Şimdi Ara

ios'un başına gelenleri keyifle izliyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
30.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RyGzy R kullanıcısına yanıt
    15-20 bin tl geliri olan kişiler 2500 liralık telefon alamıyor mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AC DC A kullanıcısına yanıt
    demek istediği: zuhaha yazilim muhendisiyim milyorlarca dolar ciro ama cumle kurmaya useniyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ayfon x kullanıyorum 6 ay önce 6 bini bastırdım verdim ne babamın parası ne de devletin kendim çalıştım millet uyurken 7'de kalktım işe gittim benim için en iyisi bu telefon, ben de bunu alnımın akıyla hakedip satın aldım.

    Kuş gibi hafifim feysimle açıyorum ekran kilidini ooohhh, açamayanlar düşünsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    İyi diyorsun, hoş diyorsun da nereden saymaya başlasam bilemiyorum.

    Hangi programın ne zaman çökeceği belli olmayan;

    Ne zaman virüs kapacağı belli olmayan;

    En iyi modelini alıp 10 bin ₺ da versen, inanılmaz özenli de kullansan en geç 2 sene içinde şişip muhakkak format gerektirecek olan;

    En basit oyunun, uygulamanın bile utanmasa evin anahtarını isteyecek kadar yetki talep ettiği (rehber, lokasyon, ses, kamera ve her türlü veri)

    Son yıllarda baya gelişmiş olsa da uygulama ve mağaza kalitesi olarak iOS’tan fersah fersah aşağıda olan,

    Cihazlar arası senkronizasyon için 3. parti ve adam akıllı çalışmayan programlar gerektiren (mesela ben çeyrek saniye içinde MacBook’umu televizyona yansıtıp, iPhone’umda kopyaladığım metni iPad’de yapıştırabiliyorum ve bu mesleğim gereği - editörüm - benim işimi inanılmaz kolaylaştıran bir özellik. iCloud ise cihazlar arasında inanılmaz stabil ve hızlı çalışıyor. iPhone’dan yolladığım 100 MB’lık kocaman bir PDF aynı saniyede MacBook’umda, sadece tekrar download etmek gerekiyor haliyle)

    Bir sistemi, eğer ekonomik sebepler mevzubahis değilse (ki bence iPhone 5 hala çatır çatır kullanılacak bir cihaz, fiyatı 1000 ₺) kullanmak bana çok ama çok mantıksız geliyor.

    Şimdi aranızdan fandroid arkadaşlar çıkıp diyecekler ki; benim telefonum asla kasmaz, ben işlerimi Pushbullet ile senkronize ediyorum, Google Drive gayet iyi çalışıyor vesaire... Evet cihazınız kasmıyor olabilir, bunu hep duyuyorum ama native android + Pixel / Nexus cihazları bile incelediğimde şahsen iPhone’un verdiği hızı ve güveni bana vermediler. Google’ın ise privacy muhabbetinden kaç kere ceza aldığını, özel email’lerinizi bile okuduğunu, cihazınızda izin vermeseniz bile saniye saniye konumunuzu takip ettiğini (Google uygulamaları yüklü iPhone’larda da bu sıkıntılar olabilir elbette, ama tamamı Google’a endeksli bir sistemle boy ölçüşemez) bildiğinizi düşünüyorum ve bunu bir şekilde, “düzen böyle napalım” diye kafanıza oturtmuş olabilirsiniz ki ben Apple’ın da asla masum olduğunu düşünmüyorum. Sadece bana çok daha masum geliyor Google’a kıyasla. Bir de şu var, android dediğimiz şey modifiye Peugeot 206’dır, her türlü değişikliği yapar zevkinize uydurursunuz. Ama iOS Rolls-Royce’tur, değişiklik kolay kolay yapamazsınız ve kapalı kutudur, naziktir, pahalıdır. Asla ve asla android kullananları aşağılamıyorum, iPhone sahiplerini veya iOS’u da elitist bir dille yüceltmek asla niyetim değildi. Mevzu tamamen tercih ve hayat tarzı meselesi. Vesselam.
    Apple'ın yerinizi takip ettiğine inanmıyorsunuz yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dedi fakir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Beter olsunlar. 357 dolarlık Iphone X'i 1000 dolara satıyorlar adamlar. Karşılığında bir yığın sinir bozucu teknik ve politik kısıtlama, ücretli servisler ve adeta dijital kalıpçılık içine sokma... Forza Android.
    parası olan alır birader seni ilgilendirmez. herkes senin gibi çulsuz değil.
  • Yahu şu forumda marka saplantılı insanları gördükçe tuhafıma gidiyor. Bir markaya karşı haddinden fazla nefret yada sevgi duymak saçmalıktan başka bir şey değildir.

    Rüzgar nereden eserse oraya doğru hemen yeni düşmanlar ve argümanlar geliştiriyoruz. O güne kadar sıkıntı yaşanmayan firmaya karşı bir anda güçlü bir nefret besleniyor. Tamam bizim milletimizin devletimizin çıkarlarına ters düşüyorsa, kullanmayın olsun bitsin ne diye zorlama düşmanlık ve sebepler üretiyorsunuz.

    Yok android özgürmüş ios değilmiş, telefonu alan çoğunluk kitle o özgürlükle ne halt ediyor çok merak ediyorum ? Günün sonunda popüler uygulamaları kullandığın arada fotoğraf çektiğin bir cihaz, hayır üstünden yazılım dünyasını şekillendiriyormuş tribine girenleri anlamıyorum.

    Boykotsa boykot bundan sonra tercihlerde etkili olur, fakat zorlama sebeplerle bi anda düşmancılık yapmayın komik oluyor. Bu arada Android bizim ülkemizden çıkmış yada kazanç sağlayan bir yazılım değil, dikkat edin yarın onu da boykot ederiz savunduğunuz şeyi taşlamak zorunda kalırsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Çok gereksiz garez. Bir kere boykot amacıyla konuşuyorsan diğer android seçenekleri de yerli malı değil, yani saçma. Fiyatı için diyorsan benzer kalitede android telefonların da fiyatları benzer, ve kendi ülkelerinde iphone dediğin şey hattıyla falan birlikte asgari maaşın yarısı zaten. En ufak çözemedikleri hata çıksa çat diye çıkartıp yeni telefon veriyorlar. Bildiğin sessize alma tuşu yalama yaptı diye 1.5 sene kullandıktan sonra yenisini verdiler mesela.

    Ülkede pahalıysa bu adamların aç gözlülüğü değil, bizim paramızın değersizleşmesiyle ve vergilerle alakalı bir durum. Lüks bir şey bile değil normalde.

    Ayrıca son olarak, linux tabanlı ve open source olmasının sana nasıl bir yararı var?
    Boykot yerli olanı almak demek evet, yazık ya böyle çıkarımlar yaparak kendilerini zeki sanan insanlar var, sırf muhalefet olsun diye gidip boykotu yerli malı almak olarak yamultmuş bide artı almış , bu ve buna artı verenleri banlasanız forumun iq su yükselir

    Bide saçma demiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalale -- 17 Ağustos 2018; 13:34:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    La zaten elinizdeki nandroid zaten amerika doğumlu
    Ama nandroid açık koynoklı yaa






    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acik kaynakli oldugu icin telefona giren cikan belli degil :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu tartışmalar ne kadar saçma yok ios iyi yok android iyi ikiside aynı bok. samsung d600 başlayan telefon kariyerim(daha öncesini saymıyorum) iphone 5s iphone 6 ve 7 şuanda note 8 kullanmaktayım.

    Şu kadar diyim iphone daha yorucu güvenlik yüzünden android daha basit ve kolay kullanım özellikle bilgisayarla telefonu bir arada kullanıp öğrenci iseniz.

    İkiside kaliteli telefon ikisinde kaç bin insan çalışıp yazılımcı çalışıyor. Tek fark iphone değeri kolay azalmıyor android telefonların değeri kolay düşüyor.

    Bunun nedenide bence bazı insanların kafalarında lüks=iphone yada sürekli süper çalışıyor kasmıyor felsefesi yüzünden.

    Birde türkiye finansal politikası olabilir çok derin mevzusunu bilmiyorum.

    İşin özü neyi beğeniyorsanız onu alın ben şahsen iphone x'i parmak izi ve kalemi yok diye almadım. Note 8 deneyimleyip kullanmak istedim. Ve o kadar iphone kullanmış biri olarak bana büyük bir kolaylık sağlıyor çoğu şeyde Note 8.




  • Eski bir android-sever olarak bu androitçileri gördükçe sistemden soğuyorum, gereksiz atıf yüklüyorlar. Bir de çıkmış açık kaynak kodlu yazmışlar. Bebeğim açık kaynak kodlu argümanı altında özgürlük falandan bahsediyor, olan senin kullandığın olanı değil be. Özgür yazılımmış, boatloader kilidini açmadan, root yapmadan ne kadar da özgürsün. Halbuki gerçek özgürlük mü istiyorsun, google'ın lisanslamadığı, içerisinde google apps bile olmayan aosp romlar kur bir de üstüne bankacılık hizmetleri falan kullan da donuna kadar alsınlar. Mesajımı okuyan, her adımımı takip eden, google gibi bir tröste her şeyimi emanet eden açık kaynak kodlu, son derece şirin işletim sistemi android zaten.

    gpl lisansının dört ana lisansı söz konusudur ve bunun ilki yazılımı istediğimiz gibi çalıştırma, sınırsız değerlendirme üzerinedir. bu işin etiğine baktığımız zaman kullanıcıyı kısıtlamak, kullanıcıya bir şeyi dayatmak yanlış kabul edilir. özgür yazılım çevrelerinde müthiş eleştirilen microsoft'un oem windows dayatmasının benzerini akıllı telefonlarda görmekteyken hala daha gerçekten de özgür yazılım gibi hareket ettiğini söyleyemeyiz. bunun yanısıra özgür yazılım sınırsızlık vurgusunu ortaya çıkarır. yazılımı nasıl kullanacağın veyahut nasıl değerlendireceğin üretici firmanın arzusunda olamaz.
    (kaynak:https://eksisozluk.com/entry/69544571)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

    Açık kaynak kod tartışmasına ben de katılacağım. Android ve iOS için konuşacağım. Yazılım Mühendisiyim, yaklaşık 3-4 yıldır Android programlıyorum. Ciddi programlar öyle hesap makinesi, hatırlatıcı falan değil. Bir de 3-4 aydır iOS programlıyorum aynı derecede kompleks programlar için. Şunu söyleyebilirim ki açık kaynak olayı developerı bunaltmaktan başka hiçbir şey değil. Sebebini hemen açıklayayım. Android açık kaynak, Android 8 sürümü çıkıyor mesala sonra firmalar alıyor bunun kodunu, arayüzü değiştireceğiz, yok kendimizce özelleştireceğiz, diğer modellere göre farklılıklar oluşturacağız derken hiç kurcalamaması gereken kodları kurcalıyorlar. Sonra senin çok sıradan bir özellik için yazdığın ve 3 yıldır çalışan kodun (Google'ın default Android 8 versiyonunda problem çıkartmayan özellik) bu kodla aşırı oynayan firmanın telefonunda çalışmıyor. Android'de bir defa kod yazıyorsun. Sonra 30-40 defa farklı telefonlar için optimizasyon yapmakla uğraşıyorsun. Neden? Çünkü açık kaynak... her telefon üreten kafasına göre kodla oynuyor. Aldığı telefonda senin programını çalıştıramayan kullanıcı da bi yandan telefon modeline sövse de bir yandan Google Play'den basıyor sana 5 üzerinden 1. Hem ekstra bir ton çaba harcıyorsun, hem de uygulamanın puanını düşmekten alıkoyamıyorsun. iOS gibi kapalı kutu ortamlarda durum böyle değil. Yazdığın bir kodun farklı iPhone modellerinde çalışmama durumu yok denecek kadar az. Henüz ben rastlamadım. 4 ay az bir süre görünse de Android'de eklediğim özelliklerin aynıları var.

    Kısacası açık kaynak kod olayı geliştiricinin başını ağrıtmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Tabiki bunun sebebi firmaların kodlarla yanlış bir şekilde oynamaları ama sonuçta teori değil pratik önemli ve pratikteki durum bu malesef.

    Not: Bu arada Android'in geliştirici ortamını daha çok beğeniyorum. Sadece isyanım firmalara, Google'ın Android'ine lafım yok gayet mükemmel.
    Bu muhteşem teknik yazı gözlerden kaçmasın. Ellerinize sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    Bir daha oku kardeşim ne yazdığımı. Apple’ın masum olduğunu düşünmediğimi, Google’a kıyasla çok daha masum olduğunu düşündüğümü söylemiştim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsi bilgileri satıyor arkdaşlar kendi yazılımımız değil sonuçta...
  • an agony A kullanıcısına yanıt
    Bu iş windows mu linux mu olayı gibi oldu işte. Kimin hangisi işine yarıyorsa onu kullansın bu kadar basit. Telefonda ios daha hızlı fakat macos kullanımına alışamadım. Herkesin kullanım tercihleri farklıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.