliği yok.Sadece wifi olan yerde çalışıyor.Çok ince ve kamerası ehh dediğin cinsten.Kamera çekimide aynı ehh dersin.Şimdi arkadaşın yazdığı yoruma bakınca ve ipad 1'i belli bir süre kullanmış biri olarak ipad 2, kameralı yeni nesil ipod touch'ın büyümüş hali.Size önerecğim tek şey mutlaka 3g'li olsun.Çünkü bu alet internet olmadığında bir hiç.Ben ekranı çok küçük ve kamerası yeterli olmadığı için birde ses seviyesi bana yeterli gelmediği için satmıştım.İpad 2'nin 1'den farkı daha hızlı,daha güçlü olmuş.Pek birşey değişmemiş.İlk çıkacağı zaman çok heyecanlanmıştım.Hatta bir ara Amerika'ya gitmeyi bile düşünmüştüm :)
    Ama özelliklerine bakınca arka kamerası bile 1mp'nin altında diyor.İnanın sadece facebook ayarında sitelere koyabilirsiniz çektiğiniz resimleri.Çünkü kalite çok düşük...
    Yine 3 ay iphone 4 kullandım.Kamerası (gece çekimi dahil) harikaydı... O tarz bir kamera malesef ne ipod touch nede ipad 2 de var... Bence yeni çıkan tabletlere bakmakta fayda var...




  • Şimdi ben takıldım bir yerde GG den ipad 2 siparişi vericem ve şahıs galiba yurtdışından gönderiyor istanbula elime geçince bunu turkcell den falan kayıt yapmam gerekiyormu gerçi bana biraz saçma geldi ama yinede bir sorayım dedim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.