Şimdi Ara

IP kameralarımızdan görüntü alamıyoruz YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar..

    Elimizde Hikvision Kayıt Cihazı , 2 adet Hikvision Bullet ve 2 adet Yunch Dome kamera var.

    Hikvision Kameraların IP : 192.168.1.64
    Yunch Kameraların IP: 192.168.0.98


    Hikvision Kayıt cihazına yine aynı marka Hikvision Bullet kameraları takınca tak çalıştır hemen görüntüyü hiç bi ayar yapmadan alabiliyorduk. Fakat Yunch Dome kameraları takınca kayıt cihazı algılamıyordu bile kameraları. Muhtemelen IP problemi vardı.

    Network işinden anlayan bi tanıdık Yunch Dome kameraları modeme takarak bilgisayardan ayar çekip IP adreslerini kayıt cihazı ile uyumlu hale getirdi. Böylece Yunch Dome kameralardan görüntü alabiliyoruz. Fakat kameraların bağlantısını modeme yapıyoruz. Modemden de kayıt cihazına yine bağlantı yaptık. Yani bizim kayıt cihazı Yunch kameralar için sadece kayıt görevi görüyor bağlantısını modeme yapıldığı için. (Buda kayıt cihazını gözümde biraz gereksiz konuma düşürüyor)

    Tabi Yunch kameralar ve Kayıt Cihazının IP'leri birbirine uyumlu olunca bu sefer Hikvision Bullet'leri bizim kayıt cihazı tanımıyor. Bizde network işinden anlamadığımız için bi çözüm bulamıyoruz.

    192.168.0.98'e uyumlu hale gelen kayıt cihazı 192.168.1.64'e sahip olan kameraları tanımaması IP cakısması gibi birşey olduğundan mıdır sebep nedir arkadaşlar?



    IP kameralarımızdan görüntü alamıyoruz YARDIM!!

    3. sıra Hikvision Bullet kameraya ait fakat resimde görüldüğü gibi bi hata alıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lelouch Lamparogue -- 27 Mayıs 2017; 2:11:22 >







  • hocam hepsini aynı ağ alt geçidinde yapsanız? hepsi 192.168.0.xx yada 1.xx şeklinde olsun, denediniz mi?
  • ogzcndyr kullanıcısına yanıt
    bu işlemi nasıl yapacağımızı anlatabilir misin dostum? Aynı dertten muzdaribim...

    Dahua marka ip cam aldım ve ip uyuşmazlıklarından ötürü bir türlü görüntü alamadım. Satıcı şirketle 2 gündür karşılıklı yazışıyoruz ve sözümona bana teknik destek veriyorlar.

    Konuyu açan arkadaşın bahsettiği 'ip çakışması' durumundan bahsettiler. Benim computer ve kameranın ip'lerinin çakışmaması gerektiğini yazmışlar. Ayrıca kamera ve router aynı gateway'de olması gerektiğini yazmışlar. İşte benim için zurnanın zırt! dediği yer...
  • ogzcndyr kullanıcısına yanıt
    Hocam biz kameraların hepsini kayıt cihazına bağlayacağız bilgisayar ile ugrasmadan işimize bakıcaz diye aldık. Dome kameralara bilgisayardan tanıdık birisi IP verip bağlantıyı modeme yaptırdı bize. Aldığımız kayıt cihazı sadece kayıt yapıyor. IP adreslerini dome kameralara göre düzenleyince bu sefer hikvision bullet kameralardan görüntü alamıyoruz.

    İşin kurdu da değiliz IP nasıl verilir vs gram bilgimiz yok. 2 kameradan görüntü alıyoruz 2 kamera kenarda yatıyor. Nasıl bi yol izlemeliyiz çıkamadık işin içinden. Bu işten anlayan birilerini nerde bulabiliriz vs..
  • Lelouch Lamparogue kullanıcısına yanıt
    hocam ip kamerayı internet kablosuyla pcye bağlayın. sonra pcye bağlı olan ethernet cihazları arayan ipsearch gibi uygulamalar vardır bunlarla ethernetten taktığınız kameranın ip adresini bulucaksınız.(sizin ki belli gibi zaten 192.168.0.xx) Sonra kameranın ip adresinin alt geçidiyle pcnizin ağ alt geçidini aynı yapıcaksınız. Sonra tarayıcıdan kameranın ip adresini yazıp kameranın arayüzüne gireceksiniz. Ordan kameraya elle istediğiniz ip ve alt geçidini vereceksiniz. Genelde böyle oluyor. Hepsini aynı alt geçidinde yaparsanız sorun düzelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.